×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Saki 12. rész

2009.07.10. | írta: paTKany | téma: Saki | 2039 olvasás
10:30 - Dél 2. kör, 8. húzás után, Hajime az osztó
Dora indikátor kő:五
Hisa kövei:34577四五①②③③④⑤ (az 5 és az ⑤ pirosak)
Bundo-san kövei:一一三三六六六258⑤⑨⑨
Hajime kövei:68③④⑤⑥⑦⑧三三六七八 (az ⑤ piros)
Satomi kövei:①①②②④⑥⑥⑦⑦⑧南南南
Hisa pinfu tenpaiban van, Hajime pedig egy tanyao-pinfu-sanshoku tenpaiban riichivel megtámogatva. Bundo-san talán toitoi-ra gyűjt ami három dorával a kezében akár izmos is lehetne. Kár, hogy az előző játszmában történtek miatt itt már átváltott defenzív játékra és kibontott korábban. Satomi pedig honitsura van beállva, amit még tudna turbózni, csak pechjére az ahhoz szükséges kövek a többieknél vannak. De ami a legfontosabb ebben az állásban az az, hogy Hisa tenpaija semmit sem ér, mert a győzelemhez szükséges szóba jöhető kövek (三六) úgy vannak elosztva Bundo-san és Hajime között, hogy azokat egyikőjük se dobja el. Hajime tenpaija sem áll biztató alapokon, zárt várakozás amihez csak a 7 jó, amiből kettő Hisánál van.
Ebben a helyzetben jött el az a pillanat amikor Hisa egy újabb 7-t húzott. Egy átlag halandó ilyenkor simán eldobná azt a 7-t, hogy megtartsa a látszólag jó várólistát, de Hisa hetedik érzékére hallgatva úgy döntött, hogy ezekből a kövekből már úgyse lesz semmi, ezért megtartotta a 7-t és az 五-t dobta el. A sor ígyis tenpai 四-re párvárakozással, úgyhogy mondható rá riichi, amit Hisa meg is tett ekkor. Kár, hogy a győzelemre így se volt esélye, mert a többi három 四 már az asztalon volt az eldobott kövek között. Karaten riichi - nyerni nem lehet vele, de taktikai húzásnak jó lehet a döntetlen kicsikarásához olyankor, amikor az ellenfelek korábban meg lettek dolgozva és betojtak. A taktika bejött, de volt egy kis pikantériája, mert Hajime itta meg a levét, akinek nem volt félhetnékje. Satomi húzta be ugyanis a negyedik 7-t, és mivel Hisa dobott kövei között egyetlen souzu sem volt, Satomi ismételten kénytelen volt bontani. Ezek után már értelemszerűen, egyenes úton futott a játszma döntetlenre. Összesen ennyit láthattunk a második hanchanból.

Az állás a 3. játékosok után:
Kazekoshi: 91.800
Kiyosumi: 108.500
Ryuumonbuchi: 106.300
Tsuruga: 93.400
Szegény Bundo-sant Hisa és Hajime együttes erővel kivéreztették, teljesen elbukta a Mihoko által megszerzett előnyt, Satomi meg hiába játszott majdnem teljesen hibátlanul, végig elkerülte őt a szerencse. Az állás tehát teljesen megfordult az első játékosokhoz képest, de természetesen továbbra is minden csak átmeneti. Következik Nodoka, de a lehetséges végeredmények számítgatásával még nagyon ráérünk, az majd csak az utolsó játékosok befejező hanchanjában lesz érdekes.

P.S.
Ryuumonbuchi Touka "desuwa" számláló: 5 (4:48, 6:39, 14:10, 14:53, 18:20).
Eddigi részek során összesen: 24.

---

Az alkalmazott rövidítések a kövekhez:
pinzu: ①②③④⑤⑥⑦⑧⑨
souzu: 123456789
manzu: 一二三四五六七八九
sárkányok: 中白発
szelek: 東南西北

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.