×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Clannad 4. rész

2008.02.02. | írta: paTKany | téma: Clannad | 2910 olvasás
I SEE A...
☆☆☆
Azért Tomoyo is képes elpirulni.

Sunohara az useless NPC.
A "join party" valahogy kimaradt a lehetőségek közül.
Yuri de yuri de yuriyuri ne...

Kyou nagyon nem szereti ha valaki piszkálódni mer a húgával.
Én is szeretném, hogy Kyou lábbal mutasson rám. *drool*
SHURIKEN HELD

Lássuk szép sorban a negyedik rész kulcsjeleneteit és azt, hogy mi volt bennük a fontos.

* Az OP előtt Nagisa beszámolt Tomoyának a diáktanácsnál történt audienciájáról. Nyíltan meg lett mondva neki az, hogy nem toborozhat tagokat egy megszűnt klubba. Tomoya dühös volt, hogy ennyire lehűtötték Nagisa lelkesedését és bíztatta Nagisát, hogy ne adja fel. Mindenesetre azzal, hogy a plakátragasztgatás meg lett tiltva nekik új terv után kellett nézniük a színjátszókör újraalakításához.

* Két jelenet is volt Tomoyoval. Sunohara továbbra is azt próbálta meg bebizonyítani, hogy Tomoyo igazából nem is lány. Az első az "add kölcsön a melleidet, mert otthonfelejtettem az enyéimet" a poénra ment rá és még most is mosolygok rajta. A lényegesebb információt viszont a második hozta amikor Tomoyo már rákérdezett Tomoyánál arra, hogy mit akar tőle Sunohara. Tomoyo-t sokkolta az, hogy ennyire férfiasnak tartják amikor ebben az iskolában igyekszik a lehető leglányosabb módján viselkedni. Amit egyébként el is kezdett itt amikor elpirult a fiúvécéből kifelé jövet. Mindenesetre érdemes elraktározni ezeket az információmorzsákat, mert az itt elhangzottak a Tomoyo fejezet során mélyebb értelmet fognak majd nyerni.

* A két Tomoyo rongyosra rúgja Sunoharát snitt között volt egy hosszabb jelenet Fuuko-val. Fuuko szépen sorban elmagyarázta azt, hogy az általa faragott és Tomoyának átadott csillag ajándék és cserébe azt szeretné kérni, hogy jöjjön el a nővére esküvőjére. Fuuko nővére az iskolában tanított képzőművészetet három évvel ezelőtt és azért osztogatja a faragott csillagokat, hogy minél több diákot meghívjon az esküvőre. Tomoya válaszában kifejtette, hogy nehéz dolga lesz Fuukonak, mert három év alatt kicserélődik az iskola diáksága és így nemnagyon fog találni olyanokat közöttük akik ismernék a nővérét. Mindezeken kívül megtudtuk azt is, hogy Fuuko nővérének vőlegényét Yusuke-nek hívják.

* A rész második fele a színjátszókör lehetséges újraalakításához szükséges terv brainstormingjával telt. Youhei is beszállt Tomoya és Nagisa mellé az ötletelésbe, de a legelső javaslatát amely az iskolatitkár bántalmazásáról szólt a hátsó udvaron gyorsan elvetették. A második javaslata viszont már sokkal értelmesebb volt. Meg kell kérdezni valakit aki járatosabb náluk az iskolai ügyekben. A célszemély pedig kézenfekvő volt: Tomoyáék osztálytitkára vagyis Fujibayashi Ryou. Persze Tomoya és Youhei, hogy szórakoztató legyen számukra a dolog azzal olyan ürüggyel hívták el Ryou-t, hogy Ryou azt higgye, hogy valaki szerelmet akar neki vallani. Mivel Ryouról volt szó ezért a nővére sem akart kimaradni a dologból úgyhogy nézői szempontból is egy igen szórakoztató jelenet keletkezett a Nagisa Ryou beszélgetésből.
Miután a félreértés tisztázódott Ryou kifejtette, hogy három diák és egy felügyelő tanár kell egy klub megalakításához. Kyou pedig levonta ennek alapján a konklúziót, hogy Nagisa, Youhei és Tomoya megvannak már hárman. Azt persze nem tudta Kyou, hogy se Sunohara se Tomoya nem akar színésznek állni még amatőrként sem. Végül megállapodtak abban, hogy körbejárják az ismerőseiket, hogy hátha valamelyikőjük vállalná a tagságot.

* Ez az ismerőskörbejárás pedig alkalmat adott arra, hogy Tomoya újból kapjon egy-egy jelenetet a többi főszereplővel. Ezen beszélgetések során ugyan a színjátszókör ügye szemernyit sem haladt előre, de kiderült néhány fontos dolog.
1. Tomoyo-t érdekelné ugyan a színjátszás, de szeretne iskolatitkár lenni és a választásig ez minden szabadidejét leköti.
2. Kotomi csak akkor hallgat Tomoyára, ha Tomoya Kotomi-channak szólítja.
3. Fuuko a rész végére maradt. Őhozzá már Tomoya és Nagisa együtt mentek és ez a beszélgetés végül egy nem várt fordulatot vett. Nagisa ugye évismétlő ezért emlékezett Ibuki-senseire (Fuuko nővérére), de roppant furcsának találta Fuuko jelenlétét az iskolában, hiszen Ibuki-sensei húgát elgázolta egy autó az első iskolai napján és azóta is kómában fekszik a kórházban...

Ezzel a jelenettel lezárult tehát a Clannad bevezető szakasza és egyúttal megkezdődött a Fuuko fejezet.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.