×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

iDOLM@STER Xenoglossia 24. rész

2007.09.11. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 1785 olvasás
Tájkép csata után...
Éppen akkor húzott el a járőröző Hiems Azusa feje felett amikor már majdnem behatolt.
UNLIMITED AXE WORKS

*_* Hot tearlicking yuri action. *_*
Kedves Chihaya-san ha nem tűnt volna fel akkor szólok, hogy Azusa kezében egy géppisztoly van. Ha sikerülne bevinni azt a jobbegyenest, akkor véletlenül is meg találná húzni Azusa a ravaszt.
Ohó, valaki másnál is van itten kézifegyver.

Megjött a lány cserkészcsapat. Csak süti helyett fejszét hoztak.
A végcél előtt volt...
...de Karasu közbelépett.

Egy évvel ezelőtt amikor bejelentették, hogy anime készül az iDOLM@STER-ből nem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle. Szép lányok egyszerű hétköznapi problémáira számítottam, poénokkal és enyhe drámával fűszerezve. Azt pedig teljesen elképzelhetetlennek tartottam, hogy az eredeti franchise szereplői közül bármelyik is elhalálozna a sorozat közben. Aztán elkezdődött a sorozat és a kezdeti véleményemet sikerült az ellenkezőjére fordítania. Az előző rész pusztítása láttán, már azt gondoltam volna meglepőnek ha itt mindenki élve és virulva megússza. Az a kis feszültség ami az elején egy apró hólabdának látszott időközben lavinává dagadt, véres dráma lett a sorozatból a 24. részére...

Kiderült, hogy miért nem tudta a Mondenkind megtalálni a Turiavita bázisát a Dawn of Purple Moon óta eltelt évek alatt. A bázisnak helyet adó sziget ugyanis nem sziget, hanem a sziget maga a bázis egy hatalmas úszó erőd, amit igyekeztek úgy mozgatni, hogy folyamatosan esőbe/ködbe legyen burkolva. Csak most a nyílt harcok során sikerült lekövetni őket úgy, hogy bemérjék a bázis helyzetét. Saku pedig nem is tétlenkedett egyrészt mozgósította a Mondenkind tengeri haderejét, másrészt megbízta Azusát az egyszemélyes kommandót Teru Ro U likvidálásával. Valószínűleg erre nem kellett sokat győzködni Azusát, ha korábban tudta volna már a koordinátákat akkor magától is ment volna oda, hogy bosszút álljon prof. Cayen-ért.

Frankó kis kommandós-akciófilm kerekedett ebből a részből, főleg annak a tekintetében, hogy odabent a bázison belül sem ment minden renben. Chihaya aki már az előző részekben sem volt teljesen ⑧-as, mostanra végképp becsavarodott és elindult a saját feje után. Hű szolgálója Yukiho segítségével beindította a bázis gyomrában található "Schmelzofen" nevű berendezést. Az #aoianime@ircnet csatorna németül tudó emberei szerint ez olvasztókemencét jelent, ami találó név egy olyan CUCCnak amit ember és iDOL ötvözésére hoztak létre. Chihaya terve az volt, hogyha nem lehet övé Imber akkor majd egyesülni fog vele úgy, hogy ez a Schmelzofen egy ahhoz hasonló valamit csinál belőle, mint amilyen az iDOL-okat indító kulcskristály. A terv további részleteit nem teljesen értettem, úgyhogy azt majd a fansub tisztázza, de a lényeg a lényeg, hogy komoly dráma kerekedett akkor amikor Azusa és a csöndben nyomában haladó Makoto keresztezte Chihaya és Yukiho útját. Hogy pontosan mi történt azt most itt nem spoilerezem el. :P

De ezzel még nem volt vége, mert még hátra volt Azusa igazi célpontja Teru és ahhoz még át kellett verekednie magát egy egész csoportnyi Riffán. Meglepett, hogy több Riffa van, mert az eddigi epizódok során nem volt jele annak, hogy egynél több lenne belőle. Mindenesetre ennek kapcsán fény derült arra is, hogy hogyan lettek létrehozva illetve a kapcsolatra közöttük és az Epimetheusok között. Aztán amikor már majdnem elvégezte Azusa azt amiért jött Karasu közbelépett. Az alatt az idő alatt amíg néhány lövéssel harcképtelenné tette Azusát volt ideje arra, hogy végre kifejtse azt ő miért is dolgozik a Turiavitának és ő kiért akar bosszút állni. A végső lövés leadására viszont már nem maradt ideje Karasunak, mert közben lefutott a Schmelzofen programja, ami komoly hatással volt a bázis belső szerkezetére és külső megjelenésére nézve.
Chihaya terve utolsó fázisának végrehajtása már Yukihora maradt, amelynek kapcsán van esély arra amit már korábban megjövendöltem vagyis a Haruka vs. Yukiho végső leszámolásra. A következő rész címe mindenesetre sokat sejtető szójáték 「春の雪」 (Haru no Yuki - Tavaszi hó).

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.