×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ramen Daisuki Koizumi-san 11. rész

2018.03.18. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 4522 olvasás
Yuu az iskolai laborkonyhában próbálta rekreálni gyerekkora rámenjét, miközben megtömte Junt és Misát a kísérletek eredményeivel. Csak annyira emlékezett gyerekkorából, hogy a rámen finom volt. Amikor a bátyját kérdezte róla, akkor a válasz SMS-ben is csak annyi infót kapott róla, hogy "finom". Végül Koizumi-san kellett (aki csak úgy odagyűlt a rámenszagra) a helyzet tisztázásához. A rámen azért volt finom, mert ez a neve Oishi Ramen. Mindezeken felül ezúttal annyira jó kedvében volt Koizumi-san, hogy el is kísérte Yuu-t arra a helyre ahol Tokióban is lehet kapni ebből a levesből.
Az oishi ramen viszont kihozta a nosztalgiát Koizumi-sanból is, eszébe juttatta ugyanis, hogy régen járt már Oszakában, így az epizód második felében Oszakában ette végig a rámenes helyeket, de az Oosawa családot ott se sikerült megúsznia. Yuu unokatestvére Ayane szegődött mellé a túrára, hogy "otthon érezze magát". Ayane hangja persze Ueda Kana volt, a go to seiyuu az olyan szerepre ahol kansai-ben karaktert kell alakítani, GJ Studio Gokumi.

---

Random kajakép: fánkok
Google: térkép

Kanazawa sem rossz hely, de visszakanyarodnék inkább Oszakába, ha már egyszer Koizumi-san is ott járt az aktuális epizód során. Bár nem Oszaka az első számú kedvenc helyem Japánban (Fukuoka a legjobb), de mégis itt szoktam eltölteni a legtöbb időt, ha Japánban járok, úgyhogy valamennyire ismerős volt a környék amerre Koizumi-san és Ayane jártak. Nambában kezdték az otaku road-tól kb. 50 méterre (csoda, hogy nem egy maid/cosplay kávézóba mentek be, mert azzal van tele ott a környék) egy kis mellékutcában, innen haladtak észak felé Ebisubashi, Dotonbori, Shinsaibashi útvonalon. Onnan nyugatnak vették az irányt két metrómegállónyit, majd miután végeztek Nishi-Nagahoriban vissza Shinsaibashiba majd onnan újra északnak fordulva követve a Midosujit a felhőkarcolónegyedben fejezték be a rámen túrát itt. Nem jutottak el Umedáig, így sajnos az én kedvenc rámenes helyem kimaradt Koizumi-sannak.
Szokás szerint ha valami történet Oszakában játszódik akkor a Dotonbori lesz a hangsúlyos háttér az eseményekhez. Ezúttal is az volt, körbejárták a Dotonbori partját jobbról és balról, na meg az Ebisubashi hídján is átkeltek többször is. Természetesen az a poén sem maradt ki, hogy a helyi hímek bepróbálkoznak Koizumi-sannál a hídon, ha már egyszer az a híd helyi beceneve, hogy "Hikkake-bashi". (A hikkake a szlengben a nanpa durvább verziója, de már régen elmúlt az az időszak amikor tényleg itt próbálták becsalni/beszervezni a lányokat a környékbeli mulatókba. A Dotonbori környéke persze továbbra is az éjszakai élet központja Oszakában, de a híd ma már nem több egy turistalátványosságnál, ahonnan gyülekezve indulnak a népek csapatni az éjszakába.).

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.