×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Hidamari Sketch 12. rész

2007.04.14. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch | 2973 olvasás
Hátulról jött be. Volt kitől eltanulnia. :)
Kawaii
Az iskolát is megmutatták Chikának.

Valaki azonosítsa be plíz a két jobboldali cosplayt!
Azt szeretném, hogy nekem is ilyen mikulás hozzon ajándékot!

Yoshinoya tortája
Ume-sensei is elbúcsúzott
V É G E

Kugimiya Rie szerepeinek és főleg a rajongóinak száma megszámlálhatatlan. Köszönhető mindez a tsundere kislányhangjának amelyet előszeretettel alkalmaznak a producerek, ha ilyen szereplőre van szükségük. Ezúttal Sae kishúgának Chikának a szerepét kapta meg. És ezzel el is érkeztünk a Hidamari Sketch befejező epizódjához, amely Chika karácsonyi Hidamari-házbeli látogatásáról szólt.

Chika mély benyomást tett a ház lakóira, mindenkivel gyorsan összebarátkozott. Szegény Sae próbálta közben megőrizni a cool attitűdjét, de ezúttal is többszörösen lebukott, hogy törődik a húgával.

Yoshinoya-sensei természetesen nem mulasztotta el, hogy beöltözzön mikulásnak. HAWT. És még ajándékot is vitt a lányoknak egy torta képében.

Családias hangulatban búcsúztak el tehát tőlünk a Hidamari-sou lakói.
Hiányozni fognak... T_T

Érdekességek a részből:

6:22 - újabb Yoshinoya cosplay bemutató, de megint csak a He is My Mastert sikerült felismernem, pedig két órát agyaltam még legalább két cosplayen amiről tudom, hogy láttam már csak nem emlékszem. :)

14:25 - a postaládák is együtt nevetnek a lányokkal.

Hozzászólás (0)

Hidamari Sketch 11. rész

2007.04.07. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch | 2933 olvasás
Közel jár a rókához.
Hiro nem bírja a repedezett bőr látványát, ezért szerinte az elefántokat is kezelni kéne kozmetikumokkal. :)

Mahoro cosplay
JUU NANA SAI

Yoshinoya Hollywoodban
Yoshinoya a sziklát szét tudja zúzni egy ütésével

Iskolai kiránduláson vettek részt a Yamabuki diákjai, az úticél az állatkert volt. Yoshinoya-sensei megpróbálta eljátszani az idegenvezető szerepét, de csak másfél percig sikerült neki aztán utolérte a mozgási-betegség okozta hányinger. (Egyszer ismertem valakit akinek ilyen betegsége volt, szerencsétlen srác ha busszal kellett utaznia, mindig megállt az ajtóban, hogy a szélvédőn kifelé nézve egy távoli álló pontra tudjon koncentrálni, de sokszor még ígyis kidobta a taccsot. - paTKany megj.) A rész első felében Yuno és Miyako rövid visszaemlékezések keretében beszélték meg az állatkerti élményeiket. A rész második felére aztán összegyűlt a Hidamari ház mind a négy lakója és csatlakozott hozzájuk Yoshinoya-sensei (akaratán kívül) is ezúttal egy rövid időre. Ezzel át is terelődött a szó kedvenc tanárnőnkre, akiről nagyon sok minden kiderült. Először maga Yoshinoya mesélt arról az időről amikor ő volt a Yamabuki diákja, majd később Yuno és a többiek meséltek el egy-egy legendát amit Yoshinoya-senseiről hallottak. Ezekben a legendákban Yoshinoya kb. olyan szuperemberként szerepelt, mint Tomo-chan a saját újévi álmában. A lányok nevettek is egy jóizűt a sok blődlin, de aztán arcukra fagyott a mosoly amikor Yoshinoya-sensei megerősítette azt, hogy van valóságalapja ezeknek a legendáknak.

Érdekességek a részből:

14:35 - egy pillantást vetve a polcon heverő könyvekre, vajon mire használhatja Hiro az ilyen című könyveket, mint a "Book Covers Collection" vagy a "Neon Sign Podgraphics"? :)

16:10 körül - Yoshinoya-sensei több régi cosplay képét is bemutatta. Amit nekem sikerült felismerni az Mahoro volt a Mahoromaticból és Motsu a Negima!?-ból. Továbbá a Mahoro cosplayes képen feltűnt Motsu párja Shichimi is.

23:50 körül a következő rész previewja alatt - még egy Negima!? utalás, a háttérben futó ひだまり (Hidamari) felirat tipográfiája kísértetiesen hasonlított a Negimájéra.

Hozzászólás (0)

Hidamari Sketch 10. rész

2007.04.01. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch | 4290 olvasás
Annyira de annyira aranyos tud lenni Yuno néha.
A szőke herceg szerepében Miyako
Ne mozdulj!

So moe... e.t.c.
"Feel the yuriness."
Miyako felpróbálta Yuno X-eit

Fuji-san
Ezekre az arcokra alkosson nekem valaki emotikonokat!
Ballet, relevant to my interests.

Egy animetörténelmi kuriózummal állunk szemben (vagy legalábbis én még nem pipáltam ehhez foghatót). Kérem szépen a SHAFT-nál NEM KÉSZÜLTEK EL időben a Hidamari Sketch 10. részével a két héttel ezelőtti bemutatójára. De, hogy mégse legyen adásszünet, ezért akkor leadták azt ami megvolt belőle kb. 60-70%-os készültségi állapotban. Meg is fogom asszem őrizni a 10. rész TBS rawját mert nem egyhamar lesz alkalmam újra ilyen félkész állapotban lévő "animációt" nézni. És nem véletlenül tettem idézőjelbe az animációt a két héttel ezelőtti raw kapcsán, mert az sok helyen inkább állóképek halmazára hasonlított, meg olyan mozgásra ami még a Frakk és a lusta macskákat is alúlmúlja fázisközi (inbetween) mozgásban...

Biztos lehullott néhány fej valahol emiatt, a lényeg a lényeg, hogy a BS-i bemutatóra már természetesen kijavították az epizódot, legalább 6 perc teljesen új animáció volt benne, és ahol nincs új animáció ott is sok minden ki lett javítva. Nem számoltam ugyan, de legalább 40-50 ponton változott két hét alatt a 10. rész úgyhogy akár két különböző 10. résznek is tekinthetjük őket és még azt is meg merem kockáztatni, hogy a DVD-re még tovább meg lesz változtatva.

A rész egyébként az első felében az iskolai kultúrális fesztiválról szólt, a második felében pedig Yuno-ék ellátogattak egy nyilvános fürdőbe. A kultúrális fesztivál újabb alkalmat adott Yoshinoyának a cosplaymániája kiélésére, a fürdőben meg volt egy *_* *_* *_* yuri jelenet, de ennél jobban képtelen voltam most a részletekre figyelni. Sokkal jobban lekötött az, hogy néztem egymás mellett a félkész és a kész részt és röhögtem a különbségeken. Különösen durva volt az, hogy a fürdőház hátteréül szolgáló Fuji hegy a félkész részben nem volt egyéb, mint egy 富士山 (Fuji-san) felirat fehér alapon.

Hozzászólás (3)

Hidamari Sketch 9. rész

2007.03.25. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch | 2944 olvasás
_ _
Kishi-san
Yoshinoya persze egyből elkezdett mesélni Kishi iskolai életének kínosabb pillanatairól. :)

Még álmában is a kajáról fecseg.
Is that you Mesousa?
Yunocchi GET!

19640627 a nyertes szelvény sorszámában az volt a poén, hogy Yuno-t az édesanyja születésnapjára emlékeztette. :)
*_* Boobies *_*
MOAR boobies!

Ez a rész két dologról szólt: az álmokról és az álmodozásokról. Ehhez két dolog szolgáltatta az alapot. Az álmokat egy Yamabukiban végzett diák Kishi-san által tartott speciális óra volt hivatott megmutatni. Az álmodozást pedig a gondolat, hogy mit tennének a lányok, ha nyernének 300.000.000 yent sorsjeggyel.

Kishi-san megvalósította az álmát azzal, hogy filmrendező lett. Kishi előadása döbbentette rá Yuno-t, hogy neki nincs még konkrét elképzelése a jövőjéről. Yuno egy kicsit bepánikolt ettől, de aztán el lett neki magyarázva, hogy előbb-utóbb rá fog találni a saját álmára.

A sorsjegyekhez pedig az utca kövén talált rá Yuno. Persze nem akarta őket megtartani, hanem rendes lány módjára visszaadta annak aki leejtette. Az illető ezért cserébe adott 4 darabot közülük Yunonak, aki meg szétosztotta a ház 4 lakója között testvériesen. Miyako persze ismét hozta a formáját azzal, hogy a milliókat curry-re költené. Ki is számolták, hogy hány évig ehetne curry-t annyi pénzből. (Emberi dolog az ilyen álmodozás, én magam is elköltöm fejben minden héten az aktuális heti lottónyereményt. - paTKany megj.)

Külön ki kell még emelnem újra Miyako hihetetlen spontaneitását, ahogy ráérez az egyszerű hétköznapi dolgokban rejlő lehetőségekre. Ezúttal egy függőágy segítségével adott elő abszurd performanszot.

Érdekességek a részből:

0:12 és 18:36 - Újból felbukkant Lovely Chocolate vagyis Behoimi hasonmása.

8:57 - Ki akartam deríteni, hogy melyik vasútállomást használta fel Kishi a filmjéhez, de túl elmosódottak voltak a kanjik a képen. Viszont a keresgélés közben találtam ezt a remek japán vasútfotós blogot.

9:40 - A tábla sarkán látható "szerelem-esernyőt" Yoshinoya-sensei rajzolhatta oda, mert még a rész közben megkérdezte Kishitől, hogy "mi történt Shimada-kunnal?". (Shimada és Kishi neve van az ernyő alá írva.)

12:15 - Mégegy Pani Poni Dash utalás került a részbe. A lányok ebédje alatt, egy rózsaszín Mesousa hasonmás sétált el a háttérben.

13:17,14:12,14:43,15:49,16:50,18:22 és 18:50 - Ismét Yuno szobájában gyűltek össze a lányok úgyhogy újra érdemes volt figyelni a párna környékét. Hasonlóan a 3. részhez ezúttal is egy bábú drámát láthattunk. De ezúttal volt iterakció a bábú és a szereplők között is, ami abban merült ki, hogy Sae csúnyán rátaposott egyszer a jelenetek során. :)

17:22,17:29,17:44 - Yuno X formájú hajgumija ismét alakváltáson ment át. Volt háromszög, kör és rombusz.

Hozzászólás (0)

Hidamari Sketch 8. rész

2007.03.16. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch | 2852 olvasás
Miyako Picassot megszégyenítő munkája
I believe I can fly, I believe I can touch the sky I think about it every night and day, spread my wings and fly away...
Rózsaszín FTW!

Yuno szárnytechnikáján volna még mit csiszolni.
Kimerült az agymunkától.

yuriyuriyuriyuri
so moe i'm gonna die

Hétvége vagy tavaszi szünet lehetett, mert lazultak a lányok (Sae kivételével, de erről majd kicsivel később). A pihenőnap ellenére Yuno szeretett volna valamit rajzolni, csak nem jött az ihlet. Miyako aki beugrott hozzá javasolta, hogy rajzoljanak különböző témákról. A felmerült három téma a következő volt: macska, virág és kaja. Yuno maradt a realizmus mellett és rajzolt egy aranyos macskát, tulipánokat és egy tál rizst. Miyako viszont már többször bemutatta, hogy mennyire művész módon jár az agya összekeverte a témákat és egy szürreális "macskavirág tányérban" kombót alkotott.

A rajzolgatást Sae hívása szakította félbe, aki megkérte a lányokat, hogy ugorjanak be hozzá, de a hátsó ablakot használják. Miyakonak ez tökéletes felhívás volt keringőre, és bemutatta a sorozat eddigi legjobb mutatványát amin szénné röhögtem magam. Yuno szobája Sae-jé felett van, Miyako pedig a legrövidebb utat választotta. Kezével szárnycsapkodást imitálva hangos

TUDOK REPÜLNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

kiáltással ugrott ki az erkélyről. Hogy lehet valaki ennyire zseniális idióta? Ráadásul itt még nem volt vége, mert amikor Yuno kirohant az erkélyre, hogy megnézze mi történt akkor már Miyako a fűben hanyatt fekve arról beszélt, hogy milyen gyönyörű a látvány onnan. A kék ég, a felhők, Yuno rózsaszín bugyija...

PAFF! A második könnyfakasztó poén egy percen belül. A Hidamari Sketch megalkotta a "szóbeli pantyshot" fogalmát, mert Yuno bugyiját csak Miyako látta, mi nézők nem. Pedig aztán Yuno is kénytelen volt a rövid utat választani, mert Sae direkt kérése volt, hogy hátulról jöjjenek.

Kiderült, hogy Sae nem csak hobbiból ír szerelmesregényeket, hanem hivatásszerűen foglalkozik vele. (Így már értem, hogy miért van faxgép a szobájában.) Bezárkózni pedig azért zárkózótt be, hogy elbújjon a szerkesztője ellől, mert nem halad a munkájával. Yuno és Miyako pedig arra kellettek, hogy menjenek el neki bevásárolni. Bevásárlás során útbaejtették a könyvesboltot is, hogy beleolvassanak Sae egyik munkájába, mivel sikerült kideríteniük az írói álnevét már korábban. Hazafelé menetben pedig összefutottak Hiroval is aki szintén Sae-nek vásárolt be, de ő kérés nélkül. Na igen, Hiro már ismeri Sae-t kívülről belülről, és tudja, hogyha nagy munkában van akkor szüksége lesz majd kajára ha végzett. De amikr visszaértek a hidamari házhoz akkor még javában dolgozott, úgyhogy csak hármasban ebédeltek.

Délután Yuno újból rajzolni próbált, persze továbbra is sikertelenül. Amelett, hogy Miyako is zavarkolódott mellette végig, még Yoshinoya-sensei is felbukkant, néhány keresetlen javaslattal arról, hogy mit is rajzoljon. :)

Aztán amint eljött az este és Sae kidőlt a fáradságtól újabb szép bizonyságát kaptuk Hiro és Sae "több, mint baráti" kapcsolatának. Ahogy Sae Hiro ölében fekve aludt...
...imádom az ilyen finom yuri subtle jeleneteket. (Zárójelben kicsit előreszaladva, a 10. részben volt aztán egy olyan jelenet ami eléggé egyértelművé tette a kétértelmű kapcsolatot a két lány között.)

Ja és még valami, az első részben volt ugye egy keresztrejtvény amit Miyako fejtegetett. Amilyen mázlista megnyerte a nyereményt amit most kapott kézhez.

Érdekességek a részből:
00:12 - plüssmacska arccal lefelé van a földön
00:27 - képvágás után már ugyanaz a plüssmacska arccal felfelé van fordulva

07:45 körül - könyvesbolt
A könyvesboltban volt néhány érdekes könyvcím a polcokon.
Pl.: "A Hidamari-ház rejtélye", "Valódi spoiler beszélgetések"

14:14 - Yuno email-t kapott egy barátjától, de a telefonja kijelzőjén láthattunk egy korábbi emailt egy bizonyos Shinbou-santól (新房さん). Az érdekessége ennek az, hogy sorozat vezető rendezőjének Akiyuki Shinbou-nak is ez a családi neve.

Hozzászólás (0)