×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Kage Kara Mamoru 11-12

2006.03.26. | írta: paTKany | téma: Kage Kara Mamoru | 2939 olvasás
Még Sakurako-san is nekiállt levelet írni. :)
Airi házimozija
Yuuna szerelmeslevele

A Kagemori klán főnöke
...anata wa Mamo-kun ja nai.

Szerencsétlen kutya, csúnyán elkapták. :(
az ál-Mamoru akcióban
THE END

Dupla résszel búcsúzott tőlünk a Kage Kara Mamoru! Mivel nem kenyerem a sorozatok befejezéseinek lelövése (még akkor se lenne az, ha senki se olvasná ezt a blogot :) ezért megpróbálom csak az alapszituációt felvázolni.

Az egész egy ártalmatlan szerelmeslevél-író versennyel kezdődött. Természetesen Yuuna és a többi lány is benevezett. Mamoru meg abban a dologban teljes mértékig hasonlít a többi haremlead-re, hogy vaknak látszik az őt körülvevő nők érzelmeire. Ez az egész azt eredményezte, hogy Yuuna sírva elfutott miután megpróbálta odaadni a levelet Mamorunak. Na ebben az idegállapotban még egy autó is elütötte Yuunát, úgyhogy a Kagemori klán leváltotta Mamorut a Yuuna megvédésével kapcsolatos feladatairól. Ezt az alkalmat pedig kihasználta a klánon belüli összeesküvők csoportja arra, hogy a saját emberük kerüljön Mamoru helyére...

Pár megjegyzést azért fűznék ehhez a két részhez is:
1. Yuuna szürreális szerelmes levele aminek a központi témája a banán volt, nagyon érdekes megszólítással indított. Ahelyett, hogy azt írta volna, hogy 愛しいあなたへ (itoshii anata he ~ Drága egyetlenemnek!) azt vetette a papírra, hogy 変しいあなたへ (henshii anata he ~ Te furcsa neked!). Nem csoda, hogy megnyerte vele a szerelmeslevél-író versenyt. :)))

2. Mint amatőr házimozis érdeklődéssel figyelem azt amikor házimozi rendszerek tűnnek fel animékben. Ezért figyeltem fel arra, hogy Airi abnormális méretű plazma megjelenítője olyan kikapcsolási jelenséget produkált mintha katódsugárcsöves lenne. :)
És ha már így elővezettem ezt a témát, a legjobb házimozi amit eddig animében láttam az Tomoyo Daidoujinak volt a Cardcaptor Sakurában. 3 csöves "state of the art" CRT projektor, olyasmi amiért még manapság is többmillió forintot elkérnek darabonként. Aztán képes volt ezen a rendszeren csak a saját kommersz kézikamerájával felvett videókat nézegetni. :)

Nem ehhez a két részhez kapcsolódik, de a héten kijött a sorozat OST-je is. Legnagyobb sajnálatomra a Banana Song nem volt rajta. Kár érte. :(

Véget ért hát a Kage Kara Mamoru, hogy helyette az áprilisban induló szezonból mit fogok blogolni még nem tudom. Majd az első részek alapján eldöntöm. A két fő esélyes amúgy a Yume tsukai és a Higurashi no naku koro ni.

Hozzászólás (0)

Kage Kara Mamoru 10. rész

2006.03.23. | írta: paTKany | téma: Kage Kara Mamoru | 3015 olvasás
Hogy lehet ekkora vigyorral földet túrni? :)
Airi - még telefonon keresztül sem hagy szóhoz jutni.
A papucs ami félrevezette Mamo-kunt

Majdnem összejött...
...de csak MAJDNEM.
:DDD

Kooooowaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Mit is csináltok ti itt ketten?
♢_♢

A hülyeség határtalan, főleg egy olyan személy esetében, mint Yuuna, aki képes volt elfelejteni, hogy miért is ásta azt a kráter méretű gödröt az udvaron...

A részleteket nagyon nem értettem, de a lényege kb. az volt, hogy egy afro szamuráj valamikor a környéken rejtette el az összes aranyát, és Yuuna is nekiállt kincset keresni. Talált is egy ajtót, de Mamoru megígértette vele, hogy nem megy be oda.

Később Mamoru rájött, hogy a fogantyú amivel a földalatti ajtót nyitották, színaranyból van ezért nekiállt nyomozni. Először Airit hivta fel (pechjére), így kénytelen volt meghallgatni egy hosszú Airi monológot aminek a végén csak annyit tudott meg, hogy Tsubaki többet tud a történelemről. :) Következett tehát Tsubaki akit a lakásán látogatott meg. Itt egy nagyon vicces teaszertartás termoszból jelenet alatt meghallgathatta az afro és az aranya történetét.

Mire hazaért az anyja már várta a hírrel, hogy Yuuna eltűnt. Persze Mamoru egyből arra gondolt, hogy Yuuna bement a járatba és ezt a feltételezését erősítette a helyszínen talált banán mintájú papucs és egy zseblámpa is. Sajnos Burumaru ezúttal sem segíthetett neki, mert benáthásodott és elment a szaglása, ezért ellátogatott Yamaméhez, hogy kölcsönkérje az előző részben megismert Miminosukét, de Miminosuke is lázas volt. (Közben volt egy aranyos Yamame-daydreaming jelenet is.)

Maradt tehát Hotaru, de neki mint kiderült nincs nindzsa állatkája, viszont volt valami tekercsre vésett titkos technikája ami tökéletes megérzőképeséggel ruházza fel az embert (神声術 - shinsei jutsu - isteni hang technika vagy valami ilyesmi). Persze Hotaru csak azért vetette be, hogy amíg Mamoru szédeleg a homlokérintésétől addig ő egy csókot lopjon tőle. Ügyes kislány. Később kiderült, hogy a shinsei jutsu nem azt súgja meg a földalatti labirintus bejárása közben, hogy hol van Yuuna, hanem azt, hogy hol van az arany, de Mamorut nem az arany érdekelte. És Hotarut sem, borzasztó aranyos hangon játszotta el azt, hogy fél a sötétben, hogy ezzel az ürüggyel rácsimpaszkodhasson Mamorura. Nagyon ügyes kislány. De ezt már Yamame és Tsubaki nem nézték jó szemmel akik közben odaértek a helyszínre, mert furcsállották Mamoru korábbi kérdezősködését...

És hogy hol volt mindeközben Yuuna? (.:running gag alert:.) Természetesen a WC-n. :)

Hozzászólás (0)

Kage Kara Mamoru 9. rész

2006.03.12. | írta: paTKany | téma: Kage Kara Mamoru | 4143 olvasás
Yuuna...
...csapdába esik.
Airi berzerker módban

Úgy tűnik, hogy Mamorunak a fogsora is rugalmasan nyúlik. :)
Átmásztak a lézersugarak alatt...
...de belesétáltak a neoprimitív zörgős zsinegbe.

あqwせdrftgyふじこlp;
ilyen Burumaru amikor felidegesítik
és így jár az aki felidegesíti Burumarut

Ez volt az eddigi legidiótább rész. :D

Agyilag meglehetősen alulfejlett gyíkemberszerű UFO-k landoltak a Földön, úgymond mintát gyűjteni a helyi élővilágból. Ki is rakták a világ legnevetségesebb csapdáját egy parkban, ami egy nagyméretű kosár egy bottal kitámasztva félig, a kosár alá meg csalinak egy doboz szusi. Persze a Kage Kara Mamoru az az anime amiben két olyan szereplő is van aki képes belesétálni egy ilyen csapdába. Az egyik Burumaru aki ha kaját szagol akkor minden mást félretesz. A másik meg természetesen Yuuna akinek még csalit se kell kirakni. :]

Mamorunak ezúttal nem tűnt fel, hogy hiányoznak, csak az anyja hathatós unszolására kezdte el keresni Yuunát. Mivel most Burumaru nem volt jelen ezért Yamame nindzsa-nyuszija Miminosuke (耳之介) segített a keresésben, de a nyuszi a parkban elvesztette a nyomot. Szerencsére Yamame és Mamoru találtak egy idegenekre utaló bizonyítékot és Mamoru emlékezett arra, hogy reggel Airi említette az osztályban, hogy éjszaka UFO-t látott. A következő megálló tehát a Sawagashi kastély volt, ahol Mamoruék megpróbálták kikérdezni Airit az éjszaka látottakról. Mamoru legnagypbb sajnálatára azonban kicsúszott Yamame száján, hogy Yuuna után nyomoznak, amitől persze Airi egyből 100%-ra bepöccent és összecsődítette a teljes társaságot UFO vadászatra. Így a hegytetőre (ahova Airi látta leszállni az UFO-t) már öten indultak el.

Az űrhajóba való bejutás és az ott bennt történt események közül nem akarok minden poént lelőni, de azért néhány látható belőlük a screenshotokon. Viszont az egyiket muszáj kiemelnem, mert csak rövid ideig látszott. Az űrlények megpróbálták kideríteni, hogy mire gondol Burumaru ezért az egyik gépelt valamit az elötte álló számítógép konzolon. Egy másodpercnyire mi is láthattuk, hogy mit gépelt be: あqwせdrftgyふじこlp; ez a zagyvaság akkor jön ki, ha valaki egy normál japán kiosztású billentyűzeten végignyomkodja felváltva a két középső sort. :)

A megszokottal ellentétben ezúttal Burumaru egyedül mentette meg Yuunát, mert Mamorura rájött a bénázás a sztázistartályban meztelenül úszó Yuuna látványától és jól kiütötték sugárpisztollyal az űrlények. Végül amikor magáhoztért a meztelen Yuuna mellett a hegytetőn még magyarázkodhatott is a többi lánynak abban a rendkívül félreérthető helyzetben.

Végezetül még egy megjegyzés. A sorozat nézői között sokakban felmerült már a gondolat, hogy a Banana Song milyen zseniális mobiltelefon-csengőhang alapanyag. Olyan kiváló CUCC ez amivel simán őrületbe lehet kergetni egy egész mozit, előadótermet, tömegközlekedési eszközt, stb. ha teljes hangerőn megszólal. Nos úgy néz ki, hogy ezzel a sorozat készítői is így voltak, mert Yuuna saját mobilja is a Banana Song-ra van beállítva. :DDD
Ha valaki esetleg szeretné hallani vagy netán fel is használni ezt a csodát úgy a következő linken megtalálja: http://www.basugasubakuhatsu.com/blog/2006/02/27/anime-kage-kara-mamoru-yuunas-banana-song/

Hozzászólás (0)

Kage Kara Mamoru 8. rész

2006.03.05. | írta: paTKany | téma: Kage Kara Mamoru | 3039 olvasás
A kár összesen 60.000.000 yen, Ojou-sama...
...bocsánat, így még 30.000.000.
Ez kutya a jóféle kajákért mindenre képes. :)))

Meglakol a gaz behatoló!
Nemtom mások, hogy vannak vele, de nekem Airi ebben a sisakban is hawt. *_*
Az anyai intelmeket nem árt néhány shurikennel nyomatékosítani. :)

「Kunoichi Sisters」- csak azért tettem be ezt a screenshotot ide, mert Yamame és Hotaru itt leírhatatlanul aranyosan mosolyognak.
Újabb piros pont a sorozat ruhatervezőjének. Bár Airinek minden jól áll, de ebben a ruhában különösen csinos.
Bár eddig is nyilvánvaló volt, de most aztán végleg nyomatékosítva lett, hogy Airi kit is nézett ki magának.

Végre itt az Airi epizód, két hetet kellett várnom rá. Betörő járt éjszaka a Sawagashi kastélyban, de Airi kiszúrta a fickót, mert az éjszaka kellős közepén kellett (running gag alert!) WC-re mennie. Azért a betörő ígyis el tudott vinni egy 15.000.000 yen értékű delfinszobrot magával...

...de nem jutott vele messzire mert Yamamével és Hotaruval hozta össze a jósors akik éppen egy bentou-boxon veszekedtek. A szerencsétlen flótás pont bekerült a flúgos nindzsa technikák kereszttüzébe. Végül a szobrot is, meg a kajásdoboz tartalmát is Burumaru vehette magához aki valamilyen oknál fogva szintén arra keveredett.

Az éjszakai eseményeknek két következménye lett. Airi beszereltetett egy kimondhatatlanul drága hipermodern védelmi rendszert a házba. Mamorunak meg meg kellett próbálnia ezzel szemben visszacsempésznie a szobrot. Úgy ahogy ez sikerült is neki, csak közben belelépett az összes csapdába a házban. Ezt viszont Mamoru anyukája nem hagyhatta szó nélkül, hogy hogyan lehet a fia ilyen béna nindzsa, ezért elemelte a Sawagashik nagy gyémántját a széfből, hogy másnap legyen megint valamit visszavinnie Mamorunak, de ezúttal bénázás nélkül.

Eljött tehát a másnap de, hogy ne menjen minden simán hozott magával egy Yuuna nevű zavaró tényezőt. Yuuna ugyanis ezúttal Airiéknál aludt és evidens módon neki is ki kellett mennie a dolgát végezni az éjszaka közepén. Ráadásul Airinek sikerült ráborítania a teáját a védelmi rendszer központi vezérlőpaneljára, így küldve káoszba az egészet. Mamorunak így egy rendellenesen működő védelmi rendszerrel kellett megküzdenie úgy, hogy még az épületben kódorgó Yuunát (az nem Yuuna lenne, ha visszatalált volna a hálószobába a WC-ből) is meg kellett mentenie közben.

Végülis Mamoru megoldotta a helyzetet, sőt a széfben megtalálta Airi legféltettebb kincsét a naplóját. Nekünk nézőknek már rég nyílvánvaló, hogy kit is szeret Airi, de azt nem értem, hogy Mamorunak nem esett le abból az egy oldalból amit elolvasott a naplóból, hogy ki az illető? Vajon Mamoru tényleg ennyire ***** vagy csak tetteti???

Bár esélytelennek látom, de azért én továbbra is Airinak drukkolok. Nagyon jó lenne, ha megvalósítaná azt, amit utolsó mondatnak írt a naplójába, hogy "watashi wa mousukoshi jibun no kimochi ni sunao ni naranakya..."

Hozzászólás (0)

Kage Kara Mamoru 7. rész

2006.02.19. | írta: paTKany | téma: Kage Kara Mamoru | 2934 olvasás
Ittadakimasu!
Nem csak Airi kíváncsi a képekre.
Azért vérzik Mamoru orra, mert eltalálta egy labda. Komolyan.

Boldog gyermekévek 1.
Boldog gyermekévek 2.
Boldog gyermekévek 3.

Az előző generációs Burumaru
Együtt a nindzsa család
Békés idill. :)

Airi, Mamoru és Yuuna közös tanulásra gyűlt össze Yuunáéknál, de ebből az eseményből Hotaru, Tsubaki és Yamame se akart kimaradni, ezért mind a hárman készítettek bentou-t Mamorunak, hogy legyen valami ürügyük bekéretszkedni. Miután lerendezték az apróbb nézeteltérést a háztetőn amit az okozott, hogy mindhárman ugyanazt találták ki, bejutottak. Airinek viszont láthatóan nem volt kedve tanulni, inkább Yuuna fotóalbumát nézegette. Feltűnt neki, hogy minden képen ott van Mamoru is. Nem Airi lett volna, ha nem vonta volna le egyből azt a következetést, hogy Mamoru egy stalker. :)
Szóval ez a gyerekkori képek nézegetése jó alkalmat adott egy flashback epizódhoz, chibi-Yuunával és chibi-Mamoruval. Nagyon nem akarok írni róla, túlságosan kiszámítható sztorija volt. Aranyos chibi-Yuuna mindenféle bajba sodorta magát, de az esetek levét chibi-Mamoru itta. Aztán jött egy kis Mamo-kun angst, hogy miért kell ezt neki csinálnia, de gyorsan megacélozta újra az akaratát, mert Yuuna természetesen nagyon komoly bajba sodorta magát az alatt a kis idő alatt amíg Mamoru nem figyelt oda rá.
A közös tanulásnak meg (előre sejthető módon) catfight lett a vége. :)

Hozzászólás (0)