×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ramen Daisuki Koizumi-san 12. rész

2018.03.25. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 4055 olvasás
Az utolsó rész első fele Nagoyában játszódott. Koizumi-san azért szállt le a hazafelé tartó vonatról, mert megkívánta az ottani ráment is, egy nappal később Yuu meg azért, mert LegolasKoizumi-visionban észrevette egy pillantra a szenvedélye tárgyát a vonatablakból. Persze szokás szerint ész nélkül cselekedett, úgyhogy majdnem ottragadt Nagoyában egy darab ötszázjenes pénzérmével a tárcájában. De ezúttal kivételes szerencse érte Yuu-t azzal, hogy Koizumi-san is ugyanabba az olcsó étterembe tért be sokadik rámenjére ahol Yuu szándékozott elkölteni azt az 500-ast. Koizumi-san ráadásul egészen jókedvében lehetett, mert nemcsak a hazaútra szoló vonatjeggyel segítette ki Yuu-t, hanem még meg is hívta a nagoyai rámen túrája hátralevő részére. Sőt végül Yuu megkapta a hőn áhított kontakt címét is Koizumi-sannak (Junnak és Misának már meglett a korábbi részekben). Hepiend.
A rész második fele pedig azzal foglalkozott, hogy milyen az amikor Koizumi-san két hétig nem ehet ráment és kijönnek rajta az elvonási tünetek. Scary.

---

Kép: ebéd
Google: belső nézet

A képen látható egytálétel neve butadon (ぶた丼) abból is a tojásos fajta. Egy Butawo (ぶたを) nevű helyen ettem a LaLaPort Toyosu bevásárlóközpont food courtjában, ahova amúgy a Nanoha Movie 1st 4DX verziójának megtekintése céljából látogattam el.
Egy bajom van ezekkel a ...don ételekkel, ennyi japán módra elkészített rizst nem bírok egyszerre megenni, nem számít mennyi feltétet adnak hozzá.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 11. rész

2018.03.18. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 3773 olvasás
Yuu az iskolai laborkonyhában próbálta rekreálni gyerekkora rámenjét, miközben megtömte Junt és Misát a kísérletek eredményeivel. Csak annyira emlékezett gyerekkorából, hogy a rámen finom volt. Amikor a bátyját kérdezte róla, akkor a válasz SMS-ben is csak annyi infót kapott róla, hogy "finom". Végül Koizumi-san kellett (aki csak úgy odagyűlt a rámenszagra) a helyzet tisztázásához. A rámen azért volt finom, mert ez a neve Oishi Ramen. Mindezeken felül ezúttal annyira jó kedvében volt Koizumi-san, hogy el is kísérte Yuu-t arra a helyre ahol Tokióban is lehet kapni ebből a levesből.
Az oishi ramen viszont kihozta a nosztalgiát Koizumi-sanból is, eszébe juttatta ugyanis, hogy régen járt már Oszakában, így az epizód második felében Oszakában ette végig a rámenes helyeket, de az Oosawa családot ott se sikerült megúsznia. Yuu unokatestvére Ayane szegődött mellé a túrára, hogy "otthon érezze magát". Ayane hangja persze Ueda Kana volt, a go to seiyuu az olyan szerepre ahol kansai-ben karaktert kell alakítani, GJ Studio Gokumi.

---

Random kajakép: fánkok
Google: térkép

Kanazawa sem rossz hely, de visszakanyarodnék inkább Oszakába, ha már egyszer Koizumi-san is ott járt az aktuális epizód során. Bár nem Oszaka az első számú kedvenc helyem Japánban (Fukuoka a legjobb), de mégis itt szoktam eltölteni a legtöbb időt, ha Japánban járok, úgyhogy valamennyire ismerős volt a környék amerre Koizumi-san és Ayane jártak. Nambában kezdték az otaku road-tól kb. 50 méterre (csoda, hogy nem egy maid/cosplay kávézóba mentek be, mert azzal van tele ott a környék) egy kis mellékutcában, innen haladtak észak felé Ebisubashi, Dotonbori, Shinsaibashi útvonalon. Onnan nyugatnak vették az irányt két metrómegállónyit, majd miután végeztek Nishi-Nagahoriban vissza Shinsaibashiba majd onnan újra északnak fordulva követve a Midosujit a felhőkarcolónegyedben fejezték be a rámen túrát itt. Nem jutottak el Umedáig, így sajnos az én kedvenc rámenes helyem kimaradt Koizumi-sannak.
Szokás szerint ha valami történet Oszakában játszódik akkor a Dotonbori lesz a hangsúlyos háttér az eseményekhez. Ezúttal is az volt, körbejárták a Dotonbori partját jobbról és balról, na meg az Ebisubashi hídján is átkeltek többször is. Természetesen az a poén sem maradt ki, hogy a helyi hímek bepróbálkoznak Koizumi-sannál a hídon, ha már egyszer az a híd helyi beceneve, hogy "Hikkake-bashi". (A hikkake a szlengben a nanpa durvább verziója, de már régen elmúlt az az időszak amikor tényleg itt próbálták becsalni/beszervezni a lányokat a környékbeli mulatókba. A Dotonbori környéke persze továbbra is az éjszakai élet központja Oszakában, de a híd ma már nem több egy turistalátványosságnál, ahonnan gyülekezve indulnak a népek csapatni az éjszakába.).

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 10. rész

2018.03.10. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 3999 olvasás
Yuu-nál kezdenek kicsengetni, két kötet stalker naplója van már Koizumi-sanról, és közel volt ahhoz yandere módon támadjon a saját bátyjára csak azért, mert az említett rá mert nézni Koizumi-sanra. Bátyus életét az mentette meg, hogy aszexuális és a rámen érdekelte nem a szőke bishoujo. Így az erőszak elmaradt és mindhárman el tudták fogyasztani a szusival kombózott tenger gyümölcsei ráment.
Koizumi-san Yuu próbálkozásait mindig leszereli, a rész második felében viszont ezúttal Jun hívta meg őt (plusz Yuu-t és Misát természetesen) ebédre. Koizumi-san kivételesen belement a dologba azért, mert Jun (egész pontosan Jun anyukája) fizetett mindenkinek és korlát sem volt a fogyasztásra. Koizumi-san természetesen végigette az egész rámen étlapot...

---

Az Asakusa epizódnál már szóltam két szót a Skytree-ről annak kapcsán, hogy a Sumida partjáról kiválóan fotózható, de mivel fogyasztottam is ott, ezért elfér róla itt még két mondat.

Skytree Cafe 350: link
Amit ott kapni: kép

Ahogy a képen is látható 450¥ a fagyi és 500¥ a kapuccsinó, ha az emberfia 350 méter magasban akarja fogyasztani. Szóval emiatt nem érdemes felkeresni a Tokyo Skytree-t, a kilátás sem különösebben változatos nappal (hatalmas mennyiségű "apró" betonkocka az egész látóhatár), úgy kell keresgélni az érdekes dolgokat. Ami miatt viszont érdemes egyszer felkeresni a helyet az az éjszakai kilátás (már ha sikerül úgy időzíteni a sorbanállást, hogy sötétedés után kerüljön az ember sorra, de még ne az orra előtt zárják be aznapra a kaput), az ajándékbolt, és az épület maga kivülről, ahogy említettem volt pár sorral feljebb.
Az ajándékbolt azért, mert még Japán mércével mérve is nagyon igényesen van összeállítva a választéka, ugyan drága, de nem annyira mint a kávé, plusz Sorakara-chan kifejezetten egyedi és cute mascot.
Az éjszakai kilátást meg nem hiszem, hogy nagyon részletezni kellene, kb. minden vasbetonból épült nagyvárosnak a sötétedés utáni skyline adja a romantikáját.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 9. rész

2018.03.03. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 4003 olvasás
A 9. rész ismét három részre lett bontva. Először Koizumi-san szólóban megmászta a Tsukubasan-t és közben elfogyaszotta a "kemping" rámenjét. Külön +100 pont a zenei rendezőnek, hogy sramlizenét tett be a piknik alá betétnek, hogy véletlenül se tűnjön serious businessnek az, hogy Koizumi-san a hegyoldalban főz ráment.
A középső harmadban Misa öccse Nakamura "Butayarou" Kenta evett versenyt Koizumi-sannal. Sör és virsli helyett természetesen butayarou ráment fogyasztottak. Persze Koizumi-san nyert, ráadásul ő extranagy adagot kért, míg Kenta csak simán nagyot.
A befejező harmadban pedig Misát vitte kísértésbe azzal Koizumi-san, hogy bevezette a disznózsíros rámen élvezetébe. Egész pontosan a seabura (背脂) rámenre kattantak rá, amihez a sertés hátáról lefejtett zsírt használják.

---

Kép: random junkfood 2
Google: utcakép hozzá

Volt már róla szó ebben az animében is, hogy vannak konbinik ahol helyben is el lehet fogyasztani a megvásárolt ételt. Na ez az országúti kereszteződésben álló ampm ahol a képen láthetó spagettit ettem is egy ilyen kombini volt.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 8. rész

2018.02.25. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 4057 olvasás
A 8. rész első felében Jun és Koizumi-san meglátogattak egy instant rámenre specializálódott boltot, ahol helyben is el lehet fogyasztani a megvásárolt terméket. Koizumi-san persze az egész termékpalettát ismerte, úgyhogy Junnak gyorsan spirálba állt az agya attól a facttsunamitól amit Koizumi-san rázúditott. A rész második felében kivételesen férfiak voltak a főszereplők, egy négyfős bishibrigádnak tartott Koizumi-san bemutatót arról, hogyan kell fogyaszani a spenótos ráment rizskörettel.

---

Sajnos a rámen fényképeim elfogytak, az internet szabályai szerint pedig amiről nincs kép az nem történt meg, így a hátralévő pár részhez csak offtopic (nem rámen) képpel tudok szolgálni:

Kép: random junkfood
Google: utcakép hozzá

Choushi városa az a sarka Japánnak ahol Honshu megtörik és kelet-nyugati-ból észak-déli irányba fordul. Ha valaki erre tévedne akkor az Inubousaki világítótornyot mindenképpen ejtse útba, mint Japán csücskét ahonnan majdnem minden irányban a Csendes Óceánra nyílik a kilátás.

Hozzászólás (0)