×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Clannad 24. rész

2008.07.15. | írta: paTKany | téma: Clannad | 4614 olvasás
Sunohara csak spenótot kapott, míg Tomoya bentója roskadozik a mindenféle földi jótól.

:(
:(((((((((
Sunohara festetlen hajjal. Tomoya persze jól kiröhögte.

Tomoyo sem bírta ki pityergés nélkül.

Bár nincs elég energiám most egy hosszú lélegzetvételű bejegyzés írására, de a Clannad 24. részéről muszáj megemlékezni.

Még azok is akik nem játszottak a játékkal minden bizonnyal érezték a sorozaton, hogy a Tomoyo fejezet gyakorlatilag félbe lett csapva, mert csak így lehetett összeszőni a fő szállal. A Kyoto Animation ezért csinált egy teljesen különálló 24. részt, hogy a Tomoyo fanatikusok se méltatlankodhassanak.

Ez a Tomoyo fejezet igazi végét feldolgozó epizód pedig most jött ki a 8. DVD-vel. Lespoilerezni nem áll szándékomban (bár a képek azért sokmindent elárulnak), úgyhogy csak annyit róla, hogy *szipp* ez nagyon kellett! Szépen kipótolta azokat hézagokat, amelyek hiányérzetet okoztak a korábbi részek során.

Elő a zsepikkel, hogy legyen mivel törölgetni a lányos könnyeket utána!

---

És a Clannadnak ezzel még mindig nincs vége. Az őszi szezonban jön az After Story...

Hozzászólás (0)

Clannad 5. rész

2008.02.02. | írta: paTKany | téma: Clannad | 5584 olvasás
Ibuki-sensei
Jól elhelyezett kamerabeállítás, gyönyörű animációval párosítva.
Nagisa a naplementében.

Juji-gatame-nek hívják ezt a technikát és nagyon fájhatott Sunoharának.
Tengericsillagok.
Kore uketotte kudasai.

Fuuko maximumon.
Kyou viccnek szánva rámondta, hogy ez tengericsillag. Fuuko pedig oda-vissza volt tőle, hogy Kyou "felismerte".
SHURIKEN THROWN

Azt már tudjuk, hogy Fuukoval nincs valami rendben. Elvileg a kórházban kéne feküdnie, mivel Nagisa beszámolójából hallhattuk, hogy Ibuki-sensei folyamatosan látogatja. Ezzel szemben itt ül Tomoyáék előtt és csillagokat farag. Ha ehhez hozzávesszük az iskolában terjengő hírt a szellemlányról aki átkozott tárgyat osztogat úgy látható, hogy van mit kinyomoznia Tomoyának és Nagisának.

Elsőként Ibuki-senseit keresték fel kettesben (hívták Fuukot is magukkal, de Fuuko valamiért nem akart menni) ahol is rögtön egy meglepetés érte őket már a beszélgetés kezdetén. Nagisa ugyanis gratulált a tanárnőnek a közelgő házasságához Yusuke-sannal. Ibuki-sensei pedig erőteljesen meglepődött ennek hallatán, hiszen eddig csak a kórházban kómában fekvő húgának mesélt a tervezett esküvőről.

A látogatással sokkal nem jutottak előrébb, viszont arra jó volt, hogy megérlelje Nagisában az elhatározást, hogy mindenáron segíteni fog Fuukonak a célja elérésében. Tomoya pedig más dolga úgy sem lévén csatlakozott Nagisához. (Ezzel a színjátszókör ügye lekerült egy időre a napirendről, de majd később vissza fog térni a sorozat hozzá.)

Első lépésként Nagisa rávette Fuukot, hogy költözzön be hozzájuk és ne az iskolában töltse el az éjszakáit. A dolog nagyon könnyen ment egyrészt Fuukonak sem volt ellenvetése másrészt Nagisa szülei sem olyanok, hogy nemet mondjanak a lányuk kérésének. Fuuko beilleszkedése olyan jól ment, hogy másnap reggelre már az egész Furukawa család a csillagokat faragta.
Ezen faragós jelenet során végre megtudtuk, hogy ezek a faragványok tengericsillagok. (Hogy miért pont azok az majd egy későbbi részben ki fog derülni.)

Az eyecatch után volt egy fontos jelenet amelyben Tomoya rákérdezett arra, hogy Fuuko miért nem akar találkozni a nővérével. Fuuko válasza meglepő volt. Természetesen szeretne találkozni vele, de nem látja a nővérét és a szavai sem jutnak el hozzá.

Az epizód következő jelenetei a tengericsillagok osztogatásával teltek. Az elsőt Yukine kapta, mint a diákság állandó megértő beszélgetőpartnere, aki a szokásos mosolyával el is fogadta és sok sikert kívánt Fuukonak. A következő kettő csillag Ryounak és Kyounak jutott. A jelenet során sikerült Ryout megint belerángatnia Tomoyának egy furcsa szituációba. Bár láthatóan feszélyezik kicsit ezek a helyzetek Ryout, de azért úszik az árral és még egyszer sem haragudott meg Tomoyára. A Fujibayashi ikrek után pedig Fuuko annak a lánynak akart adni a csillagból akivel még elsősként a tanévnyitón ismerkedett meg. Más évfolyamtársával nem is volt alkalma beszélgetni anno az ismert okok miatt. Ennél a lánynál viszont Fuuko nem járt sikerrel Mitsui-san ugyanis nem fogadta el a csillagot.

Mitsui-san rideg elutasítása letörte kicsit Fuuko lelkesedését. Igazából nem is az volt baja Fuukonak, hogy Mitsui visszautasította, hanem az, hogy soha nem vett részt tanórán sem egyéb iskolai eseményben és ezért nem volt alkalma senkivel megismerkedni. Szerencsére Tomoya azonnal talált megoldást Fuuko problémájára és megszervezett egy "osztályt" a barátaiból és egy "igazi" tanítási órát Fuukonak bevonva ezzel őt a közösségbe.

Hozzászólás (3)

Clannad 4. rész

2008.02.02. | írta: paTKany | téma: Clannad | 3794 olvasás
I SEE A...
☆☆☆
Azért Tomoyo is képes elpirulni.

Sunohara az useless NPC.
A "join party" valahogy kimaradt a lehetőségek közül.
Yuri de yuri de yuriyuri ne...

Kyou nagyon nem szereti ha valaki piszkálódni mer a húgával.
Én is szeretném, hogy Kyou lábbal mutasson rám. *drool*
SHURIKEN HELD

Lássuk szép sorban a negyedik rész kulcsjeleneteit és azt, hogy mi volt bennük a fontos.

* Az OP előtt Nagisa beszámolt Tomoyának a diáktanácsnál történt audienciájáról. Nyíltan meg lett mondva neki az, hogy nem toborozhat tagokat egy megszűnt klubba. Tomoya dühös volt, hogy ennyire lehűtötték Nagisa lelkesedését és bíztatta Nagisát, hogy ne adja fel. Mindenesetre azzal, hogy a plakátragasztgatás meg lett tiltva nekik új terv után kellett nézniük a színjátszókör újraalakításához.

* Két jelenet is volt Tomoyoval. Sunohara továbbra is azt próbálta meg bebizonyítani, hogy Tomoyo igazából nem is lány. Az első az "add kölcsön a melleidet, mert otthonfelejtettem az enyéimet" a poénra ment rá és még most is mosolygok rajta. A lényegesebb információt viszont a második hozta amikor Tomoyo már rákérdezett Tomoyánál arra, hogy mit akar tőle Sunohara. Tomoyo-t sokkolta az, hogy ennyire férfiasnak tartják amikor ebben az iskolában igyekszik a lehető leglányosabb módján viselkedni. Amit egyébként el is kezdett itt amikor elpirult a fiúvécéből kifelé jövet. Mindenesetre érdemes elraktározni ezeket az információmorzsákat, mert az itt elhangzottak a Tomoyo fejezet során mélyebb értelmet fognak majd nyerni.

* A két Tomoyo rongyosra rúgja Sunoharát snitt között volt egy hosszabb jelenet Fuuko-val. Fuuko szépen sorban elmagyarázta azt, hogy az általa faragott és Tomoyának átadott csillag ajándék és cserébe azt szeretné kérni, hogy jöjjön el a nővére esküvőjére. Fuuko nővére az iskolában tanított képzőművészetet három évvel ezelőtt és azért osztogatja a faragott csillagokat, hogy minél több diákot meghívjon az esküvőre. Tomoya válaszában kifejtette, hogy nehéz dolga lesz Fuukonak, mert három év alatt kicserélődik az iskola diáksága és így nemnagyon fog találni olyanokat közöttük akik ismernék a nővérét. Mindezeken kívül megtudtuk azt is, hogy Fuuko nővérének vőlegényét Yusuke-nek hívják.

* A rész második fele a színjátszókör lehetséges újraalakításához szükséges terv brainstormingjával telt. Youhei is beszállt Tomoya és Nagisa mellé az ötletelésbe, de a legelső javaslatát amely az iskolatitkár bántalmazásáról szólt a hátsó udvaron gyorsan elvetették. A második javaslata viszont már sokkal értelmesebb volt. Meg kell kérdezni valakit aki járatosabb náluk az iskolai ügyekben. A célszemély pedig kézenfekvő volt: Tomoyáék osztálytitkára vagyis Fujibayashi Ryou. Persze Tomoya és Youhei, hogy szórakoztató legyen számukra a dolog azzal olyan ürüggyel hívták el Ryou-t, hogy Ryou azt higgye, hogy valaki szerelmet akar neki vallani. Mivel Ryouról volt szó ezért a nővére sem akart kimaradni a dologból úgyhogy nézői szempontból is egy igen szórakoztató jelenet keletkezett a Nagisa Ryou beszélgetésből.
Miután a félreértés tisztázódott Ryou kifejtette, hogy három diák és egy felügyelő tanár kell egy klub megalakításához. Kyou pedig levonta ennek alapján a konklúziót, hogy Nagisa, Youhei és Tomoya megvannak már hárman. Azt persze nem tudta Kyou, hogy se Sunohara se Tomoya nem akar színésznek állni még amatőrként sem. Végül megállapodtak abban, hogy körbejárják az ismerőseiket, hogy hátha valamelyikőjük vállalná a tagságot.

* Ez az ismerőskörbejárás pedig alkalmat adott arra, hogy Tomoya újból kapjon egy-egy jelenetet a többi főszereplővel. Ezen beszélgetések során ugyan a színjátszókör ügye szemernyit sem haladt előre, de kiderült néhány fontos dolog.
1. Tomoyo-t érdekelné ugyan a színjátszás, de szeretne iskolatitkár lenni és a választásig ez minden szabadidejét leköti.
2. Kotomi csak akkor hallgat Tomoyára, ha Tomoya Kotomi-channak szólítja.
3. Fuuko a rész végére maradt. Őhozzá már Tomoya és Nagisa együtt mentek és ez a beszélgetés végül egy nem várt fordulatot vett. Nagisa ugye évismétlő ezért emlékezett Ibuki-senseire (Fuuko nővérére), de roppant furcsának találta Fuuko jelenlétét az iskolában, hiszen Ibuki-sensei húgát elgázolta egy autó az első iskolai napján és azóta is kómában fekszik a kórházban...

Ezzel a jelenettel lezárult tehát a Clannad bevezető szakasza és egyúttal megkezdődött a Fuuko fejezet.

Hozzászólás (0)

Clannad 3. rész

2007.11.25. | írta: paTKany | téma: Clannad | 3444 olvasás
*szipp*
Doriburu. Shuuto.
"Egyáltalán nem fáj."

puhi~ puhi~
Szabályosan végrehajtott magas repülőrúgás.
Kipillantott Tomoyára amikor elpirult.

Ezen az arcon nevettem.
Yukine
Nagisa nagyon határozatlan volt.

Megszólalt az üres világ leánya, igaz csak egyetlen tőmondat erejéig. De ami lényegesebb volt annak a világnak a szempontjából, hogy a narrátor szemlélőnk kapott egy testet. A lány építette mindenféle talált anyagból, úgyhogy elég furcsa kinézete lett, de legalább így már képesek valamilyen fokú interaktivitásra is egymás között. Nagyon szép jelenet volt ahogy a lány átölelte, miután megtette az első lépéseit. Lényegében ezzel indul a lánynak és a Mikrobi V0.0alfa robotra hasonlító társának a közös története.

Visszatérve a való világba Tomoya érkezett a Furukawa pékségbe érdeklődni Nagisa hogyléte felől. Szerencsére nem lett komolyabb baja Nagisának az esőben ácsorgástól, úgyhogy a szülőkkel való beszélgetés fonala átterjedhetett a péksüteményekre. Ennek persze megint az lett az eredménye, hogy Sanae sírva futott ki a boltból a készítményeit ért kritika hallattán. Akio persze rohant utána, úgyhogy Tomoya egyedül maradt a boltban "kiszolgálni" az éppen akkor érkező kedves fiatal hölgyet (akivel majd később még fogunk találkozni).

Tomoya később visszafele baktatva egy villanyszerelő és egy gépjárműtulajdonos vitájába keveredett bele véletlenül. A vita oka és az ahogy Tomoya megoldotta nem is annyira érdekes, az egész célja a furcsa villanyszerelő bemutatása volt. Yoshino Yusuke az öltözetéhez egyáltalán nem illő abszurd filozófikus szövegével jól megtette az első benyomást magáról.

Később Sunoharától megtudtuk (miután Tomoya beszámolt neki az esetről), hogy Yoshino Yusuke egy híres előadóművész volt aki valamikor egyszercsak nyomtalanul eltűnt a nyilvánosság elől. Továbbá még a Yusukeről szóló beszélgetés alatt kiderült az is, hogy Sunoharának van egy húga és ami még érdekesebb, hogy ezt eddig Tomoya nem tudta. (Bár itt éppenhogy csak meg lett említve azért fontosnak tartottam megjegyezni a dolgot, mert ha minden jól megy - az opening legalábbis ezt sugallja - akkor találkozni fogunk majd valamikor Sunohara húgával és akkor remélhetőleg az ő története is be lesz mutatva majd valamilyen szinten a sorozatban. Az már most látszik, hogy az anime a korlátozott hossza miatt az 5 főbb szereplőre Fuuko-Kotomi-Tomoyo-Kyou-Nagisa koncentrál a mellékszál végek ellenében.) Miután Tomoya dolgát megbeszélték áttértek Sunohara dolgára aki még mindig Tomoyoval volt elfoglalva. Youhei most éppen szentül meg volt győződve arról, hogy Tomoyo egy férfi nőnek öltözve és, hogy ezt bebizonyítsa megpróbálkozott egy lebuktató trükkel. Ami érdekes, hogy nem a klasszikus "lent van a slicced" módszert vetette be, hanem ennél kifinomultabb módon próbálkozott. De annyira azért mégsem volt elég kifinomult, hogy megússza a rúgáskombót utána...

A lassan szokásosnak mondható udvari fa alatti beszélgetésük során Tomoya és Nagisa kölcsönösen bocsánatot kértek egymástól, hogy megbántották egymást. Miután a kapcsolatuk rendezése ilyetén módon megtörtént feltűnt az előző részben bemutatott fafaragó lány, hogy visszaszerezze az elkobzott kését.

Doriburu. Shuuto.

Imádom ezt a hangot. Miután eljátszatta Tomoya a lánnyal ezt az előző részben már látott eseménysort, kitalált egy mégjobbat neki: Az ökölvívóedző szerepét. A lánynak láthatóan már csak attól a gondolattól, hogy Tomoya ököllel meg fogja ütni is fájt a tenyere, de azért belement a játékba, hogy megmutassa, hogy csakazértse fáj. Szerencsére annyira kegyetlen már Tomoya se volt, hogy megüsse azt a bekötött tenyeret, ehelyett szimplán csak belenyomta a korábban elkobzott kést visszadva ezzel azt a tulajdonosának. A lány köszönet gyanánt egy faragott csillagot nyomott Tomoya kezébe, majd elfutott.

puhi~ puhi~ puhi~ puhi~

Ahogy a Kanonba és az AIR-be úgy a Clannadba is jutott egy a furcsa háziállatokból. Kyou tart otthon kedvencként egy Botan nevű törpevaddisznót. Botan ezúttal kiszökött gazdája után, Tomoya és Sunohara találtak rá később az iskolaudvaron. Persze ahogy ilyenkor lenni szokott Kyou is feltűnt nagyhirtelen, hogy alaposan fejberúgja az állatkáját maceráló Sunoharát. A rúgás alatt sor került egy érdekes indirekt pantyshotra. Mi nézők, ugyan nem láthattuk Kyou bugyiját, de Sunohara megjegyezte, hogy látott valami halványkéket a lábfej irányában a rúgás pillanatában. Amiért érdemes kitérni erre a jelenetre az az, hogy Kyou amikor elpirult ennek a hallatán óvatosan ránézett közben Tomoyára, hasonlóan ahhoz ahogy a húga Ryou tette az első részben amikor meglátta Tomoyát Nagisával.

Tomoya és Nagisa a könyvraktárba indultak keresgélni anyagot Nagisa beszédéhez (amit az újjáalakítani szándékozott színjátszókörbe belépni szándékozóknak mondana), de ehelyett egy kellemes kávézgatás lett a dologból. A könyvraktár ugyanis Miyazawa Yukine (igen mégegy újabb szereplő) felségterülete, ahol elbeszélget mindenféléről az oda betévedőkkel. Egyelőre ennyit tudtunk meg Yukine-ről, részekkel később majd még lesz szerepe egyelőre annyit kell tudni, hogy két könyvtár is van az iskolában. Az egyik a gyakran használt könyvekkel ahol Kotomi piknikezik mindig mezítláb, a másig pedig ez a könyvraktár ahol Yukine tart fogadóórákat.

Azért anyagot is sikerült találniuk ahhoz a beszédhez, úgyhogy később az egykori klubhelyiségben nekiállhattak a gyakorlásának, úgy hogy Tomoya játszotta az érdeklődő vendéget hozzá. Az eredmény előre sejthető volt. Nagisa teljesen határozatlan volt mindenben, egyetlen dolog a "Dango Daikazoku" kivételével. :)
De ez csak a kisebbik baj volt, amikor végeztek a gyakorlással és kijöttek a teremből, megdöbbenve vették észre, hogy a korábban kirakott szórólapok eltűntek. A diáktanács leszedte az összeset, mivel az ő engedélyük nélkül kerültek ki...

Hozzászólás (0)

Clannad 2. rész

2007.11.07. | írta: paTKany | téma: Clannad | 3330 olvasás
A lány várja, hogy a szemlélője birtokbavegye a neki készült testet.
Ki adott vajon Kyou-nak jogosítványt?
i LOL'd

Kotomi
Kyou nem repesett az örömtől, hogy így kibabráltak vele.
Dango, dango, dango, dango daikazoku.

Alapból is moe~, de ráadásul még Nonaka Ai hangja járul mellé.
Dango, dango, dango, dango daikazoku.
Mysterious loli a parkban. Vajon lesz-e szerepe a későbbiekben?

Az opening előtt kiderült, hogy mik voltak azok a furcsa mondatok amelyek az első rész végén elhangzottak Nagisa szájából. Csak szöveget gyakorolt egy korábbi szerepéből.
Az opening után pedig volt egy újabb rövid jelenet az üres világgal és a benne élő lánnyal. A lány továbbra sem szólalt meg, de érezte a szemlélőjének a gondolatát és készített neki egy testet, hogy majd később interaktívan is kommunikálhassanak.

Ennyi bevezetés után pedig visszatértünk a jelenhez ahol Tomoya baktatott éppen az iskola felé gondolataiba merülve. A morfondírozását motorzúgás szakította meg, a háta mögül robogón érkező Kyou kishíján elgázolta. Tomoya éppen hogy el tudott ugrani, Kyou viszont ígyis felborult, a reakciója pedig a rá jellemző tipikus Kyou-s húzás volt. Nagyvonalúan elengedte Tomoyának a motorjában keletkezett károk megtérítését...

Kyou távozása után Sunohara csatlakozott Tomoyához úgyhogy így Tomoya elkísérhette Youhei-t az újabb Tomoyonál tett látogatására. Youhei most is kapott egy néhányszáz rúgásos kombót, de ezúttal azt is megízlelhette, hogy milyen az amikor valakit a szemétledobón keresztül eresztenek le a földszintre (biztosítókötél nélkül persze). Miután Sunohara eltűnt a mélyben Tomoyonak még volt egy érdekes megjegyzése Tomoyához. Régi emlékeket idéz fel benne a két srác látogatásai.

Tomoya később amikor már visszafelé sétált a folyosón újból belebotlott a szellemlány történetébe. Ezúttal közvetlenül neki mesélte el két áldozat, hogy a szellemlány átkozott tárgyakat osztogat mindenkinek akivel találkozik.

Tomoya egyébként nem az osztályterem felé tartott hanem a könyvtárba, hogy ott aludjon egy jót ellógva pár órát, de amikor belépett a könytárba akkor már volt ott valaki. A könyvtárban egy meglehetősen furcsa lánnyal volt szerencséje megismerkednie Tomoyának akivel aztán egy meglehetősen abszurd beszélgetést folytatott. Annyira fura volt ez a találkozás, hogy Tomoya később elkezdett gondolkodni azon, hogy nem-e a szellemmel találkozott éppen?
Az osztálytermébe visszaérve azonban Ryou felvilágosította, hogy akivel összefutott az Ichinose Kotomi volt az iskola zsenije, akinek egyáltalán nem kell órákra járnia.

Miután Kotomi kiléte tisztázódott Tomoya rátért a második dologra amiért Ryou-val akart beszélni. Ez természetesen a kora reggeli incidens volt Ryou ikertestvérével Kyou-val. Persze amint elkezdett panaszkodni Ryou-nak azonnal megjelent Kyou is a teremben és kirángatta onnan Tomoyát, így a bennt tartózkodók csak annyit hallhattak a mondandójából, hogy 「あいつバイ…」 ami magyarul annyit tesz, hogy "az a személy bi-". Kyou azért fojtotta bele a szót Tomoyába, mert tilos az iskolába motorral jönni. Tomoya megpróbált a folyosón is méltatlankodni, ott addig jutott, hogy 「お前がバイ…」 ("te egy bi-") mielőtt Kyou a szájára tette a kezét.

Bi-, bi-.

Kétszer is elhangzott tehát Kyou-val kapcsolatban az, hogy bi- ezért Tomoya úgy gondolta, hogy kiszúr Kyouval. Ezért aztán amikor az osztályba visszatérve Ryou megkérdezte tőle, hogy miről beszélgetett a nővérével, Tomoya jó hangosan, hogy mindenki hallja azt válaszolta, hogy

「みんな、聞いてくれ!E組の藤林杏ってバイなんだぜ!」
Fujibayashi Kyou az E osztályban egy bi!


A dolog annyira hihetően hangzott, hogy még Ryou is kételkedni kezdett nővére heteroszexualitásában úgyhogy végén magának Kyou-nak kellett kiabálnia azt, hogy "bike, bike" tudatosítva ezzel mindenkiben azt, hogy a motorjáról volt szó.

A délutáni program Tomoya és Nagisa kettősével indult. Az egykori színjátszókör helyiségében ültek le a klub újraélesztésének terveit megvitatni. Tomoya amúgy maga nem akar semmilyen klubba belépni, de megígérte Nagisának, hogy segít. Az idő egy szórólap megtervezésével ment el. Nagisa nagyon aranyos volt, ahogy a Dango Daikazoku-t énekelte miközben sok-sok dango-t rajzolt a papírra. (So moe~, etc.)

Tomoya vállalta, hogy kiaggatja a szórólapokat az iskolában és miközben ezt csinálta botlott bele egy újabb lányba aki egy üres tanteremben ülve éppen egy csillagot próbált faragni egy fadarabból. Az újabb ismerkedés egészen viccesre sikeredett, bár engem ezúttal könnyű volt megnevettetni, mivel ha meghallom Nonaka Ai hangját azonnal szétterül a mosoly az arcomon.

Doriburu. Shuuto.

Azért azt megállapította Tomoya az eszmecsere közben, hogy lány egy csorbult pengét használt a faragáshoz és már nagyon fájhatott emiatt a tenyere. Ezért aztán el is kobozta az életlen kést a lánytól.

Kis ugrás után Tomoyát láthattuk otthonában ahogy ismét összerúgja a port az apjával azt vágva az öreg fejéhez, hogy "Miért beszélsz úgy hozzám mintha idegen lennék?". Ez volt egyben a végszava is Tomoyának mielőtt kifutott volna a lakásból. Meg sem állt Nagisáék otthonáig, majd később Nagisával kettesben egy közeli park padján telepedtek le beszélgetni. A beszélgetés során Tomoya elmesélte Nagisának, hogy ő is volt egyszer valamikor régen klubtag, méghozzá a kosárlabdacsapat tagja. Nagisa erre kitalálta, hogy Tomoya mutassa meg neki holnap iskola után a kosárlabdatudását.

A holnap éppen szombat volt, amelyet Tomoya és Sunohara előszeretettel lógnak el, ráadásul az eső is esett. Tomoya nem gondolta volna, hogy Nagisa ilyen időben is kimenne a kosárlabdapályára, de valamiért aztán csak odahasított a gondolatai közö, hogy mivan ha mégis?
Úgyhogy ernyőt ragadott és utánanézett. Ott is találta az agyonázott Nagisát a kosárlabdapályán, ahol aztán hirtelen felgyorsultak az események.
Nagisa megkérte Tomoyát, hogy mutassa meg neki, hogy hogyan dob egy igazi játékos. Tomoya átvette a labdát pattintott párat, de amikor a dobásra emelte volna karját lerogyott. Itt derült ki az, hogy Tomoya még középső iskolás korában egy apjával történt veszekedés során összeszedett egy olyan vállsérülést ami miatt nem tudja a feje fölé emelni a jobb karját és ezért kellett a kosárlabdát is abbahagynia. Nagisa e szavak hallatán jól kétségbeesett, hogy valami olyat tett Tomoyával amit nem szabadott volna. Ez és az, hogy órákat állt az esőben pedig megtették a hatásukat. Az amúgy sem túl egészséges testű Nagisa a láztól és lelki fájdalomtól ott helyben összeesett...

Hozzászólás (0)