×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Saki 9. rész

2009.06.10. | írta: paTKany | téma: Saki | 1988 olvasás
Momoko (a titkos fegyver) továbbra is rejtegetve van.
Az Ördög Maga
TACOS <3

GE
AS
S.

RIIIIIICHI
Kazekoshi egyelőre nyerőben.
De már útban van a főellenség.

7:07 - Kelet 1. kör, 10. húzás
Dora indikátor kő:③
Mihoko kövei:13389四五八八②③⑥⑧
Mihoko húzása:北
Ez még nagyon messze van bármitől is, és a 北 se segített rajta...
Mutsuki köveit ekkor még nem láttuk.
Yuuki kövei:二三六②③⑤⑥⑦22246 (az ⑤ piros)
Yuuki húzása:④
Ez jó irányban halad egy tanyao-sanshoku felé, de még lyukas pár ponton. A ④-六 cserével egész közel került már Yuuki a tenpaihoz. Érezte Jun is, hogy jól alakul Yuukinál a helyzet, úgyhogy éppen ideje volt beleavatkoznia a játékmenetbe.
Jun kövei:①①①④⑤六七八南南677
Jun húzása:⑨
Ebből se látszik, hogy mit akar vele elérni Jun, de arra alkalmas, hogy kellemetlenséget okozzon Yuukinak. Beleavatkozni a játékmenetbe sokféleképpen lehet, Jun ezek közül a húzási sorrend felborítását választotta, meglehetősen furcsa módon. Eldobta a ⑨-t aztán amikor két húzással később Mutsuki eldobott egy ①-t arra rámondott egy PON-t. Nem számít, hogy volt már nála három, meg hogy így a negyedik ① feleslegessé vált a kezében, a lényeg az volt, hogy Yuuki kimaradjon a húzásból. De azért, hogy adjon a látszatra itt még a 6-t dobta el.
Mihoko következett aki egy 3-t húzott. Szívás...
...mármint Yuukinak, mertha Jun korábban nem avatkozik közbe akkor most ez prímán beleillett volna Yuuki kezébe és ott lett volna az áhított tanyao-sanshoku tenpaiban. Ehelyett egy ⑥ jutott neki amire aztán Jun csapott le egy CHIvel, bár továbbra sem látszott, hogy mit akar kihozni a köveiből. Mondhatjuk úgy, hogy csak Yuukival akart kibabrálni.
Ezután végre láthattuk Mutsuki köveit is íme:45688一一一五南西西西 (az 5 és 五 pirosak)
Mutsuki húzása:四
Számoljunk csak vissza egy kicsit ismét, hogy hány húzás volt miután Yuuki eldobta a 六-t. Húzott utána Jun,Mihoko,Mutsuki,Mihoko,Mutsuki,Yuuki,Mihoko és Mutsuki. Igen ez pontosan nyolc, tehát ha Jun nem avatkozott volna közbe akkor Yuuki már nyert volna ezzel a mahjonggal:
二三四 ②③④ ⑤⑥⑦ 二二 二三四
Tanyao, pinfu, sanshoku, riichi, ippatsu, tsumo, 2 dora, osztói baiman-t tudott volna belőle Yuuki csinálni. Nade térjünk vissza Mutsukihoz, mert az ő köveiből kiderült végre, hogy Jun mire bazíroz. Mutsukinál volt ugyanis a Jun mahjongjához hiányzó yaku egy 南 képében. Mutsuki a 四-el tenpaiba tud kerülni a következő módon:456 88 一一一 四五 西西西, yaku-t csak riichivel tud csinálni, mert nyugat kövek csak a nyugati székben ülő személynek érnének hant. A Mutsuki által gondolatban említett 6400 pont egyébként úgy jönne ki, hogy ron esetében 50 fu (20+10+8+8 felkerekítve) és 3 han értékű lenne a kezének tartalma. Nade mindez gyorsan teoretikussá vált, mert 南 eldobása után Jun már mondta is a RONt.
Jun győztes sora:①①① ④⑤⑥ 六七八 南南南 77
Yakuhai, 1 dora, 30 fu/2 han 2000 pont. Nem sok, de ha azt számoljuk, hogy Yuuki 24000 pontot húzott volna le háromfelé osztva róluk akkor máris árnyaltabb a kép.

8:37 - Kelet 2. kör, Jun volt az osztó
Továbbra is Jun parádézott, és továbbra is Yuuki volt az aki az ütéseket kapta, ráadásul ezúttal a RONt is ő kapta.
Jun nyertes kövei:②③④ ⑤⑥⑦ 四五六 33 678
Nyitott tanyao és két dora, ugyan nem látom át azt, hogy hogyan került bele 20-nál több fu, de Jun 5800 pontot könyvelt el ami csak 30 fu/3 han esetén lehetséges.

9:16 - Kelet 2+1. kör
Jun tsumó:六六六 66 ②③④ ⑦⑧⑨ 東東東
Dupla kelet és tsumo, 40 fu/3 han vagyis 3×2600+3×100=8100 pont.

9:28 - Kelet 2+2. kör
Jun ron, ismét Yuukival szemben:123 456 789 ⑤⑤ 三四五 (az egyik ⑤ és az 五 piros)
Ittsu, pinfu, 2 dora, megvan tehát 5 han, mangan 12000+600 pont.
Ezután ugrottunk az első játékosok első játszmájának a befejező körére, ahol ismét Jun volt eredményes, de nem látszott az összes köve. Szünet után jöhetett a második játszma.

12:13 - Kelet 1. kör, Yuuki az osztó
Yuuki kövei osztás után:①①②⑤⑧⑧二二六99北北発
Van benne öt pár lehet vele toitoira vagy chitoitsura játszani. Yuuki a chitoitsut választotta, miután egy piros ⑤-t húzott. A taco power hatott, mert lényegében egyetlen húzás után tenpaiban volt. A ② és a 六 volt az első két dobása úgyhogy a zöld sárkányt választotta a várakozása célpontjának. De Junban megvolt az erő ahhoz, hogy a taco powert is legyűrje. Mutsuki azért, hogy ne Yuuki csináljon rajta ront eldobta az egyetlen számításba jöhető követ a kezéből, ami egy 六 volt. Jun ezt begyűjtötte egy CHIvel. Ezután húzott egyet Mihoko, egyet Yuuki és egyet Mutsuki. Talán már mondani sem kellene, de itt is pontosan az történt mint korábban. Jun megborította a húzási sorrendet, így Yuuki helyett Mutsuki húzta ki a zöld sárkányt.
Ha Yuuki húzta volna akkor az egy chitoitsu, ippatsu, tsumo, 1 dora, mangan lett volna, ezúttal 12000 potenciális pontot bukott el Yuuki.
A zöld sárkány ugyanis Mutsukinak is kellett, amit ezek közé illesztett be:三四六七②⑦23468白発
Amit aztán X körrel később így alakított át Yuuki utolsó dobásával (RON):三四五 ⑦⑧⑨ 234 66 発発発
Yakuhai, 40 fu/1 han, mindössze 1300 pont, de Yuukinak ez is nagy érvágás volt. Elvették a taco powerrel turbózott kelet 1. körét.

16:00 - Dél 1. kör, Yuuki az osztó
Dora indikátor kő:⑥
Yuuki kövei az osztás után:一一三四七七八八⑦⑦279東
Manzuból egész jó, de még alakítani kell rajta.
A dél kör már nem tartozik Yuuki erősségei közé, de ezúttal is jó leosztása volt. Persze mint láttuk korábban ez nem mindig elég, de ezúttal talált egy rövidtávú szövetségest. Yuuki itt már 35400 pont mínuszban volt az induló pontszámához képest, amit már Mihoko is veszélyesnek talált. Ha végig hagyta volna Junt Yuuki ellen játszani és nagy előnyre szert tenni, az a saját csapata a Kazekoshi szempontjából sem lett volna jó. Úgyhogy megérett az idő arra, hogy bevesse a saját szupererejét, kinyitotta tehát a piros baloldali mellé kék színű jobb szemét is.
Mindez a 6. húzás után történt meg amikor Yuuki egy piros 五-t húzott, és ez volt a kezében:一一三四五七七七八八九⑦⑦. Miután Yuuki ⑦-t vagyis dora követ dobott el Jun ismét úgy érezte, hogy ideje közbeavatkozni, de ezúttal nem a húzási sorrend felborítását választotta, hanem bemondott egy riichi-t a kezében levő kövekre, hogy elbizonytalanítsa Yuuki-t (ha valaki riichiben van akkor nem teljesen egészséges dora köveket hajigálni, ráadásul úgy főleg nem, hogy Yuuki dobott el először ⑦-t a menet során).
Jun tenpai sora:①②③ ⑨⑨ 七八九 123 78
Nyitott várólistával (69) amelyek közül a 9-el nomen est omen jó lenne egy junchanra. Jun egyébként egy ⑧-t dobott el (ez volt a második pinzu dobása) a riichi előtt amiből le lehet olyan következtetést vonni, hogy idáig azért tartogatta mert esetleg volt mellette egy dora párja. Yuuki tehát beijedt attól a lehetőségtől, hogy esetleg Junnál van a maradék két ⑦. Persze nem ott voltak, hanem Mihokónál, ráadásul az ő szemszögéből nézve teljesen veszélytelen dobni belőlük, mivel ő már tudja hol van a többi, ráadásul a kezének tartalmából abban is biztos lehet, hogy sem ⑥, sem ⑧ nem lehet Junnál.
Mihoko kövei:東東357⑥⑦⑦⑧⑧⑧一三
Mit tett tehát Mihoko miután húzott egy 四-t? Természetesen nem a logikusnak tűnő 一-t dobta el, hanem kiemelte a saját sora közepéről az egyik ⑦-t, hogy tudatára adja Yuukinak azt, hogy teljesen veszélytelen ⑦-t dobni.
Yuuki következett, aki ekkor már nyugodt szívvel dobhatta el a ⑦-t a behúzott 六-t után. RIICHI.
Mivel Jun is riichiben volt ezért már nem alakíthatott a kezének tartalmán, úgyhogy kénytelen volt eldobni azt a 六-t ami Yuukinak hiányzott. RON
Yuuki mahjongja:一一 三四五 五六七 六七八 七八九
Chinitsu (6 han), pinfu (1 han), riichi (1 han), ippatsu (1 han), 1 dora, összesen 10 han baiman, 24000 pont Yuukinak, ami egyúttal Mihokónak is értékes volt amiatt, hogy Jun bukta el azt.

18:55 - Dél 1+1. kör
Dora indikátor kő:三
Továbbra is Mihoko irányította a játékmenetet. Úgy adott át Yuukinak ponra és chire köveket, hogy a ronhoz valót már Jun dobja el.
Yuuki nyertes sora:東東東 234 ⑤⑥⑦ 四五六 北北 (az ⑤ piros)
Yakuhai, 2 dora, 30 fu/3 han=5800+300 pont.

19:28 - Dél 1+2. kör
Dora indikátor kő:⑤
Miután Jun és Yuuki között a pontszámbeli különbség kiegyenlítődött, Mihoko elkezdett saját magáért is játszani. Jun kapta az első ront tőle.
Mihoko mahjongja (mangából kinézve):三四五 ⑥⑦⑧ ⑦⑧⑨ 456 99
Pinfu, 1 dora, 30 fu/2 han=2000+600 pont.

20:40 - Dél 4+3. kör
Mihoko megnyerte a dél 2., 3., 4., 4+1., 4+2. köröket is, de az ottani győztes köveit nem láttuk, ezt viszont igen.
Mihoko sokadik mahjongja:二三四 三三 567 ④④④ ⑥⑦⑧ (az 5 piros színű)
Tanyao és 1 dora biztosan van, és még valahonnan csapódhatott hozzá 1 han vagy 1 dora, mert 40 fu/3 han volt a végértéke, 7700+900=8600 pont.
Mihoko 7 körig tartó nyerő szériáját végül Mutsuki szakította meg a következő körben, amivel az első játékosok egyúttal be is fejezték a küzdelmüket. Kicsit sajnálom, hogy a GONZO csak 5 percet hagyott nekünk arra, hogy élesben lássuk működni Mihoko jobbik szemét, de KYAPUTEN így is alázott.

Az állás az első játékosok után:
Kazekoshi: 142.000
Kiyosumi: 88.900
Ryuumonbuchi: 87.700
Tsuruga: 81.400

P.S.
Ryuumonbuchi Touka "desuwa" számláló: 3 (17:50, 18:19, 20:54).
Eddigi részek során összesen: 14.

---

Az alkalmazott rövidítések a kövekhez:
pinzu: ①②③④⑤⑥⑦⑧⑨
souzu: 123456789
manzu: 一二三四五六七八九
sárkányok: 中白発
szelek: 東南西北

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.