Notice: getimagesize(): Read error! in /var/www/clients/client85/web238/web/aoi_includes/head.php on line 78
Aoi Anime blog
×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Ramen Daisuki Koizumi-san 10. rész

2018.03.10. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 122 olvasás
Yuu-nál kezdenek kicsengetni, két kötet stalker naplója van már Koizumi-sanról, és közel volt ahhoz yandere módon támadjon a saját bátyjára csak azért, mert az említett rá mert nézni Koizumi-sanra. Bátyus életét az mentette meg, hogy aszexuális és a rámen érdekelte nem a szőke bishoujo. Így az erőszak elmaradt és mindhárman el tudták fogyasztani a szusival kombózott tenger gyümölcsei ráment.
Koizumi-san Yuu próbálkozásait mindig leszereli, a rész második felében viszont ezúttal Jun hívta meg őt (plusz Yuu-t és Misát természetesen) ebédre. Koizumi-san kivételesen belement a dologba azért, mert Jun (egész pontosan Jun anyukája) fizetett mindenkinek és korlát sem volt a fogyasztásra. Koizumi-san természetesen végigette az egész rámen étlapot...

---

Az Asakusa epizódnál már szóltam két szót a Skytree-ről annak kapcsán, hogy a Sumida partjáról kiválóan fotózható, de mivel fogyasztottam is ott, ezért elfér róla itt még két mondat.

Skytree Cafe 350: link
Amit ott kapni: kép

Ahogy a képen is látható 450¥ a fagyi és 500¥ a kapuccsinó, ha az emberfia 350 méter magasban akarja fogyasztani. Szóval emiatt nem érdemes felkeresni a Tokyo Skytree-t, a kilátás sem különösebben változatos nappal (hatalmas mennyiségű "apró" betonkocka az egész látóhatár), úgy kell keresgélni az érdekes dolgokat. Ami miatt viszont érdemes egyszer felkeresni a helyet az az éjszakai kilátás (már ha sikerül úgy időzíteni a sorbanállást, hogy sötétedés után kerüljön az ember sorra, de még ne az orra előtt zárják be aznapra a kaput), az ajándékbolt, és az épület maga kivülről, ahogy említettem volt pár sorral feljebb.
Az ajándékbolt azért, mert még Japán mércével mérve is nagyon igényesen van összeállítva a választéka, ugyan drága, de nem annyira mint a kávé, plusz Sorakara-chan kifejezetten egyedi és cute mascot.
Az éjszakai kilátást meg nem hiszem, hogy nagyon részletezni kellene, kb. minden vasbetonból épült nagyvárosnak a sötétedés utáni skyline adja a romantikáját.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 9. rész

2018.03.03. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 139 olvasás
A 9. rész ismét három részre lett bontva. Először Koizumi-san szólóban megmászta a Tsukubasan-t és közben elfogyaszotta a "kemping" rámenjét. Külön +100 pont a zenei rendezőnek, hogy sramlizenét tett be a piknik alá betétnek, hogy véletlenül se tűnjön serious businessnek az, hogy Koizumi-san a hegyoldalban főz ráment.
A középső harmadban Misa öccse Nakamura "Butayarou" Kenta evett versenyt Koizumi-sannal. Sör és virsli helyett természetesen butayarou ráment fogyasztottak. Persze Koizumi-san nyert, ráadásul ő extranagy adagot kért, míg Kenta csak simán nagyot.
A befejező harmadban pedig Misát vitte kísértésbe azzal Koizumi-san, hogy bevezette a disznózsíros rámen élvezetébe. Egész pontosan a seabura (背脂) rámenre kattantak rá, amihez a sertés hátáról lefejtett zsírt használják.

---

Kép: random junkfood 2
Google: utcakép hozzá

Volt már róla szó ebben az animében is, hogy vannak konbinik ahol helyben is el lehet fogyasztani a megvásárolt ételt. Na ez az országúti kereszteződésben álló ampm ahol a képen láthetó spagettit ettem is egy ilyen kombini volt.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 8. rész

2018.02.25. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 166 olvasás
A 8. rész első felében Jun és Koizumi-san meglátogattak egy instant rámenre specializálódott boltot, ahol helyben is el lehet fogyasztani a megvásárolt terméket. Koizumi-san persze az egész termékpalettát ismerte, úgyhogy Junnak gyorsan spirálba állt az agya attól a facttsunamitól amit Koizumi-san rázúditott. A rész második felében kivételesen férfiak voltak a főszereplők, egy négyfős bishibrigádnak tartott Koizumi-san bemutatót arról, hogyan kell fogyaszani a spenótos ráment rizskörettel.

---

Sajnos a rámen fényképeim elfogytak, az internet szabályai szerint pedig amiről nincs kép az nem történt meg, így a hátralévő pár részhez csak offtopic (nem rámen) képpel tudok szolgálni:

Kép: random junkfood
Google: utcakép hozzá

Choushi városa az a sarka Japánnak ahol Honshu megtörik és kelet-nyugati-ból észak-déli irányba fordul. Ha valaki erre tévedne akkor az Inubousaki világítótornyot mindenképpen ejtse útba, mint Japán csücskét ahonnan majdnem minden irányban a Csendes Óceánra nyílik a kilátás.

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 7. rész

2018.02.16. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 197 olvasás
A 7. rész végig Asakusában játszódott, volt is benne bőven vágókép Tokió első számú túristacsapdájáról, mondjuk a helyszín beazonosításához elég volt a nyitókép a metrókijáratról, annyit jártam már arra. Pedig nem is szeretem a bazársor környékét, mert mozdulni se lehet az állandó tömegtől (a hármas kép meglehetősen csalóka, százszor annyian szoktak arrafelé bazárt böngészni). Viszont a másik irányban ott van a Sumida folyó, aminek a partja errefelé ki van parkosítva lehet jókat sétálni, továbbá innen (a folyópartról) fotózható nagyon jól a Tokyo Skytree.
Visszatérve az animéhez, a rész első felében Yuu, Misa és Jun bandázták végig a városrészt kikapcsolódásképpen, a rész második felében pedig Koizumi-san és Yuu ették végig az összes rámenest a környéken ügyelve arra, hogy mindenhol Japán különböző pontjairól származó ráment egyenek.

---

6. számú rámen

Kép: link
Weboldal: link
Google: térkép

A ráment is el lehet rontani. Nyilván nem a feltéttel, mert az ízlés kérdése és mindenki maga választja az étlapról. Az alaplével már el lehet, de az a szakács aki a glutamátok korában nem tud legalább egy elfogadható szintű rámen alaplevet főzni az dobja el a kanalát. Amivel viszont igazán el lehet rontani a ráment az a nem megfelelő tészta. A rámen tészta legyen aranylóan sárgás, ruganyosan szálas, hogy könnyű legyen az evőpálcikával megfogni és utána felszívni a szálakat (olyan amilyen a wikipédia rámen szócikke mellé van mellékelve). Az IPPUDO RAMEN EXPRESS rámen tésztája amit Kiotó-Katsuragawa-i AEON plázában fogyasztottam el, nem ilyen volt, hanem sokkal inkább emlékeztetett arra a tésztalevesre amit valamikor régen főiskolás koromban főztünk az albérletben sima levestésztából és maggi leveskockából. 1/5

Hozzászólás (0)

Ramen Daisuki Koizumi-san 6. rész

2018.02.09. | írta: paTKany | téma: Ramen Daisuki Koizumi-san | 193 olvasás
Reggelire én még nem ettem ráment, nem úgy Koizumi-san aki képes reggel 6:45-kor is bekanalazni egy hatalmas tányér levest. A hideg rámentől sem jött meg az étvágyam, mivel nem kocsonya formájában tálalták fel. Viszont az a klasszik shouyuu rámen amivel Hannah-t a német kislányt megvendégelte Koizumi-san nagyon finomnak nézett ki, úgyhogy muszáj lesz majd meglátogatnom egyszer személyesen is a shin-yokohamai rámen „múzeumot(ami csak a nevében múzeum, igazából egy csomó rámen étterem egy helyen) ahol a rész játszódott.
Még egy érdekesség a résszel kapcsolatban: megszokhattuk már, hogy amikor animében némettel próbálkoznak akkor az még az engrishnél is rosszabb szokott lenni. Ezúttal viszont találtak egy 20 éve visszavonult Németországba vándorolt seiyuut Hannah édesanyjának szerepére aki le tudta produkálni a német akcentussal beszélt japánt.

---

5. számú rámen

Kép: link
Weboldal: link
Google: utcakép

Izumi no Hiroba 「泉の広場」 - nem ezt a helyet szokták az Oszakáról szóló útikönyvek címlapjára tenni, de elég pár napot a városban tölteni ahhoz, hogy megtaláljuk és megjegyezzük merre van. Az Osaka-Umeda vasútállomáskomplexumon és a hozzá csatlakozó aluljárólabirintuson majdnem félmillió ember halad át naponta, az ilyen helyeken ahol csak kijáratból is 100-nál több van, fontos szerepe van az olyan találkozási pontoknak amiből csak egy van és mindenki tudja, hogy hol van. Az Izumi no Hiroba vagyis a "Szökőkút placc" pedig pontosan egy ilyen hely, ami ugyan a neve és a külseje alapján nem több egy átlagos szökőkútnál, viszont mivel lent van az aluljáróban és egész évben működik, ezért mindenki tudja hogy merre van és lehet oda találkozót megbeszélni.
Na ettől a helytől van pár lépésre az aluljáróban a kedvenc oszakai rámenes helyem a Ramen Kotan Whity Umeda, ahol a képen is látható shouyuu (醤油) alapú chashuu (チャーシュー) ráment szoktam enni. Bőséges adag hús és tészta, ízletesen sűrű és nehéz leves. 5/5
Ráadásul pont útbaesik a metróállomás és az Umeda Mandarake között, így doujinshi nagybevásárlás után pont be lehet még ugrani egy rámen vacsorára.

Hozzászólás (0)