×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Sky Girls 22. rész

2008.01.05. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 3139 olvasás
A terv.
Megvan a kapitány engedélye.
Kiriko-san már előre sejtett pár dolgot Otoha múltja kapcsán.

Aki-sensei is beöltözött FUCK YEAH!
Unlimited Toast Works
Sky Santas #1

Sky Santas #2
Még egy kis tüzijátékot is rittyentett a legénység.
Sashiburi da ne, Oto-nee?

Csorbította volna a sorozat jól kiépített brandjét, ha nem öltöztették volna be szexi mikuláslány ruhába a főszereplőinket a karácsonyi epizódban. Szerencsére a producerek fejében meg sem fordult annak a lehetősége, hogy kihagyják ezt a történetből. Úgyhogy...

OH GOD EIKA IS HOT!

...volt mire beindulnia a nyálképződésemnek.

A rész maga amúgy egy szokványos karácsonyos dolog volt. Engedélyszerzés a kapitánytól, előkészületek, lakoma és a hangulathoz illő négyszemközti beszélgetések a sorozatban kialakult "párok" (Otoha-Ryouhei, Eika-Tougo, Karen-Takumi ha valakinek ez még kérdéses lenne) között.

Aztán ahogy ilyenkor lenni szokott egy féreg pont az ünneplés tetőfokának pillanatát szemelte ki a felbukkanásra. Továbbá, hogy karácsonyi meglepetés is legyen a dologban kiderült, hogy az eddigiektől teljesen eltérő példánnyal kell szembenéznie a lányoknak. Ez a féreg egy virágra hasonlított ami fokozatosan kinyílt és előbújt belőle Otoha rég elveszett öccse Yuuki...

Hozzászólás (0)

Sky Girls 21. rész

2008.01.05. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 3059 olvasás
A szuperféreg
A Vic Viper cockpitje belülről
Hiába a hájtek a Vic Viperek sem sebezhetetlenek...

Ez a majdnem összér az orrunk olyan közel repülünk el egymás mellett nagyon hálivúdos akció volt.
Tougo vadászgépét Black Knight-nak hívták. Így akár mondhatta volna az őt lelövő féregnek azt is, hogy "Egyezzünk ki egy döntetlenben!".
Cool Otoha közeli

Melyik repülőorvos engedte oda a botkormányhoz ezt a bekötött szemű fickót?
TŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰZZZZ!!!1
Szuperféreg elpusztítva, jöhet a következő...

Feltűnt egy szuperféreg a tengeren, egy olyan fajta amelyik sugárnyalábbal képes támadni és túl nagy ahhoz, hogy 100%-os biztonsággal működjön rajta a quadra lock. Ezért aztán a Vic Viper osztagot vezényelték ki ellene a Sky Girlök helyett. De ennek a rákra hasonlító féregnek volt még egy plusz ütőkártyája is. Veszély esetén ugyanis ledobja magáról az egyik ollóját és ha testet vagy az ollót megsemmisítik akkor képes arra, hogy a megmaradt része újragenerálja a teljes testét. Erről bizonyságot is kaptunk amikor a Vic Viper osztag elpárologtatta a féreg 80%-át, de az a ledobott ollójából újraépítette magát és visszavágott. Ezért különleges stratégiára volt ellene szükség, amelynek a lényege az volt, hogy a testet és az ollókat egyszerre ugyanabban a pillanatban kell megsemmisíteni. A test jutott a Sky Girlsnek az ollók meg a Vic Vipereknek.

De még mielőtt rátértek volna erre ki kellett pofozni kicsit Hizaki Viperjét mivel az eléggé lerongyolódott az első támadás során. Ez a közbenső szünet időt adott arra, hogy Hizaki és Tougo beszélgessenek egy kicsit a múltról és a jelenről. A beszélgetésből végre részletesen kiderült Tougo múltja, hogyan sérült meg miközben megmentette Hizaki életét, etc. Hollywoodban sem tudnak ennél jobb topgunos háborús múlt klisét összerakni. :)

Látszott nagyon az epizódon, hogy ez most az akcióra lett kihegyezve, mert elég sok korábbi képanyagot felhasználtak a nem fontos beszélgetős részek alatt, hogy az animátorcsapat minél jobban az akciódús jelenetek elkészítésére koncentrálhasson. Azt kell mondjam, hogy az eredmény egészen jó lett. A Konami ezzel a Sky Girls résszel megmutatta, hogy hogyan kell egy olyan shoot'em'up játékból, mint a Gradius animét csinálni.

Hozzászólás (0)

Sky Girls 20. rész

2008.01.03. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 3028 olvasás
Lássuk a levesbevalókat. Répa - check, káposzta - check, színes film - check, hagyma - check.
Kinda cool looking Ryouhei.
Az apai örökség.

Pimp.
Ez a Tougo+Eika páros lassan canon lesz.
Elise lábai. Relevant to my interests.

Összejött a Sky Girls csoportkép végül.
Azért volt akció is a részben.
A mai worm csúnyán elkapta Otohát hátulról. :Ð

Takumi talált egy tekercs üres filmet, a káposzták és a répák közé pakolva a raktárban. Most ne firtassuk annak a végtelen abszurditását, hogy kinek jutott eszébe a levesbevaló zöldség közé elrejtenie egy ilyen atomókorból származó relikviát, az ugyanis sokkal izgalmasabb, hogy vajon mikor szedhették le azt a zöldséget ha ennyi ideig ott rejtőzhetett közötte ez a kincs. Azt a káposztát lehet, hogy még Petőfi is látta amikor Barguzinban járt... ;)

Naszóval, ha már ott volt ez a tekercs film akkor Takumi előkotorta az apjától örökölt analóg fényképezőgépet, hogy fotót csináljon mindenkiről a hajón.
Arról már nem szólt a fáma, hogy honnan fog előhívó vegyszert meg fotópapírt szerezni hozzá, de majd offscreen azt is megoldja gondolom. Például szétnéz a paradicsomok vagy a brokkolik között... - paTKany megj.
A fotózás kapcsán előjött természetesen az, hogy Otoha és Elise szeretnek a kamerának pózolni, Eika tsundere módon áll a dologhoz, Karen pedig fél tőle. A fő célpont azonban Aisha volt aki nem értette, hogy mi okoz örömet a múlt képeinek megörökítésében. Látszik a gondolkodásmódján, hogy félig gépből van.
Otoha és a többiek számára azonban nincs lehetetlen és természetesen Aishát is meg tudták végül győzni arról, hogy lehet érzelmileg kötődni egy fényképhez is.

Btw. +100 pont Elise-nek azért, mert egy gothloli ruhát is magával bírt hozni egy katonai akciót teljesítő hajóra.

Hozzászólás (0)

Sky Girls 19. rész

2008.01.03. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 3102 olvasás
Az előző rész féregtámadása az élelmiszerraktárban végezte a legnagyobb pusztítást.
Nem csoda, hogy Ryouhei és Ranko dühösek voltak az adag láttán.
Annyira aranyos amikor elpirul.

FUCKING STUPID.
Elise-re külön főz a szakács.
OPPAI! OPPAI! - azért nem feledkeztek el a fanserviceről sem.

Weapons of Raid Machine = W.O.R.M.
Aisha a múltban.
És Aisha a jelenben, a fedélzeten.

Egy újabb bejegyzéssel gyarapodott az animékben látható butaságok listája. Halászhálót rögzíteni torpedókhoz és ezt sonic diverrel célbajuttatni halászati célból ... nem is tudom, hogy miért nem szabadalmaztatta ezt a zseniális újítást még senki? MacGyver pirulna szégyenében, ha ezt látná...

Azért a történet is haladt egy nagyot, miután a legénység élelmezési problémáját megoldották: Prof. Krishnam volt az aki kifejlesztette a nanogépeket, gyógyíthatatlan betegségekkel szembeni küzdelemre. A prof. nanorobotjai beépültek az emberi testbe és leküzdötték a betegségeket. Nem igazán értettem a magyarázatot, az Ayako fansub meg olyan amilyen, de a lényeg a, hogy találmány túlnőtt a feltalálóján. Egyes nanogépek organizmusokká fejlődtek és végül az egész bolygót tekintették egyetlen élő egységnek amit meg kell védeni a betegségektől. Azt meg már egy óvodás is tudja, hogyha a föld egy élőlény akkor a rákos sejt rajta az ember. :)

Mindezt a hajó legújabb lakója Aisha múltján keresztül ismerhettük meg. Aisha még pelenkás korában gyógyíthatlan halálos betegségben szenvedett, ezért az apja prof. Krishnam rajta próbálta ki elsőként a nanorobotjait. Aisha felépült, de olyan előrehaladott állapotban volt anno a betegsége, hogy a nanogépeknek be kellett épülnie a szervezete minden szövetébe. Aisha tehát egy félig emberből-félig nanogépekből álló mutáns, és az ő testének a vizsgálata vezetett el a Sonic Diverek megépítéséhez.

Na de sok a tudományos hablaty. A lényeg, hogy a férgek (vagyis a Weapons of Raid Machine) nem valami idegen civilizáció lényei, hanem az emberi tevékenység termékei.

Hozzászólás (0)

Sky Girls omake 1

2007.11.17. | írta: paTKany | téma: Sky Girls | 3199 olvasásLássuk milyen gondolatok merültek fel bennem a négy és fél perc alatt:
*Horgász anime. WTF?
*QUALITY. Mintha kicsit megváltozott volna az artwork a sorozathoz képest...
*Miért pont motion slit ruhában kell horgászni pisztrángra? Na nem mintha ez baj lenne az én szemszögömből nézve. :]

Hozzászólás (0)