×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ennek a bejegyzésnek az az apropója, hogy a 3. Nanoha mozifilm bemutatója előtt újrajátszák a japán mozik az első két mozifilmet is, de ezúttal 4DX verzióban. Az igazi persze az lenne, ha harmadik movieról a Reflectionről írhatnék, de amire az moziba kerül, addigra sajnos haza kell mennem. De az első kettő movie rerun szerencsére belefért a Japánban tartózkodásom idejére, így végre megtudtam mekkora menetszele van a Starlight Breakernek.

A film története lényegében megegyezik az első TV sorozattal (ezért nem részletezném itt, már írtam róla ismertetőt régen), csak egy másik megközelítésben van elmesélve. Nem használ fel animációt a TV sorozatból, jobban rákoncentrál Fate motivációira és megpakolták bőven látványos varázspárbajokkal ami a lényege a Nanohaverzumnak.

Természetesen nem csináltak az eredetileg 2D-s movieból három dimenzióst, így nem kellett szenvednem 3D szemüveggel ami általában kikészít, csak a 4DX többi effektjét komponálták hozzá az animációhoz. A Nanoha movie meg kiváló partner ebben, mivel Nanoha és Fate között a párbaj sosem a földön állva zajlik, hanem komoly légiakrobatika közben. A széksorok szinte folyamatosan mozogtak (felért másfél óra hullámvasutazással), a mágia önmagában is erős fényeffektusokkal jár amit a villámlásgéppel fokoztak. A szélgépet sem kímélték, van Fate-nek egy varázslata a Photon Lancer ami sok kis célkövető energiagömb, amit Nanohának minden irányból kerülgetnie kell, így volt alkalom a nézők hajának összeborzolására. A rengeteg ellőtt varázslat természetesen másodlagos károkkal is jár a környezetben, a robbanások okozta porfelhőket a ködgéppel szimulálták, így az se nagyon maradt tétlen.

Abban a jelenetben amikor a tengert korbácsolják villámokkal, hogy a tengerbe merült Jewel Seed-eket előcsalogassák ment minden egyszerre: székrázás, eső, villám, szél, köd.

És, hogy mekkora a Starlight Breaker menetszele? Természetesen a lehetséges maximum, de ezt is vártam az animáció alapján ami gyakorlatilag kiegyenesíti hátrafelé Nanoha kunkori copfjait és nem mellesleg lebont egy csomó felhőkarcolót.

A screenshotok az internetről származnak, Japánban nem számíthat a hatóságok jóindulatára az aki egy moziban próbálna kamerázni, ezért a fényképezőgépet a moziba be se vittem, maradt kint a coin lockerben.

Hozzászólás (0)