×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mobile Suit Gundam 00 33. rész

2008.12.31. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 5199 olvasásA rész ott folytatja, ahol az előző abbahagyta (kapott is volna, ha nem így van), és a roppant hihető nevű Regene Regetta előadásában megtudjuk végre mi az a nagybetűs Terv. Röviden arról van szó, hogy az emberiséget ki kell küldeni az űrbe, feltehetően azért, hogy egy esetleges idegen fajjal történő találkozásban egyenlő félként tudjon részt venni. Ennek első lépéseként egyesíteni kell a föld nemzeteit politikailag, erre volt jó a Celestial Being, akik - mint később kiderül - túlélték a szavatossági idejüket, a terv szerint meg kellett volna halnia az egész csapatnak 4 éve. A második fázis tart jelenleg is amely az A-laws, mint erőszakszervezet bevetésével a föld népeit egyetlen akarattá akarja kovácsolni - nyilván minden disszonáns hang megszüntetésével -, ami elég jól halad. A harmadik fázis az űrbe történő kirajzás lenne kolóniák építésével, amelyhez leengedhetetlen az erre a célra kialakított létforma, az Innovator. Tieria is egy ilyen Innovátor lenne, mint kiderül, képesek telepatikusan kommunikálni, és közvetlen összeköttetésben állnak a Veda-val, amely összeköttetés azonban megszűnt Tieria esetében, meg is kapja a részben a mézesmadzagot, hogy akár vissza is tudják állítani a full accesst, és akkor...nos, nem derül ki, miért olyan jó dolog ez, gondolom van egy rakat password a népszerűbb xxx siteokhoz, vagy valami ilyesmi.
Maga a plot, ahhoz képest hogy mióta lobogtatják (elvileg halála előtt Eifmann prof is erre jött rá, bár ezt megtudni nem fogjuk), nem egy akkora szám. Működni éppenséggel működik, csak össze se tudom számolni, hogy hány helyről lopták az elemeket. A sorozat első része óta emlegetett Asimov-párhuzam és a korábbi Gundam sorozatok csak a jéghegy csúcsa, az Innovator koncepcióba inkább bele se megyek :). Mindegy, jótól lopni nem (akkora) szégyen, ha a dolog működni fog, egy szavam se lesz.

Mindeközben a Ptolemaioson Marie beilleszkedési problémáit kísérhetjük figyelemmel, főleg Feldt veszi nehezen az akadályt, a copfos loli meg most az egyszer ráhibáz a dologra :). A dolgok azonban hamarosan felpörögnek, amikor Wang Liu Meitől üzenet érkezik, hogy az A-laws fő-fő fejesei egy mutatós bálon találkoznak. Több se kell a srácoknak, de főleg Tieriának, aki szeretne a dolgok végére járni, már útnak is indulnak, hogy beszivárogjanak a partira. Nem tudom elképzelni, miért hisznek még el bármit is ennek a nőnek, aki már ki tudja milyen játékot játszik, de ez legyen az ő problémájuk.
Az összejövetelre Tieria és Setsuna néz el, Setsuna az arab sofőr szerepében, Setsuna pedig az elsőbálos úrilány szerepében. Erről nem nagyon akarok többet írni, mindenki tartson föl egy WTF? táblát és nézze tovább a részt, még nem ez a legbizarrabb. És mindezt bevallottan azért, mert az ellenség úgy tudja, az összes Meister férfi. Namost abba nem mennék bele, hogy miért csak a Meisterek mehetnek beszivárogni, viszont ha már egyszer Tieria tudja, hogy itt bizony több hozzá hasonló is van, és mind az ellenséggel szimpatizálnak, akkor nem nagyon segít magán azzal, hogy az arcvonásai teljes megőrzésével nőnek öltözik. De ez nem csak az én siralmam, mert mint hamarosan kiderül: a dolog tényleg nem jön össze :). Előbújik Ribbons barátunk, aki persze rögtön átlát a szitán. Itt aztán van egy keringős jelenet. Hogy Tieria mitől lett ilyen nagy expert a magassarkú hordása terén, hogy még tökéletesen tud benne keringőzni is, az csak a jéghegy csúcsa. Nem is írok többet erről, inkább ugorjunk a beszélgetős részhez, az sokkal kevésbé zavarba ejtő :).

De előbb még pár mellékszál, amik később majd fontosak lesznek: Az összejövetelen tiszteletét teszi Billy Katagiri is, valamint mindenki kedvnc őrült szöszi mechapilótája (őőő, most jöttem rá, hogy ebből még mindig kétesélyes a dolog, úgyhogy: Louise). Ez utóbbit egyszer az életben képesek voltak egész vonzónak feltüntetni. Kiderül, hogy a csaj kissé megszállott, ami az új fejlesztések támogatását illeti, továbbá közeli kapcsolatban áll Ribbonsszal. Ez kezd érdekes lenni.

Ribbons és Tieria beszélgetése annyira nem hoz sok újdonságot, mint az ember várná, de legalább sok dolgot most már biztosan tudunk: Ő állt az egész Veda-hack mögött, amikor a CB hozzáférését - pl. a throneok ellene bevetett GN drive canceller kiiktatásával - lekorlátozták, sőt, ő adta a nemzeteknek a fake Solar furnace-eket. Emelett eléggé lehordja Tieriát, akit szerinte elrontott az emberekkel való túlzott kapcsolat, főleg Lockont okolja ezért. Érezhetően ezt nem veszi jó néven hősünk, és egy harisnyatartóból (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) előrántott pisztollyal megpróbálja lelőni Ribbonst. Ez persze nem jön össze neki, megakadályozza egy hasolnóan vicces nevű Innovator palánta. A logikus lépés ezután kiugrani az ablakon (már a néző számára), Tieria is ezt teszi.

Kint sem állt meg az élet: Setsuna összefut Louise-zal, elkezdenek beszélgetni. a sok közös emlék felidézésekor hamar Sajira terelődik a szó, amitől a hölgy a szezon elején látotthoz hasonlóan bekattan. Sok időnk nincs azon gondolkodni, hogy mi köze lehet ehhez az Innovatoroknak (talán ő is egy közülük?), mert megjelenik Billy, aki felismervén Setsunát azonnal őrségért kiált. Így mindkét meisternek menekülnie kell a helyszínről.

Ha ez nem lenne elég egy részre, a záróképsorok a nyakukba dobják Ali barátunkat teljes harci díszben. Remélem ezúttal nem két képpel intézik a el a vele való harcot, mint pár résszel ezelőtt...

Hozzászólás (4)

Mobile Suit Gundam 00 32. rész

2008.12.31. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 3489 olvasásAhogy sejtettem, itt van minden mecha sorozat kötelező darabja, a "szigetes rész". A megvalósítás szerintem itt elég jól sikerült, node ne szaladjunk ennyire előre...

Az előző részben megkezdett csata most folytatódik. Saji persze csirke módon nem lövi le Louise-t (pedig jó lenne). Allelujah és Soma Pieris kemény harcba bocsátkoznak (illetve Allelujah nem annyira, lévén hogy nem akarja bántani a lányt), amelynek eredményeképpen mindketten lezuhannak a sűrű erdő közepére. Eközben Setsuna ismét csak gyengélkedik, Graham (bocsánat, miszter bús zsidó, bah) kedvesen nekiáll felkockázni. Itt már csak Mr. Táp, és a Trans-am segíthet! Sajnos nem olyan hatékony, mint azt az ember várná: a jópár résszel ezelőtt előrejelzett instabilitás befigyel, a Twin Drive nem bírja a terhelést, Setsuna 00-ja mostmár teljesítmény szempontjából is nyújtja a neve által vállaltakat. Graham persze nem akarja megölni, mert "akkor hol a kihívás". Namost én alapvetően szeretem a pózőr karaktereket, de amit ez a fickó csinál, azt sokan megirígyelhetnék. Szerencsére jön a Lockon és Tieria, akik megmentik a napot: az A-Laws visszavonul, a Celestial Being pedig (követve az időközben magához tért Sumeragi akciótervét) szintén olajralép.

Persze mindkét oldal konstatálja, hogy egyel kevesebb gépmadár jött haza, ezért mindenki elkezdi keresni az elveszett báránykákat, a föderáció oldaláról Sergei lendül akcióba (érdekes módon az A-Laws nem nagyon töri magát), a CB pedig Tieriát küldi.

És ezzel el is érkeztünk az érdemi drámához, két egymásra zuhant hősünk lassan magához tér, és persze Pieris azonnal megpróbálja kiiktatni Allelujah-t egy meglehetősen....hm...."érdekes" bunyó keretében (lásd a képeket ez ügyben). Szerencsére Allelujah kapcsol, és a lány most az egyszer reagál a nevére, valami elpattan belül, és hopp, Soma Pieris volt-nincs, üdvözöljük tárt karokkal Marie Palfachy-t!
Mint kiderül hamar, a szuperkatonáknál elég gyakori lehet a kettős személyiség, nem csak Allelujah-nak van ilyen, hanem Marie-nak is, ez lenne Soma. Csak az itt az érdekes (és biztos vagyok benne, hogy lesz valami jelentősége a későbbiekben) hogy Allelujah éppen emiatt lett kudarcnak bélyegezve, Marie pedig azt mondja, valaki szándékosan művelte ezt vele. Lehet hogy ez is része lenne a kísérleteknek, csak Allelujah még nagyon az első fecske lett volna?
A közös múltidéz olyan flashbackekhez vezet, amelyek egészen az 5. részig mennek vissza. Megtudjuk, hogy Allelujah otthagyta a lányt a laborban (nem is nagyon tudta volna elvinni, amilyen állapotban volt, de ez csak feltevés). Pár vigéc haverjával elkötöttek egy szállítóhajót, így próbálván a kiképzőkolóniáról szabadulni. A dolog nem jön össze, nincs hova menniük ugyanis. Hm... a Földet lehet, hogy eltakarta előlük valami, vagy kis hatótávolságú volt a hajó, ebbe most nem akarok kötni. Fogy az oxigén vészesen, biztos hogy a gyerkőcök mind légszomjanhalnak. De semmi vész, mert ekkör jön elő Hallelujah, aki roppant épületes módon leépíti a hajó létszámát egy főre, nagyon logikusan kikövetkeztetve, hogy így talán életben tud maradni. Ez össze is jön, bár konkrétan nem tudjuk, hogy hogyan került a Celestial Beinghez ezután.

Sajnos azonban a fiatalok nem örülhetnek egymásnak békében, megérkezik ugyanis Sergei, szinte végszóra. Izgalmas, drámai, és eléggé újrahasznosított jelenet következik, amelyben az összes lehetséges kombinációban akarnak egymás elé ugrani az emberek golyófogónak. Végül azonban győz az emberi jóság, és Sergei elengedi a lányt, menjen csak Allelujah-val, ő majd lejelenti, hogy meghalt. Azért persze az Apa-lány vonalat se hanyagolják el teljesen, úgyhogy a végén mindenki örülhet, még Tieria is, akit Sergei nagylelkűen útba igazít. Ja, és mindehhez van egy piszok jó insert song.

Mellékszálként kiderül, hogy Marina és a lázadók (mint valami 80's punkegyüttes) sikeresen kijutnak az A-Laws szorításából, és megtudják, hogy bizony a föderáció kissé másképp képzeli el a közel kelet sorsát, mint a hercegnő... Az egészet egybe szeretnék gyúrni, ezzel megoldva a puskaporos hordó problémáját. Amellett, hogy ez egy ritka hülye elképzelés, még Azadhistant is megszünteti, úgyhogy nem csoda, hogy senkinek sem tetszik igazán. Valahogy megértem.

No, és most, hogy mindenki megnyugodott, hölgyeim és uraim, beindul a történet! Tieria ugyanis nem mással fut össze, mint saját, nálánál is androgűnebb (bár ezt a következő rész alapján revidiálnom kell) kisöccsével (na jó, csak én hívom így), aki Regene Regetta néven mutatkozik be. Tieria teljes sokkban, úgy tűnik, nem volt fogalma róla, hogy ő is ilyen coord.... innovator.

Izgalom, még több plot, és cross dressing a következő részben. O-tanoshimi ni.

Hozzászólás (0)

Mobile Suit Gundam 00 31. rész

2008.12.31. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 3009 olvasásEzzel az epizóddal az egyetlen problémám az volt, hogy valaki az "otome" megnevezést használta Louise-ra, ami valahogy nincs rendjén. Amúgy tisztességes epizód volt, dráma, múltidézés, és színes robbanások. Ó, és a legújabb fejlemények alapján kedvenc szemüveges Manequin ezredesünk keresztneve "Kati". Igen, így.

A Cataron bázist elég tisztességesen szétszedték az előző epizódban, most mindenki nekiáll összetakarítani. Sok halott, sok szenvedés, és a többi, és a többi. Persze, mindenki keresi a felelősöket, és miért ne lehetne a Celestial Beingben megtalálni őket, ha már úgyis itt vannak. Szerencsére, mielőtt elfajulnának az indulatok, Tieria elkezd agyalni, hogy vajh' ki lehetett az, aki infóogy vajon a kvantum agyhullámai segítik őt is, vagy az, hogy amikor ezen gondolkodik, az operatőr Sajira közelít a kamerával, sose foggjuk megtudni, mindenesetre nekiáll kikérdezni a gyereket meglehetősen troll módszerrel ("Te voltál az, ugye?"). Saji hamar megtörik, bevall mindent, Tieria egy atyai leszidás után nem kezdeményez nyilvános kivégzést, vagy ilyesmit, pedig sokan örültek volna neki (a nézők közül, úgy értem).

Közben a Ptolemaioson kitör a flashback, Sumeragi-san (vagy nevezzük ezentúl inkább Kujou-nak? szerintem szép név) az egyik haldokló katona arcáról felidéz egy korábbi esetet: bizony, ez az a régi dolog, amire már történt pár utalás korábban, de nem bontották ki sosem igazán. Itt sem tudnánk meg sokat, ha Kati nem fleselne pont ugyanerre kicsivel arrébb: ezek ketten valamit nagyon elszámoltak egy hadműveletnél, ahol ők voltak a stratégiai elemzők, és ennek eredményeképp barátságos csapatok kezdték el lőni egymást. Az ilyesmi megfekszi az ember gyomrát, főleg, ha még egy jóbarátja (?) is ott pusztul. Sumeragi nem is tudja feldolgozni ezt az emléket - vagy csak lejárt a képernyőideje - és ájultan esik össze, hogy a rész hátralevő részét egy inkubátorban tölti.

Az A-Laws háza táján is zajlik az élet. Sergeit csúnyán összeszidják, mert hagyta elmenni Sajit (szerintem jogos a pofon: a gyereket lelövik, sok szenvedéstől kímélnek meg sokakat), Manequin pedig az előző gondolatmenetéből és a forgatókönyv beható ismeretéből kikövetkezteti, hogy a CB-nél valószínűleg Sumeragi mozgatja a szálakat. Ami Sergeit illeti, ő úgy tnik tényleg örökbe szeretné fogadni Soma-t, erről is kapunk flaschbacket. Louise-t áthelyezik ide, instant barátságot is köt Soma-val, Sergei fiával meg ilyen roppant erőltetett rabu-rabu kezdeményt látok kibontakozni... nem, a Katie (akkor még úgy írták) és az AEU üdvöske románcát nem sírom még vissza azért. Egyelőre

Persze, titeket nem ezek a marginális események izgatnak, mind arra vagytok kíváncsiak, mi történik Azadisthanban, ahol legútoljára rozsomákot és Setsunát láttuk vadul egymásra nézni, miközben az előbbi jól láthatóan barbacue partit csapott a városban. Hát most megmondom, mi történt ott: Semmi. Offscreen hazaszaladnak Setsunáék, egy deka konfrontációt nem látunk. És kérem ez gyász... Persze értem én, kell alapanyag a flaschbacknek...

A Celestial Being viszont újra akcióban: bár Sumeragi öntudatlanul fekszik, a csapat mégis úgy dönt, hogy lekapcsolják a teljesen kafa CG védőernyőt, fölhívják magukra az A-Laws figyelmét, aztán...majd lesz valahogy. Azt hiszem nem fog savazásnak tűnni a részemről, de ez a leghülyébb terv a mecha-történelemben! Ki talál ki ilyet? Ha már olyannyira bujkálni kell részek óta a túlerőben lévő elit föderációs csapatok elől, mi a rák vette rá őket hogy éppen most jöjjenek elő? Ja, és a legjobb persze, hogy ennél tovább nem terjed a terv, mivel Sumeragi nem tért magához már....10 egész perce! Nem, szerintem sem lehet megvárni, hanem bele kell rohanni az ellenbe. Persze, a részben nem volt még csata, és a narratív kauzalitás nagy úr.
Azért maga a csata nem alakul olyan rosszul, de érezni erősen, hogy a 4 Gundam csak vaktában lövöldözik. Főleg, hogy olyan ellenfeleik vannak, mint Mr. Bushido (nem, ezt nem fogom tudni megszokni), az újonnan megacélosodott Soma, Louise....mi? Louise? Dehát ő....képzett pilóta? Mióta? Áh, biztos levadásszák majd hamar...
És itt jön a képbe Saji, aki a legidegesítőbb módon lelkiismeretfurdal éppen, és "segíteni akar". Erre beültetik csak úgy az egyik lövegbe, hogy "nesze gyerek, biztos tudod használni ( Na persze. Űrrakodós vizsga: targonca vezetés, tárgyak pakolása súlytalanságban, hajóágyúk kezelése). Nem, nem fogjátok kitalálni, ki repül szembe vele mikor meghúzza a ravaszt épp...
A csata a többi fronton sem halad jól: Setsuna immár sokadszor verretődik Graham által (bár azért tartja magát), Allelujah pedig nem tudja rávenni magát, hogy Soma-ra lőjön.

A rész itt véget is ér, meglehetősen kliffhenger módon, ahogy az előzetest elnézem, most jön a "szigetes rész". Tudjátok, amikor az ellenséges pilóták egy szigeten rekednek, és együtt kell túlélniük, miközben rájönnek, hogy a másik mégsem akkora rosszarc. Már várom :).

Ja, és Hong Long Wang Liu Mei bátyja. Most szinte látom magam előtt, ahogy sok hentai-doujinshi rajzoló üveges tekintettel dobja a szemétbe több hónap alkotását....amíg sátáni vigyorral az arcán rá nem ébred, hogy az anyag - pár személyes névmás átírásával - még mindig eladható a rajongók egy másik, kicsit differenciáltabb ízlésű csoportjának.

Hozzászólás (0)

Mobile Suit Gundam 00 30. rész

2008.12.31. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 3447 olvasásDecmórlájkit.

Az epizód elején - ez később még fontos lesz! - látjuk somolyogni a zöldhajú nyútáj... koordina...akarom mondani Innovátort. Emelett elküldi egy szupertitkos misszióra vörös szakállas elvtelen zsoldoskatonánkat. Érzem hogy itt mészárlás lesz...

A Celestial Being közben megérkezik a Cataron titkos bázisára. Itt a tárgyalások kissé nehezen indulnak meg, lévén a CB továbbra sem akar elkötelezetten odaállni egyik oldal mellé sem, éS ezt a Cataron fejesei nem veszik jó néven. Sirin és Marina jól összetalálkoznak, könnyes viszontlátás, miegymás. Marinát ezután leadják a gyermekmegőrzőbe, ahol végre képességeinek megfelelő feladtatot láthat el. Mutatják is egy csapat kedves gyerekkel játszani.
Minden épeszű ember ennél a pontnál nyomná meg a nagy piros "evakuálni!" gombot. Egy mecha sorozatban nem szoktak csak úgy önfeledten játszadozó gyerekeket mutatni. A legkevesebb, hogy valami olyasmit kapnak ajándékba pár jeleneten belül, amit megatonnákban szoktak mérni. Az érzés egyre erősödik az emberben, amikor meglátja, hogy Saji megpróbál a nagy boldogság közepette meglógni, merthogy "ő nem ide való". A sivatag közepén, mindezt, lopott dzsippel. Nem is jut messzebb a legközelebbi föderációs őrhajóig, ahol gyorsan kiderül az irataiból, hogy bizony elítélt Cataron szimpatizáns (bizony, börtönben is volt!). Vége is lenne rövid úton, de megjelenik a jóságos Sergei Smirnov elvtárs. Bedobja a jó zsaru figurát, sikerül is elég sok mindent kiszednie a srácból, persze megígéri, hogy ez köztük marad, és hogy megtesz mindent a védelmében. A probléma csak az, hogy ezt kihallgatja egy túlbuzgó alárendeltje, és megy azonnal jelenteni az A-Laws hajóra, ahol az A-Laws legnagyobb Beatles rajongó ámokfutója az önjáró robotok segítségével próbálná kifüstölni a lázadók támaszpontját. Én a birodalmi lépegetőkre szavaznék, de nyilván ebből nagyobb a készlet. Persze az A-Lawson belüli jóarcok, mint Katie Manequin és Soma (figyelem, belőlük lesznek majd a CB szimpatizáns szakadárok 10 rész múlva!) némileg ellenzik ezt, de nem sokra mennek vele. Közben azért kiderül, hogy bárki bármit gondolt, Sergei örökbe akarja fogadni a lányt, és nem mást szeretne.

Az akció meg is indul nemsokára, a CB pilóti éppen nincsenek ekkor már a bázison, szóval igazi mészárlás kezdődik. Szerencsére azért rájönnek, hogy valami nem kóser, és visszamennek segíteni, de ekkor már az önjáró lövegek a bázison vannak. Mr. Bushido (MIÉRT???) nem vesz részt az akcióban, mert unalmasnak tartja (ezt még azelőtt mondja, mielőtt visszajönnek a Gundam-ek. Rövid harcban megfutamítják a támadókat Tieriaék, de a pusztításon így sem tudnak segíteni. Az épp ekkorra feltűnésmentesen visszatérő Saji pedig eléggé letargikus lesz a pusztítás láttán, és öngyilkosságot követ el. Nem, sajnos nem csinál semmi ilyesmit, pedig sokan örülnénk egy ilyen fejleménynek.

Azért a végére is van meglepetés. Setsunát még a csata előtt elküldik, hogy Marinát vigye vissza Azadisthanba, aki hajthatatlan ebben a kérdésben. Odaérve azonban égő romokat találnak, az egész város (a főváros mindenképp, mást nem mutatnak) máglyaként ég, és az egésznek a közepén Ali baba és a 40 rabló, bár ez utóbbiakat nem mutatják, de gondolom nem egyedül küldték ide rozsomákot. Összevillanó tekintetek több száz méterről, harci láz, üstdobok.... rész vége.

A múltkori, kicsit gyenge rész után jó volt látni egy ilyen pörgősebbet, várom a következőt ezek után megint csak.

Hozzászólás (0)

Mobile Suit Gundam 00 29. rész

2008.12.31. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 2935 olvasásNos, igazából a blogolást ez a rész akasztotta meg egy időre (az évzárást övező munkapara melett), ugyanis olyan szinten semmilyenre sikerült, hogy nem igazán tudtam jó darabig nekiállni írni róla valamit. A probléma nem az, hogy nem történik benne semmi (elég eseménydús a maga módján), hanem az, hoy a történések többnyire nem függenek össze, nem nagyon viszik előre a történetet, és még eléggé erőltetett is egyik-másik szál.

Kezdetnek megtudjuk, hogyan is találkozott Allelujah Marie-val. A jelek szerint a lányt külön kezelték a többi jelölttől, az érzékszervei teljesen ki vannak kapcsolva, viszont a kvantum agyhullámai okán tud telepatikusan kommunikálni, érdekes módon csak Allelujah-t "találja meg". A két gyerek elkezd beszélgetni, többek között Allelujah a nevét is innen kapja. Páran most megnyugodnak: nem lett a név kevésbé hülye, de legalább tudják a készítők, mit csinálnak...

Marina megmentődött, a CB pedig van olyan jó arc, hogy Setsuna unszolására Azadisthan felé veszi az irányt, hogy hazavigye őt. Eközben Allelujah Sumeragi lelkét ápolgatja némi borozgatás keretein belül. Itt egy eléggé nyögvenyelős rész következik, ahol az összes szereplő elgondolkozik azon, hogy ő bizony miért is harcol. Megkapjuk a kiszámítható és semmitmondó válaszokat. Kicsit oldja a hangulatot Lockon no.2 ügyes megoldása a Feldt-szituációra :).

Eközben az A-Laws háza táján is zajlik az élet: Mivel a fejesek elégedetlenek Manequin teljesítményével, kinevezik helyére az A-laws legvérengzőbb Beatles-rajongóját, Lindt-et. Ő okos csapdát állít a víz alatt közlekedő Celestial Beingnek, kihasználva a víz alatt is működő Trilobyte mobile armort. Eh, mikor tanúlják már meg, hogy az ilyen vízalatti gépek sose úgy működnek, ahogy azt elvárnánk tőlük...
Viszont, itt volt az a pont, ahol az agyam ledobta az ékszíjat. Megjelenik ugyanis egy régi ismerős, maszkos szőke gyerkőc, már mondanánk is, hogy Graham, de nem: Mr. Bushido. Namost ha ez ilyen önirónikus vicc akar lenni, akkor oké, de szerintem nem az. Nem kezdek el arról írni, hogy ez a név mennyire hangzik jól vagy hihetően. Ilyesmit mondjuk egy amerikai C-movieban várnék el, és még ott is fognám a fejem miatta...

A víz alatti csatajelenet elég pofásra sikerült, a Ptolemaiost eléggé megszorongatják, de Sumeraginak helyén van az esze, ezért kicselezi a víz alatti támadókat okosan. Már majdnem ellentámadásba mennének át, amikor megjelenik Mr. Budhido (ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ), és csoda szamuráj-mechája. Setsuna továbbra is harmatgyenge, ha ezzel a fazonnal kell harcolnia. A helyzetet az utolsó pillanatban érkező Cataron csapatok mentik meg, akik úgy döntenek, segítenek a CB-nek egy picit, persze ezért majd valamit cserébe várnak is feltehetően. A Cataron bázison aztán Marina és Shirin boldog, ám némileg formális viszontlátásának lehetünk tanui.

Amint látható, ez a rész nem nyűgözött le, de semmi vész, a következőek már jobbak lesznek! (ezt onnan tudom, hogy ezt a bejegyzést írom legutoljára :)

Hozzászólás (0)