×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Honey and Clover II 12. rész

2006.09.29. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 4557 olvasásÉs el is érkezett az utolsó rész, amiről nem fogok túl sokat írni. Úgy tűnik, ennek a sorozatnak az egyik ismertetője, hogy a szerelem és a párkapcsolatok soha nem úgy alakulnak benne, ahogy azt az ember szépen elképzeli magának. Hát, ettől eltekintve a Honey and Clover még mindig nagyon jó anime marad, nagyszerű szereplőkkel.
A bonyolult érzelmekkel teli, reális, és mégis egyszerű befejező rész néhány kérdést megválaszolatlanul hagyott, de a sorozat valódi mondanivalója így is jól érezhető volt. Kár, hogy a második sorozat ilyen rövid lett, biztos nem csak nekem fog hiányozni a Honey and Clover a jövőben :).

Hozzászólás (2)

Honey and Clover II 11. rész

2006.09.16. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 4405 olvasás

omg, kawaii


Bár az előző rész vége azt sugallta, hogy Hagu és Morita között valóban kialakult valami, mégsem egészen így lett. Hagu arra ébredt, hogy a keze állapota rosszabbodott, és rögtön vissza akart menni a kórházba Shuujivel. Morita kísérte vissza, aki később felelőtlensége miatt kapott egy csúnya arconütést Shuujitől. Bevallása szerint háromszorosan adta vissza.
Hagu végre döntött a jövőt illetően, és elmondta Shuujinek, hogy szüksége van rá, és azt szeretné, ha mellette maradna, és neki szentelné az életét. Igazán megható volt, ahogy Shuuji megkönnyebbült. Nem hiába adott fel mindent. Önző cselekedet lett volna ez Hagu részéről? Shuuji valószínűleg nem tartotta annak, Hagunak szüksége van rá, ő pedig segíteni szeretne, de megvárta, hogy Hagu maga döntse el, elfogadja-e ezt a segítséget. Ha nem önszántából fogadta volna el, és nem ő kérte volna, valószínűleg mindig lelkiismeretfurdalása lett volna Shuuji miatt.
Morita és Takemoto, a két vesztes verekedésben vezették le csalódottságukat, ugyanakkor baráti verekedésnek is nevezhetnénk a dolgot. Morita nem is igazán Takemotora vagy Shuujire haragudott, hanem saját magára, amiért nem olyan erős, hogy ő védhetné meg Hagut, és amiért le akarta húzni magával azt, akit a legjobban szeret. Valahol azért sajnálom, hogy így alakult a dolog... Persze a verekedés és a fiúk komoly szócsatája megint egy hülye poénnal ért véget... ^^"""
Végül Shuuji egy kartondoboznyi pénzt talált, melyet Morita hagyott ott neki, azzal az üzenettel, hogy tegyen meg mindent Hagu gyógyulásáért. Valószínűleg az összes megkeresett pénze volt a gyanús munkákból. Shuuji kivett három köteget, a többit pedig visszaadta Moritának (vagyis az arcába vágta dobozostul...), mondván, ennyi elég lesz, és hogy később vissza fogja adni. Biztosította Moritát afelől, hogy mindent meg fog tenni, és Hagu rendbe fog jönni. Erre Morita hirtelen odakiáltotta a kérdést: "Hé, csak nem szereted?" Shuuji elpirult (furcsa látvány), és visszaordította hogy de igen, nagyon szereti. Yamada közben épp a háttérből hallotta a beszélgetést (ordítozást). Mindketten eléggé megdöbbentek a másik láttán, és a hallottakon. Valahogy nem egészen esett le, hogy Yamada félreértette a dolgot, és azért akadt ki, vagy pont azért, mert nem értette félre? Nyilván a következő epizódban kiderül, hogy az alkotók ezzel mit akartak sugallni, ami sajnos egyben az utolsó is lesz információim szerint.

Hozzászólás (1)

Honey and Clover II 10. rész

2006.09.15. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 4590 olvasás
Yamada főztje felvillanyozta Hagut, mindenki mást viszont letaglózott.

Takemoto a nagy igyekezetben kiesett az ablakon.
Kis Hagu-chan. Hiperkawaii.

Nem látszik, de a képen Hagu-chan és Morita együtt alszanak. Aranyos kép.

Yamada borzalmas főztje végre néhány vidám percett vitt a sorozatba, de ami legfontosabb: Morita visszatért (már másodszor ^^"). Yamada Mayamát kérte meg, hogy vegye fel a kapcsolatot Moritával, és mondja el neki, mi történt Haguval. Hagu-chan rehabilitációja nagyon nehezen és lassan halad. Shuuji kérésére Hagu végre kimutatja az érzelmeit, hogy mennyire kétségbeesett, és mennyire fél, hogy nem fog tudni többé alkotni. Számára a rajzolás jelent mindent, ez feledtette el vele mindig is, ha egyedül volt, ha szomorú volt. És ha valaha képtelen lesz rajzolni, nem akar majd tovább élni... És ekkor megérkezik Morita, aki magával viszi. Takemoto és Shuuji hiába keresik őket. Mint kiderül, Morita magával vitte Hagut a lakásba, ahol ő és testvére dolgoztak addig. És ahogy Hagu meglátja, hogy Morita lefogyott, és szomorú, hosszú idő után először felejti el a saját fájdalmait.
Később kiderül, hogy Shuuji felhagyott a tanári munkájával, és a következő három évet teljes egészében Hagu mellett szeretné tölteni, amíg teljesen helyre nem jön. Mindent feladott ennek érdekében. Takemoto pedig nem érti, miért nem akadályozta meg, hogy Hagu Moritát válassza.
A rész végén vált először igazán nyilvánvalóvá számomra, hogy Hagu-chan Moritát választotta, és hogy Takemoto ezt végig tudta. És mégis mindig Hagu-chan mellett állt, érte tett mindent, akárcsak Shuuji.

Hozzászólás (1)

Honey and Clover II 9. rész

2006.09.01. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 3010 olvasásHagu nagyon rosszul van a kórházban, de visszautasítja a fájdalomcsillapítókat, hogy érezze azt a pillanatot, amikor a fájdalom visszatér a kezébe. Hiszen ez azt jelenti, hogy az idegek ismét összekapcsolódtak benne. Egy percet sem tud aludni, míg végül megérzi a fájdalmat. De sajnos ez még csak a gyógyulás kezdete.
Yamada Nomiyától kap bíztatást, hogy álljon ki Hagu mellett még akkor is, ha úgy érzi, semmit nem tehet érte. Csak legyen mellette. Yamada készít is neki egy kabátot, és Hagu-chan valóban örül neki. Azonban az első rehabilitációs gyakorlat sokként hat rá: az ujjaival semmit nem érez. Shuuji végig Hagu mellett áll, egy percre sem tágít mellőle, és próbálja lelkesíteni Yamadát és Takemotot is.
Takemoto állásajánlatot kap a templomrestauráló munkásoktól, ami válaszút elé állítja: Hagu mellett maradjon, amíg meg nem gyógyul, vagy dolgozzon kettejükért? Bármilyen nehéz elfogadni, de ő maga is tudja a helyes döntést, hiszen nem tudna annyi mellékállásban dolgozni, amivel önállóan fenntarthatná magát.
Yamadával virágot szednek a réten Hagunak, ám amikor a kislány az ujjaival megérinti a puha szálakat, és semmit nem érez, ismét sírni kezd.
Egészen szomorú rész volt, és úgy tűnik, hamarosan Takemoto is elszakad a többiektől.

Hozzászólás (0)

Honey and Clover II 8. rész

2006.08.22. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 3148 olvasásMost először tekertem át az openinget, annyira aggasztó volt az előző rész befejezése. De kezdetben csak visszaemlékezéseket látunk. Közeledik a ballagás. Takemoto eldöntötte, hogy régi templomok restaurálásával szeretne foglalkozni, mint az emberek, akiket az útja során látott. Hagu-chan visszatér majd Naganoba az iskola után. Persze szeretné másutt kibontakoztatni tehetségét, de nem akarja Shuuji további támogatását kérni, úgy érzi, nincs joga ehhez. Nagy szél kerekedik a kezdődő ünnepségre, Hagu-chan kinn bolyong az udvaron. A viharos szél feldönt egy hatalmas raklapot, amin egy nagy üvegtábla volt. Az üveg ezer darabra törik, és Hagu-chan pont alatta áll... hát ez történt...
Mayama egészen összebarátkozott Rika hódolójával, legalábbis állandóan inni jár vele, feltehetőleg hogy éjszakánként legyen Rikának egy kis nyugalma. Mayama nagy bánatára külön szobát kapott.
Takemoto meghallja az udvaron a híreket a balesetről, a leírás alapján rögtön sejti, mi történt. A helyszínre rohan, és meglátja a cserepeket és a sok vért... Yamada is ott terem, sokkos állapotban vannak mindketten. Állítólag Hagu-chan jobb keze is megsérült.
Kaoru és Shinobu számára eljött a pillanat: beállítanak a Floyd Electronics elnökéhez, hogy visszavegyék apjuk vállalatát. Nem tudták betartani, amire apjuk kérte őket: hogy ne érezzenek bosszúvágyat.
Hagu-chan kórházba került, Yamada és Takemoto meglátogatják. Hagu-chan kézsérülése nagyon komoly, megsérültek a kezében az idegek. Fájdalmat sem érez. Több hónapos rehabilitációra lesz szükség, hogy ismét olyan legyen, mint volt. Ha olyan lesz egyáltalán valaha...

Hozzászólás (0)