×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mobile Suit Gundam 00 32. rész

2008.12.31. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 1920 olvasásAhogy sejtettem, itt van minden mecha sorozat kötelező darabja, a "szigetes rész". A megvalósítás szerintem itt elég jól sikerült, node ne szaladjunk ennyire előre...

Az előző részben megkezdett csata most folytatódik. Saji persze csirke módon nem lövi le Louise-t (pedig jó lenne). Allelujah és Soma Pieris kemény harcba bocsátkoznak (illetve Allelujah nem annyira, lévén hogy nem akarja bántani a lányt), amelynek eredményeképpen mindketten lezuhannak a sűrű erdő közepére. Eközben Setsuna ismét csak gyengélkedik, Graham (bocsánat, miszter bús zsidó, bah) kedvesen nekiáll felkockázni. Itt már csak Mr. Táp, és a Trans-am segíthet! Sajnos nem olyan hatékony, mint azt az ember várná: a jópár résszel ezelőtt előrejelzett instabilitás befigyel, a Twin Drive nem bírja a terhelést, Setsuna 00-ja mostmár teljesítmény szempontjából is nyújtja a neve által vállaltakat. Graham persze nem akarja megölni, mert "akkor hol a kihívás". Namost én alapvetően szeretem a pózőr karaktereket, de amit ez a fickó csinál, azt sokan megirígyelhetnék. Szerencsére jön a Lockon és Tieria, akik megmentik a napot: az A-Laws visszavonul, a Celestial Being pedig (követve az időközben magához tért Sumeragi akciótervét) szintén olajralép.

Persze mindkét oldal konstatálja, hogy egyel kevesebb gépmadár jött haza, ezért mindenki elkezdi keresni az elveszett báránykákat, a föderáció oldaláról Sergei lendül akcióba (érdekes módon az A-Laws nem nagyon töri magát), a CB pedig Tieriát küldi.

És ezzel el is érkeztünk az érdemi drámához, két egymásra zuhant hősünk lassan magához tér, és persze Pieris azonnal megpróbálja kiiktatni Allelujah-t egy meglehetősen....hm...."érdekes" bunyó keretében (lásd a képeket ez ügyben). Szerencsére Allelujah kapcsol, és a lány most az egyszer reagál a nevére, valami elpattan belül, és hopp, Soma Pieris volt-nincs, üdvözöljük tárt karokkal Marie Palfachy-t!
Mint kiderül hamar, a szuperkatonáknál elég gyakori lehet a kettős személyiség, nem csak Allelujah-nak van ilyen, hanem Marie-nak is, ez lenne Soma. Csak az itt az érdekes (és biztos vagyok benne, hogy lesz valami jelentősége a későbbiekben) hogy Allelujah éppen emiatt lett kudarcnak bélyegezve, Marie pedig azt mondja, valaki szándékosan művelte ezt vele. Lehet hogy ez is része lenne a kísérleteknek, csak Allelujah még nagyon az első fecske lett volna?
A közös múltidéz olyan flashbackekhez vezet, amelyek egészen az 5. részig mennek vissza. Megtudjuk, hogy Allelujah otthagyta a lányt a laborban (nem is nagyon tudta volna elvinni, amilyen állapotban volt, de ez csak feltevés). Pár vigéc haverjával elkötöttek egy szállítóhajót, így próbálván a kiképzőkolóniáról szabadulni. A dolog nem jön össze, nincs hova menniük ugyanis. Hm... a Földet lehet, hogy eltakarta előlük valami, vagy kis hatótávolságú volt a hajó, ebbe most nem akarok kötni. Fogy az oxigén vészesen, biztos hogy a gyerkőcök mind légszomjanhalnak. De semmi vész, mert ekkör jön elő Hallelujah, aki roppant épületes módon leépíti a hajó létszámát egy főre, nagyon logikusan kikövetkeztetve, hogy így talán életben tud maradni. Ez össze is jön, bár konkrétan nem tudjuk, hogy hogyan került a Celestial Beinghez ezután.

Sajnos azonban a fiatalok nem örülhetnek egymásnak békében, megérkezik ugyanis Sergei, szinte végszóra. Izgalmas, drámai, és eléggé újrahasznosított jelenet következik, amelyben az összes lehetséges kombinációban akarnak egymás elé ugrani az emberek golyófogónak. Végül azonban győz az emberi jóság, és Sergei elengedi a lányt, menjen csak Allelujah-val, ő majd lejelenti, hogy meghalt. Azért persze az Apa-lány vonalat se hanyagolják el teljesen, úgyhogy a végén mindenki örülhet, még Tieria is, akit Sergei nagylelkűen útba igazít. Ja, és mindehhez van egy piszok jó insert song.

Mellékszálként kiderül, hogy Marina és a lázadók (mint valami 80's punkegyüttes) sikeresen kijutnak az A-Laws szorításából, és megtudják, hogy bizony a föderáció kissé másképp képzeli el a közel kelet sorsát, mint a hercegnő... Az egészet egybe szeretnék gyúrni, ezzel megoldva a puskaporos hordó problémáját. Amellett, hogy ez egy ritka hülye elképzelés, még Azadhistant is megszünteti, úgyhogy nem csoda, hogy senkinek sem tetszik igazán. Valahogy megértem.

No, és most, hogy mindenki megnyugodott, hölgyeim és uraim, beindul a történet! Tieria ugyanis nem mással fut össze, mint saját, nálánál is androgűnebb (bár ezt a következő rész alapján revidiálnom kell) kisöccsével (na jó, csak én hívom így), aki Regene Regetta néven mutatkozik be. Tieria teljes sokkban, úgy tűnik, nem volt fogalma róla, hogy ő is ilyen coord.... innovator.

Izgalom, még több plot, és cross dressing a következő részben. O-tanoshimi ni.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.