×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Higurashi no Naku Koroni Kai 23. rész

2007.12.30. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni Kai | 2506 olvasás
Minden faluból kivezető kommunikációs kábelt elvágtak.
Mionék felkészülten várták az ellenséget a hegytetőn.
FUCKING STUPID.

Kasai nem cicózott.
Níí-nóó níí-nóó.
Irie beszámolt Satoshi állapotáról...

...amit mi is láthattunk.
Keiichi éppen egy csapdát indít be itt.
Szép méretes robbanófej, alig emelkedik fölé a célkereső távcsöve a fegyvernek.

Keiichi és a lányok a hegyekben rejtőztek el, a Yamainunak ezért oda kellett utánuk mennie. Az előző fejezettel ellentétben ezúttal viszont volt idejük Keiichiéknek előkészülniük. Satoko végre bevethette a legendás csapdakészítő tudományát. Az viszont már a Studio DEEN hibája (vagy erénye :P) volt, hogy ebből animációban Looney Tunes szintű bohózat lett. Csak annyi hiányzott a tökéletes feelinghez, hogy valamelyik szereplő azt mondja, hogy What's up doc?.

Azért a görgő farönkön való egyensúlyozásnál voltak itt komolyabb dolgok is. Shion, Irie, Kasai és Akasaka megpróbálta bevenni a kutatóintézetet amíg Takano és a Yamainu nagyobbik része távol volt. Az érdemi kommandósmunkát persze Kasai és Akasaka végezték, egyúttal láthattuk azt is, hogy milyen az amikor Kasaiból előjön a veterán múltja. Miután sikeresen behatoltak a létesítménybe Shion egyből Satoshihoz sietett és szembesült a fiú állapotával. Irie szerint még sok idő kell ahhoz, hogy Satoshi felépüljön és kitartást kért Shiontól. Természetesen Tomitakét is kiszabadították. Tomitake így már riadóztathatta a Banken egységet. Vagyis csak riadóztathatta volna, mert a lövöldözésben megsemmisült az épület kommunikációs rendszere, a faluba érkező és kimenő telefonvonalakat a Yamainu meg már az akció kezdetén elvágta. Ezért az egyetlen lehetőség a Tokióval való kommunikációra a faluból való kitörés lehetett. A faluból kivezető utakat viszont a Yamainu ellenőrzi és az utakra állított fegyveresek aknavetőkkel is fel vannak szerelve...

Még egy fontos dolog. Okonogi még a rész elején kapott egy telefonhívást Tokióból. A korábbi részekben már megismert limuzinos nő Nomura volt a vonal másik végén. A beszélgetést magát nem hallhattuk, de így az utolsó rész előtt már nem nehéz kitalálni, hogy miről lehetett benne szó.

Hozzászólások:
Majd egy 10 éves kislány olyan csapdákat csinál amivel több osztagot is leállít, na ne röhögtessenek.
#1 | 2008.01.25. | írta: Hanon
Hozzászólás írásához jelentkezz be.