×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mobile Suit Gundam 00 30. rész

2008.12.31. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 1316 olvasásDecmórlájkit.

Az epizód elején - ez később még fontos lesz! - látjuk somolyogni a zöldhajú nyútáj... koordina...akarom mondani Innovátort. Emelett elküldi egy szupertitkos misszióra vörös szakállas elvtelen zsoldoskatonánkat. Érzem hogy itt mészárlás lesz...

A Celestial Being közben megérkezik a Cataron titkos bázisára. Itt a tárgyalások kissé nehezen indulnak meg, lévén a CB továbbra sem akar elkötelezetten odaállni egyik oldal mellé sem, éS ezt a Cataron fejesei nem veszik jó néven. Sirin és Marina jól összetalálkoznak, könnyes viszontlátás, miegymás. Marinát ezután leadják a gyermekmegőrzőbe, ahol végre képességeinek megfelelő feladtatot láthat el. Mutatják is egy csapat kedves gyerekkel játszani.
Minden épeszű ember ennél a pontnál nyomná meg a nagy piros "evakuálni!" gombot. Egy mecha sorozatban nem szoktak csak úgy önfeledten játszadozó gyerekeket mutatni. A legkevesebb, hogy valami olyasmit kapnak ajándékba pár jeleneten belül, amit megatonnákban szoktak mérni. Az érzés egyre erősödik az emberben, amikor meglátja, hogy Saji megpróbál a nagy boldogság közepette meglógni, merthogy "ő nem ide való". A sivatag közepén, mindezt, lopott dzsippel. Nem is jut messzebb a legközelebbi föderációs őrhajóig, ahol gyorsan kiderül az irataiból, hogy bizony elítélt Cataron szimpatizáns (bizony, börtönben is volt!). Vége is lenne rövid úton, de megjelenik a jóságos Sergei Smirnov elvtárs. Bedobja a jó zsaru figurát, sikerül is elég sok mindent kiszednie a srácból, persze megígéri, hogy ez köztük marad, és hogy megtesz mindent a védelmében. A probléma csak az, hogy ezt kihallgatja egy túlbuzgó alárendeltje, és megy azonnal jelenteni az A-Laws hajóra, ahol az A-Laws legnagyobb Beatles rajongó ámokfutója az önjáró robotok segítségével próbálná kifüstölni a lázadók támaszpontját. Én a birodalmi lépegetőkre szavaznék, de nyilván ebből nagyobb a készlet. Persze az A-Lawson belüli jóarcok, mint Katie Manequin és Soma (figyelem, belőlük lesznek majd a CB szimpatizáns szakadárok 10 rész múlva!) némileg ellenzik ezt, de nem sokra mennek vele. Közben azért kiderül, hogy bárki bármit gondolt, Sergei örökbe akarja fogadni a lányt, és nem mást szeretne.

Az akció meg is indul nemsokára, a CB pilóti éppen nincsenek ekkor már a bázison, szóval igazi mészárlás kezdődik. Szerencsére azért rájönnek, hogy valami nem kóser, és visszamennek segíteni, de ekkor már az önjáró lövegek a bázison vannak. Mr. Bushido (MIÉRT???) nem vesz részt az akcióban, mert unalmasnak tartja (ezt még azelőtt mondja, mielőtt visszajönnek a Gundam-ek. Rövid harcban megfutamítják a támadókat Tieriaék, de a pusztításon így sem tudnak segíteni. Az épp ekkorra feltűnésmentesen visszatérő Saji pedig eléggé letargikus lesz a pusztítás láttán, és öngyilkosságot követ el. Nem, sajnos nem csinál semmi ilyesmit, pedig sokan örülnénk egy ilyen fejleménynek.

Azért a végére is van meglepetés. Setsunát még a csata előtt elküldik, hogy Marinát vigye vissza Azadisthanba, aki hajthatatlan ebben a kérdésben. Odaérve azonban égő romokat találnak, az egész város (a főváros mindenképp, mást nem mutatnak) máglyaként ég, és az egésznek a közepén Ali baba és a 40 rabló, bár ez utóbbiakat nem mutatják, de gondolom nem egyedül küldték ide rozsomákot. Összevillanó tekintetek több száz méterről, harci láz, üstdobok.... rész vége.

A múltkori, kicsit gyenge rész után jó volt látni egy ilyen pörgősebbet, várom a következőt ezek után megint csak.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.