×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Skip Beat! 7. rész

2008.11.22. | írta: paTKany | téma: Skip Beat! | 3842 olvasás
Kyoko felkészült.
Ez tetszett a rendezőnek...
...és Rennek is.

Csak Japánban képesek ilyenre metszeni a fákat.
fél szemmel azért figyelte Kyoko reakcióját
Itt sajnáltam kicsit Ruriko menedzserét.

O_O 100 pont?
Tsundere :)
Amikor viszont meghallotta, hogy sminket a nap végén le kell mosni...

Amint elhangzott az, hogy "CSAPÓ" Kyoko átkapcsolt teaszertartás módba, a fájdalom jelei eltűntek az arcáról és ahogy azt gyerekként megtanulta nekilátott a klasszikus japán teaszertartás aprólékos előkészületeinek. Ren látva Kyoko eltökéltségét úgy döntött, hogy ő maga is élesben fog játszani, mintha ez lenne az egyetlen lehetőség a felvételre.

Tsuruga Ren megmutatta tehát milyen az amikor "nekiáll dolgozni". A történetnek ezen pontján még nem is érdemes Ren és Kyoko színészi kvalitásait összehasonlítani, mert olyan nagy a távolság közöttük. A lényeg a lényeg, ahogy Ren nekiállt játszani onnantól ő maga alakította a jelenetet. Kyoko maga is rádöbbent, hogy nem azért adja elő pontosan azt ami forgatókönyvben van, mert így akarta, hanem azért mert Ren játéka úgy alakította a helyzetet.

Végig is ment volna így az egész teaszertartás ha közben Shinkai (a rendező) nem vette volna észre, hogy Kyoko már régen túl van a fájdalomküszöbe határán és csak az tartja még térden ülve, hogy "nem állhat fel amíg a vendég nem távozott". Amint Ren lelépett a teaszertartásnak helyet adó tatamiról Kyoko egyből el is ájult...

...így végül Ruriko kapta meg a szerepet ami amúgyis neki volt szánva. Természetesen Ruriko is látta, hogy mire képes Ren és a jelenet közben az is értésére lett adva, hogy ahhoz, hogy Ren vele is így viselkedjen ahhoz előbb változtatnia kell a munkához való hozzáállásán. Ez volt ami végül segített is Rurikonak abban, hogy a korábbi kényeskedést felváltsa benne újra a profizmus és az alázat a munka iránt.

Később este a szállodában Shinkai bocsánatot kért Kyokotól, hogy így kihasználták őt Ruriko érdekében, de Kyoko még hálás is volt neki azért, hogy nem kapta meg a szerepet, mert látta jól a saját hibáit közben és az már mindent megért neki, hogy egész nap kisminkelve lehetett. Ami viszont meglepte Kyoko-t az az a 100 pont volt amit Rurikótól kapott utána a munkájáért...

Hozzászólás (0)

Skip Beat! 6. rész

2008.11.22. | írta: paTKany | téma: Skip Beat! | 3525 olvasás
Most megkapod Mogami Kyoko!
Kyoko kénytelen volt realizálni, hogy Ruriko a gonosz hercegnők közé tartozik.
Lecsapta Ruriko hosszúra nyúlt orrát.

Még Ren is meglepődött...
...Kyoko átváltozásán.
Eljött a leszámolás órája.

Repedést ütött a falba annyira fájt a bokája.
CATFIGHT!!
Ruriko bajban...

Kyoko gyorsan szembesült Ruriko-chan igazi arcával amikor kerek perec a szemébe kapta azt, hogy Ruriko hányni tudna még az ötletétől is a "Love Me" részlegnek. Kyoko kisangyalai nem is bírták sokáig a küzdelmet az előtörni készülő démonokkal szemben. Végül az adta meg az utolsó szúrást az angyaloknak amikor Ruriko elkövette azt a hibát, hogy egy sokadszorra újrajátszott jelenet után azt merte mondani a rendezőnek, hogyha szerinte egy amatőr is elő tudja ezt adni akkor miért nem próbálja meg Kyoko-val megcsináltatni. Ez túl magas labda volt...

Kyoko is és a rendező is egyből lecsapták. Kyoko motivációja teljes mértékben érthető volt, hiszen így lehetőséget kap arra, hogy megmutassa a tudását, ráadásul így PROFI SMINKET kap (ez utóbbi lehetőségtől teljesen odavolt). A rendező esete sokkal érdekesebb az események alakulása szempontjából és itt jön be az, hogy Lory Takarada mennyire jól átlát az embereken. Igen, ezt az egész filmforgatást az LME főnöke rendezte meg mert látta, hogy Ruriko-chan kezd mindenféle sztárallűröket felvenni és a munkához való hozzáállása kezd egyre negatívabb lenni. Ahhoz, hogy helyrepofozzák Ruriko-chant ki kellett őt rángatni egy olyan helyre ahonnan nem tud könnyen elmenekülni belekényszerítve ezáltal egy olyan helyzetbe ahol kénytelen lesz levetkőzni párat az allűrjeiből és teremteni kellett még mellé egy olyan versenyszituációt amelyben meglegyintheti a vereség szele Rurikot amivel sikerül annyira sarokba szorítani, hogy újra komolyan vegye a munkát. Lory-nak mindehhez persze szüksége volt néhány beépített emberre a terv véghezvitelében, ezek közül az egyik volt a rendező (a másik Tsuruga Ren - az egyetlen aki miatt Ruriko képes volt elvállalni a munkát, a harmadik meg Ruriko menedzsere természetesen).

A rész második felében aztán láthattuk, hogy volt mégis valami haszna annak, hogy Kyoko annyi időt töltött el munkával Sho szüleinek ryokanjában. A Ruriko számára megoldhatatlan finom mozgás kimonóban elsőre tökéletesen ment Kyoko-nak, és az ezután következő teaszertartás jelenet is sétagaloppnak igérkezne számára, ha nem ficamítja ki a lábát egy résszel korábban. Így viszont komoly fájdalmaknak néz elébe térdelő helyzetben a következő részben.

Hozzászólás (0)

Skip Beat! 5. rész

2008.11.11. | írta: paTKany | téma: Skip Beat! | 4032 olvasás
A saját angyalkájával sem kíméltes. :)
SSJ könnyebb kaparni
Sho miközben meglátta Ren-t

Vállonveregetés helyett ígyis meg lehet szólítani valakit hátulról.
Ruriko-chan
Hegynek felfelé, Rurikoval a hátán és egy böhöm napernyővel a kezében...

Godzillaként hasított a bokájába a fájdalom, miközben az feladta a küzdelmet a túlsúllyal szemben.
Ren talált rá, miután Ruriko csak úgy otthagyta az erdő közepén.
folyt. köv.

Kyoko miután tisztázta a részleteket Takaradával egyből el is kezdhette a napi robotot az új munkahelyén az LME ügynökség Love Me szekciójában. Sok ideje nem volt keseregni a munkaruhaként kapott rikítórózsaszín overall miatt mert jött is az első megbízás:

A rágógumik felvakarása a hosszúfolyosóról.

Nem éppen egy előadóművészi feladat, és Kyoko sem vágott örömteli arcot a hallatán, de miután hozzálátott nem bírta úgy elhagyni a helyszínt, hogy ottmaradjanak a vakarásnyomok ezért a rágógumik felkaparása után újrapolírozta az egész folyosót.

A jutalom érte 10 pont volt a lehetséges 100-ból. Mondhatjuk úgy is, hogy nem sikerült megszerettetnie magát azokkal akik utána végigtaknyoltak a tükörsimára pucolt padlón. :)

Nade mindez csak bevezetés volt az első igazi munkához amire a "felkérés" az LME fiatal üdvöskéjétől Ruriko Matsunai-tól érkezett. Az csak a 6. részből derül(t) majd ki, hogy miért is értendő idézőjelben a felkérés, de Ruriko-chan már itt hozzákezdett Kyoko módszeres szivatásához.

De nem csak Kyoko és Ruriko párviadala kezdődött el ebben a részben, hanem egy másik sokkal hosszabb távra nyúló párviadalban is megtörtént az első csörte. Igen, a két főbishi ebben az epizódban találkozott először egymással. Az első csörtét Ren nyerte fölényesen. Bár Sho volt aki megtette az első lépést és támadott, de Ren ügyesen Sho ellen fordította a saját szavait úgy, hogy Sho köpni nyelni nem tudott utána.

Amire viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon hány részesre tervezték ezt az animét. Az 5. résznél járunk és csak a manga 9. fejezete utolsó előtti lapjaihoz jutottunk el a történetben. Ahhoz viszont, hogy az anime ne csak egy rövid intro legyen a mangához el kéne jutni a vidéki filmforgatás végéig ami viszont a 99. fejezet.
Több lehetséges megoldás is kínálkozik:
1. Az anime marad a jelenlegi ütemében és 52 részes lesz.
2. Az anime a 13. rész után fast forward módba kapcsol. DO NOT WANT! - paTKany megj.
3. Az anime 26 részes lesz, marad a jelenlegi tempójánál, intro lesz a mangához, csak a videoklip forgatás végéig jut el (ami a 45. fejezet) és így súlyos cliffhangerrel zárul.
Ezek közül ha lehet én az 1. verziót szeretném megvalósulva látni, a 2-est semmiképpen sem, a 3-as az kisebb fenntartásokkal elfogadható.

Hozzászólás (0)

Skip Beat! 4. rész

2008.11.01. | írta: paTKany | téma: Skip Beat! | 5241 olvasás
Édes álmok...
Így reagált amikor a TV-ben látta meg Sho-t.
És így amikor élőben.

Ez egy benzinkúton nagyon tűzveszélyes.
Rossz érzés volt újra találkozni az egykori nagyővel.
Oh-oh sikerült feldöntenie, pedig elég nagy ellenállást jelenthetett Kamio-san teste.

Ren volt az egyetlen aki büntetlenül megjegyezhette azt, hogy Kamio-san késett.
Külön oda is írták a gyengébbek kedvéért, hogy az ott egy magyar.
Love Me? BWAHAHAA

Ott hagytuk abba az előző rész végén, hogy Kyoko megfutamodott. Ez pedig abban merült ki, hogy újból alkalmi munkát vállalt, ezúttal egy benzinkúton.

Ez egy kis bepillantást adott abba is, hogy milyen munkát végeznek a japán benzinkutasok. A japán benzinkút olyan, mint egy igazi pitstop. A beálló autóst egyből körbeveszik a kutasok, hogy kinyalhassák a hátsóját cserébe azért, hogy náluk tölti fel az autóját üzemanyaggal. Láthattuk Kyoko-t is ablakot törölni, hamutálcát takarítani stb. Szokatlan lehet a magyar szemnek az ilyesmi, itt már az is győzelemnek számít, ha sikerül úgy elhagyni a pénztárat, hogy nem vert át a kutas. :)

Hogy Kyoko mégse kútkezelőként vonuljon vissza arról örökös ellensége, maga Fuwa Sho gondoskodott, amikor a turnébusza éppen Kyokoék benzinkútjához állt be tankolni. Már maga Sho látványa is erősen felkorbácsolta Kyoko érzelmeit, de igazán csak az tett be neki amikor Sho nem ismerte fel őt így megváltozott külsővel. Ez újra lángralobbantotta a tüzet Kyokoban úgyhogy másnap már újra ott volt az LME székháza előtt.

Ezúttal viszont kihagyta a recepciósokkal való reménytelen küzdelmet és azt az oldalfolyosót használta besurranásra ahol legutóbb Tsuruga Ren-t látta kijönni. A művelet sikerült, de annyira igyekezett, hogy ne vegyék észre hátulról, hogy elölről rohant bele egy híres dívába. Ami pedig ezután következett az tulajdonképpen már az első munkanapja volt az LME-nél, csak még ő maga nem tudott róla.

A lényeg, hogy Lory az LME főnöke kitalált egy új szekciót a cégén belül az olyan tehetségeknek akikből hiányzik valami ahhoz, hogy befussanak, de kár lenne veszni hagyni őket. Ez a szekció pedig a Love Me részleg nevet kapta, a tagjainak pedig az a feladata, hogy különöző munkákon keresztül megszerettessék magukat a környezetükkel. A részleg első és eddig egyetlen tagja pedig Kyoko lett. Mindezt Tsuruga Rentől tudta meg Kyoko aki segített neki a díva holmijait cipelni. Ren egyúttal elmondta azt is, hogy a munkák végeztével értékelni fogják Kyoko teljesítményét azok akikhez be lett osztva. És, hogy milyen lett Kyoko első értékelése?

...

-10 pontot kapott, mert hagyta, hogy Ren segítsen neki a cipekedésben és azokat a holmikat amiket ő vitt sikeresen a földre ejtette.

Ez a rész is tele volt a jól eltalált SD arcokkal, különösen a "Love Me" megnevezésen röhögő démonok tetszettek nagyon, de amiért igazán emlékezetes maradhat nekünk az az, hogy volt egy magyar szereplője. Lory Takarada ugyanis a vívótudását egy magyar mesteren tesztelte a rész közben.

Hozzászólás (2)

Skip Beat! 3. rész

2008.10.31. | írta: paTKany | téma: Skip Beat! | 3025 olvasásKyoko, hogy felkeltse a zsűri figyelmét egy meglehetősen szokatlan performanszt választott. Hajszálvékony szalaggá vágott egy retket, hogy rózsát formázzon belőle. Ez a különleges technika amit általában csak mesterszakácsok tudnak sok-sok gyakorlás árán elsajátítani és bemutatni, meg is hozta az eredményt. Kyoko átkerült a második körbe...

...de még mielőtt a második selejtező kör elkezdődött volna, volt alkalma Kyokonak egy rövid "beszélgetésre" Kanaével, magyarul jól beszólogattak egymásnak. Kanae szerint Kyoko egy ritka állatfaj amit mindenki megbámul egyszer és ez az egyszeri alkalom most történt, Kyoko pedig azzal replikázott, hogy Kanae csak féltékenykedik, mert az ő memóriaműsora nem keltette fel annyira a főnök érdeklődését. Végül az utolsó szó Kanae-jé lett aki megjósolta Kyokonak a második kör várható végeredményét.

A második kör már konkrét feladat volt. A jelentkezők kaptak egy mobiltelefont a kezükbe és rögtönözve reagálniuk kellett arra amit éppen hallanak belőle. A hang a telefonban pedig egy tipikus önző és csapodár férfihang volt aki éppen megbocsátásért esedezve sírja vissza magát a képzeletbeli excsajához. A jelöltek egyformán reagáltak, boldogan megbocsátottak a bishihangnak (Kanae az abszolút hitelesség kedvéért még el is sírta magát úgy mintha meghatódott volna a szavaktól) KIVÉVE Kyoko-t persze. Neki azonnal Sho jutott az eszébe a hang hallatán ami aztán azonnal előhozta a démonokat rombolni. Sajnos ez a telefonföldhözcsapkodós akció lehervasztotta a mosolyt Takarada arcáról, úgyhogy Kyoko kiszelektálódott.

A meghallgatás vége után aztán Sawara-san elmagyarázta Kyokonak a kudarca okát. Kyoko elfelejtett szeretni, márpedig a showbizniszben a közönség szeretetét mindig viszonozni kell, mert anélkül nincs esély a felemelkedésre. (Azért talán punkrockerként vagy valamilyen norvég death metal együttesben úgy is lehet sikeres valaki, hogy közben le*****ja a közönséget. - paTKany megj.) Sawara-san szavai élesek voltak és fájtak Kyokonak, de az igazságot hordozták, úgyhogy Kyoko nem vitatkozott, hanem elfogadta a szörnyű valóságot, hogy Fuwa Sho sikeresen kiölte belőle a szerelmet, mint érzelmet.

Ami pedig ezek után történt a részben az mind előkészület volt a következőre. Egyrészt Maria és Sawara-san együttesen megpróbálták meggyőzni a főnököt, hogy adjon még egy esélyt a lánynak (annyira azért nem kellett győzködni Lory-t, mert ő maga is érezte a potenciált a lányban). Másrészt a sebeit nyalogató Kyoko-t vonta kérdőre a neki otthont adó vendéglős (és korábbi főnöke), hogy megfutamodik-e egyetlen kudarctól vagy képes lesz-e ragaszkodni ahhoz amibe belevágott?

Kyoko egyelőre a megfutamodást választotta...

Hozzászólás (0)