×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Hidamari Sketch x365 13. rész

2008.10.21. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch x365 | 3409 olvasás
Csoportkép
shimashima *_*
Here's Johnny!

Itasha a templom előtt.
Ezt kapta a yokozunáért cserébe.
Miyako és az 50 yenes.

Natsume is éppen akkor járt a templomnál...
...és végre sikerült kedvesen beszélnie Sae-vel.
1月10日 おしまい

Yuno január 10-én ért vissza a Hidamari-házba a téli szünetről, úgyhogy csak kis késéssel tudott boldog új évet kívánni a többieknek, és így természetesen a szokásos többi együttes újévi dolog is erre a napra maradt. Ezekről az eseményekről szólt az x365 befejező része, amelyek közül csak egy dolgot spoilereznék itt most el:

YOKOZUNA!

Érdekességek a részből:
Hiro szobájában volt egy doboz (vagy mindig egy másik doboz) amin változott a felirat az alábbi sorrendben.
4:54 - フーズ vagyis "foods"
5:08 - 日食料 ez kb. ugyanaz, mint az előző, a 食料 (shokuryou) jelentése szintén élelmiszer
15:35 - 有田みかん vagyis arida-mangó, ami egy létező termék: http://www.ja-arida.or.jp/
16:09 - ? olvashatatlan felirat
17:53 - ゼリ〜 vagyis zselé
Az mindenesetre látszik belőle, hogy Hiro az év első napjait zabálással töltötte. Ezt igazolja az is, hogy 6 másodperc alatt majdnem megevett egy tál kekszet:
5:06 - tele tál
5:12 - majdnem üres tál

7:27-kor a templom parkolójában láthattunk egy itasha-t. Sajnos nagyon kicsi a kép, így nem sikerült rájönnöm, hogy kinek a képével lett kidekorálva az a piros kocsi (4. screenshot). Messziről kicsit hasonlít Miyamura Miyakóra az ef-ből.

Végül pedig álljon itt a csoportkép (1. screenshot) névsora balról-jobbra.
az iskolai műsorvezető lány, Sae szerkesztője, Chika, Sae, Hiro, Natsume, Miyako, Miyako macskája, Yuno anyukája, Yuno, Ume-sensei, Yuno apukája, Yuno macskája, Yoshinoya-sensei, Kuwahara-sensei, iskolaigazgató, ooya-san, Misato-senpai és egyvalaki sajnos lemaradt a képről akinek ott lenne a helye. Kishi-san... ;_;

Remélem, hogy nem ez volt az utolsó Hidamari anime, a mangában van még alapanyag bőven, Yuno-ék második évéből és a második évre érkező új Hidamari lakókból például még semmit sem láthattunk.

Hozzászólás (0)

Hidamari Sketch x365 12. rész

2008.10.21. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch x365 | 3004 olvasásSzöveg és képaláírások később...

Hozzászólás (0)

Hidamari Sketch x365 11. rész

2008.10.05. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch x365 | 4216 olvasás
Így örült Yuno a napsütéses reggelnek.
Vajon miért nem kerülte ki?
Meggyűlt a baja a szárnyas patkányokkal.

Ezt kérem vektorizálva.
ÜD-VÖ-ZÖL-LEK FÖLD-LA-KÓ! BÉ-KÉ-VEL JÖT-TÜNK!
Hiro kiütve.

Fejre vigyázni, alacsony a mennyezet!
Yunonak nem volt szabad látni, hogy mit rejt a 203-as szoba.
Yuno & maci

Zsúfolt és nagyon vicces részen vagyunk túl, csak címszavakban, hogy mire érdemes figyelni benne:
*Yuno és a galambok
*Hiro bugyija
*A 203-as szoba titka.
*Yoshinoya-sensei meg merte azt tenni amit Sae nem, Sae legnagyobb féltékenységére.
*Ne ugráljunk olyan folyosón ahol alacsony a plafon.
*Miyako és a Nazca-fennsík.
*Szerva és fogadás tornazsákkal.
*UFÓk, idióta jelmezek, függőágy...

Érdekességek a részből:
9:44 - A színjátszókör jelmez és kelléktárának ajtaján látható volt egy hosszú szöveg amit Yuno hagyományos japán módon függőlegesen jobbról balra akart elolvasni. Igazából modern módon vízszintesen balról jobbra kellett volna olvasnia akkor ő is gyakorolhatta volna azt a mondókát amelyet minden japán színészpalánta kénytelen betanulni és mondogatni. Ez pedig egészen pontosan 北原白秋 (Kitahara Hakushu), 五十音の歌 (Gojuon no Uta) című verse amely játékos formában mutatja be a japán ABC-t. Akit érdekel a vers teljes szövege az az alábbi linken megtalálja:
http://www5a.biglobe.ne.jp/~taro-umi/training/amenbo.htm

21:23 - Yuno sporthíreket nézett a TV-ben ahol éppen négyesbobosokat mutattak. Ez két szempontból is érdekes volt, egyrészt azok a szerencsétlenek úgy ültek a bobban, hogy garantált a bukásuk, másrészt ez az epizód egy szeptember 28-i nap eseményeit mutatta be a négyesbob világkupaidény meg csak november végén kezdődik...

Hozzászólás (0)

Hidamari Sketch x365 10. rész

2008.10.04. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch x365 | 2844 olvasás
Random csigák.
Fene a BS-i-be a "nekalózkoddatvműsortazinterneten" feliratával. Belerondított a Yoshinoya-sensei szexi papucslevétele jelenetbe.
Balra Shoujo B általános iskolai, középen Shoujo A középső iskolai, jobbra pedig Yuno jelenlegi gimnáziumi cipője.

Miyako egy korcsolyacipővel próbálkozott először.
Nem lett méretarányos az elkészült modell.
Natsume zokon vette azt amit Sae mondott.

Jellemző, hogy Miyako-kisangyal nem bukkant fel a Miyako-kisördög mellé.
Nekomimi Sae
ℳℴℯ❤

"This is relevant to my interests."

Szeretném megköszönni Yoshinoya-senseinek azt a weird ötletet, hogy cipők szoborba foglalását adta az osztályának órai feladatnak ezzel adva muníciót a cipőfetisizmusomnak.
Tehát mindenki hozott magával egy cipőt mintának ami alapján aztán gyúrt és kifestett egy kisplasztikát. Yuno a jelenlegi utcai cipőjét hozta magával amit aztán gyorsan megbánt, mert a két mellette ülő lány a középső- illetve az általános iskolai cipőivel érkezett amelyek méretben nagyobbak voltak Yuno jelenlegi lábbelijénél.
Fel a fejjel Yuno! Nekem jobban tetszenek a kisebb lábfejű lányok. - paTKany megj.
A rész második felében Yuno szülei tettek látogatást a Hidamari házban és az iskolában megköszönve mindenkinek azt, hogy ilyen szépen gondját viselik Yuno-nak.

Mindezek mellett jutott idő egy Natsume - Sae jelenetre is. Natsume már-már majdnem ott volt, hogy kimondja azt, hogy szeretne Sae barátja lenni, de sajnos előtte Sae tett egy rosszul időzített Natsume szemszögéből nézve otromba megjegyzést, úgyhogy maradt minden a régiben. :(

Érdekességek a részből:
4:40 - Jutott egy cipőfetisiszta az osztályterembe is. Az eyecacth kép jobb alsó sarkában látható srác egy női tűsarkú cipőt hozott magával mintának.
9:54 - Yuno kezébe került két plüssállat, egy csibe és egy maci. Ez a két plüss aztán össze-vissza tűnt fel Yuno szobájában a képváltások során, amelyek közül a 16:08 körüli volt a legfurcsább. Utána kéne nézni a Kámaszútrában, hogy mit csinált ott a mackó azzal a baromfival...
13:42 - Amikor Yuno apja rárivallt Saére szegény Sae egy pillanatra macskalánnyá változott az ijedtségtől.
14:48 - A maci és a csibe helyett valami egész más állat hátsója látszott a párnák alól.

Hozzászólás (0)

Hidamari Sketch x365 9. rész

2008.09.27. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch x365 | 2842 olvasás
Oppai! Oppai!
Ha nyaralásra nem is, de kamerára azér' fussa.
Kuwahara-sensei megzavarta a szórakozást.

Aztán Natsume is lebuktatta Yoshinoya-senseit képeslap-sokszorosítás közben.
Shopped, pixels, etc.
WTC?

Kishi-san a mozi után.
Aaaaaarrgh my nutbladder!!!11
DAT ASS2.JPG

A 9. rész első fele Yoshinoya speciál volt, kiderült belőle, hogy mit csinál cosplay-tanárnőnk a nyári szünetben azon túl, hogy 10-ig alszik és egész éjjel videojátékokkal játszik. Nagy halomnyi évközben elvégzetlen papírmunka várt rá az iskolában. De jól ismerjük már a tanárnőt ahhoz, hogy az ilyesmivel nyáron sem fog foglalkozni. Ehelyett inkább nekiállt nyaralási képeket "live photoshop"-olni. Festett egy csomó háttérképet amelyek elé beállva lefényképezte magát. Aztán gyártott egy halom képeslapot ezekből a képekből, hogy szétküldje minden ismerősének...

A rész második fele átvitt minket a nyárból a télbe, de nem az évszak volt a téma, hanem Kishi-san új filmjének a bemutatója. Természetesen a lányaink is ott voltak és a mozi után visszatérve a Hidamari-házba elbeszélgettek a látottakról. A beszélgetés során kiderült, hogy Miyako ha tehetné egy suspense-musical-t forgatna (én megnézném - paTKany megj.). Később átterelődött a szó úgy általánosságban az alkotásra, köszönhetően annak, hogy Sae kapott egy rajongói levelet és került ezzel kínos helyzetbe a többiek előtt.

Még egy megjegyzés az epizódhoz: Yuno a mozilátogatáshoz nagyon elegánsan öltözködött fel (instant nutbladder kill - paTKany megj.), amúgy is nagyon szeretem Yuno konzervatív, a szó klasszikus értelmében fiatal lányokhoz illő ruházkodási stílusát, de ez a mostani fehér-fekete egyberészes a hozzáillő övvel abszolút telitalálat volt.

Érdekességek a részből:
4:48 - Yoshinoya-sensei miközben böngészte a cosplayes ruhásszekrényeit szembetalálta magát az iskolaigazgatóval. Ami ebben az érdekes volt az az, hogy amikor a szekrényen belülről mutatta a kamera a képet akkor a jobb oldalon látható volt egy fehér ruha kék
gallérral, amikor viszont szembefordult a kamera a szekrénnyel akkor ugyanaz a ruha a kép immár bal oldalán teljesen kék lett.

12:48 - Miyako bögréjének a mintája meglehetősen elütött a többiekétől.

Hozzászólás (0)