×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Higurashi no Naku Koroni OVA

2007.08.01. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 3741 olvasás
ÓL IN!!!11
Mion-goshujinsama és meido-Keiichi idillje.
"Minna omochikaeri"

Sajnos ki lettek cenzúrázva azok a gondolatok amelyek Keiichi fejében jártak a nyálcsorgatás közben.
Kultúrsokkot okoztak a falusiaknak.

Az állatvédők megnyugodhatnak. Egyetlen macskának sem esett bántódása a Nekogoroshi forgatása alatt. :)

Szokásos klubdélutánnal kezdődött a Nekogoroshi-hen, Keiichiék ezúttal pókereztek. A hinamizawai póker csak annyiban különbözött az átlagtól, hogy nem pénzben licitáltak főhőseink, hanem abban, hogy ki tud nagyobb állatságot bevállalni büntetésnek ha veszít. Korda Gyuri bácsi biztos élvezte volna, ha erről a kártyacsatáról is közvetíthetett volna. Főleg, hogy Keiichinek az egyik leosztásban igazi ÓL IN lapja volt. Keiichi-kun be is mondta az "all in"-t a lapjára bevállalva azt, hogy a korábbi vereségeiből bejött iskolaifürdőruhába (lányoknak készült verzóba ofkoz) meg harisnyatartós szexi cuccba öltözésen túl, még fültisztító-szobalánya is lesz a lányoknak. Mion széles kaján vigyorral jelezte, hogy ínyére lenne egy ilyen szituáció, de amikor Rika erre azt mondta, hogy biztos azért, mert Mion titkon bele van zúgva Keiichibe, akkor lehervadt az arcáról a széles vigyor és jött helyette a szégyenlős pirulós "neeeemiiiiis" szöveg.

Végül bejött a hetespóker úgyhogy a szobalánykodás elmaradt, sőt még a korábbi bevállalásait is visszanyerte így Keiichi. TRAP ALERT! Azért nekünk nézőknek meg lett mutatva, hogy hogyan is nézne ki Keiichi a felsorolt cuccokban. TRAP ALERT! Elhangzott ott még sokminden más a lányok részéről is (sajnos ezeket nem mutatták meg), de a klubdélután végére kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Így aztán úgy álhattak fel az asztaltól, hogy mindenkinek csak egy-egy cosplay bevállalását kellett teljesítenie. A cosplay persze nem csak a beöltözésből állt, végig is kellett együtt sétálniuk a falun a választott ruhában. A ruhákról csak annyit, hogy szerintem Satoko nézett ki a legjobban a csoportból. Cheongsam/qipao=pure HAWTness. Ez a séta volt hivatott összekapcsolni a vicces felét az OVÁnak a komollyal.

Keiichi ugyanis egy olyan utat választott a sétára amelyik az elhagyatott Yagouchi kőfejtő felé vezet. Nem jutottak el a bányáig ugyanis Mion, Satoko és Rika nem igazán akartak odamenni. Mint kiderült szörnyű tragédia történt ott a múltban, aminek a kislány Mion is részese volt valamennyire így el tudta mesélni azt amire emlékezett az eseményekből.

Mion és még öt társa egyszer bújócskázni mentek oda. Mion számára már eleve rosszul indult a móka, mert olyan helyen sikerült elbújnia ahol szörnyű záptojásszintű bűz csapta meg az orrát. Gyorsan meg is találta őt így a hunyó, de nemcsak őt hanem mindenkit "A"-srác kivételével. "A"-srác azért nem lett meg, mert megjelent egy zöldruhás a helyszínen és elzavarta a gyerekeket. "A" estére sem került elő, ezért a szülei végigtelefonálták a gyerekeket akikkel a helyszínen volt, de egyikőjük sem tudta, hogy mi van vele. Úgyhogy "A" apja maga indult el megkeresni a gyermekét a kőbányában. Egyikőjük sem került elő többé élve...

A hivatalos verzió azzal zárta le az esetet, hogy "A" és az apja szörnyethaltak, amikor éjszaka megcsúszott az autójuk a hegyi úton és a szakadékba zuhantak. Egyetlen furcsasága volt csak az esetnek: az aki rátalált az összezúzódott járműre, orrfacsaró záptojásszagot érzett a helyszínen.

Két fontos nyomot is adott tehát a Nekogoroshi a dolgok hátterének vizsgálatához. Egyrészt összekapcsolta a zöldruhásokat a Yagouchi kőbányával, másrészt összekapcsolta a bányát, mint helyszínt egy záptojásszagú gázzal.

Hozzászólás (0)

Higurashi no Naku Koroni 26. rész

2006.09.27. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 3289 olvasás
Egy újabb példa arra, hogy mit TILOS csinálni a lolikkal.
1983-ban éppen kilábalóban volt a világ az olajválságból, de kiváncsi lennék, hogy 2006-os árakon mennyi gázolajhoz jutna Rena? (mondjuk az igaz, hogy lenyúlta a családi kassza maradékát mielőtt lelépett, úgyhogy egy marmonkannányi talán telne belőle
Ki kér tüzet?


Oldest cliché in the book.
Ez is klisé, de ezt amikor két egyenrangú ellenfél egy távoli kameraállásból mutatva egymásnak ront bármennyiszer meg tudom nézni, mert az egyenrangú ellenfelek küzdelme izgalmas.

Túszdráma. Gázolaj. Pokolgép.

Epikus ütközet. Baseball VS bárdvívás.

<div align="center"><img src="http://img63.imageshack.us/img63/3770/epicbattleya1.jpg"></div>

Ennyi spoiler elég is a befejező részről. És, hogy stílusosak legyünk, Rika optimista ígéretével és egyben záró szavaival köszönjünk el a Higurashi no naku koro ni TV sorozattól:
"so, sou iu koto. ii wa, asonde ageru eien no owaranai kono rokugatsu sukina dake ne."

Hogy várható-e folytatás. Egyelőre a válasz az, hogy nem. Talán majd a játék PS2 verziójának megjelenése után, amely három újabb (Taraimawashi-hen, Tsukiotoshi-hen, Miotsukushi-hen) fejezetet csatol az eddigiekhez akkor esetleg megváltozhat ez a helyzet.

Kötelező olvasmányok azoknak akik szeretnének megtudni többet a történetről:
forums.animesuki.com/showthread.php?t=31732
zettai.makenaidesuwayo.com/
hinamizawa.e-n-m.net/

Végezetül pedig szeretném megköszönni Ryukishi07-nek és a doujin csoportjának a 07th Expansion-nak, hogy egy ilyen nagyszerűen megírt sztorit sikerült létrehozniuk.

Hozzászólás (0)

Higurashi no Naku Koroni 25. rész

2006.09.20. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 4090 olvasás
Szóval egy zombi volt ott a fesztiválon?
A Rena féle USO-DA sokadszorra is üt.

&quot;Nem vagy a barátom többé!&quot;
Miont készületlenül érte kicsit Keiichi hirtelen érzelemkitörése.

Hát nem aranyos amikor elpirul? :)
Oishi dühös. Ezt elbaltázta.

<div style="margin-left: 100px;"><div style="MARGIN-TOP: 55px; FONT-SIZE: 120px; MARGIN-LEFT: 2px; COLOR: #dcdcdc; FONT-FAMILY: Times">うるさい</div><div style="MARGIN-TOP: -161px; FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 45px; MARGIN-LEFT: 244px; COLOR: red; FONT-FAMILY: Arial Black">USO-DA</div><div style="MARGIN-TOP: 57px; FONT-SIZE: 26px; MARGIN-LEFT: 27px; COLOR: darkblue; FONT-FAMILY: Tahoma">URUSAI</div><div style="MARGIN-TOP: -96px; FONT-SIZE: 37px; MARGIN-LEFT: 15px; COLOR: darkgreen; FONT-FAMILY: Comic Sans MS">Zombik</div><div style="MARGIN-TOP: 8px; FONT-SIZE: 30px; MARGIN-LEFT: 156px; COLOR: maroon; FONT-FAMILY: Courier">Űrlények</div><div style="MARGIN-TOP: -75px; FONT-SIZE: 22px; MARGIN-LEFT: 151px; COLOR: purple; FONT-FAMILY: Arial">Gonosz klónmásolatok</div><div style="MARGIN-TOP: 20px; FONT-SIZE: 41px; MARGIN-LEFT: 311px; COLOR: red; FONT-FAMILY: Times">嘘だ!!!</div><div style="MARGIN-TOP: -127px; FONT-SIZE: 27px; MARGIN-LEFT: 27px; COLOR: black; FONT-FAMILY: Times">Nem vagy a barátom!</div></div>E fenti bevezető szöveg-kollázs Rena gondolatait hivatott szimbolizálni. Magyarul komplett megzakkant a csaj. Az opening előtti felvezetés során még volt benne egy lehelletni józanság szikra, de amit hallott Oishi-tól az nem tett jót neki. Oishi mondandójának a lényege az volt, hogy Takano összeégett holtteste elvileg az előtt lett hulla, mielőtt utoljára látták volna élve, vagyis egy potenciális zombi volt ott a fesztiválon...

Rena agya pedig már nem bírta el ezt a megterhelést és kilőtte a még megmaradt józanság processzeket. Keiichi amikor meghallotta, hogy Rena eltűnt otthonról még tett egy próbát a jobb belátásra bírására. Sejtette, hogy a szeméttelepen rejtőzik a buszban úgyhogy egyből odament, jó ötletnek tűnt elsőre, de ... ha lehetne szavakkal ölni akkor Keiichi ott meghalt volna azoktól a szavaktól amit Renától kapott. Ha nem egy drámai szituáció lett volna, akkor lehet, hogy könnyesre vigyorogtam volna magam Rena elméletén az űrlények meg a klónozók gonosz összesküvésén. De ez egy szomorú szituáció volt, Keiichi hiába igyekezett mindenáron Rena tudtára adni, hogy vele vannak és nem tettek ellene semmit, Rena hajthatatlan volt. Végül kijelentette, hogy Keiichi nem a barátja többé. orz Keiichi sírva üvöltött a tehetlenség érzésétől...

Ezután jött az a jelenet amitől egy percig borzongott a hátam, Keiichi közölte a többiekkel, hogy mondandója van nekik Renáról. Végre rájött, hogy nem tovább lehet a dolgokat elhallgatni ideje megbeszélni mindent. Mion, Satoko és Rika is biztosították Keiichit, hogy mindenben vele vannak, eme megható kijelentésektől kicsordultak Keiichi könnyei, ÉS...

ÉS AKKOR VÉGRE ESZÉBE JUTOTT MINDEN!

Mi pedig álljunk meg itt egy pillanatra, mert ez a jelenet nem csak az Onikakushit magyarázta meg, hanem rávilágított a fejezetek közötti összefüggésre. Nem tudom, hogy hányan látták azok közül akik ezt olvassák a Groundhog Day (m.c. Idétlen Időkig) című filmet. Én az elmúlt tizenegynehány évben úgy hússzor összesen, csak ajánlani tudom mindenkinek egy zseniális vígjáték olyan klasszikus beszólásokat köszönhetünk neki, mint az "emberek a véreshurkát is szeretik, az emberek barmok" vagy a "mivan ha nincs holnap, most is már másodszor van ma". Hogy miért is hoztam fel ezt a filmet, nos azért mert a Higurashi is valami hasonló, csak itt nem egy nap ismétlődik, hanem több év 1983 nyaráig. Egészen eddig egyetlen személy emlékezett az újra és újra megtörténő évekre ez pedig Rika. Ez megmagyarázza azt is, hogy honnan tudta előre a pontos dátumokat, meg azt is, hogy miért vannak felnőttes pillanatai. Annyiszor megélte már ezeket az éveket, hogy több élettapasztalata van mint bárki másnak, csak bele van zárva egy törékeny kislány testébe. Így egymaga nem képes ellene tenni a hinamizawai eseményeknek (Shion és az injekcióstű ugye...), de most végre felcsillant neki is a remény, hogy végre vége lesz az állandó körforgásnak azzal, hogy Keiichi is emlékezni kezdett. (Nagy kár, hogy az utolsó két fejezet kimarad az animéből így nem láthatjuk, a megoldást a körforgás feloldására.) Ráadásul úgy jöttek vissza Keiichi emlékei abból a "másik világból" ahol Renát és Miont megölte, hogy már a tényleges eseményeket látta a végén és nem azt amit hallucinált. Kiderült, hogy amit ő fecskendőnek nézett az egy filctoll volt, a lányok tényleg csak segíteni akartak amikor beteg volt és nem ártani neki. Most látszott igazán, hogy az Onikakushi mennyire egy szörnyű tragédia volt és ezt Keiichi is érezte. Egyszerre megindító és aranyos jelenet volt, ahogy bocsánatot kért Miontól amiért megölte. Megindító mert Keiichinek tényleg nagyon fájt amit abban a másik világban követett el és aranyos mert Mion először nem értette, aztán meg még el is pirult amikor Keiichi átölelte.

Még egy fontos dolog derült ki a részből, de ezt már korábban is sejthettük. Takano naplója tartalmának a fele se igaz.
A következő héten a sorozat végetér, reméljük sikerül megfékezniük Keiichiéknek Renát mielőtt további emberéletekben tesz kárt...

Hozzászólás (1)

Higurashi no Naku Koroni 24. rész

2006.09.13. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 2935 olvasás
Kicsit véres a torka, semmi komoly. :)
Ahogy Korda Gyuri mondaná: ezekre a lapokra ÓL IN-t kell játszani!
Kúl kameraállás

Valamit rejtegethet Takano, hogy így félrefordított fejjel beszél...
Nem a letört műkörmeitől ijedt meg ennyire.
Psszt Keiichi-kun, van nálad egy kis felesleges WC papír? ;)

O_O
Régóta akartam betenni képet már Chie-senseiről. Külön bónusz most, hogy ezen a lolik is rajta vannak az osztályból.
Okonogi borítékja

A Watanagashi fesztivál után Tomitake menetrendszerűen olyan erősen és olyan véresre kaparta a torkát amelynek következtében elhalálozott. Takano meg szintén menetrendszerűen eltűnt...

Jöhetett tehát Oishi a kérdéseivel, de most nem Keiichit ültette a kocsija hátsó ülésére, hanem Renát. Aztán ahogy szóba került Takano lassan átváltott a kép egy flashback jelenetbe, Renával és Takanoval. Úgy látszik Takanonak szórakozása, hogy a könyvtárban csapjon le a mit sem sejtő áldozataira. Ezúttal Renára sikerült rátukmálnia a hagymázas elméleteit tartalmazó feljegyzéseit Oyashiro-samáról. Nem jó előjel, a Meakashiban már láthattuk, hogy Shionra sem volt egészséges hatással az, hogy elolvasta. Ezen kívül még volt egy fontos momentuma a könyvtári beszélgetésnek, láthattuk Renát hallucinálni annak kapcsán, hogy ránézett a csuklóján található egykori vágásnyomokra és visszaemlékezett a keletkezésükre.

A következő jelenet már ismét a jelenben a hazafelé vezető úton játszódott. Vagyis egész pontosan az út melletti bokorban, ahova Rena rántotta be a hazafelé tartó Keiichit. Kezd kicsit paranoid lenni Rena (egyelőre csak egy kicsit) első mondata az volt, hogy úgy érzi, hogy figyelik. Ezután megbeszélték a Tomitake és Takano halálával kapcsolatos dolgokat. Az előző rész blogbejegyzésében már felvetettem, hogy vajon mennyire lesz képes bízni Rena a barátaiban. Nos úgy néz ki, hogy Rena bizalmi hálója elkezdett súlyosan erodálódni. A Gosanke-t (Gosanke=a falu három vezető háza vagyis a Sonozaki, a Kimiyoshi és a Furude) sejti Rena is az átok mögött (úgyanúgy ahogy a korábbi fejezetekben Shion ill. Keiichi; én viszont már egyre kevésbé hiszek a Gosanke bűnösségében) így megtiltotta Keiichinek, hogy másnak is beszéljen a kettejük között elhangzottakról. Összefoglalva tehát ezen ponton Rena már csak Keiichiben bízik meg. Rögtön adódik a kérdés, hogy meddig fog vajon, de ez majd a következő rész zenéje lesz. Térjünk vissza az elhagyatott úthoz, ami ezúttal nem volt annyira elhagyatott. Rena távoztával Keiichi folytatta (volna) az útját hazafelé, de egy az út mellett álló fehér furgonból utánadudáltak. Akik eddig követték az eseményeket, gondolom sejtik már, hogy kik ültek a furgonban...

Igen, a zöldingesek voltak. Egyrészt útbaigazítást kértek Keiichitől az iskola felé, másrészt Renáról érdeklődtek. Tudom a korábbi részekben sokkal biztosabban írtam ezekről a zöldruhásokról, de most el vagyok bizonytalanodva. A fene se tudja már, hogy kinek dolgoznak ezek, de az legalább kiderült, hogy Okonoginak hívják közülük a sunyibb arcút bár ez is csak később a rész végén a borítékról.

Az eyecatch után egy hosszú Rena-Keiichi telefonbeszélgetés következett, és ezúttal a hosszún tényleg hosszút kell érteni mert úgy 6 percig tartott. Ennek a részletezése sajnos kimarad a blogból, a bonyolult szövege és hossza miatt. Takano jegyzeteinek tartalma volt a beszélgetés tárgya amúgy. Mindenesetre Takano beállhatna csicskásnak Abdul Alhazred mellé ezzel a mini-Necronomiconjával. Miért is? H. P. Lovecraft fiktív őrűlt arabjához és annak könyvéhez hasonlóan Takano jegyzetének olvasói is vesztenek a józan eszükből valamennyit az őrület javára. :)

Azért van valamennyi alapja Rena kezdődő üldözési mániájának, ezt a rész végén a jelenet Okonogi borítékjával egyértelművé tette...

Hozzászólás (0)

Higurashi no Naku Koroni 23. rész

2006.09.06. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 4454 olvasás
2.128.966 yen ennyi maradt a számlán

Mire megtalálta Teppei az öngyújtóját, már késő volt neki...

Kúl Oishi póz. Ezt el kéne tanulni tőle.

DÖGÖLJ MEG, <span style="font-size: 14px; line-height: normal">DÖGÖLJ MEG</span>, <span style="font-size: 24px; line-height: normal">PUSZTULJ MÁR MEG VÉGRE!</span> - üvöltötte Rena miközben újra és újra lesújtott a vascsővel. Az áldozata arca a felismerhetetlenségig deformálódott, fogai kitörtek az állkapcsa és nyelve helyzete messze eltért a természetestől. Írtam ezt tegnap éjszaka a fórumba miután megtekintettem a részt, és ide a blogba is jó lesz ez bevezetésnek.

Miután Rena megtudta azokat a csúnyaságokat Ritsukoról és Teppeiről az előző részben, hazasietett, hogy ellenőrizze az apja banki kivonatait. A kijózanító valóság még rosszabb volt mint hitte. A milliók elúsztak, alig maradt meg kétmillió a válás utáni ötvenből, Ritsuko rendesen kiforgatta őket. A következő napon Ritsukoval találkozott szembe Rena amikor hazaért, mivel érthetően nem volt kedve ezzel a nőszeméllyel egy levegőt szívni kimentette magát, hogy a titkos búvóhelyén a buszban töltse el az időt. Ritsuko viszont megsejtette, hogy nem stimmel itt valami és követte Renát a szeméttelepre...

Udvarias hangnemben kezdték el a beszélgetést ugyan, de ennek ellenére érezhető volt a konfrontáció elkerülhetetlensége. Amikor pedig Ritsuko megpendítette a házasságot mint lehetőséget azonnal megfagyott a levegő. Rena kategórikusan kijelentette, hogy márpedig arról szó sem lehet és mindent megtesz ellene. Erre Ritsuko azzal felelt, hogy Renának esélye sincs, merthogy már terhes. Erre jött válaszként egy igazi klasszikus Rena féle <span style="font-size: 24px; line-height: normal">USO-DA!</span> szóval szépen elmérgesedett a vita. Sőt tettlegességig fajult, mert előbb ütlegelni majd fojtogatni kezdte Ritsuko Renát. Talán meg is fojtotta volna, de ahogy ilyenkor a filmekben lenni szokott kezébe akadt Renának előbb egy üvegcserép majd utána egy vascső...

Ritsukot ezzel kipipálhatta a kaszás a listáján. Jöhetett a következő a listán vagyis Teppei. Ez utóbbi még tett is arról hogy tovább fokozódjon Renában az agresszió. Rena éppen arra ért haza, hogy Teppei brutalizálta az apját. Renának ennyi elég is volt, hogy gyorsan kidolgozzon egy tervet Teppei kiradírozására, mint a boldogságát akadályozó egyik tényezőre. Ügyesen elcsalta a hülyét a szeméttelepre, aztán megmutatta neki, hogy hogyan kell bárddal középső választékot csinálni a frizurába. Mondhatjuk úgyis, hogy megfésülte Teppei jobb és bal agyféltekéje közötti területet. Eléggé csúnya látvány volt...

[EYECATCH]Ez itt a reklám helye.[/EYECATCH]

Az epizód második fele a barátságról szólt. Úgy tűnt, hogy Rena egyedül marad és Rena is úgy érezte, hogy mindenki magára hagyta. De egy hosszú beszélgetéssel Keiichi és a többiek meggyőzték, hogy ez nem igaz. Igenis számíthat a barátaira, még egy ilyen helyzetben is! Aztán, hogy a barátság tényleg kiállja-e az idő próbáját még nem tudni. Az biztos, hogy Oishi felügyelő széles vigyorral az arcán már felkészült a kérdéseivel.

Hozzászólás (1)