×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Megérte a sok várakozást a 2. rész, grafikailag még az elődjénél is sokkal jobban sikerült. A történet viszont továbbra is nagyon lassan bontakozik ki, úgyhogy még további hosszú évek várnak ránk, ha szeretnénk látni a végkifejletet.

Hozzászólás (1)

Emlékszik még valaki a Touhou Musou Kakyou első részére? Ha igen akkor jó, ha nem akkor viszont ideje feleleveníteni, mert hamarosan jön a második rész...

Hozzászólás (3)

Suika, mint comic relief volt jelen
Eltűnt az adománygyűjtő persely...
Reimu nem nagyon vette komolyan Aya felajánlkozását a nyomozói feladatra

Aya egy villanásnyi idő alatt előállította a szerinte feltételezett tettest
Marisa nem örült annak, hogy Aya magával rángatta
Meiling szokás szerint lazára vette a melót

"Az a mihaszna a kapuban..."
Volt egy kis danmaku is (Patchouli spellcardja).
Pantyshot touhou módra :)

Oké, volt valaki ma a comiketen?
Mert vennék egyet ebből a DVD-ből...

...és ezt komolyan mondom. Maikaze nagyon szépen összehozta ezt a doujin animét. Azt nem mondanám, hogy megszületett az új Shinkai Makoto, de én nagyon jól szórakoztam, és egyáltalán nem zavart, hogy néha kicsit vándoroltak a szereplők szemei az arcukon.

A történet úgy indul, hogy Reimu és Suika készítik elő az következő éjszakai buli kellékeit, vagyis egész pontosan Reimu készülődik, Suika meg az entrópiát fokozza a rendetlenségrakással. Reimu, hogy lerázza Suikát elküldi őt "bevásárolni". A probléma tehát megoldva, de mégse tudja folytatni az előkészületeket Reimu, mert a raktárhelyiségből a szentély felé visszaútban feltűnik neki, hogy valami megváltozott a Hakurei szentély előtt.

Valaki az előző éjszaka folyamán ellopta az adománygyűjtő urnát...
(Nem mintha abban az urnában bármikor is lett volna valami - paTKany megj.)

A hírekre mindig érzékeny Aya szinte abban a pillanatban ott is terem, hogy közeli részese lehessen az eseményeknek. Ott helyben fel is ajánlja Reimunak, hogy segít előkeríteni a tettest. Sőt ennél tovább ment, mert pillanatok alatt előkerítette azt a személyt akit mindenki elsőként gyanusítana a lopással Gensoukyo-ban. Marisa nem volt éppen boldog, hogy Aya ártatlanul belerángatta ebbe a lopási ügybe, de engedve a zsarolásnak a többiekkel tartott.

Reimu a Scarlet Devil Mansion lakói között sejtette a tettest, úgyhogy a trió arrafelé vette az irányt a nyomozásban. A Köd-tó, mint helyszín és így Cirno sajnos kimaradt, és az is kiderült, hogy miért nem volt seiyuu rendelve Hong Meilinghez az előzetes bejelentés során. China alvósra vette a figurát így nem képezett akadályt a kastély kapujában. Reimu a könyvtárba igyekezett elsőként, mert Patchoulit sejtette az események mögött, de még a könyvtárban történt események előtt láthattuk a kastély úrnőjét teázás közben. Ami éppenséggel tea nélkül zajlott le, mert a kastélyból meg a kamra tartalmát fújták meg az előző éjszaka. (Az az arc amit Sakuya vágott, miközben a kastély őrzésének hiányosságait ecsetelte...)

Közben a könyvtárban Patchouli és Reimu vitája tetlegességig fajult, úgyhogy láthattunk egy kis danmaku-t meg spellcardot is animésítve. Persze Patchouli nem volt komoly ellenfél Reimunak, úgyhogy az előbbi inkább a menekülést választotta. Remilia pedig akkurátusan megvárta amíg a "könyvtárosa" egérutat nyer és csak azután avatkozott közbe. Egyrészt tisztázta Patchoulit a vádak alól, másrészt közölte azt a tényt Reimuval, hogy nem ő az egyetlen akit megloptak azon éjszakán.

Egyelőre ennyi, folytatás majd valamikor. Lehet refreshelni a Maikaze oldalát, majd érte...

Kis szóismétléssel élve, én magam nagyon jót szórakoztam ezen az animén, és örülök, hogy profi seiyuu-kkal lett elkészítve ez az egyébként non-profit anime. Annak meg mégjobban örülök, hogy doujinshi ide-vagy oda a seiyuuk ígyis komolyan vették a munkát és kellő alázattal játszották el a rájuk kiosztott szerepeket. Amúgy meg Nakahara Mai-al szemben úgyis mindig elfogult vagyok, úgyhogy ki is kell mondjam, hogy zseniális volt Reimu szerepében.

Nameg mindig is szerettem volna látni animében is azt, ahogy kúlosan beúszik középre a

原作:上海アリス幻樂団/ZUN

felirat.

Hozzászólás (0)