×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Higurashi no Naku Koroni Kai 20. rész

2007.12.15. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni Kai | 2982 olvasás
RE-
-UNI-
-ON

Keiichi cool módban.
Satoko készen áll a csapdák felállítására.
Ha Rena látta volna saját magát ebben a jelenetben, akkor hazavitte volna.

A Sonozaki-Oishi békekötés is megvolt.
Oishi bevonta a terve a két legmegbízhatóbb kollégáját.
Let's ROCK!

Rika és Akasaka újbóli találkozása igazán meghatóra sikeredett...

...hiába telt el több, mint egy év a Himatsubushi óta, az érzelmi töltése ígyis nagyszerűn átjött a szituációnak.

Az előző részben Rika megkérdezte Miontól a magyarázata után, hogy mit kellene tennie a konspiráció kiszolgáltatott áldozatának, hogy elkerülje a sorsát. Mion akkor azt felelte, hogy kemény ellenfelekkel csak úgy tud szembeszállni az a valaki, ha hasonlóan kemény szövetségeseket keres magának. Rika pedig megfogadta a tanácsát és hozzálátott a szövetségesek begyűjtéséhez.

Első lépésként Tomitake és Irie meggyőzésével kezdte, Irie-nek elég volt Rika érvelése, Tomitake szkeptikusabb volt, de a jó időzítésnek köszönhetően pont eközben a beszélgetés közben érkezett meg Oishi és Akasaka a szentélyhez, hogy megtámogassák Rika szavait. Így végül az ötfősre bővült beszélgetés konszenzusra jutott, és mind a négy felnőtt támogatásáról biztosította Rikát, hogy mindent megtesznek az érdekében.

A második lépés Keiichiék bevonása volt, ami viszonylag könnyen ment. Az előző részben még Rika úgy vázolta fel a helyzetet és kért segítséget Miontól, mintha egy manga története lenne. Úgyhogy most csak annyit kellett mondania, hogy igazából nem mangáról van szó, hanem minden véresen komoly. Keiichiből gyorsan kijött a cool módja ami a többieket is feltüzelte.

Miután a csapat így összeállt ideje volt valamilyen ellentervet kidolgozni Takanoval szemben. Satoko volt az első (és Keiichi a második) aki meglátta a gyenge pontot Takano tervében. Csak annyit kell tenniük, hogy Rikát gondosan elrejtik a külvilág elől és közben azt terjesztik róla, hogy már több, mint 48 órája halott, ezzel spontán cselekvésre kényszerítve az ellenséget. Ahhoz viszont, hogy ezt komolyan bevegyék megbízható helyről kell kiszivárogtatni. Ezért ezt a feladatot Oishi felügyelő kapta. Mindeközben Akasaka beköltözött titokban Rikáék helyére a szentély melletti házba és lett így a hátsó védelem és a kapcsolattartó Irie-vel. Tomitake pedig Okinomiyában rejtőzött el és próbált a tokiói kapcsolatain keresztül nyomozni és bizonyítékokat szerezni Takanoval szemben. Az ellenterv tehát ezzel megvolt, a kivitelezése a következő részre maradt.

Mindezek mellett a rész sort kerített két másik elvarratlan történetszál lezárására. Egyik a Houjou-k problémája volt, amit Oryou oldott meg azzal, hogy több ember előtt kijelentette, hogy a gátháborúnak vége és egyáltalán nem haragszik Satokóra. A másik pedig a Sonozaki-Oishi ellentét megnyugtató feloldása volt. Ez utóbbi nagyon fontos volt, hogy még az akció kezdete előtt megtörténjen, mert a Yamainu ellenében szükség lesz a rendőrség és a klán együttműködésére.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.