×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Hinamatsuri 1. rész

2018.04.07. | írta: paTKany | téma: Hinamatsuri | 5234 olvasás
Ahogy várható volt az első rész rohamléptekben haladt, hogy minden alapvető dolgot tisztázzon Nitta és Hina kapcsolatában. Nitta pragmatikus személy, így gyorsan belátta, hogy mindenkinek jobb ha nevelőapja lesz Hinának, mintsem, hogy egy veszélyes esper szabadon kószáljon.
Megtudhattuk még, hogy Nitta hobbija a váza és porcelán gyűjtés, illetve azt, hogy Hinának időnként muszáj használnia az erejét, mert egyébként random kitör belőle. Miután Nitta kétszer is darabokban látta viszont a gyűjteményét Hina elszabadult erejének köszönhetően, pragmatikussága ez utóbbi problémára is talált megoldást.
Továbbá a rész végén a yakuza leszámolás megalapozta Nitta alvilági hírnevét, ő lett a yakuza berkekben az a személy aki visszahozta a Showa korszak yakuzáját a Heisei érába. Később még lesz problémája abból, hogy mindenki úgy tekint rá, mint aki szembekacagja a veszélyt, miközben ő csak azért áll lecövekelten nézve bármilyen pusztítást, mert még neki is nehéz teljesen feldolgoznia mennyire overpowered Hina.
Yakuza szempontból is volt egy érdekesség, két japán tabutéma közül úgy tűnik a lőfegyvertartás lemehet a TV adásban, a tetoválás viszont nem, bár lehet csak egyszerű animációs spórolás történt. Anime Nitta teste teljesen tetoválásmentes volt, ellentétben a manga verzióval.

---

Az összes poént nem akarom lelőni így a blogban, meg nem is annyira érdekes egy viccet magyarázni, de azért részenként megpróbálok egy-egy olyat kiemelni amely anime eredeti és méltó a manga színvonalához.
Amikor egy animében egy másik világból érkezett személy hirtelen iskolába akar menni az általában úgy történik, hogy valami pozitív élmény éri. Odajár a love interestje, vagy látja az utcán a vidáman iskolába haladó vele egykorú társait, ilyesmi. A Hinamatsuriban viszont gyakori, hogy valami abszurd szituáció mozgatja a szálakat. Ezúttal Hinának arról jutott eszébe, hogy szeretne iskolába járni, hogy a TV hiradó egy általános iskolai ételmérgezéses esetről és egy középiskolai sikkasztásról számolt be.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.