×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mobile Suit Gundam 00 31. rész

2008.12.31. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 1425 olvasásEzzel az epizóddal az egyetlen problémám az volt, hogy valaki az "otome" megnevezést használta Louise-ra, ami valahogy nincs rendjén. Amúgy tisztességes epizód volt, dráma, múltidézés, és színes robbanások. Ó, és a legújabb fejlemények alapján kedvenc szemüveges Manequin ezredesünk keresztneve "Kati". Igen, így.

A Cataron bázist elég tisztességesen szétszedték az előző epizódban, most mindenki nekiáll összetakarítani. Sok halott, sok szenvedés, és a többi, és a többi. Persze, mindenki keresi a felelősöket, és miért ne lehetne a Celestial Beingben megtalálni őket, ha már úgyis itt vannak. Szerencsére, mielőtt elfajulnának az indulatok, Tieria elkezd agyalni, hogy vajh' ki lehetett az, aki infóogy vajon a kvantum agyhullámai segítik őt is, vagy az, hogy amikor ezen gondolkodik, az operatőr Sajira közelít a kamerával, sose foggjuk megtudni, mindenesetre nekiáll kikérdezni a gyereket meglehetősen troll módszerrel ("Te voltál az, ugye?"). Saji hamar megtörik, bevall mindent, Tieria egy atyai leszidás után nem kezdeményez nyilvános kivégzést, vagy ilyesmit, pedig sokan örültek volna neki (a nézők közül, úgy értem).

Közben a Ptolemaioson kitör a flashback, Sumeragi-san (vagy nevezzük ezentúl inkább Kujou-nak? szerintem szép név) az egyik haldokló katona arcáról felidéz egy korábbi esetet: bizony, ez az a régi dolog, amire már történt pár utalás korábban, de nem bontották ki sosem igazán. Itt sem tudnánk meg sokat, ha Kati nem fleselne pont ugyanerre kicsivel arrébb: ezek ketten valamit nagyon elszámoltak egy hadműveletnél, ahol ők voltak a stratégiai elemzők, és ennek eredményeképp barátságos csapatok kezdték el lőni egymást. Az ilyesmi megfekszi az ember gyomrát, főleg, ha még egy jóbarátja (?) is ott pusztul. Sumeragi nem is tudja feldolgozni ezt az emléket - vagy csak lejárt a képernyőideje - és ájultan esik össze, hogy a rész hátralevő részét egy inkubátorban tölti.

Az A-Laws háza táján is zajlik az élet. Sergeit csúnyán összeszidják, mert hagyta elmenni Sajit (szerintem jogos a pofon: a gyereket lelövik, sok szenvedéstől kímélnek meg sokakat), Manequin pedig az előző gondolatmenetéből és a forgatókönyv beható ismeretéből kikövetkezteti, hogy a CB-nél valószínűleg Sumeragi mozgatja a szálakat. Ami Sergeit illeti, ő úgy tnik tényleg örökbe szeretné fogadni Soma-t, erről is kapunk flaschbacket. Louise-t áthelyezik ide, instant barátságot is köt Soma-val, Sergei fiával meg ilyen roppant erőltetett rabu-rabu kezdeményt látok kibontakozni... nem, a Katie (akkor még úgy írták) és az AEU üdvöske románcát nem sírom még vissza azért. Egyelőre

Persze, titeket nem ezek a marginális események izgatnak, mind arra vagytok kíváncsiak, mi történik Azadisthanban, ahol legútoljára rozsomákot és Setsunát láttuk vadul egymásra nézni, miközben az előbbi jól láthatóan barbacue partit csapott a városban. Hát most megmondom, mi történt ott: Semmi. Offscreen hazaszaladnak Setsunáék, egy deka konfrontációt nem látunk. És kérem ez gyász... Persze értem én, kell alapanyag a flaschbacknek...

A Celestial Being viszont újra akcióban: bár Sumeragi öntudatlanul fekszik, a csapat mégis úgy dönt, hogy lekapcsolják a teljesen kafa CG védőernyőt, fölhívják magukra az A-Laws figyelmét, aztán...majd lesz valahogy. Azt hiszem nem fog savazásnak tűnni a részemről, de ez a leghülyébb terv a mecha-történelemben! Ki talál ki ilyet? Ha már olyannyira bujkálni kell részek óta a túlerőben lévő elit föderációs csapatok elől, mi a rák vette rá őket hogy éppen most jöjjenek elő? Ja, és a legjobb persze, hogy ennél tovább nem terjed a terv, mivel Sumeragi nem tért magához már....10 egész perce! Nem, szerintem sem lehet megvárni, hanem bele kell rohanni az ellenbe. Persze, a részben nem volt még csata, és a narratív kauzalitás nagy úr.
Azért maga a csata nem alakul olyan rosszul, de érezni erősen, hogy a 4 Gundam csak vaktában lövöldözik. Főleg, hogy olyan ellenfeleik vannak, mint Mr. Bushido (nem, ezt nem fogom tudni megszokni), az újonnan megacélosodott Soma, Louise....mi? Louise? Dehát ő....képzett pilóta? Mióta? Áh, biztos levadásszák majd hamar...
És itt jön a képbe Saji, aki a legidegesítőbb módon lelkiismeretfurdal éppen, és "segíteni akar". Erre beültetik csak úgy az egyik lövegbe, hogy "nesze gyerek, biztos tudod használni ( Na persze. Űrrakodós vizsga: targonca vezetés, tárgyak pakolása súlytalanságban, hajóágyúk kezelése). Nem, nem fogjátok kitalálni, ki repül szembe vele mikor meghúzza a ravaszt épp...
A csata a többi fronton sem halad jól: Setsuna immár sokadszor verretődik Graham által (bár azért tartja magát), Allelujah pedig nem tudja rávenni magát, hogy Soma-ra lőjön.

A rész itt véget is ér, meglehetősen kliffhenger módon, ahogy az előzetest elnézem, most jön a "szigetes rész". Tudjátok, amikor az ellenséges pilóták egy szigeten rekednek, és együtt kell túlélniük, miközben rájönnek, hogy a másik mégsem akkora rosszarc. Már várom :).

Ja, és Hong Long Wang Liu Mei bátyja. Most szinte látom magam előtt, ahogy sok hentai-doujinshi rajzoló üveges tekintettel dobja a szemétbe több hónap alkotását....amíg sátáni vigyorral az arcán rá nem ébred, hogy az anyag - pár személyes névmás átírásával - még mindig eladható a rajongók egy másik, kicsit differenciáltabb ízlésű csoportjának.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.