×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ramen Daisuki Koizumi-san 2. rész

2018.01.12. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 112 olvasás
A második részben a csípős és az ananászos rámenről volt szó, ezek még messze vannak az extremitásoktól, de képről sajnos nem tudom megítélni, milyen ízük lehet. Koizumi-san meg nem mérvadó, neki mindegy mit raknak elé csak rámen legyen. Viszont amit meg tudok ítélni az az amiből én is ettem, úgyhogy megpróbálok valamiféle nagyon amatőr gasztroblogot összehozni itt részenként.

1. számú rámen

Kép: link
Google: térkép

Ezt a ráment Naritán a repülőtéren ettem, na nem rögtön leszállás után, hanem pár nappal később, amikor volt egy fél napom az egyik szállodából való kijelentkezés és a következőbe való bejelentkezés között. Az animék mellett a repülőterek és a repülőgépek nézegetése is a kedvenc időtöltéseim közé tartozik, Narita 2. terminál meg kiváló hely erre a célra, mert az épület mindkét végében van hatalmas nyitott terasz.
Visszatérve a rámenre, szték rámen volt shouyuu alapú és nagyon finom. A hatalmas sztéknek és a tojásnak köszönhetően kifejezetten tartalmas is. 4.5/5-ös értékelést simán megérdemel. A helyszínből adódóan (mégiscsak Japán második legforgalmasabb reptere) viszont ez az ebéd nem volt olcsó, bár a számla végösszegét az is meghúzta nagyon, hogy két sört is elfogyasztottam hozzá.
A helyet N's Courtnak hívják, a 2. terminál 4. szintjén található ha valaki fel akarná keresni, egy első/utolsó étkezésre Japánba/Japánból érkezéskor/távozáskor, de a hamburgerüket nem ajánlom, arra ott van tőle 5 méterre a mekdonáldsz.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 1. rész

2018.01.06. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 213 olvasás
Nem kéne néznem ezt a sorozatot, mert rendkívül éhes leszek tőle...

Szóval maximum weeabooság ide vagy oda, egy-két kivételtől eltekintve alapvetően nem vagyok oda a japán konyha prodoktumaiért. A nyers halat meg a puhatestű tengeri élőlényeket egyáltalán nem bírja a gyomrom, és a natúr főtt rizst sem igazán szeretem. Szóval elég sok olyan alapvető dolog, mint a sushi, az onigiri vagy a takoyaki gyorsan kihullanak nálam a választható menüből.

Viszont itt van a rámen ami az egyike a kivételeknek. A rámen annyira hiányzik, hogyha tehetném azonnal indulnék vissza Japánba, hogy bekanalazzak pár tányér shouyuu (醤油) alapú chashuu (チャーシュー) ráment a kedvenc oszakai rámenes helyemen.

Az első pár rész igazi kínzás lesz, csak nézni tudom ahogy a szereplők tömik magukba a ráment én meg csak a nyálamat csorgathatom innen a messzeségből. Aztán később amikor majd rátérnek az egyre extrémebb feltétekre úgy lesz kevésbé zavaró, mert én nem akarok olyan expert lenni rámen téren, mint ennek a sorozatnak a szereplői. Nekem bőven elég a konzervatív alapfeltéthármas (a sertéshús, a hagyma és a babgyökér) plusz a tojás.

Hozzászólás (0)