×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Pocket Monsters 939. rész

2017.01.07. | írta: paTKany | téma: Pocket Monsters | 3794 olvasás
Ugyan jelentősen elkéstem ezzel a blogbejegyzéssel és már sok helyen sokan megírták mások, de én is szeretnék megemlékezni 2016. legnagyobb anime történelmi eseményéről.

Az XY&Z szezon befejező részében hőseink útja a repülőtéren ágazik szét.

1. kép: Amíg a járatinformációs táblát figyelik, addig a hangosbemondón a következő hangzik el 「ラティアス航空H71便ホウエン行、まもなく搭乗を開始します。」 (Latias koukuu eichinanajuuichi-bin Hoenn-iki, mamonaku toujou wo kaishishimasu). Vagyis a Latias légitársaság H71-es járata Hoenn-be hamarosan indul. Ez Serena járata. Meg is jegyzi a táblára mutatva, hogy az övé, de amúgyis tudtuk, hogy Hoenn az úticélja.
Ez után jött pár perc intermezzo a pokemonokkal, de mivel elhangzott, hogy a járat hamarosan indul, rátértek a búcsúzkodásra.

2. kép: Amíg a mozgólépcső felé tartott a csapat a kamera átváltott a járatinformációs táblára, és a hangosbeszélő ismét a tudtunkra adta, hogy ideje beszállni mindenkinek a Latias H71-es járatra. 「ラティアス航空H71便、搭乗まもなく終了いたします。」 (Latias koukuu eichinanajuuichi-bin toujou mamonaku shuuryuu itashimasu.)

3. kép: Serena belekezd a búcsúzkodásba...

4. kép: ...és megígéri Satoshinak, hogy amikor legközelebb találkoznak akkor „motto motto miryokuteki na josei” lesz belőle. (Óóóóh Serena... már ígyis abszolút miryokuteki vagy ahhoz képest ahonnan indultál, hova akarod ezt még fokozni? - paTKany megj.)

5. kép: Serena elindul a mozgólépcsőn lefelé...

6. kép: ...de egy hirtelen gondolattól vezérelve visszafut.

7. kép: Átvált félig szépiába a kép, de mielőtt az action lefutna...

8. kép: ...jön a vágás a lábakra.

9. kép: A négy elpirult szemtanú tehát valami olyasmit látott, amit a kamera nem mutathatott.

A kamera ugyan nem mutathatta (a Pokemon nemzeti intézmény, nem lehet csak úgy „harenchi” jeleneteket beletenni), de kétszer is jól hallhatóan utaltak az alkotók arra, hogy mi történt. A megoldás kulcsa a Latias H71-es járatnévben volt elrejtve. Latias egy alakváltó Pokemon aki az 5. mozifilm végén felvéve a női főszereplő Kanon alakját adott egy puszit Satoshinak. Persze egy sima arcra adott puszi nem lenne történelmi esemény, de ott van még a hint másik fele a H71. A Hoenn #71-es pokemon neve japánul クチート (kuchiito), amit akár úgy is lehet érteni, hogy 口と (kuchi to) azaz „szájon is”.

Vagyis Satoshi (Ash) 20 év megfeszített vándorlás és megszámlálhatatlan pokemoncsata után SCORE-t ért el egy lánynál. Bár a véleményem azzal kapcsolatban nem változott, hogy Hikari (Dawn) a best girl a sorozatban, nagyon örülök annak, hogy Serena nyerte a Satoshibowl-t és a már csak rozoga szellemhajónak számító Kasumi (Misty) ship ezzel végleg elsüllyedt.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.