×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Kemonozume 13. rész

2006.11.06. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 3254 olvasás
Harumik!
Már úgyis ócska volt.
what... the... feck.... :D

LOL xD
Na én is valahogy ilyen fejjel néztem ezt az epizódot. :D
watashi ga atarashii okaasan yo

ez a rész RULZOTT :D
első nézésnél ennél a pontnál jöttem rá, hogy teljesen félreértettem az egész epizódot :D
nospoilernospoilernospoiler!

Azt hiszem, én is követem paTKányt abban, hogy nem írom le egy sorozat utolsó epizódjának tartalmát... Már csak azért is, mert elég nehéz lenne összefoglalni a Kemonozume utolsó részének tartalmát. :D Ha az előző részre a reakcióm egy nagybetűs, félkövér "basszus" volt, akkor ezt az epizódot nem tudom máshogyan lereagálni mint...

WTF?! :D

Persze a jó értelemben, annak ellenére, hogy totál nem ezt vártam. :D Hihetetlenül abszurd és elvont volt az egész, de valahogy mégsem random vagy összecsapott (aki szerint igen, az nézze meg legalább kétszer). Korrekt volt Ooba motivációja, és szintén naggyon éérdekes dolgok másztak elő Toshihiko tudatalattijából. Kicsit hiányoltam ugyan a Kifuuken egyetlen megmaradt tagjának reakcióját Kazuma halálára (már csak randa elfogult fangirlként is), és kissé túl sok volt a deus ex machina és a hihetetlen fordulat is, de mondjuk ilyen szintű abszurditásnál ez már alig zavaró. :D

Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy a Kemonozume volt számomra nem csak a nyár, de az eddigi év egyik legjobb és legérdekesebb animéje. Akit elriasztott a rajzstílus, annak azt javaslom, adjon neki még egy esélyt, aki pedig a klisésnek látszó sztori miatt aggódik, ne aggódjon. Lehet, hogy nem a Kemonozumének van a legeredetibb sztorija, de a retro fíling, a bőséges (ön)irónia, a kiváló seiyuuk és a szimpatikus szereplők nagyon kellemessé és élvezetessé varázsolják.

Ne feledjük a tanulságot: az íz lényegtelen. Még akkor is, ha emberevő szörnyeteg íze... :D

Hozzászólás (0)

Kemonozume 12. rész

2006.11.01. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 4052 olvasás
Kakinoki Jin
szegény Kazuma, legalább ebben az egy jelenetben kakkoii volt... ^^;;
semmi baj, Kazuma-kun... semmi baj, én mindig veled leszek...

let the mindfuck begin
flashback
OOOOOOBAAAAAAA!!!

tíz pont az Aliens homage-ért :3
oh, the irony... Kazuma karjait a saját fejlesztésű mechájával vágták le.
niichan... ore, kakkowarui naa...

"Niichan... ore, kakkowarui naa..."

Úgy tudtam, úgy tudtam..... ;_______;) A reakcióm erre az epizódra egyetlen szóval foglalható össze:

BASSZUS.

Röviden: az események következtében teljesen megőrült Kazuma bekommandózik Ooba fellegvárába... ahol találkozik Riével, aki a karjaiban hal meg. Kazuma a fájdalomtól elveszti az önkontrollt, és megeszi Riét... aztán úgy negyedóra mindfuck után Ooba megöli és levágja a karjait, hogy a lábai helyére illessze őket. Toshihiko, miután Jin megtagadta a segítséget, a majommal és Bonnal szintén betör az épületbe, de már csak Kazuma megcsonkított holttestét találja. Basszus, basszus.... ;___;)

PS: gratula Kazuma seiyuujának. ;___;)

PPS: Ooba drogja úgy működik, hogy az eredetileg a szörnyeteg karjában lévő sejtek gyakorlatilag átveszik az uralmat az agy felett (vagy valami ilyesmi, technoblabla). Kíváncsi vagyok, lesz-e ennek valami jelentősége.

PPPS: Egyre inkább kezd úgy tűnni, hogy Ooba nem ember... és aztán ott a majom. Vajon lesz ennek valami jelentősége?

Hozzászólás (0)

Kemonozume 11. rész

2006.11.01. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 2986 olvasás
az Ooba-fellegvár...
a labor...
szegény, pretty Rie ;_;)

a titkosrendőrség itt nem rúg labdába... izé, üt golflabdába
oké, ez SCARY o_o)
EZ IS. o___o)

Yuka is elborul...
monster bitchfight!
szegény, SZEGÉNY Kazuma ;__;)

"You no ikari wa nani?"

Több mint egy hét késéssel, de itt a Kemonozume 11. epizódja... ez a sorozat nem csak egyre jobb, de ahogy egyre inkább összeáll a kép, egyre elborultabb és ijesztőbb is. Nomeg egyre szomorúbb (szegény, szegény Kazuma T_T).

Rie megérkezik Ooba fellegvárába (megjegyzem, nagyon hatásos volt az ellentét a hipermodern épület és a technológia, és a Kifuuken régimódi, kicsit lepukkant egyszerűsége között), ahol Ooba közli vele, hogy nem kell aggódnia, manapság már nincs szükség olyan barbár megoldásokra, mint a karlevágás. Ezek után aláveti a lányt mindenféle megalázó vizsgálatoknak, majd miután elkábította, egyszerűen levágja a karjait. Ooba, te mocsok szadista. (Ooba egyébként ebben az epizódban átlépte a határt a "wtf, creepy" és az "omfg, mama, félek!!" között... o__o)

Miután Riére ráragasztotta a szörnykarokat, Ooba befecskendez némi drogot a lányba, és elkezdi hergelni, hogy előhozza belőle a szörnyeteget. Rie gyenge és tehetetlen... nem ismerte a szülői szeretetet, mindent elveszített, ami valaha is fontos volt neki, a Kifuukent és Toshihikót is... az a nő, aki elvette tőle Toshihikót... ha ő meghal, Toshihiko visszatér Riéhez... a Kifuuken is megmenekül...

Mikor Rie már kellőképpen fel van hergelve, Ooba Yukához megy, és miután belepumpál egy jó adag drogot, őt is próbálja Rie ellen hangolni. Yuka egy ideig sikeresen ellenáll, de amikor megtudja, hogy Rie a néhai Gackt karjait viseli, elborul az agya, és a két szörnyeteg egymásnak esik. Ooba ezzel azt akarja elérni, hogy megtalálja a legerősebb "karmot" (vagyis szörnyeteg-kart), amit aztán a fiának, a Nagyon Magas Detektívnek adhat... hogy mi célból? Nem tudni, de az, hogy Oobát meglátogatja a titkosrendőrség néhány tagja, akikkel amúgy rövid úton végez, elég sokat elmond a hosszútávú elképzeléseiről. Mindenesetre, mint kiderül, az "originál", született szörnyetegekből már csak Yuka maradt, és Ooba kíváncsi, hogy egy "mű"-szörnyeteg képes-e legyőzni egy természetest. (Válasz: nem. Legalábbis úgy tűnik.)

Mindeközben Kazuma is megtalálja az apja naplóját, és mikor az igazságot megtudja, teljesen összeomlik. Megpróbál öngyilkos lenni, de nem megy neki, így végül a Kifuuken maradék két tagja közül az egyiket kéri meg rá, hogy ölje meg... de kétlem, hogy az ötlet bevált.

Ó, basszus. Már látom, hogy ennek nem lesz jó vége... ;__;

Hozzászólás (0)

Kemonozume 10. rész

2006.10.20. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 2960 olvasás
omg...
wtf o_O
WTF!!! O___O

...w-t-f.....
no way...
omg!

NO WAY!!!!!!
wtf!!
OMG!!!!

Iiitsudemo daijobu~ doookodemo daijoubu~ donna toki demo daijooubuu~ datte Ooba no kusuri desuu~!
Argh, a fejemben maradt ez az idióta dalocska... >__>

Nasz'al, halasztgattam a 10. epizódról a blogot, leginkább azért, mert ez talán a legdurvább epizód eddig... és ez sokat mond. o_O Első nézés alatt a reakcióim végig az "omg", "wtf" és "no way" között váltakoztak (ld. képkommentek).

Yuka Oobánál van. Gackt halott (a bőre Ooba irodájában van kiterítve, céltáblaként). Megváltás nincs - a klinika? Hát persze hogy Ooba cégéé. A Kifuuken által elfogott/leterített szörnyeket és a karjukat oda küldik, ahol feldarabolják őket, hogy elkészítsék a drogot, amit egyébként most már nagyban gyártanak és terjesztenek. Ooba maga... nos, maradjunk annyiban, hogy minden jel szerint Harumi karjait viseli.

A Kifuuken összeomlott, vele együtt pedig Kazuma is (szegény .__.). Ooba végig arra játszott, hogy adósságba döntse és ellehetetlenítse a szervezetet. Most a Kifuuken harcosai és még a vezetői is átvándorolnak Ooba cégéhez, ahol sokkal jobb körülmények és persze fizetés várja őket, az egyre inkább elszegényedő dojo és a sovány vacsorák helyett. Hogy teljes legyen a megaláztatás, az egyik ex-vezető távozásul közli Kazumával, hogy az öreg Momota, bár szigorú és vaskalapos, mégis kemény jellem és jó vezető volt... és Kazuma a nyomába sem ér.

Miután a Kifuukenben csak Kazuma, Rie, és két (remélhetőleg a továbbiakban is) hűséges barát maradt, Ooba meglátogatja őket, és ajánlatot tesz: pénz kell és erős fellépés, hogy visszacsábítsa az embereket. Mit szólnának a Kemonozuméhez? Persze nem Kazumára gondol, hanem mondjuk... Riére. Aznap este Kazuma végre jelentős átalakuláson megy keresztül, amitől persze teljesen összezavarodik és kiborul. Rie, hogy a Kifuukent, az otthonát, megmentse, úgy dönt, elfogadja Ooba ajánlatát. NO FECKING WAY. RIE, MI A FENÉT CSINÁLSZ?! ;____; Erre totál nem számítottam. o___o

Eközben a depressziós Toshihiko összetalálkozik a Bonnal, a Nagyon Magas Detektívvel (aki egyébként Ooba fia), akitől megtudja, hogy ő is, és még ki tudja, ki más, már évekkel ezelőtt használták a Kemonozumét... és valahogy sikerült megoldaniuk, hogy kordában tartsák a szörnyeteg-természetet. Az is kiderül, hogy Kakinoki Jin, Rie apja, még életben van, és Ooba rejtegeti. Toshihiko kitalálja, hogy nosza, menjünk el hozzá, hátha ő tud segíteni. Valahogy úgy érzem, ez nem egy jó ötlet.

Hozzászólás (0)

Kemonozume 9. rész

2006.10.14. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 3019 olvasás
a kedves, öreg házaspár
annyira tetszik ez az "ég a földön" motívum...
bármilyen is az a gyerek, a mi gyerekünk

nem kell sietni... csak szépen lassan. Már ha hagyják.
Yuka olyan pretty ezen a képen *_*
A végzetes pillanat...

...és a következmények.
Gakuto....
....okay, seriously, WTF is up with this guy?

Úgy tűnik, a Kemonozume egyetlen epizódját se lehet kommentár nélkül hagyni... főleg így a vége felé. :3 Először úgy tűnt, az előző feszült részek után egy csendesebb, visszafogottabb rész következik... ami bizonyos szempontból így is volt, de látszik, hogy a sorozat már a vége felé közeledik. A feszültség ugyanis végig a levegőben vibrált, a végkifejlet pedig a sorozat egyik legtragikusabb jelenete volt.

A monszter-főhadiszállásról menekülő Toshihiko és Yuka, akiket már a rendőrség is keres, egy teljesen elhagyatott pusztaságban vándorol élelem és víz nélkül. Végül a sors úgy segíti meg őket, hogy az útjukba vet egy autót, amiben egy kedves, öreg házaspár utazik. Az asszony vak, a férfi egy baleset miatt mozgássérült lett, de minden nehézség ellenére boldogan élnek, fel-alá utazgatva az országban. Felajánlják segítségüket Toshihikóéknak, és miután elbújtatják őket a rendőrök elől, a gyanakvó Toshihiko is megbarátkozik velük.

Így utaznak négyen tovább: nappal utaznak, este esznek és alszanak. Sokat beszélgetnek, és ily módon Toshihiko és Yuka kapcsolata is kicsit helyrerázódik. Toshihiko a feleségeként mutatja be Yukát, és közvetve biztosítja a nőt arról, hogy bármilyen is az a gyerek, akivel terhes, ő elfogadja és a magáénak tekinti.

Az is kiderül, hogy Toshihiko és Kazuma között nem volt mindig rossz a kapcsolat - gyerekkorukban közel álltak egymáshoz. Toshihiko reméli, hogy egyszer majd ismét jó testvérek lesznek. Yuka is mesél a múltról: Gackt kicsi kora óta mellette volt, és mindig segítette és vezette. De ahogy Yuka felnőtt, kezdte úgy érezni, hogy Gackt parancsolgat neki... ezért is nem maradt mellette. Most boldog, hogy Toshihikóval lehet, aki elfogadja olyannak, amilyennek, és szeretne "vendéglátóikhoz" hasonlóan megöregedni mellette. Toshihiko felveti az ötletet, hogy el kellene menniük az Ookyuu klinikára, amiről Yuka egyszer mesélt (ld. 6. epizód), ahol állítólag emberré tudják változtatni a szörnyetegeket.

Ebben meg is egyeznek, ám amikor visszatérnek az autóhoz, dulakodó szörnyetegeket pillantanak meg, az öregek szétszórt ruhái között. Toshihiko kardot ragad, és levágja az egyiket... aki Toshihiko legnagyobb megdöbbenésére lassan visszaváltozik az öreg férfivé. Eközben a másik szörnyeteg Yukára veti magát, és megsebesíti, Yuka pedig, az önkontrollt elvesztve, szintén átváltozik. Toshihiko sikertelenül próbálja megállítani: az őrjöngő Yuka élve felfalja ellenfelét.

A sokk persze óriási, amikor Yuka végül magához tér, és látja, mit művelt. A nő teljesen összeomlik, és elmenekül Toshihiko elől, aki szokás szerint rosszul lett harc közben, így képtelen követni. A szétesett Yuka egy erdőbe menekül, ahol cél nélkül bolyong, miközben Gackt nevét ismételgeti. Egyszer csak egy furcsa figura jelenik meg előtte... nem más, mint egy láthatóan teljesen bekattant Ooba.

Kezdenek a dolgok összeállni. A kis öregek Ooba drogjának köszönhetően változtak át - egy alkalommal, míg Toshihikóék távol voltak, meglátogatta őket, és átadott nekik egy adagot belőle, azzal, hogy ez csodaszer, ami minden bajt meggyógyít, és persze a naiv, jószándékú házaspár hitt neki. Továbbá, a klinika neve, ahová Yuka vágyik, Ookyuu... mint Ooba Kyuutarou.

Hozzászólás (0)