×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ghost Hound 1. rész

2007.11.18. | írta: anubys | téma: Ghost Hound | 3456 olvasásA Production I.G fenállásának 20. évfordulója alkalmából kedveskedett az animekedvelőknek egy 22 részes sorozattal. Ráadásul a jeles ünnepre olyen gárdát sikerült összetoboroznia, melynek tagjai egyenként is elvinnének egy produkciót a hátukon. A mű Shirow Masamune (GitS) eredeti ötletén alapul, hogy ez pontosan mit is jelent, arról túl sok információt nem találtam mindenesetre elképzelhető, hogy fizikai formában nem is létezik. A rendező Nakamura Ryutaro (Lain), a forgatókönyvet pedig Chiaki J. Konaka (Lain, Texhnolyze, RahXephon, Hellsing, Mononoke, stb.) jegyzi. A neves stáb nagy elvárások elé néz, de már az első rész után az az érzésem, hogy venni fogják az akadályokat. Úgyhogy térjünk is rá a lényegre.

Komori Tarounak van egy visszatérő álma. Egy házban fekszik. Nem messze tőle egy másik ágyon a nővére. Az ok, amiért rendszeresen visszetér ez az álma, hogy 11 évvel ezelőtt elrabolták őket. Ő megmenekült valamiképp (a rendőrségi helikopter utal erre a "valamire"), de hogy a nővérével mi történt az nem derül még ki. Ez az esemény azóta meghatározza a család mindennapjait. Családi oltár van szentelve számára (itt felmerült bennem a kérdés, hogy a két tálka risz nem arra utal-e, hogy valójában meghalt?), a szobája rendezetten, mintha még mindig ott lakna (mi lehet az a két tárgy az asztalon?), a róla való beszéd pedig tabutéma. Ezt jól mutatja az ebédlőasztalnál a jelenet, mikor Tarou megemlíti, hogy mindig azt hitte, a nővére fogja örökölni az apja fözdéjét. Most viszont őrá szállna, de nem szereti a szakét, mivel kiskorában egyszer beleivott és megbetegedett tőle.
A következő részletben "megismerünk" két további szereplőt. Makoto Oogami, aki valami oknál fogva 2 hete nem volt már iskolában, és kapcsolat fűzi Tarou-hoz, és ennek köze van a 11 évvel korábbi rabláshoz. A másikuk Nakajima Masayuki, aki az a tipikus, mindenkivel ismerkedős, de határokkal nem törődő figura, akinek garantáltan van valami hátsó szándéka. Valamint van még egy karakter, aki fontos lesz a továbbiakban; egy egyenlőre ismeretlen nevű lány, aki éber tudatállapotában is látja az asztrállényeket ( vagy szellemek, vagy nem tudom, mik). Látta Tarou-t is az utazása során.
Az egyik jelenet, ami gyaníthatóan fontos lesz a későbbiekben, az amikor elalszik az órán, és kilép a testéből. Itt több mindent is látunk, amire még nincs magyarázat. Egy magas, vékony lényt, aki beteszi egy ládaféleségbe, valamint az a jelenet, mikor egy pillanatra feltűnik egy duzzasztógát, és ezt élesen hárítja. Óra után berendelik Tarou-t az igazgatóhoz, ahol megismerkedik Atsushi Hirata doktorral, akin már most látszik, hogy nincs minden rendben vele. Kérdéseket tesz fel a 11 évvel ezelőtti esetről, itt tudunk meg több mindent a múltjáról. Visszaemlékezései közben bevillan egy kép, hogy a nővére mond neki valamit. Arra kéri a doktort, hogy hipnotizálja meg, de nem válaszol, hogy mire is szeretne emlékezni. Kérdéses persze az emlékek realitása, hogy tényleg mondott-e valamit neki, és ha igen, arra emlékezne-e , amit valójában mondott...

Érzetre az első rész remekül, lassan, mégis töményen vezeti be az eseményeket, szilárd talajt adva a további történetvezetésnek. Mindenesetre az elmondható, hogy egy ilyen anime esetén semmit nem lehet előre megjósolni, úgyhogy valószínűleg lesznek még nagy áll-leesések. És persze éberen kell figyelni minden apró mozzanatra, mert nem lehet tudni, később melyik apróságnak lesz majd nagyobb jelentősége. Ugyhogy egy hatalmas lehetőségeket rejtő sorozat indult útjára, a következő részekben pedig majd meglátjuk, mennyire fognak összekuszálódni a szálak (tartok tőle, hogy nagyon)...

Hozzászólás (0)