×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

iDOLM@STER Xenoglossia 26. rész

2007.09.25. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 3918 olvasás
Potyogtak a lányos könnyeim a végén...

El kell ismerni, hogy nehezen indult be a Xenoglossia és szokványos mechás történetnek indult az elején, de aztán nagyon szépen beindult és a sorozat harmadik harmada minden szürrealitása ellenére igazán élvezetesnek bizonyult. A csúcspont félig megvolt a romok közötti szerelmi vallomásban a 23. részben, de kellett ez a befejező rész, hogy feltegye arra az i-re a pontot. Bizton állíthatom, hogy ami Sunrise animét láttam az utóbbi egy-két évben ennek volt közülük a legjobban megkomponált befejezése.

Hozzászólás (1)

iDOLM@STER Xenoglossia 25. rész

2007.09.18. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 3104 olvasás
Megpróbált szavakkal hatni Yukihora ismét.
Kibékültek.
Ők is.

This is my /a/ face.
Egyetlen utolsó mondatra maradt idejük a macskaszobor ötösnek.
Sugárban hányta ki a Chihaya részecskéket.

MISSION FAILD.
Bye-bye Turiavita...
Nubilum a sugárnyaláb hatása után.

Elég sok minden történt a részben, úgyhogy bontsuk jelenetekre sorban:

* Kezdésként Yayoi próbált meg visszajutni Tokióba, de csak Omiyáig vitte el a vonat. Szerencséjére talált ott egy taxist aki a rajongója volt és hajlandó volt elvinni annak ellenére, hogy Tokiót hivatalosan nem szabad megközelíteni.

* Haruka a bázison arról győzködte Joseph-et és Chikako-t, hogy muszáj elmennie és kimentenie Nubilumot a Turiavita bázisról. Chikako hiába győzködte Harukát arról, hogy Saku valószínűleg be fogja vetni Vulturiust a lebegő bázis ellen, a meggyőzés nem hatott. Végül megkapta az engedélyt Haruka, mert Iori és Ami is tolmácsolta a saját és iDOLjaik véleményét arról, hogy Nubilumot ki kell onnan hozni.

* Képváltás után máris Haruka és Imber légiakrobatikai bemutatóját láthattuk, ahogy megközelítik a Turiavita bázist és az érkezésükre felsorakozik ezernyi Epimetheus.

* Opening után egy rövid kapcsolás Saku harcálláspontjára, ahol megkapta a helyzetjelentést és utána kiadta a parancsot Vulturius élesítésére.

* Kaptunk pár másodpercnyi helyzetjelentést a lebegő sziget felszínéről is. Az a néhány szerencsétlen rohamosztagos aki még az előző részben partraszállt próbált volna elmenekülni, de ezt két dolog is akadályozta. Egyrészt elég magasan repült már a sziget, másrészt még ott kószáltak a fejszével felszerelt Riffák is. Az előző részben nem tudták használni a baltákat Azusán, úgyhogy most a csapdába esett rohamosztagosokon élték ki magukat...

Itt álljunk meg egy pillanatra egy szomorú aktualitás miatt. A fórum School Days topikjába már írtam, hogy volt egy kis családi vérengzés ma hajnalban Japánban, ahol is egy 16 éves lány baltával megölte a rendőr apját. Emiatt törölték ma az utolsó részét a School Daysnek. Ha ma ment volna a Xenoglossia akkor lehet törölték volna azt is, elnézve azt amit a Riffák csináltak a fejszékkel a kezükben. És per pillanat abban sem vagyok biztos, hogy csütörtökön lesz-e Higurashi Kai epizód a történtek után. Két nap kérdéses, hogy elég lesz arra, hogy elcsendesedjen a média...

* Vissza Harukához, Imberhez és az Epimetheusokhoz: elég nagy a túlerő, de egyelőre bírja Imber.

* Ezután a sok rövid vágás után következett egy viszonylag hosszabb flashback arról ami kimaradt az előző részből, ahogy Azusa elbúcsúzott Makoto-tól. Makoto-t és Hiems-t láthatóan nem kellett megmenteni tudták mi a dolguk.

* Kapcs Tokióba, ahol Nebula és Tempestas várakoztak masterjeikkel a fedélzetükön. Ami és Mami ugyanis kidolgoztak egy olyan hangsort amellyel valahogy maguk felé tudják csalni az Epimetheusokat (még ekkora távolságból is), hogy Harukának ne azzal menjen el az ideje, hogy az Epichanokkal szarakodik, miközben bármikor lecsaphat a Vulturius halálsugara.

* Visszakapcs Harukához újabb gyönyörűen animált légiakrobatikai bemutató, de ezúttal már érezteti a hatását a túlerő. Haruka szerencséjére éppen akkor indították el az ikrek a hadműveletet amikor kezdett volna rosszra fordulni számára a helyzet.

* Ezután jött egy csomó gyors kapcsolás az összes helyszínre, hogy lássuk az állapotokat, még a reklám előtt. A legfontosabb természetesen utolsóként Haruka helyzete volt aki megkezdte az ereszkedést a Turiavita bázis belsejébe, ahol Yukiho már várt rá...

* Reklám után Tokióba tértünk vissza, ahol már Iori felkészülten várta az érkező Epimetheusokat. Itt volt egy jó poén Mami szájából, de szövegben nem tudnám olyan jól visszaadni azt, ahogyan mondta, úgyhogy nézze meg mindenki maga.

* Out of character lett volna azt várni Harukától, hogy majd bosszúszomjasan nekiesik Yukihonak, úgyhogy nem is tett így. Akármennyire értelmetlennek tűnt ismét megpróbálkozott a szóbeli meggyőzés erejével, de Yukiho eltökélt volt abban, hogy végigviszi Chihaya tervét.

* Mindeközben a Turiavita bázison azzal foglalatoskodtak, hogy rádiókapcsolatot teremtsenek Harukával ami valamiért megszakadt menet közben. A dolog sürgős lett volna, mert Vulturius már beindult és figyelmeztetni akarták Harukát, hogy már nincs sok ideje az akcióra.

* Közben Iori Nebulával szépen irtotta az Epimetheusokat, de rajta is kezdett kifogni a túlerő. De ahogy Harukának úgy neki is szerencséje volt, mert nem várt segítsége érkezett: Hiems Makoto-val a fedélzeten. Itt megint volt egy vicces jelenet. Kiderült, hogy nem csak Iori, hanem Nebula is tsundere és adott egy baráti pofont Makotonak Hiemsen keresztül azért, hogy végre észhez tért. :)

* Elérkezett hát az idő, hogy lássuk mi is volt Chihaya terve. Az előző rész végére a Schmelzofen apró levegőben szállingózó anyagdarabkákat csinált belőle. Úgy akart egyesülni Imberrel, hogy Yukiho majd Nubilum gravitációs ágyújával ezeket összegyűjti és belelövi egyszerűen Imberbe. Ehhez előbb viszont le kellett győznie Harukát. Ebben a jelenetben láthattuk az ehhez vezető első fázist, ahogy az eszelős arcú Yukiho Nubilumot irányítva meglehetősen durván leamortizálja Imbert.

* A második fázis előtt azonban még bekapcsolódtunk Sakuhoz, ahol láthattuk a monitorokról, hogy szépen áll be Vulturius a lövési pozícióba. Továbbá az is kiderült, hogy néhány Epimetheus nem a csalogató hangsor után ment, hanem valószínűleg már korábban útirányt vett a Mondenkind genfi központja felé. Sose tudjuk már meg, hogy ki volt az az öt homályos alak aki a macskaszoborból adta az utasításokat. El lettek törölve. Saku nem nagyon zavartatta magát attól, hogy kinyírták a főnökeit. Minden bizonnyal azért nem, mert így ő lett az első számú vezető...

* A második fázis egy hosszabb jelenet volt nagyon szép zenei aláfestéssel. Yukiho végrehajtotta a lövést, Chihaya részecskéi átjárták belül Imbert, de a core nem fogadta be a donor anyagot és megindult a kilökődés. Chihaya terve csúfos kudarcot vallott és ez aztán Yukiho-t is teljesen összetörte. Ezután jöhetett Haruka egyszerű szavakkal megfogalmazott monológja arról, hogy mi az igazi szeretet és, hogy Chihaya amit a végén csinált az már nem volt az.

* A monológ végén pedig jöhetett az összes történetszál egyszerre való lezárása. Láthattunk minden helyszínt, miközben Vulturius lecsapott...

* Harukát és Imbert végül Nubilum mentette meg (pedig éppen az ellenkezője volt a cél a rész elején), mivel Yukiho és Nubilum a vég küszöbén megértette Haruka álláspontját és bocsánatkérésképpen pajzsot állt a sugár elől Imbernek. Haruka és Imber (és talán Yukiho is) túlélte tehát azt, hogy a sziget és a bázis Riffástól és mindenestül elpárolgott körülöttük, de Nubilum core-ja sajnos nem bírta olyan jól, mint Tempestas-é pár résszel korábban. Az core összeégése pedig úgy néz ki, hogy automatikus triggere volt az Auryn megidézésének. Azt tudom, hogy mi volt Auryn a Végtelen Történetben, de az, hogy micsoda lesz ebben az animében az majd csak a befejező részből fog kiderülni...

Hozzászólás (0)

iDOLM@STER Xenoglossia 24. rész

2007.09.11. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 2973 olvasás
Tájkép csata után...
Éppen akkor húzott el a járőröző Hiems Azusa feje felett amikor már majdnem behatolt.
UNLIMITED AXE WORKS

*_* Hot tearlicking yuri action. *_*
Kedves Chihaya-san ha nem tűnt volna fel akkor szólok, hogy Azusa kezében egy géppisztoly van. Ha sikerülne bevinni azt a jobbegyenest, akkor véletlenül is meg találná húzni Azusa a ravaszt.
Ohó, valaki másnál is van itten kézifegyver.

Megjött a lány cserkészcsapat. Csak süti helyett fejszét hoztak.
A végcél előtt volt...
...de Karasu közbelépett.

Egy évvel ezelőtt amikor bejelentették, hogy anime készül az iDOLM@STER-ből nem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle. Szép lányok egyszerű hétköznapi problémáira számítottam, poénokkal és enyhe drámával fűszerezve. Azt pedig teljesen elképzelhetetlennek tartottam, hogy az eredeti franchise szereplői közül bármelyik is elhalálozna a sorozat közben. Aztán elkezdődött a sorozat és a kezdeti véleményemet sikerült az ellenkezőjére fordítania. Az előző rész pusztítása láttán, már azt gondoltam volna meglepőnek ha itt mindenki élve és virulva megússza. Az a kis feszültség ami az elején egy apró hólabdának látszott időközben lavinává dagadt, véres dráma lett a sorozatból a 24. részére...

Kiderült, hogy miért nem tudta a Mondenkind megtalálni a Turiavita bázisát a Dawn of Purple Moon óta eltelt évek alatt. A bázisnak helyet adó sziget ugyanis nem sziget, hanem a sziget maga a bázis egy hatalmas úszó erőd, amit igyekeztek úgy mozgatni, hogy folyamatosan esőbe/ködbe legyen burkolva. Csak most a nyílt harcok során sikerült lekövetni őket úgy, hogy bemérjék a bázis helyzetét. Saku pedig nem is tétlenkedett egyrészt mozgósította a Mondenkind tengeri haderejét, másrészt megbízta Azusát az egyszemélyes kommandót Teru Ro U likvidálásával. Valószínűleg erre nem kellett sokat győzködni Azusát, ha korábban tudta volna már a koordinátákat akkor magától is ment volna oda, hogy bosszút álljon prof. Cayen-ért.

Frankó kis kommandós-akciófilm kerekedett ebből a részből, főleg annak a tekintetében, hogy odabent a bázison belül sem ment minden renben. Chihaya aki már az előző részekben sem volt teljesen ⑧-as, mostanra végképp becsavarodott és elindult a saját feje után. Hű szolgálója Yukiho segítségével beindította a bázis gyomrában található "Schmelzofen" nevű berendezést. Az #aoianime@ircnet csatorna németül tudó emberei szerint ez olvasztókemencét jelent, ami találó név egy olyan CUCCnak amit ember és iDOL ötvözésére hoztak létre. Chihaya terve az volt, hogyha nem lehet övé Imber akkor majd egyesülni fog vele úgy, hogy ez a Schmelzofen egy ahhoz hasonló valamit csinál belőle, mint amilyen az iDOL-okat indító kulcskristály. A terv további részleteit nem teljesen értettem, úgyhogy azt majd a fansub tisztázza, de a lényeg a lényeg, hogy komoly dráma kerekedett akkor amikor Azusa és a csöndben nyomában haladó Makoto keresztezte Chihaya és Yukiho útját. Hogy pontosan mi történt azt most itt nem spoilerezem el. :P

De ezzel még nem volt vége, mert még hátra volt Azusa igazi célpontja Teru és ahhoz még át kellett verekednie magát egy egész csoportnyi Riffán. Meglepett, hogy több Riffa van, mert az eddigi epizódok során nem volt jele annak, hogy egynél több lenne belőle. Mindenesetre ennek kapcsán fény derült arra is, hogy hogyan lettek létrehozva illetve a kapcsolatra közöttük és az Epimetheusok között. Aztán amikor már majdnem elvégezte Azusa azt amiért jött Karasu közbelépett. Az alatt az idő alatt amíg néhány lövéssel harcképtelenné tette Azusát volt ideje arra, hogy végre kifejtse azt ő miért is dolgozik a Turiavitának és ő kiért akar bosszút állni. A végső lövés leadására viszont már nem maradt ideje Karasunak, mert közben lefutott a Schmelzofen programja, ami komoly hatással volt a bázis belső szerkezetére és külső megjelenésére nézve.
Chihaya terve utolsó fázisának végrehajtása már Yukihora maradt, amelynek kapcsán van esély arra amit már korábban megjövendöltem vagyis a Haruka vs. Yukiho végső leszámolásra. A következő rész címe mindenesetre sokat sejtető szójáték 「春の雪」 (Haru no Yuki - Tavaszi hó).

Hozzászólás (0)

iDOLM@STER Xenoglossia 23. rész

2007.09.04. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 2808 olvasás
Ami és Mami Tempestast élesztgetik.
MEGÖLÖM!
Enyhén elment már a józan esze Chihayának, élvezte, hogy pusztíthat.

A shinjukui ingatlantulajdonosok nem fognak ennek örülni...
Ezt neked Hiems!
A kis-Epimetheusok el lettek párologtatva.

Ott köpi! Ott köpi!
Watashi anata ga SUKI DESU!
Lovey-dovey couple.

Mivel a zsarolás nem vezetett eredményre ezért a Turiavita az "akkor elveszem erővel" módszerhez volt kénytelen fordulni. Már a legelső rész kapcsán kifejeztem aggályaimat a Mondenkind bázis elhelyezkedésével kapcsolatban ami most is gondot okozott. De valamiért a japánok szeretik lerombolni a fővárosukat a történeteikben...

De legalább Karasu humánus volt, megvárta amíg kiürítik a várost és csak azután adott parancsot a támadásra. Humánus a fenét miket írogatok itt össze, a helyes taktikai lépés az azonnali támadás lett volna, csak nem tehette meg. Fel kellett szerelni ugyanis Imbert egy bunkerpusztító fegyverrel. A Turiavitának a core-ok kellenek, márpedig azt úgy tudják a legkönnyebben megszerezni ha a földfelszínről elpusztítják a Mondenkind bázist annak teljes személyzetével majd utánna kiássák a romok alól a core-okat. Így tiszta munka. Ugye az iDOL-ok alkalmasak lennének alapkiépítésben is arra, hogy lefúrják magukat a bázisig, de az azért nem jó, mert a lentiek már bizonyították (ld. 15. rész), hogy el tudnak bánni egy iDOL-al. Ezt tehát el kellett kerülni és csak úgy lehetett, ha felszerelik azt a gravitációs hullám irányító/erősítő izét Imberre, amivel a földfelszínről is képessé válik a mélyben fekvő bázis lerombolására. Na így maradt idő a város kiürítésére és Nebula felkészítésére is. Sőt Ami-nak és Maminak sikerült felélesztenie Tempestast is a tetszhalott állapotából. Ugyan robottestet már nem tudtak építeni köré, de arra alkalmassá tették, hogy ki tudja adni magából azt a hangot amitől a többi iDOL shutdownba megy.

A Turiavita taktikája egyszerű és világos felépítésű volt. Yukiho Nubilummal és Makoto Hiemsszel lerombolja a kijáratokat (mint ex-Mondenkind alkalmazottak, tudják jól hogy hol vannak) csapdába zárva ezzel a Mondenkind iDOL team-et. Aztán jön Chihaya Imberrel és megadja a végső csapást.

Még az akció előtt Makoto feltett egy kérdést Yukihonak, hogy lemérje az eltökéltségét: "Ha Amami felbukkan, mit fogsz tenni?". Yukiho válasza szilárdan eltökéltnek (vagy mégse?) hangzott: "MEGÖLÖM!". Ajajj...

Nos, nem kímélték Tokiót. Chihaya, hogy demonstrálja az új fegyver erejét ő is beszállt az egyik kijárat lerombolásába. Az eredmény: sikerült Shinjuku-t a földdel egyenlővé tennie. De Yukiho és Makoto sem fogták vissza magukat, úgyhogy rövid idő alatt sikerült saját bázisukba foglyul ejteniük a lentieket. Persze volt már kialakított haditerve az ellenakcióra a Mondenkind-nak csak az alkalomra vártak. Ez az alkalom pedig akkor jött el amikor Makoto a saját régi otthonát készült lerombolni és megingott a keze egy pillanatra. Ekkor rontott rá a föld alól Iori Nebulával.

Egy a korábbiaknál sokkal eltökéltebb Iorit láthattunk ezúttal, végre sikerült a 100%-os összhangot megvalósítania Nebulával. Makoto nem adta könnyen magát és még egy rakat kicsi-Epimetheus is a segítségére sietett, de ezúttal nem volt esélye. Iori gyorsan kiiktatta őt és a robotkaseregét, mivel sietnie kellett. Az igazi célpontja ugyanis Chihaya volt. A Mondenkind taktikája arra épült, hogy Nebulának le kell fognia Imbert addig amíg Haruka és az ikrek az egyik földalatti folyosón a közelükbe nem érnek Tempestas core-jával majd a hangot kiadva leállítják az iDOL-okat aztán a felszínre valahogy kijutva sértetlenül visszaszerzik Imbert. Jó terv volt, ráadásul sikerült Harukáéknak egy olyan folyosót találniuk ami kivezetett egy a harc közben keletkezett kráterbe és így a szabadba. De mégse jött be, mert azért annyi eszük volt Karasu-éknak is a legutóbbi eset után, hogy olyan berendezést építsenek Imberbe ami kiszűri ezt a shutdown jelet. Így aztán a jókis haditerv csúnyán visszaütött, mert Nebula leállt, de Imber nem. Így Chihaya szabadon csinálhatott gyakorló homokzsákot Nebulából. Auch.

Úgy látszott minden elveszett, de ekkor valami igazán felejthetetlen dolog következett. Az utóbbi pár év egyik legfurcsább de egyben a leghatásosabb szerelmi vallomása. Haruka mindennemű habozás nélkül és jó hangosan szerelmet vallott Imbernek.

Truly E P I C.

És Imber ELFOGADTA! Még most is Chihaya megdöbbent zombi arcán röhögök ahogy Imber messzire köpi cockpitestül...

Hozzászólás (0)

iDOLM@STER Xenoglossia 22. rész

2007.08.28. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 2626 olvasás
"Nem lesz semmi baj Mami."
Iorit a pilótafülkéből rángatták ki.
Yukiho ledöbbent Chihaya őrült reakcióján.

This is my secretary.
Yasuhara-sensei vajon milyen célra tarthatta az orvosi laborban azt az ütőt?
BUMP

Naraba volt az egyetlen akit PWNoltak az támadók közül.
Josephnek sokkal jobban ment.
Szívmelengető jelenet.

Saku átvette az irányítást a bázison és kirúgott mindenkit. Marcona rohamosztagosokat ültetett a szép fiatal lányok helyére, hogy átkozódna meg...

Mondjuk annyi haszna volt a dolognak, hogy láthattuk végre hétköznapi ruhában (ugye a fürdőruha és a cosplay már megvolt korábban) hétköznapi munkát végezni a földi személyzetet. Mindenesetre ha szükségem lenne titkárnőre akkor Chikakot választanám. :) Na persze nem bírták sokáig, úgyhogy gyorsan meg is született a terv a bázis visszavételére. Eddigre Haruka is visszanyerte a korábbi énjét, sőt ő volt az aki Yayoival beolvastatta a titkos üzenetet a rádióba, hogy a bázison maradt Futami ikrek és Yasuhara-sensei elő tudja készíteni nekik a terepet az üzenet alapján.

Vicces volt ahogy a harcedzett rohamosztagosokat lealázta Yasuhara-san egyetlen baseballütővel felszerelkezve. A bázis visszavételére indított leánykommandós akció meglepően könnyen sikerült végül. Túlságosan is könnyen. Saku előre láthatta, hogy ez lesz, úgyhogy könnyen fújt visszavonulót. Ami jobban bosszantotta az az, hogy nem tudták bemérni Karasu helyzetét, amikor a legújabb zsaroló üzenetét küldte a Mondenkindnak. Saku végül egyedül maradt a hídon, hogy egypár keresetlen szóval megvárja Joseph-t. Saku mondandójának a lényege az volt, hogy az アウリン (aurin vagy auryn?) pusztulást fog hozni a világra.

Nem teljesen értem a részleteket, de kb. azt sikerült kivennem az eddigiekből, hogy az iDOLok együtt tudják okozni az aurin-t (ez volt az amit Tempestas is megpróbált). Saku és a Mondenkind felső vezetése szerint ez az amit nem szabadna megengedni. Amit nem értek az az, hogy miért?
Két lehetséges ok is kínálkozik:
1. A "kapaszkodom a székembe" változat. Az aurin során eltűnnének a gyűrűk a föld körül vagyis nem lenne többé szükség a Mondenkindra.
2. Az "emberiség nem érett még meg az űrutazásra" változat. Imber egyszer már megmutatta Harukának a saját szülőhelyét és a 19. részben a beszélő macskaszobrok is kotyogtak valamit a "kalickába zárt madárról". Ebben az esetben az aurin során valami portál/féreglyuk/csillagkapu nyílna megnyitva az utat a földlakóknak a galaxisban való utazgatáshoz.
Nemtom mi lesz, még az is lehet, hogy ezek közül egyik sem, de már nem sok van hátra ahhoz, hogy ez kiderüljön.
A Turiavita célja valamennyivel tisztább a szememben, nekik azért kell mind az öt core, mert úgy tűnik, hogy mindegyikre szükség van a mischling előállításhoz.

Még két dolgot meg kell említeni a részből.
Az egyik Iori poénja arról, hogy "masni nélkül a hülyemasnis egyszerűen csak egy hülye". Haruka nem tolerálta.
A másik pedig Chihaya elmeállapotának a romlása. Yukiho véletlenül hozzáért egy ujjal Imberhez, amit enyhén túlreagált Chihaya. Nem lesz ennek jó vége.

Hozzászólás (0)