×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ayakashi Ayashi 15. rész

2007.01.27. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 2991 olvasás
egy oiran (= luxusprosti)
ATORU ANNYIRA NAGYON PRETTY ;____;
Kyousai is nagyon pretty, de Atoru cosplayernek nem jó xD

origami, tetoválás, kimonó - a pillangó-szimbolika végigvonul az egész epizódon
Kiyohana
ez itt egy plot point

egy youi időelőtti születése
amit már az elejétől tudott mindenki
愛

Sokáig halogattam a blogbejgyzést erről az epizódról, mert eddig ez volt a legkomolyabb, legszebb epizód, és az ilyenekről mindig nehezen írok. :3 Mindenesetre, ez az epizód tipikus példája volt annak az animék közt olyan gyakran előforduló jelenségnek, amit én csak úgy hívok, "don't think, feel!" :D A sztori ugyanis tele van lyukakkal, de ezek alig tűnnek fel nézés közben, és csak akkor zavarják az általános összhatást, ha az ember elkezd gondolkodni rajtuk. Meg se próbálom összefoglalni a történteket, inkább csak egy kis kommentárt írok.

Nagyon szép volt az epizódban a többrétű pillangó-szimbolika, ami szólt egyrészt a yoshiwarai prostituáltakról, másrészt a nők akkori helyzetéről, harmadrészt pedig az álmodozó, egy jobb helyre, jobb életbe elvágyódó, de cselekedni mégsem képes emberekről.

Szintén nagyon tetszettek a részletek a prostituáltak életéről - nyilván ez olyasmi, aminek bárki érdeklődő utánaolvashat, de azért látni, még ha csak rajzolva is, mégis más. Hja, a csillogás csak addig tart, amíg az ember be nem pillant a díszes paravánok mögé...

Kiyohana maga egy érdekes karakter volt, igazán tölthettek volna több időt vele. Az AyaAya több szereplőjéhez hasonlóan ő se nagyon találta a helyét a világban, de neki még lehetőse sem volt arra, hogy megpróbálja megkeresni. Tudta, hogy az önfejűségével, a vágyakozással az elérhetetlen önállóság után gyakorlatilag maga alatt vágja a fát, és még a szeretett férfit is elveszíti, mégis kitartott az elvei mellett... nem mondhatni, hogy szerencsés vagy dicséretes, de azért tiszteletre méltó döntés. Ichino is... annyira szerette Kiyohanát (mint kiderült, ő volt Ichinónak az "első"), hogy a Katouaratame magas rangú tagjaként törvényt szegett, hazudott és ölt volna érte, és végül meghalt azért, hogy Kiyohana vágya beteljesülhessen, bár így legalább nem érte meg, hogy lássa, mi lett a dolog vége. Ichino ayagamija az 愛 ("ai"), "szeretet", avagy esetünkben inkább "szerelem" - Hou-chan értelmezésében "olyan ember, aki valahol hátrahagyta a szívét." (Kicsit örülök, hogy Yuki nem használta fegyverként, bár kíváncsi vagyok, talált-e volna benne valami használhatót... De persze az is szép gesztus volt, hogy karddal ölte meg Ichinót, aki ugye szamuráj volt.)

Szintén érdekes és szép volt Atoru reakciója a történtekre, és hogy végül úgy döntött, Yoshiwarában marad. Mikor Kyousai kérdőre vonja, azt válaszolja, hogy nem azért marad, mert megtanulta élvezni az itteni életet - továbbra is vágyakozik a "más-világ" után. De vajon bűn egy másik, elérhetetlen világ, élet után vágyakozni ahelyett, hogy megpróbáljuk elfogadni és élvezni a valóságot? Akárhogyis, vonja le magának a tanulságot Atoru, a pillangó hiába tudja, hogy rövid élet vár rá, nem maradhat örökké báb. Ha akarja, ha nem, előbb-utóbb szárnyat kell bontania.

Hozzászólás (0)

Ayakashi Ayashi 14. rész

2007.01.16. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 2997 olvasás
Köszönöm, Kyousai, mindigis akartam egy levágott emberi ujjat! *_*)
Ki mondta, hogy szépfiúk nem lehetnek másnaposak? xD
És hol a vér? O_o)

mégse szőrös teknős volt...
Priti lenne, ha nem lenne ott a hajasmonszta...
OMG ATORU OLYAN PRETTY!! *___*)

Hehe, Saizou, a kis kíváncsi. :D
Ez se nem kard ,se nem szike...
Kyousai és a morbid ízlése. xD

Ó, szerelem illata száll a széllel... vagy valami. Aprop…ó, természeti jelenségek - kedves TBS csatorna! Én értem, hogy a tsunamik nagyon fontos dolgok, amikre figyelmeztetni kell a népet. Tényleg értem. De az ég szerelmére, akkor a) szakítsák félbe a műsort, b) írják a figyelmeztetést egy sorban a képernyő tetején, c) oldják meg valahogy máshogy, amihez nem szükséges egy bazi térkép a képernyő kellős közepén. -___- (Extra idegesítő, hogy állítólag a reklámok alatt nem mutatták. -_-)

No mindegy. Ahogy az előző részből is láttuk, Kyousainak igencsak megtetszett Atoru, de ahogy a korabeli fiúk általában, ő sem tudja mindig normálisan kifejezni az érzéseit... így aztán marad Atoru ijesztgetésénél és a lány nyakán lógásnál, amit Atoru persze egyáltalán nem értékel. xD Egy nap, amikor ismét csak Atorut próbálja elcsábítani valahová, Kyousait megállítja a Hitsuketouzokuaratame, röviden(?) Katouaratame, ami egyfajta speciális rendőrség az edói bűntények (gyújtogatás, rablás, szerencsejáték, stb., úgy tűnik, gyilkosság is) kivizsgálására.

Míg Atoru nagyon okosan Genbatsuékért szalad (amit később nagyon megbán xD), a Katouaratame képviselői elkísérik Kyousait egy gyilkosság színhelyére. A hulla egy prostituált (ja, az egész sztori Edo piroslámpás negyedében, a Yoshiwarában játszódik), akit mintha felboncoltak volna. Mivel a nő olyan helyen dolgozott, ahol Kyousai mostanában sokszor megfordult, ráadásul közismert tény, hogy Kyousai enyhén kattant, a Katouaratame előzetesbe veszi őt is és Atorut is, mint bűntársat (túl sokat lógtak együtt mostanában :D).

Kyousai és Atoru tehát egy szobába zárva várják a fejleményeket, míg a Katouaratame képviselői mesélnek Genbatsuéknak pár érdekességet Kyousai picóságáról - pl. hogy egy nap talált egy levágott fejet a folyóban, de ahelyett, hogy otthagyta volna, hazavitte és lefestette. xD;; Mindeközben Kyousai kicsit bővebben meséli el a sztorit Atorunak: a fej hirtelen életre kelt, és magával rántotta a "más-világba"... és Kyousai azóta kattant. xD;; Atoruval és Yukivel ellentétben ő úgy tűnik, nem vágyik vissza, de elfelejteni sem tudja. Most, hogy van közös témájuk, Atoru is kezd kicsit feloldódni Kyousaival szemben, főleg mikor utóbbi elkezdi ecsetelni a való világban, azon belül Yoshiwarában élés előnyeit, ami röviden úgy hangzik, "lehetne sokkal rosszabb is". xD De sikerül kicsit megnyugtatnia Atorut. Aww. A helyzet épp kezdene romantikussá válni, amikor befut Yuki, és Fujiwara Keiji eddigi oyabaka szerepeit (Maes Hughes, Hanamoto Shuuji) nem meghazudtolva azonnal balhézni kezd. xD

A balhé harcba torkollik (melynek során Atoru elájul, miután véletlenül Kyousai karjaiba lökik), amit egy újabb gyilkosság szakít félbe... de ez legalább meggyőzi a Katouaratamét Kyousai ártatlanságáról. Kyousai azonban egy érdekességgel szolgál a nyomozóknak: lefestette ugyanis a hullákat, akiknek a nyakán azonos, fekete pillangó alakú tetoválás díszelgett. Huuu. (Az előzetes alapján lepkemonsztával lesz dolgunk a következő epizódban. :D)

Ja, és közben volt valami subplot egy Kiyohana nevű prostiról és a Katouaratame-egység vezetőjéről, no meg Torii három csicskásáról, akiknek eltökélt szándéka, hogy megkeresik Atorut és Umashichit, hogy tönkretegyék az Ayashikat... de gondolom ezekről a következő részben több szó esik majd.

Viszont úgy tűnik, Genbatsu nem hazudott, tényleg pap... bár a szentély, ahol szolgált, már nem létezik. (Hé, de nem az az Ayashik főhadiszállása? o_o)

Hozzászólás (0)

Ayakashi Ayashi 13. rész

2007.01.08. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 3227 olvasás
Yoshiwara
Kawanabe Kyousai
kivételesen van pénz... xD;;;

"Te vagy itt a legnépszerűbb!" xD Sztem Saizou nem akarta ezt tudni.
"Bácsi, meséljen nekem! *o*)"
Genbatsu és a sajátos szállítási módszerei...

Ide is, Abi! Nekem is van cicám!!
"Saizou-sama!" "Kawaii!!" :D
"Így se udvarolt még neked senki, mi?"

Nos, ez egy recap epizód volt, de mindenesetre volt benne néhány érdekesség... De előbb a három legfontosabb dolog az epizóddal kapcsolatban:

OMG OPENING!!
BISHOUNEN KITA----!!!
TAKAYAMA MINAMI??!!!!

Um, részletesebben... xD Szóval, van új karakterünk, méghozzá a történetünk idején 14 éves Kawanabe Kyousai (mindenkinek ajánlom, hogy nézzen utána a műveinek, mert valami egészen fantasztikus festő volt), akinek a hangját nem más, mint az isteni Takayama Minami adja... A Bones-nak ezzel sikerült elérnie, hogy történjen bármi, egy nézője biztosan lesz a sorozatnak (= én). Egyébként a shota nem az esetem, de anime!Kyousai... nos, maradjunk annyiban, hogy pretty, mint a sorozatban mindenki más. :D Szerepel az openingben, szóval remélhetőleg visszatérő karakter lesz.

Kawanabe (aki a történet idején még Shuuzaburou név alatt fut) épp Yoshiwarában múlatja az időt, boldogan, hogy a sógun, és vele minden fejes, lelépett Nikkou-ba sírt látogatni, így végre nincsenek a környezetében begyepesedett vénemberek. (Itt megereszt egy kifejezetten Dilandaus MWAHAHAHÁt, mire a gésák megállapítják, hogy valami nincs igazán rendben a sráccal. :D) Kawanabe meghallja, hogy a hölgyek meg akarnak látogatni egy másik, szintén itt partizó társaságot, úgyhogy elkíséri őket egy másik terembe, ahol az Ayashik buliznak... vagyis, Yuki piál, Genbatsu zenél és dőzsöl, Saizou-nak pedig épp kezd elege lenni abból, hogy a hölgyek úgy bánnak vele, mint egy aranyos állatkával. :D (Btw, hol van Abi? Őt nem engedték be? O_o) Kawanabét kicsit megdöbbenti a fura társaság (pedig figyelmeztették, hogy kicsit weirdók xD), de elvonja a figyelmét Tamahei (= oyabun), aki szintén az Ayashik körül szaglász - mint kiderül, már jó ideje. Némi meggyőzés után (ka-ching!) Tamahei belemegy, hogy elmesélje Kawanabénak, mit tud az Ayashikról.

Ééés recap, bár Tamahei mond pár érdekességet - pl. hogy a többiekkel ellentétben Abiról és Genbatsuról nem nagyon tudja, kicsodák. Genbatsu állítása szerint pap, de nem tudni, hol... ugyanakkor "mellékállásban" tokorotent árul az utcán, a maga egészen... ééérdekes... módján. (Érdekesség és talán összefügg ezzel, hogy amikor Yuki egy korábbi részben talpnyaló hivatalnoknak nevezte Hou-chant, mintha Genbatsu vette volna magára a sértést...) Abi állítása szerint egy hegyi törzs tagja, de Tamahei szerint a hegyi és tengeri törzsek tagjai elkerülik a városokat, úgyhogy Abinak már az ittléte is gyanús. Hmmm.... vajon akkor Abi és Genbatsu hazudnának? Lehet hogy kémek vagy valami... Mindenesetre, Abi mellékállásban macskákat bolhátlanít. *facepalm* XDDD

Kawanabe Atoruról is kérdezi Tamaheit, de ő nem tud róla semmit. Így aztán Kawanabe magához hívatja a lányt, és közli vele, hogy tudja, hogy más országból származik, egyébként pedig még sosem látott olyan gyönyörű lányt, mint Atoru. Eközben felskicceli Atoru portréját. Awww, romantikus~ (De én akkor is AtoruxSaizou-t akarok. Olyan aranyosak lennének~~)

És ennyi a lényeg. Mivel ez már a második szezon, új opening és ending is van... Az openingben azért vicces a sok kúlos pózolás meg egyéb, mikor pont ez az epizód tette egyértelművé, hogy a főszereplők közül mindenki a dorkitisz valamilyen formájában szenved. xD De nem szólok semmit, mert a vége olyan szintű MOE, hogy... nagyon. xD;; Mármint, Yuki, kibontott hajjal, félpucéran, megtépve, könnyezve.... húú.... xD Kösz Bones, hogy mostanában sokat gondoltok a magamfajtára! ^o^)/ Értékelem, nagyon értékelem. :D (Mit szólnátok legközelebb egy kis AbixYuki hot yaoi eksönhöz? xD~)

Az új ending annyira nem jön be (Atoru aranyos, de Saizou sokkal aranyosabb! persze nyilván Atoru lesz a főbb szereplő kettejük közül), de az "Atoru+Umashichi special" eléggé az FMA harmadik endingjét juttatja eszembe (Winry+kutyus special)... Ami azt illeti, az opening vége meg az FMA második openingjét idézi (Yuki+kezét nyújtó Atoru + szivárvány).

Egyébként ahogy elnézem, sokan meglepődtek azon, hogy Saizou mostanában gyakorlatilag comic relief lett... Szerintem annyira nem nagy váltás. Mármint, oké, végigangstelt három epizódot, de azért ne felejtsük el, hogy a legelső jelenetében hasravágódott a mocskos sárban... :D és később is többször volt comic relief. Egyébként is, Saizou annyira cute! *_* Mi a baj azzal, ha még aranyosabbá teszik? :D

Hozzászólás (0)

Ayakashi Ayashi 12. rész

2006.12.28. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 3071 olvasás
Pimpin' 'round the countryside~
Aawwwww. Lehet, hogy OOC, de OLYAN CUTE!!! *szutty*
Egy más isten neve Tokugawa Ieyasu sírján...

"Haha, Honjou csak fut előlem! Annyira rulzok!"
Felélednek a Toshogu szimpatikusabbnál szimpatikusabb monsztái.
Haku hátulról...

...és elölről...
Kanou vs. Hou-chan
Angstelő Hou-chan... semmi új a nap alatt.

Hát ez... uh... ÉRDEKES volt.... XDDDD Most vagy új sorozat-rendező van, vagy valakik úgy döntöttek, elég az eddigi tempóból és stílusból, és ideje váltani. Ez az epizód mintha egy teljesen más anime lett volna... mondjuk nem mintha bánnám, amíg fun, addig semmi gond. :D De azért.... WTF!! xD

Ami a sztorit illeti, relatíve röviden össze lehet foglalni a történteket. Doi (az öregúr az előző részből) kihallgatja a bandát, és enyhén dühös, mikor megtudja, micsoda a Bölcsek köve izé, Sesshouseki, ami valójában egy elzárt, rendkívül erős youi, és aminek egy darabját a weirdók ellopták Hanaitól. Emellett megparancsolja Hou-channak, hogy ölje meg Kanou-t, már csak a családja érdekében is. Honjou-ról kiderül, hogy tényleg ő Honjou Moheiji, ami amúgy egy álnév volt, amit azért vett fel, hogy Torii parancsára lekapcsolhassa Takashimát. Mellesleg, Honjou utálja azokat, akik a külfölddel és külföldi kultúrákkal, illetve a "más-világgal", illetve bármi más hellyel foglalkoznak, mert kisebbrendűségi komplexusos nacionalista nem bírja a nagy pofájukat, és hogy csak arról beszélnek, hogy máshol jobb az élet.

Eközben a weirdo álarcos banda egy istent igyekszik életre kelteni, aki a Toshoguban pihen, csomó más szellem és egyéb társaságában, Tokugawa Ieyasu sógun szelleme által elzárva. Hogy miért? Gondolom majd kiderül később. :D;; A "nakare" (莫れ) és a "mujina" (貉, borz :D) ayagamijai (hoppá, nem csak Yuki tud ilyesmit?) és a Sesshouseki darabjának összeadásával létrehoznak egy hatalmas youit, Bakut, aminek segítségével életre keltik és előhívják az itt nyugvó youikat és egyéb természetfeletti lényeket. Yuki megpróbálja felvenni vele a harcot a sárkánnyá változott Umashichi hátán, de nem sok sikerrel; Shichiji lelke ugyanis nem nagyon tudja kordában tartani Quetzalcoatlt. Yuki ezért azt kéri, olvadjanak egybe - elvégre, az ő neve Ryuudou, vagyis "aki sárkányt irányít", úgyhogy ha valaki, hát ő uralni tudja a dolgokat. Umashichi figyelmezteti Yukit, hogy fennáll a veszélye, hogy nem fog tudni visszaváltozni emberré, de mivel a sorozat elején tartunk, Yuki pedig a főszereplő, hármat lehet találni, ez bekövetkezik-e. :3

Mindenesetre, Yuki és Umashichi átváltoznak valamiféle mantikor-szerűséggé, egy emberarcú, fehér sárkánnyá, amit Hou-chan is, és a weirdo álarcosok főkolomposa is felismer: ez Haku, egy szent szörny, a föld (? vagy csak Nikkou?) istene, ami réges-régóta először jelent meg. Hoppá. De kúlosság ide vagy oda, Haku is kevés Baku elpusztításához, mivel, ahogy azt Hou-chan és Kanou felismerik, Baku erejének forrása a Bölcsek kö izé, Sesshouseki. A Takashimától tanult nyugati tudományok segítségével Kanou és Hou-chan kilövik a kődarabot, minekutána Haku elpusztítja Bakut, majd darabjaira (= Umashichi, egy pucér Yuki, és a borz Bakuból :D) hullik szét. A weirdo álarcosokról gyakorlatilag semmi nem derült ki, sz'al gondolom visszajönnek még valamikor.

Kanou és Hou-chan, a két jóbarát gratulál egymásnak, majd Kanou közli, tudja, hogy Hou-channak meg kell őt ölnie. Mint megtudjuk, Honjou azzal fűzte Kanou-t, hogy hajón elutazhat külföldre, Hollandiába, és Kanou ezután mutatta be őt Takashimának (tehát akkor ezért ekkora a bűntudata és bosszúvágya, annak ellenére, hogy Takashima nem halt meg ^^;;; ). Hou-chan és Kanou tehát megvívnak, és Kanou meghal - utolsó szavaival elmondja, hogy tényleg szeretett volna elutazni és világot látni, és nem akar meghalni. Persze Hou-chan sem, aki így nem csak azon angstel, hogy megölte egy régi barátját, hanem azon is, hogy talán nem csak azért lett Ogasawara Mitsugu fogadott fia, hogy tovább tanulhasson, hanem azért is, hogy a bőrét mentse, és ne kelljen félnie az olyan sorstól, ami Kanou-nak adatott. Kijelenti, hogy fél önmagától, és talán ezért nem akarta, hogy Yuki előhúzza az ayagamiját (az előző epizódban)... hiszen fél attól, aki ő valójában. Yuki mindezt meglehetősen nyugodtan veszi tudomásul (na igen, az a plusz 19 év élettapasztalat :3), és inkább magára hagyja a szobájában síró Hou-chant.

......Aww. Ez így önmagában nem annyira wtf, ugye?

De mindez beszélő, csónakokon futkosó és frizbiként repkedő Umashichivel (és az ezen meglepődő emberekkel), kvázi-SDkkel, néhány weird kameraszöggel, enyhén sci-fis beütésű youikkal, dogfighttal, és egyéb harccal, ami messziről úgy néz ki, mint egy random űrcsata a la Gundam, és végül egy szokatlan módon animált Hou-chan vs. Kanou párbajjal....... nos, így már kicsit.... FURA. :D;; Főleg a párbaj a végén... sz'al, nem igazán fogom, hogy miért lett hirtelen teljesen más, egyszínű, művészies (szkeccs-szerű) az animáció. O_o Nem azért, mert kifogytak a pénzből - a későbbi jelenetek ugyanis a szokásos stílusban voltak rajzolva (bár így belegondolva, az animáció az egész epizódban helyenként a szokásosnál lazább, inkább Gainax-szerű volt, de mindenesetre szép). Bár végülis, drámai felhangnak jó volt... de azért wtf, jelezhették volna vhogy. o_o Ja, és Abi és Genbatsu narrációja az elején... xD "Ez meg ez történt az előző epizódban... na nem mintha mi bármit is tudnánk róla, mivel itt vagyunk Edóban... a francba, igyunk még!" xDDD

Sz'al... uh. WTF. xD A következő epizódban feltűnik egy félszemű, SD tigris is.... xD;; Mint mondtam, amíg a sorozat marad legalább annyira fun, mint eddig, felőlem azt csinálnak, amit akarnak, de azért érdekes ekkora váltást látni.

(Btw, ez a második anime, amit látok, amiben weirdo alakok felélesztik a Toshogu szellem-állatait... az első a Mirage of Blaze volt, bár abban feleennyire sem volt kúl a dolog.)

Hozzászólás (0)

Ayakashi Ayashi 11. rész

2006.12.17. | írta: mufurc | téma: Ayakashi Ayashi | 3049 olvasás
Ryuudou Yukiatsu, 39 éves.
Én is így szoktam régen. :D
Awww, kappabébi. :D

"Mi ez a szerelmeslevél?!" xDDD
Az egyik különösen szimpatikus youi.
And it glowed with an evil light!

Ohoho!
Henshin!! xD
Oké, ez már bizarr xD főleg így, out of context.

Az történhetett, hogy az AyaAya írói összeültek, és elhatározták, hogy mivel az előző részek kicsit túl komolyak meg sötétek voltak, most csinálnak valamit, aminek ugyan nem sok értelme van, de legalább fun. És lőn. xD Akció! Szörnyek! Szerelem! (na jó, csak majdnem xD) Fanservice lányoknak és fiúknak! Überzaba Saizou és Atoru! Angsty Hou-chan! Creepy Lady! Abszolút a korához nem illően viselkedő Yuki! (hé, ebben mi az új?) No de haladjuk szépen sorjában.

Hou-chan és Yuki már jó ideje járják a Nikkou térséget (tessék megnézni a képeket az "Attractions" szekcióban, gyönyörű egy hely), hivatalosan azért, hogy megtisztítsák a terepet a csavargóktól a nagyfőnök látogatása előtt, gyakorlatilag azért, hogy kiirtsák a Nikkou-t gyakorlatilag ellepő youikat. (Amivel Yuki nem igazán ért egyet, hiszen nem minden youi bántja az embereket, de hát a meló az meló.) Egyik este a fogadóban, ahol megszálltak, összefutnak Honjou Tatsusukével (talán a bizonyos Moheiji testvére? O.o Kanou összekeverte vele) és Hanaival, Torii csatlósaival, akik elvileg ugyanabban utaznak, mint Yukiék, de valójában valami kő után nyomoznak. Mindeközben kiderül, honnan származnak a már korábban is látott, Honjou-ék által felhasznált kappák, vagyis asobék: Sote, azaz a szintén Torii szolgálatában álló Creepy Lady, egy onsenben tenyészti őket. De vajon honnan szedi a tojásokat? (Ugye nem ő tojja őket? O_O)

Eközben Saizou levelet kap Atorutól, amiben kéri, hogy látogassa meg. Tanulság: ha lányismerősödnek küldesz levelet, és egy gésával íratod meg, mindenképpen közöld vele, hogy lánynak lesz, a félreértések elkerülése végett. xD (Ennek ellenére Atoru kicsit fura volt Saizou-val... baj, hogy most Atoru x Saizou yuri doujinshit akarok? :D;; ) Mikor kiderül, hogy Yuki Nikkou-ban van, és Umashichi figyelmezteti őket, hogy arrafelé most veszélyes a terep, főleg Yukinek, Atoru és Saizou úgy döntenek, hogy Yuki után mennek (vagyis, Saizou Hou-chan biztonsága miatt megy... aha, persze :3). Szegény Saizou kénytelen lányként menni (ellenőrzések vannak a folyóátkelőnél), ami nem igazán deríti jókedvre. :D

Nikkou-ban eközben Honjou és Hanai végül megtalálják a követ, amit keresnek: a legenda azt tartja, hogy aki a közelébe kerül, az megzavarodik. Rájuk, úgy tűnik, nincs hatással, de mikor Hanai letör belőle egy darabot, az épp beérkező Sotét kísérő asobékon kitör a frász. Hanai nem lepődik meg: mint már láthattuk, már az erős youik jelenlétének is fura hatása volt rájuk, de ez a kő valamiért sokkal erősebb, mint egy youi. Vagy fene tudja, a kő is valami youi? A hivatalos oldal azt mondja, a kő a legenda szerint egy réges-rég kővé vált asszony, és megöl mindenkit, aki hozzáér... Akit érdekel, itt a története: http://en.wikipedia.org/wiki/Tamamo-no-Mae

Valamivel később Hou-chan (aki közben találkozott Kanou-val, aki még mindig meg akarja ölni Honjou-t, hogy bosszút álljon a mestere miatt- annak ellenére, hogy vmit félreérthettem, mert a mester, Takashima, csak le van tartóztatva, nem ölték meg :D;; ) félrevonja Honjou-t, hogy kikérdezze Takashimáról. Kiderül, hogy tulajdonképpen hamis volt a vád, amivel letartóztatták, a valódi ok az volt, hogy nyugati tudományokat kutatott; ennek ellenére Hou-chan nem nagyon tehet semmit, hiszen Takashimát Hou-chan nevelőapja tartóztatta le, és egyébként is, Hou-chan Torii adósa valamiért.

A kissé összezavarodott Yukit végül egy fura öregember világosítja fel a helyzetről, aki egész eddig virágokat szagolgatott a folyóparton: 4 évvel ezelőtt országszerte több olyan ember került letartóztatásra, aki a nyugati tudományokat és kultúrát tanulmányozta, köztük Takashima és az akkor 16 éves Hou-chan is. Ám valamiért a letartóztatásokat intéző Ogasawara Mitsugu adoptálta Hou-chant, aki így megmenekült a börtöntől... kíváncsi vagyok mi volt az ok, nyilván nem az, amire én gondolok... xD (bár ki tudja, ebből az animéből már azt is kinézem :D) Mint kiderül, az öreg valójában nem más, mint a politikus és tudós, a sógun tanácsának feje, Doi Toshitsura.

Mindeközben a folyóparton angstelő Hou-chant leszólítja egy fura ember, akiről persze kiderül, hogy youi... méghozzá vmiféle angolnaszerűség. A folyóban is akad ilyen, persze sokkal nagyobb (omg, végre előbukkant egy igazi ayakashi? :D). Hou-chan próbál küzdeni vele, de végül Yuki oldja meg a helyzetet: a folyó ayagamiját felhasználva gyakorlatilag darabokra tépi a monsztát. xD

Ezalatt míg Hanai egy fogadóban ebédel, furcsa emberek jelennek meg előtte... és az alatt, hogy "furcsa", azt értem, nagyon furcsa. xD;;; Az az átváltozás-jelenet... esküszöm azt hittem, táncolni vagy énekelni fognak. xD;;; Persze a weirdók a kőért jöttek, aminek a pora ismét megőrjíti Sote asobéit. "Ha egy youi emlékezni kezd a youi-hús ízére, még többet akar majd", így aztán az asobék elrohannak a legközelebbi nagyobb adag youi-husi irányába: a folyópartra. :D Yuki próbálja megvédeni a vacsoráját, de az asobék ezt nem veszik jó néven, és üldözőbe veszik... és végül Atoru és Saizou is befutnak, szó szerint, Umashichi hátán. :D

Sz'al.... fárasztó egy epizód volt. xD;;; Kíváncsi vagyok, ez folytatódik-e a következő részben is (ahogy elnézem, igen :D). Csak egyvalami hiányzott: úgy tűnik, Abiról és Genbatsuról mindenki elfeledkezett. xD;; Persze nyilván ők jártak jobban: míg a többiek fel-alá rohangálnak Nikkou-ban, ők otthon ülnek, és zabálják a finom youit. :D

Hozzászólás (0)