×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ramen Daisuki Koizumi-san 6. rész

2018.02.09. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 4889 olvasás
Reggelire én még nem ettem ráment, nem úgy Koizumi-san aki képes reggel 6:45-kor is bekanalazni egy hatalmas tányér levest. A hideg rámentől sem jött meg az étvágyam, mivel nem kocsonya formájában tálalták fel. Viszont az a klasszik shouyuu rámen amivel Hannah-t a német kislányt megvendégelte Koizumi-san nagyon finomnak nézett ki, úgyhogy muszáj lesz majd meglátogatnom egyszer személyesen is a shin-yokohamai rámen „múzeumot(ami csak a nevében múzeum, igazából egy csomó rámen étterem egy helyen) ahol a rész játszódott.
Még egy érdekesség a résszel kapcsolatban: megszokhattuk már, hogy amikor animében némettel próbálkoznak akkor az még az engrishnél is rosszabb szokott lenni. Ezúttal viszont találtak egy 20 éve visszavonult Németországba vándorolt seiyuut Hannah édesanyjának szerepére aki le tudta produkálni a német akcentussal beszélt japánt.

---

5. számú rámen

Kép: link
Weboldal: link
Google: utcakép

Izumi no Hiroba 「泉の広場」 - nem ezt a helyet szokták az Oszakáról szóló útikönyvek címlapjára tenni, de elég pár napot a városban tölteni ahhoz, hogy megtaláljuk és megjegyezzük merre van. Az Osaka-Umeda vasútállomáskomplexumon és a hozzá csatlakozó aluljárólabirintuson majdnem félmillió ember halad át naponta, az ilyen helyeken ahol csak kijáratból is 100-nál több van, fontos szerepe van az olyan találkozási pontoknak amiből csak egy van és mindenki tudja, hogy hol van. Az Izumi no Hiroba vagyis a "Szökőkút placc" pedig pontosan egy ilyen hely, ami ugyan a neve és a külseje alapján nem több egy átlagos szökőkútnál, viszont mivel lent van az aluljáróban és egész évben működik, ezért mindenki tudja hogy merre van és lehet oda találkozót megbeszélni.
Na ettől a helytől van pár lépésre az aluljáróban a kedvenc oszakai rámenes helyem a Ramen Kotan Whity Umeda, ahol a képen is látható shouyuu (醤油) alapú chashuu (チャーシュー) ráment szoktam enni. Bőséges adag hús és tészta, ízletesen sűrű és nehéz leves. 5/5
Ráadásul pont útbaesik a metróállomás és az Umeda Mandarake között, így doujinshi nagybevásárlás után pont be lehet még ugrani egy rámen vacsorára.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.