×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Dai Mahou Touge omake-k

2007.03.30. | írta: paTKany | téma: Dai Mahou Touge | 4717 olvasásA Dai Mahou Touge IV. DVD "owari"-val végződött, úgyhogy úgy néz ki vége lett a sorozatnak. De azért befejezésként írok egy rövidke blogbejegyzést a speciál részeiről.

DVD-nként készült egy-egy omake a Dai Mahou Touge-hoz, amelyek a Magical Kingdom-ot mutatják be valamilyen vonatkozásban.

1. Közlekedés
Punie bemutatja az amúgyis vasútmániás Tetsukonak, a Magical Kingdom vasúti rendszerét. Arrafelé láthatóan nincs szükség felsővezeték kiépítésére. :)

2. Társadalom
A Magical Kingdom társadalmi berendezkedése talán még az afrikai diktatúrákénál is rosszabb állapotban van.

3. Konyha
Egy különleges gombaleves alapanyagának a beszerzési módját ismerhetjük meg.

4. Az uralkodó
Végül megtudhatjuk, hogy miért Esmeralda annak a világnak az ura. Egy hadseregnyi kawaii magical-girl kevés ellene. :(

Hozzászólás (2)

Dai Mahou Touge 7-8

2007.03.19. | írta: paTKany | téma: Dai Mahou Touge | 3428 olvasás
Alien vs. Anego
Punie lovashadserege...
...és Anego reakciója a lovasok látványára.

Paya a keleti fronton
Delicious CAKE. Must EAT.
D-cup Pyun és Potaru

Punieval szemben nincs olyan fogalom, hogy túlerő.
Hosszú comb ide, nagy mellek oda, a tócsa a meccs végén ezúttal is meglett. :)
Az Onee-tama elleni támadásért pedig bünti jár.

Sportfesztivált rendeztek Punie iskolájában, sőt mi több, Punie volt megbízva a diákok oldaláról a lebonyolítással. Nem túl kecsegtető kilátások...

Anego gyanakodott is mindenféle csapdára, de meglepetésére semmi csapda nem volt és flottul ment minden. Eeeeiigen flottul ment minden egészen addig ameddig sikerült elaltatni Anego gyanakvását, aztán jöhetett a durvulás és az újabb filmparódiák. Ez utóbbiak közül sajnos most csak az Alient sikerült kiszúrnom, még az elejéről amikor Anego csapdákra gyanakodott. A durvulás alatt bemutatott történelmi-háborús film klisék nem emlékeztettek olyan filmekre amiket láttam. Nade, hogy a lényegre térjek, mi is volt ez a durvulás? Ugye az ilyen japán iskolai sportnapok állandó része a lovasjáték amelynek során három ember (ők a ló) tart egy negyediket (ő a lovas). Minden lovas fején van egy csapata színével ellátott szalag, és ezt kell megszerezni az ellenfél lovasaitól, úgy hogy közben a saját épségben megmaradjon. Az egyik oldalon Anego és bandája állt fel hagyományos módon, a másik oldalon meg Punie alakulata, de Punie kicsit szabadon értelmezte a szabályokat, ami abban merült ki, hogy minden embere alá igazi lovat adott és lándzsát a kezükbe.

FAIR PLAY FTW!

Látszólag könnyű dolga lett volna Punie-nak, de ahogy a háborús sztorikban szokás akadt néhány fordulat a csata közben, amiről Pyun, Potaru és Paya-tan gondoskodtak. Pyun és Potaru természetesen azt mutatták be, hogy hogyan kell csata közben árulást végrehajtani. Payáról már a korábbi részekben kiderült, hogy végigharcolta a vietnami háborút ezért vannak harci tapasztalatai, ami viszont újdonság volt, hogy nem csak Vietnamban szolgált, hanem harcolt a keleti fronton is a második világháborúban. GAR.

A 8. rész pedig azoknak az animéknek állított emléket amelyekben abnormálisan nagy mellű nők rugdosnak szét mindenféle rosszarcú egyént. Az egész abból indult ki, hogy Pyun és Potaru megettek valami varázssütit amitől felnőtté, egészpontosan nagymellű, hosszúcombú bombázóvá váltak. Ebben a formájukban pedig úgy gondolták, hogy könnyű lesz legyőzniük Punie-t a nővérüket. Rosszul gondolták...

Eddig minden Dai Mahou Touge rész lement a TV-ben, de ez volt az első amelyiket komolyan meg kellett cenzúrázni ahhoz, hogy képernyőre kerüljön. Három olyan jelenet is volt (egy a lovasroham közben, kettő pedig a verekedés közben) amelyet nem akartak megmutatni, ezekkel meg kell várni a DVD verziót. Meg azért is meg kell várni, hogy megtudjuk azt, hogy ez a kettő egyben az utolsó kettő része volt a sorozatnak vagy lesz-e még folytatás. Amennyiben nem lesz akkor majd a Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan 2. szezonja fogja felváltani a Dai Mahou Touge helyét OVA-k terén itt a blogban.

Hozzászólás (0)

Dai Mahou Touge 5-6

2006.10.15. | írta: paTKany | téma: Dai Mahou Touge | 3603 olvasás
BAKA
Szadista tanárnőnél így jár aki puskázik...
...ergo én is szeretnék puskázni az óráján!!!

A Magical Kingdom matematika oktatási szinvonalát jellemzi a kép hátterében Elise. Klasszikus orz.
Tetsuko K.O.
Anego hétköznapi ruhában kawaiiiiiiii

Romantikus menet a körhintán
Anego>>>>>Damon Hill
Initial Touge

Színtiszta zsenialitás! - Ilyen tömören ki tudom fejezni a véleményem a Dai Mahou Touge 5. részéről. Csak ezt a részt külön is megéri megnézni bárkinek, mert:

Az Apocalypse Now (Apokalipszis most), a The Deer Hunter (A Szarvasvadász), a Platoon (Szakasz) és még néhány másik hollywoodi klasszikus is a terítékre került ebben a részben, aminek amúgy Punie-ék matematika témazárója adott alapot.

Még a rész elején kiderült a Magical Kingdom matematika oktatás terén jelentősen le van maradva a világszínvonaltól. Punie az általános iskola első osztályos szintjét tanulta meg a dolgozatra vagyis a szorzótábla első két sorát, de még azt se sikerült neki pontosan visszaadnia. Hogy még nehezebb legyen a lányok dolga, a csökkentlátó öreg matektanár helyett Szadista tanárnő ugrott be vigyázni a dolgozat idejére. Persze Anego és lánybandája nála is megpróbált puskázni, így láthattuk szadista-sensei-t munka közben is. Persze Punie sem akart megbukni, de az ő terve sokkal nagyratörőbb volt egy pitiáner puskánál. Paya-tan vezényelte le az iskola elleni helikoptertámadást ennek kapcsán került sor a háborúsfilm paródiákra is. A támadás célpontja Tetsuko volt egyébként, az ő dolgozatát akarta megszerezni Punie, hogy átírja rajta a nevet a sajátjára.

Szeretném felhívni a figyelmet a dolgozat eredményei utáni jelenetre (ld. screenshot is) amelyben Elise térdel orz-ban a háttérben. Tényleg katasztrófális lehet a matematikaoktatás a Magical Kingdomban...

A 6. rész egy randiról szólt, Anego és Yamada-kun randijáról. Punie és Tetsuko segítettek Anegonak, hogy összehozza a randit Yamada-kunnal, aztán ők voltak azok is akik az egészet a háttérből később tönkretették. :)
A randi a vidámparkban indult, ahol Punie kissé feltúrbózta a különböző látványosságokat. Aztán amikor sikerült teljesen kirázni a lelket Anegoból és Yamadából akkor jött csak a java. A szó szerint elvarázsolt kastélyból egy őrült sofőrrel őrülten rohanó autó lett és egyben egy Initial D paródia. Anego megcsillanthatta autóversenyzői kvalitásait, de ez már Yamada-kunnak a napközbeni események után a soknál is több volt...

Hozzászólás (0)

Dai Mahou Touge 3-4

2006.06.18. | írta: paTKany | téma: Dai Mahou Touge | 4592 olvasás
「Jaj de aranyos mongúzok.」
Talán mégsem annyira aranyosak. :)
Elise családjával csúnyán leszámolt Punie anyukája.

Elise bosszút állni érkezett...
...de nem sok esélye volt Punie ellen. Pedig Punie kézen állva harcolt ellene.
Anego sejt valamit. Punie húgai nem lehetnek különbek a növérüknél.

Testvéri üdvözlés Punie-chan módra.
Ezt még megkeserülöd onee-tan.
Mivan lányok, tócsába ültetek? :)))

Lyrical Tokarev, kill them all!...

..., hogy stílusosan köszöntsem a nagyérdeműt. Megérkezett a Dai Mahou Touge 3. és 4. része.

A 3. részben megismerhettük Elise-t akinek a szülei népszerű uralkodók voltak, de jöttek Esmeralda (Punie anyukája) csapatai és romba döntötték Elise szüleinek a birodalmát. Gondolom ennyiből már értelemszerű, hogy Elise azért jött a földre, hogy Punie-n vegyen bosszút az őt és a családját ért inzultusokért. Itt jegyezném meg, hogy Elise hangját Noto Mamiko adta, imádom a hangját még olyankor is amikor ilyen "badass" karaktereket alakít.
De a rész legjobb szereplője Tetsuko volt, mivel rajta nevettem a legtöbbet. Szerencsétlen lányt Punie-chan kétszer is beküldte maga helyett az Elise által felállított csapdába. Ráadásul amit a mongúzok vs. kígyók jelenet alatt művelt az a hét LOL-ja volt.
Még egy dolgot szeretnék kiemelni ebből a részből, az pedig a háttérzene ami a Punie vs. Elise harc alatt szólt. A midi-szerű hangzástól olyan verekedős-arcade fílingje lett az egésznek.

A 4. rész ismét új szereplőket hozott a történetbe. Pyun-t és Potaru-t akik Punie húgai. Először Anegoba és Tetsukoba botlottak bele, a nővérük keresése közben. Anego persze gyorsan kapcsolt, hogy aki abból a családból származik az biztos valami rosszban sántikál akármennyire aranyos is a mosolya ellentétben Tetsukóval aki hiába látott már minden rosszat, még mindig azt hiszi, hogy a magical kingdomban vannak rendes emberek is. Mielött Anego és Tetsuko megvitathatta volna a kislányokkal kapcsolatos nézeteit megérkezett Punie is, aki jó nővérkéhez méltóan elfenekeléssel üdvözölte a húgocskáit...
Mondanom sem kellene, hogy Pyun és Potaru is azért érkeztek, hogy visszavágjanak Punie-nak minden korábbiért, de csak szerencsétlen Paya-tanon tudtak bosszút állni...
Ebből a részből a befejező jelenetet szeretném kiemelni, nagyon érzékletesen mutatta be az animáció, hogy mennyire járta át a félelem és a rettegés a kislányokat. :)

Hozzászólás (1)

Dai Mahou Touge 1-2

2006.03.22. | írta: paTKany | téma: Dai Mahou Touge | 3268 olvasás
Anego-san az egyetlen bishoujo a lánybandában
Gondolnád róla azt, hogy bármikor letépi a karodat szórakozásból?
Kawaii zöldséghadsereg

Itt már Anego tudja, hogy ki az ellensége. :)
Öngyilkos krumpli - magától főzi bele magát a currybe.
わくわくマスコット村 - Wakuwaku-mascot falu

Na az a tábla a bal oldalon az DURVA.
A hercegnő igazi arca
Punie és Paya a két jóbarát. :)

Örömmel jelenthetem, hogy Mizushima Tsutomu (Haré+Guu, Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan) idén is dolgozik és nem csak az XXXHOLiC-ot csinálja, hanem van egy másik projektje is. Ez pedig a Dai Mahou Touge OVA amiről ez a blogbejegyzés is szólni fog.

Képzelje el mindenki maga elé a Bokusatsu Tenshi Dokuro-chant és a Puni Puni Poemy-t ha ez megvan akkor keverje össze őket. Ha ezt az elképzelhetetlen keveréket is sikerül valakinek vízionálnia akkor már azt is el tudja képzelni, hogy milyen lehet ez az anime. Igen, pontosan. Ez valami mélységesen beteg humorú agyszülemény. :)))

Tanaka Punie egy moemoe~~~ kawaii szőke és zöld szemű kislány akit a magical kingdom-ból küldenek a szülei (akik egyébként az uralkodók ott) a Földre tanulni, ellátva természetesen varázspálcával, aranyos varázsmondókával girliegirlie ruhával, ami ilyenkor kell. Minden adott egy aranyos magical-girl sorozat indításához, egyetlen apró problémával. Punie-chan csak azért játssza az aranyos kislányt, mert az érdekei éppen úgy kívánják. A valóság természetesen ennek éppen az ellenkezője...

Punie-chan valójában egy brutális, szadista, kegyetlen, szánalmat nem ismerő, hidegen számító, hataloméhes, ha kell térdig vérben gázoló és városokat felégető személy akinek csak egy cél lebeg a szeme előtt: a világuralom. Mivel tanulni érkezett a Földre ezért az először azzal a középiskolával kell kezdenie ahova érkezett.

Punie érkezésekor az iskolát Anego-san lánybandája tartja uralom és rettegés alatt. (Megjegyzem, hogy Anego kivételével nem túl nőies egyedekből áll a banda.) Az első részből megtudhatjuk, hogy hogyan leckéztette meg Punie-chan őket mágiával és mágiahasználat nélkül is újrarendezve ezzel az erőviszonyokat az iskolában. Punie-chan mágiája meglehetősen érdekes volt az első részben, aranyos beszélő és járkáló zöldségek siettek a segítségére. A mágia nélküli közelharci stílusa viszont már messze van az aranyostól. Hogyismondjam, azok akiknek csak a gerincét töri el még egész olcsón megússzák...

Nincsen magical-girl anime mascot karakakter nélkül. Ez igaz természetesen a Dai Mahou Touge-re is ezért a második rész egy visszatekintő epizód volt arról, hogy hogyan lett Paya Punie-chan mascot segítőtársa. Ez úgy történt, hogy Punie elment a Wakuwaku-Mascot faluba beszerezni egyet. Ez így leírva egyszerűen hangzik, de dolog kemény kihívás amit a falu táblája köré rakott korábbi mascot-szerzést próbáló egyének koponyái nyomatékosítanak. A faluban ilyen kutyaszerű lények élnek akiket leginkább az Excel Saga puchuuihoz tudok hasonlítani. Ha kell akkor kifelé egy kawaii arcot mutatnak de egyébként mindegyikük iszákos, bűnöző, rasszista(!), kötekedő stb. egyszóval a világ hulladéka alak. Először néhányukkal végeznie kellett Punie-channak, hogy végül kiálhasson a bandavezérrel egy (közepesen véres) egy-egy elleni küzdelemre, amit végül Punie-chan nyert meg így lett a sok börtöntölteléknek való közül a főkolompos Punie mascotja...

A következő két rész (és blogbejegyzés) majd májusban várható. Addig ki-ki nézze meg vagy kerülje el jó messzire a vérmérséklete szerint. (Tippem szerint angol feliratos verzió majd csak a DVD verzióból lesz, vagyis valamikor az 1. DVD megjelenése - április 5. - után).

Hozzászólás (0)