×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Saki 10. rész

2009.06.20. | írta: paTKany | téma: Saki | 2829 olvasás
7:45 - Kelet 1. kör, 13. húzás
Dora indikátor kő:三
Mako kövei:①①①⑤⑦⑧⑨⑨⑨9北北中
Mako dobása:6
Nem rossz, lehetne belőle honitsu-t csinálni, de annyira nem is jó, mert a 13. húzás után még mindig hiányzik kő a tenpaihoz. Nem is nagyon tudott, mit csinálni vele Mako, mert a vele szemben ülő Miharu, már tenpaiba került és bemondta a riichi-t.
Miharu kövei:六七八②③④78999中中
Miharu feladata (a Kazekoshi színeiben) az, hogy fenntartsa a Mihoko által szerzett előnyt, nem kell sok pontot csinálnia, elég ha a lehető leghamarabb kimegy. Ez pedig egy borzasztó jó tenpai erre a célra a háromesélyes várólistájával (69中). Jól látható ebből az is, hogy Mako ebben a körben már teljesen esélytelen bármire, mert van nála két olyan felesleges kő amiből már nem tud építeni semmit és nem is dobhatja el őket (és még a 6-ból is volt nála, de azt még éppen el tudta dobni a riichi előtt).
Mako a következő körben egy ⑥-t húzott, ami tökéletesen illett volna a honitsuba, de tehetetlen volt, pinzu követ kellett dobnia, ha nem akar egyedül ront fizetni. A ⑦-t dobta el, és következett utána Kaori.
Kaori kövei:一一二三六六②④⑥⑧133
Kaoriról tudni kell, hogy abszolút kezdő, ráadásul izgulós is, viszont a szerencse dobásokra van +20 módosítója. Bár ez utóbbi ebben a körben nem hathatott, mert fogalmam sincs, hogy mit akart kihozni ezekből a kövekből. Mindenesetre ezúttal egy 中-t húzott, ami nem illett az elképzelésébe, úgyhogy eldobta.
RON!
Az ura-dora egy ⑥ volt, úgyhogy Miharu végül az alábbi mahjongot söpörte be: riichi, ippatsu, yakuhai 40 fu/3 han 5200 pont.
Mako itt már talán sejtette, hogy gondjai lesznek, mert kezdőkkel vívott mérkőzek nem szerepelnek a minta-memóriájában.

9:52 - Kelet 2. kör, 9. húzás, Mako az osztó
Dora indikátor kő: piros ⑤
Mako egy mahjong-lebujban töltötte a gyerekkorának egy jelentős részét, ahol volt alkalma megfigyelni a nagyapja és más dörzsölt szerencsejátékosok játszmáit. Jó memóriájának köszönhetően számtalan dobásmintát megjegyzett amelyek alapján mostanra nagyjából vissza tudja következtetni az ellenfelei kezének tartalmát. A mahjong-lebujba viszont nem jártak kezdők, úgyhogy Mako teljesen meg volt lőve Kaorival szemben, akinek a dobásmintája egy 64 bites randomszámgenerátort is lealázott volna véletlenszerűségben. Ráadásul ezúttal játszott a +20 szerencse Kaorinál mert tenpaiba került és mondott egy riichi-t. A köveit ekkor még nem láttuk, elsőként Mako kezének tartalmát mutatták meg.
Mako kövei:1234456889西西西
Mako húzása:八
Megint honitsu építésben volt Mako, ezúttal souzu kövekből. Mégis úgy döntött, hogy nem dobja el a manzu 八-t, hanem ismét megbontja a sorát.
Kaori következett, ő is 八-t húzott és azt mondta, hogy TSUMO-DESU.
Kaori mahjongja:②②② 一一 六六六 八八八 777
Ez így suu-an-kou yakuman, 32000 pont, Kaori játékostársai keresték is földre zuhant állkapcsukat döbbenetükben. Miközben Kaorinak láthatóan gőze sem volt arról, hogy éppen mit csinált. Először is yakuman tenpainál teljesen értelmetlen riichit mondani, mert a kövek értékét nem emeli, és csak a negatív hatásai (mindenki tudni fog a tenpairól, nem lehet a kéz tartalmán változtatni) érvényesülnek. Aztán amikor behúzta a nyerő követ nekiállt dorát és ura-dorát nézegetni, és természetesen a saját kövei értékéről sem tudott, amikor azokat riichi, tsumo, toitoinak gondolta.
Mako most amiatt szentségelhetett, hogy miért nem dobta el a 八-t. A suuankou csak akkor suuankou, ha mind a négy triplát a játékos maga húzza, ronnal tehát csak úgy lehet suuankou-t csinálni, ha már megvan a négy tripla és a játékos a párra vár. Mivel Kaori kezdő, biztos felvette volna Mako 八-t, amivel a következőt érte volna el: riichi, sanankou, toitoi. Úgy csak 5 han mangan lett volna, ami 8000 pontot vitt el volna Makótól, így viszont (mivel ő volt az osztó) 16000-t kellett fizetnie a yakuman tsumóba.

Ennyit láthattunk összesen a második játékosok küzdelméből, ami nekem speciel nem is Mako miatt fáj, hanem azért, mert egyszerűen semmit nem láttunk Tomoki játékából, még a kövei sem lettek megmutatva egyáltalán. Kapott ugyan megszólalási lehetőséget néhány cinikus megjegyzés erejéig, de ennyi. Aztán már csak azt láthattuk, hogy hajolgatva kér bocsánatot Toukától az eredménytelenségért...

Az állás a második játékosok után:
Kazekoshi: 140.800
Kiyosumi: 69.400
Ryuumonbuchi: 77.800
Tsuruga: 112.000

P.S.
Ryuumonbuchi Touka "desuwa" számláló: 2 (14:28, 18:18).
Eddigi részek során összesen: 16.

---

Az alkalmazott rövidítések a kövekhez:
pinzu: ①②③④⑤⑥⑦⑧⑨
souzu: 123456789
manzu: 一二三四五六七八九
sárkányok: 中白発
szelek: 東南西北

Hozzászólások:
Kaori mellett még én is úgy érzem, hogy pro vagyok!
Kodomo...izé Koromo meg iszonyat moe =)
#1 | 2009.06.20. | írta: novalisk
Hozzászólás írásához jelentkezz be.