×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Binbou Shimai Monogatari 10. rész

2006.09.17. | írta: paTKany | téma: Binbou Shimai Monogatari | 3041 olvasás
Tokiói rendszámú a mentő

Még az almahámozás se megy Asu nélkül
Nem Asu érdekes ezen a képen, hanem a mellette álló osztálytársa. Lehet kéne vennem egy gitárt, ha ilyen csillogó szemeket idéz elő?

Asu ♥ oyasumi. Hayaku genki ni natte ne!!
V É G E

Az utolsó részben előbb Kyou majd Asu is lebetegedett. Ez alkalmat adott egy kis drámázásra meg egy adag angstra Kyou részéről. Erre ráerősített még az is, hogy Asu esetében kicsit komolyabb volt a betegség lefutása, ami miatt kórházba kellett vinni. A betegség meg a kórház együttesen felhozták Kyouban az emlékeket az édesanyjáról, meg az anyjának tett ígéretéről, hogy mindig vigyázni fog Asura. Erre jön Asu kórházba kerülése és vele a tehetetlenség érzése, hogy nem sikerült megfelelni annak a régi ígéretnek...

...szerencsére sikerült gyorsan rendeznie a gondolatait Kyounak, így nem hatalmasodott el rajta az angst és Asu is gyorsan felépült. Ezzel pedig, hogy minden elrendeződött már csak a boldog hepiendet kellett megvárni.

Ennyi volt tehát a Binbou Shimai Monogatari, nem hordozott világmegváltó gondolatokat sem velős tanulságot, egyszerűen csak egy szeretnivaló történet volt két lányról és a szomszédságukról.

---

És, hogy egy kicsit a jövőről is beszéljek, lássuk mi várható tőlem ősszel itt a blogban a Higurashi még hátralevő két része után:
A Kanon október 5-én kezdődik, várhatóan villámsebességgel lesz feliratozva, ezért elképzelhető, hogy sokszor inkább moe~ ömlengésre lehet majd számítani tőlem, mint részletekbe menő elemzésre. Majd kiderül akkor, hogy hogy tartja kedvem.
Az Otome wa boku ni koishiteru kezdési dátuma október 7. bővebben róla majd akkor.
A Dai Mahou Touge 5-6. része pedig ha minden jól megy akkor október 25-e környékén várható (remélem nem késnek vele többet).

Hozzászólás (0)

Binbou Shimai Monogatari 9. rész

2006.09.11. | írta: paTKany | téma: Binbou Shimai Monogatari | 2839 olvasás
Zöld golyó. This wins a pair of GOLDEN INTERNETS ... vagyis izé helyette egy pár keitai denwa.
LOL
Ezt a screenshotot a jelenet zseniális kamerállás választása miatt tettem be.

Ginkot meglepte, hogy Asunak előbb lett mobilja mint neki...
...de gyorsan kapcsolt. És Tomo-chan módban a nővére mobiljára kezdett felvágni, hogy az ennél sokkal jobb. :) (Tomo-chan mód rulz!)
Kyou táskájában felejtett mobilja.

Asu egy pillanatra nem koncentrált és Ginko már kölcsön is kérte a mobilt...
...és az egyenleggel együtt az aksit is lemerítette jóóól. :)
"Már az ötvenediket forgatja ma kisasszony. Megkérdezhetem, hogy melyik nyereményre vágyik ennyire?"

Eggplant, jokohamai lakos szerint minimum 70.000 yent meg lehet keresni egy hónapban újságkihordásból, és ha valaki hajnalban és délután is csinálja az még többet is kaphat. Yamada Kyou-nak pedig a hajnali és a délutáni újságkihordás mellett van valami korrepetáló állása is, ahogy egy korábbi részben kiderült. Tehát vegyük úgy, hogy Kyou 100.000 yent húz egy hónapban (a japán átlagbér ennél jóval több, egy kezdő salarymen fizetése is van minimum 300.000 yen). Továbbá vegyük a lakás bérleti díját az Eggplant által írt érték duplájának (elvégre ingatlanbefektetések történtek a környéken a 4. rész óta így biztos nőtt a hely ázsiója) mondjuk 50.000 yennek, az egyéb havi kiadásokat pedig olyan 40.000 yennek. Ha ez így lenne akkor minden hónap végén kéne maradnia 10.000 yennek a Yamada háztartásban vagyis akár havonta vehetnének két olyan szottyos V102D prepaid kártyás mobiltelkót amilyenhez hasonló szerepelt a részben. A helyzet az animében viszont nem ez, tehát vagy pofátlanul sokat kér az öreg azért a lepukkant fürdőszoba nélküli lakásért vagy Kyou-t zsákmányolják ki csúnyán a vérszívó médiamágnás kapitalisták. És akkor ezután a felesleges agymenés után térjünk rá a rész tartalmára...

Asu a bevásárló sétány sorsolásán nyert két prepaid kártyás mobil távbeszélő készüléket vagyis rövidebb nevén bunkofont. A dolog természetesen sokkhatásszerűen érte a lányokat, mivel még sohasem volt mobiltelefonjuk. Így a rész értelemszerűen arról szólt, hogy mi az amit még nyeretlen kétéves kezdő mobilosok közül is kevesen követnek el, de Kyou és Asu igen.
Lássuk mik is ezek:
1. Aggodalom amiatt, hogy a másik nem veszi fel.
2. Bepánikolni azért mert megszakadt a vonal.
3. Tipródni "a hívott készülék nem elérhető" üzeneten.
Aki csak egyszer is használt már mobilt az életben (vagyis vélhetően mindenki aki ezt olvassa) kezébe fogja temetni az arcát annak a láttán, hogy ezek ketten micsoda tragikomédiát rendeztek egy 5 percre magárahagyott telefon és egy lemerült akku kapcsán.

Ja és Kinko onee-sama weird fétise is súlyosbodott. Mivel Asu-nak lett telefonja így Ginko sem maradhatott le ezért Kinko megígérte neki, hogy kap egyet. De ahelyett, hogy 5.000 yenért vett volna egyet (az Echigoyák csillió yennyi vagyonából kiférne egy egész mobilszolgáltató megvásárlása akár) odaállt a sétálóutca sorsolópultjához, hogy ő is annyiért szerezze be, mint Asu tette. JJAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJ...

Még valami a rész kapcsán. Azok akik hosszabb időre mennek azoknak alap, de én még azoknak is akik csak pár hétre mennek túristáskodni Japánba javaslom, hogy az ott tartózkodásuk idejére vegyenek egy ilyen prepaid kártyás mobiltelefont. 5.000 yen nem pénz érte és nagyon jól lehet vele tartani a kapcsolatot, és ezt most saját tapasztalatból mondom.

Hozzászólás (0)

Binbou Shimai Monogatari 8. rész

2006.09.03. | írta: paTKany | téma: Binbou Shimai Monogatari | 2656 olvasás
Asu-chan lo... izé aranyos osztálytársai
Asu mentegetőzik, hogy nem olyan csodagyerek, mint aminek gondolják :)
Ichinokura-san

Aww. Szegény Kyou fél a furcsa hangoktól. :)
Énekóra a parkban
Ha Kyou jelentkezne a MegaSztárba akkor a Presser meg a Pierrot csúnyán lefikáznák a hangját...

Masao és a három rajongója

Közeledve a sorozat végéhez ideje volt bemutatni már a másik szomszédot is vagyis Ichinokura Masao-t az énekes-gitáros srácot.

Azt már egy korábbi blogbejegyzésben említettem, hogy Asunak Chiyo-chan hangja van, de azt még nem, hogy Chiyo-hoz hasonlóan Asu is éltanuló csak a testnevelés helyett neki az ének-zene a gyenge pontja. Szorongva is várja emiatt az éneklés tesztet, mert mindenki kiváló eredményt vár tőle az osztályban...

Szerencséjére pont kapóra jött neki, hogy egy énekesjelölt a szomszédja akit megkérhetett arra, hogy tanítsa meg egy hét alatt normálisan énekelni. Masao annak ellenére jó tanárnak bizonyult, hogy egy kisebb alkotói krízisen esett át éppen ez idő alatt. Hogy miféle krízis volt ez az kiderül a részből.

Érdekes feladat lehet egy seiyuunak, hogy direkt hamisan énekeljen. Kaneda Tomoko és Sakamoto Maaya is megoldotta ezt a feladatot. Különösen az utóbbi előadása (vagyis Kyou-é) tetszett nagyon. Kb. úgy szólt, mint egy rozsdás varjú. :)

Hozzászólás (0)

Binbou Shimai Monogatari 7. rész

2006.08.28. | írta: paTKany | téma: Binbou Shimai Monogatari | 2827 olvasás
Én is kérek csokit!
Érthető Asu zavart vigyora. Ilyen helyzetben senki sem hinné el, hogy rendeltetésszerűen akarta használni azt a partfist.


10 yenes nikuman, ilyen csak a mesében létezik :)
Ej Asu-chan ennyi pénzért nem csak kettőt kellene venni, hanem rögtön egy tucatot. :)

Asu csokiszívet készített Kyounak Bálint-napra, de átadni már nem merte, mert előtte tanúja volt annak, hogy Kyou egy szépen becsomagolt doboz csokit ad át egy fiúnak. Asu azt viszont nem tudhatta (és mi nézők se), hogy Kyou csak küldönc volt egy másik lány csokiajándékát továbbította. Így ebből az apró félreértésből született egy kisebb Bálint-napi csoki-melodráma. Asu elrejtette az elkészült csokiját és megpróbálta kinyomozni, hogy ki az valójában akinek Kyou adta a csokit. Kyou pedig aki természetesen megtalálta az Asu által elrejtett csokit azt próbálta meg kiderítni, hogy mégis kinek szánta Asu azt a csokit...

Az epizód egyetlen külön is említésre méltó jelenete a "10 yenes nikuman" poén volt. Ennek kapcsán kicsit keresgéltem a neten, hogy mennyire reális 10 yenért nikumant kapni. A legolcsóbb amit találtam is 10× többe került...

Nikuman ár linkek:
http://hiropon.chu.jp/nikuman_setagaya.htm
http://www.rakuten.co.jp/horai/341909/349119/

Hozzászólás (0)

Binbou Shimai Monogatari 6. rész

2006.08.20. | írta: paTKany | téma: Binbou Shimai Monogatari | 2922 olvasás
ZZTop - Eliminator. (Ez egy Anonymous komment volt ma a 4chanon erre a képre. WIN.)
Kinko onee-sama lol
Ezt a kézenfogva sétálást irigyelte meg Ginko.

Ezzel a teleszkóppal sem a csillagokat fogják vizsgálni. :)
Modern teleszkóp lehet az a CUCC az előző képen, hogyha hangokat is tud közvetíteni.

Sooooooo cuuuute...
Egy ritka pillanat. Kinko onee-sama kinyitotta a szemeit. *_* *_* *_*
Az Echigoya lányok is szeretik egymást. Nagyon szép jelenet volt.

A 3. rész blogbejegyzésében írtam azt, hogy az Echigoya lányok is szülők nélkül élnek, de nem azért mert bármi is történt volna a szüleikkel. Csak egyszerűen annyira kőgazdagok, hogy a szüleik sosem érnek rá és így sose nem vannak otthon. Viszont azt nem láttuk a 3. részben, hogy vannak-e szolgálóik. Na most kiderült, hogy bizony vannak. Így viszont még kevésbé érthető lenne az, hogy miért járnak ők a boltba ráadásul az árleszállításokra utazva. De ez a 6. rész ezt is megmagyarázta. Kinko onee-sama weird fétise az árleszállításokon és a kuponokkal való vásárlás. (Weird fétis ide vagy oda Kinko onee-sama marad a kedvenc szereplőm a sorozatban. Mondjuk Saegusa-sant a bijin szomszédasszonyt is bírom, csak ne lenne olyan szemétdomb a lakása.)

Még valami kiderült Echigoya-ékról, az ő konglomerátumuk építette az új házat a szomszéd telekre. (Megjegyzem elég gyorsan felhúzták azt a toronyházat oda, az előző rész végén még csak a terepet rendezték.) És nem csak, hogy ők építették, hanem Kinko és Ginko oda is költözött (elfoglalva az egész tetőszintet), hogy közelebb legyenek Ginko iskolájához. Ezzel, hogy a Yamadák és az Echigoyák kvázi szomszédok lettek hozta magával azt is, hogy Asu és Ginko akik ugye egy iskolába járnak mégtöbbet fussanak össze egymással.

Ginko bár nem volt hajlandó bevallani magának, de láthatóan irigyelte azt, hogy Kyou és Asu milyen jól megvannak egymással. Ez a rész így arról szólt, hogy Ginko megpróbálta megfejteni Kyou és Asu harmónikus kapcsolatának titkát. Be is szerzett egy jókora teleszkópot (egy elég különleges fajtát, olyat ami a hangokat is átviszi, imho a CIA is örülne egy ilyennek) amivel végigkövette Kyou és Asu egy egész napját. A kémtörténetbe illő egész napos megfigyelés nem vezette eredményre Ginko-t, de szerencsére a végkövetkeztetésnél ott volt Asu aki maga lebbentette le a fátylat a "titok"-ról...

Szeretném még egy érdekességre felhívni a figyelmet ennek a résznek a kapcsán. A rész végefelé amikor Kinko hajtogatja Ginko ruháit láthatjuk, hogy Kinko összesen négy rózsaszín blúzt hajtogat össze, de kicsit később amikor a kép megmutatja a ruhahalmot, csak egy darab rózsaszín ruha van a kupac tetején. Lehet, hogy Kinko ugyanazt a blúzt hajtogatta volna össze egymás után négyszer??? :)))

Hozzászólás (0)