×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Hinamatsuri PV

2018.03.25. | írta: paTKany | téma: Hinamatsuri | 4448 olvasás
Végigblogolni nem biztos, hogy lesz időm, de hájpolni mindenképpen szeretném legalább ezzel a bejegyzéssel a Hinamatsurit a tavaszi szezonból.
A Detroit Metal City óta nem készült ugyanis olyan mangából anime, ami tényleg kortól, nemtől, izléstől függetlenül ajánlható bárkinek, és nem kell hozzá anime expertnek lenni. Akinek bejön Rejtő Jenő (imho elég kevesen lehetnek azok akiknek nem) az nyugodtan tehet egy próbát a Hinamatsurival is, a manga folyamatosan termeli magából a magukat abszurd helyzetekbe sodró Rejtői szintű karaktereket.

A szinopszis szerint a Hinamatsuri egy yakuza vígjáték megbolondítva pár természetfeletti képességekkel rendelkező tér/időutazóval, de ez csak az alap. A történet középpontjában álló négy lány részben a saját akaratából, részben meg a körülmények kegyetlen összejátszásának köszönhetően kerül bele egy-egy olyan élethelyzetbe ami később döntően befolyásolja a munkáról, a családról, a pénz értékéről és úgy általában a felnőttekről kialakuló véleményüket.
A manga rendkívül szerteágazó mellékszereplőgárdája felvonultatja a teljes társadalmat a nagykutyáktól kezdve a középosztályon át a társadalom perifériájáig, így felfogható egyfajta görbe tükörnek vagy akár társadalomkritikának is. Nem számít, hogy ki hol áll a ranglétrán a bolondéria minden szinten általános.

Várhatóan az anime nem fog tudni minden mellékszálat feldolgozni, így töményebb lesz benne az esper támogatással felspékelt yakuza balhé, de ha jut idő Hina-chan (a címszereplő) mellett legalább két-két rész Hitomi-chan és Anzu-chan fejlődésének feldolgozására is, akkor már elégedett leszek vele.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.