×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

iDOLM@STER Xenoglossia 25. rész

2007.09.18. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 2860 olvasás
Megpróbált szavakkal hatni Yukihora ismét.
Kibékültek.
Ők is.

This is my /a/ face.
Egyetlen utolsó mondatra maradt idejük a macskaszobor ötösnek.
Sugárban hányta ki a Chihaya részecskéket.

MISSION FAILD.
Bye-bye Turiavita...
Nubilum a sugárnyaláb hatása után.

Elég sok minden történt a részben, úgyhogy bontsuk jelenetekre sorban:

* Kezdésként Yayoi próbált meg visszajutni Tokióba, de csak Omiyáig vitte el a vonat. Szerencséjére talált ott egy taxist aki a rajongója volt és hajlandó volt elvinni annak ellenére, hogy Tokiót hivatalosan nem szabad megközelíteni.

* Haruka a bázison arról győzködte Joseph-et és Chikako-t, hogy muszáj elmennie és kimentenie Nubilumot a Turiavita bázisról. Chikako hiába győzködte Harukát arról, hogy Saku valószínűleg be fogja vetni Vulturiust a lebegő bázis ellen, a meggyőzés nem hatott. Végül megkapta az engedélyt Haruka, mert Iori és Ami is tolmácsolta a saját és iDOLjaik véleményét arról, hogy Nubilumot ki kell onnan hozni.

* Képváltás után máris Haruka és Imber légiakrobatikai bemutatóját láthattuk, ahogy megközelítik a Turiavita bázist és az érkezésükre felsorakozik ezernyi Epimetheus.

* Opening után egy rövid kapcsolás Saku harcálláspontjára, ahol megkapta a helyzetjelentést és utána kiadta a parancsot Vulturius élesítésére.

* Kaptunk pár másodpercnyi helyzetjelentést a lebegő sziget felszínéről is. Az a néhány szerencsétlen rohamosztagos aki még az előző részben partraszállt próbált volna elmenekülni, de ezt két dolog is akadályozta. Egyrészt elég magasan repült már a sziget, másrészt még ott kószáltak a fejszével felszerelt Riffák is. Az előző részben nem tudták használni a baltákat Azusán, úgyhogy most a csapdába esett rohamosztagosokon élték ki magukat...

Itt álljunk meg egy pillanatra egy szomorú aktualitás miatt. A fórum School Days topikjába már írtam, hogy volt egy kis családi vérengzés ma hajnalban Japánban, ahol is egy 16 éves lány baltával megölte a rendőr apját. Emiatt törölték ma az utolsó részét a School Daysnek. Ha ma ment volna a Xenoglossia akkor lehet törölték volna azt is, elnézve azt amit a Riffák csináltak a fejszékkel a kezükben. És per pillanat abban sem vagyok biztos, hogy csütörtökön lesz-e Higurashi Kai epizód a történtek után. Két nap kérdéses, hogy elég lesz arra, hogy elcsendesedjen a média...

* Vissza Harukához, Imberhez és az Epimetheusokhoz: elég nagy a túlerő, de egyelőre bírja Imber.

* Ezután a sok rövid vágás után következett egy viszonylag hosszabb flashback arról ami kimaradt az előző részből, ahogy Azusa elbúcsúzott Makoto-tól. Makoto-t és Hiems-t láthatóan nem kellett megmenteni tudták mi a dolguk.

* Kapcs Tokióba, ahol Nebula és Tempestas várakoztak masterjeikkel a fedélzetükön. Ami és Mami ugyanis kidolgoztak egy olyan hangsort amellyel valahogy maguk felé tudják csalni az Epimetheusokat (még ekkora távolságból is), hogy Harukának ne azzal menjen el az ideje, hogy az Epichanokkal szarakodik, miközben bármikor lecsaphat a Vulturius halálsugara.

* Visszakapcs Harukához újabb gyönyörűen animált légiakrobatikai bemutató, de ezúttal már érezteti a hatását a túlerő. Haruka szerencséjére éppen akkor indították el az ikrek a hadműveletet amikor kezdett volna rosszra fordulni számára a helyzet.

* Ezután jött egy csomó gyors kapcsolás az összes helyszínre, hogy lássuk az állapotokat, még a reklám előtt. A legfontosabb természetesen utolsóként Haruka helyzete volt aki megkezdte az ereszkedést a Turiavita bázis belsejébe, ahol Yukiho már várt rá...

* Reklám után Tokióba tértünk vissza, ahol már Iori felkészülten várta az érkező Epimetheusokat. Itt volt egy jó poén Mami szájából, de szövegben nem tudnám olyan jól visszaadni azt, ahogyan mondta, úgyhogy nézze meg mindenki maga.

* Out of character lett volna azt várni Harukától, hogy majd bosszúszomjasan nekiesik Yukihonak, úgyhogy nem is tett így. Akármennyire értelmetlennek tűnt ismét megpróbálkozott a szóbeli meggyőzés erejével, de Yukiho eltökélt volt abban, hogy végigviszi Chihaya tervét.

* Mindeközben a Turiavita bázison azzal foglalatoskodtak, hogy rádiókapcsolatot teremtsenek Harukával ami valamiért megszakadt menet közben. A dolog sürgős lett volna, mert Vulturius már beindult és figyelmeztetni akarták Harukát, hogy már nincs sok ideje az akcióra.

* Közben Iori Nebulával szépen irtotta az Epimetheusokat, de rajta is kezdett kifogni a túlerő. De ahogy Harukának úgy neki is szerencséje volt, mert nem várt segítsége érkezett: Hiems Makoto-val a fedélzeten. Itt megint volt egy vicces jelenet. Kiderült, hogy nem csak Iori, hanem Nebula is tsundere és adott egy baráti pofont Makotonak Hiemsen keresztül azért, hogy végre észhez tért. :)

* Elérkezett hát az idő, hogy lássuk mi is volt Chihaya terve. Az előző rész végére a Schmelzofen apró levegőben szállingózó anyagdarabkákat csinált belőle. Úgy akart egyesülni Imberrel, hogy Yukiho majd Nubilum gravitációs ágyújával ezeket összegyűjti és belelövi egyszerűen Imberbe. Ehhez előbb viszont le kellett győznie Harukát. Ebben a jelenetben láthattuk az ehhez vezető első fázist, ahogy az eszelős arcú Yukiho Nubilumot irányítva meglehetősen durván leamortizálja Imbert.

* A második fázis előtt azonban még bekapcsolódtunk Sakuhoz, ahol láthattuk a monitorokról, hogy szépen áll be Vulturius a lövési pozícióba. Továbbá az is kiderült, hogy néhány Epimetheus nem a csalogató hangsor után ment, hanem valószínűleg már korábban útirányt vett a Mondenkind genfi központja felé. Sose tudjuk már meg, hogy ki volt az az öt homályos alak aki a macskaszoborból adta az utasításokat. El lettek törölve. Saku nem nagyon zavartatta magát attól, hogy kinyírták a főnökeit. Minden bizonnyal azért nem, mert így ő lett az első számú vezető...

* A második fázis egy hosszabb jelenet volt nagyon szép zenei aláfestéssel. Yukiho végrehajtotta a lövést, Chihaya részecskéi átjárták belül Imbert, de a core nem fogadta be a donor anyagot és megindult a kilökődés. Chihaya terve csúfos kudarcot vallott és ez aztán Yukiho-t is teljesen összetörte. Ezután jöhetett Haruka egyszerű szavakkal megfogalmazott monológja arról, hogy mi az igazi szeretet és, hogy Chihaya amit a végén csinált az már nem volt az.

* A monológ végén pedig jöhetett az összes történetszál egyszerre való lezárása. Láthattunk minden helyszínt, miközben Vulturius lecsapott...

* Harukát és Imbert végül Nubilum mentette meg (pedig éppen az ellenkezője volt a cél a rész elején), mivel Yukiho és Nubilum a vég küszöbén megértette Haruka álláspontját és bocsánatkérésképpen pajzsot állt a sugár elől Imbernek. Haruka és Imber (és talán Yukiho is) túlélte tehát azt, hogy a sziget és a bázis Riffástól és mindenestül elpárolgott körülöttük, de Nubilum core-ja sajnos nem bírta olyan jól, mint Tempestas-é pár résszel korábban. Az core összeégése pedig úgy néz ki, hogy automatikus triggere volt az Auryn megidézésének. Azt tudom, hogy mi volt Auryn a Végtelen Történetben, de az, hogy micsoda lesz ebben az animében az majd csak a befejező részből fog kiderülni...

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.