×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Juuousei 11,5

2006.06.29. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 3349 olvasás
Helló. :)
Wtf! >_O
Hazug dög vagyok, de te imádsz, igaz?

Nyehe. :3
*sóhaj* :(
Hál'istennek!

>___>
Awwwww. *hug*
Így sem rossz, na. :D

Nos, a lényegretörő képsorok után... xDDD (Jól van na, engedtessék meg nekem egy utolsó fangirl-pillanat!) Ma sugározták volna Japánban a Juuousei 12. részét, ha lett volna. De mivel nem volt, most inkább egy "rövidke" értékelést írok a cuccról, és "pár szót" arról, hogy mi maradt ki az animéből, és ez miért fontos.

Szóval, úgy általában... pár helyen már írtam, de úgy általában az a véleményem, hogy ez egy nagyon jó kis anime volt. Semmi világmegváltó vagy bármi (leszámítva talán a gyönyörű látványvilágot), de minden benne volt, ami egy jó és élvezetes animéhez kell: érdekes karakterek (akik jól néznek ki, valljuk be, ez sem utolsó szempont xD), érdekes sztori, gyönyörű zene és egy igazán elsőrangú seiyuu-gárda, benne két újonccal, akiknek megvoltak a gyengébb pillanataik, de azokat leszámítva meglepően jól állták a helyüket. A grafikára, animációra és a zenére azt hiszem, már eleget nyáladzottam, nem érdemes megismételni :D ezenkívül, mint a Bones animéknek általában, ennek is volt valamije, ami nagyon sok animéből hiányzik: lelke. Ezt az animét szerették a készítői, és ez érződik is rajta.

Más kérdés, hogy sajna valaki fejes a stúdióban úgy gondolta, jó ötlet egy 5 kötetes, nagyon jól kidolgozott, rengeteg háttérinfóval rendelkező (sőt, sok értelemben a háttérinfótól függő) történetet 11 epizódba adaptálni... nos, nem volt jó ötlet. Tény, hogy a sztorit, jobban mondva egy lecsupaszított vázát, sikerült belegyömöszölni a 11 epizódba, de ez azzal járt, hogy gyakorlatilag semmi másra nem volt idő - a karakterek és kapcsolataik részletesebb kiépítésére (ennek leginkább Third és Thor kapcsolata itta meg a levét), de leginkább a háttérinformációkra, ami azzal járt, hogy a vége mindenről szólt, csak arról nem, amiről a sztorinak tulajdonképpen szólnia kellett volna, minden benne volt, csak éppen a lényeg nem. Ennek ellenére is azt mondom, hogy egy nagyon jó animéről van szó, csak éppen, mint oly sok más anime esetében is, az utolsó epizód nem éppen sikeres lezárás.

Azoknak, akiket érdekel, íme pár lényegesebb információ, amelyek fényében érthető lesz pár dolog a történettel és a szereplőkkel kapcsolatban.

Hogy Thor miért "született", az emberiség miért haldoklik, és hogy jön a képbe Chimaera... erről csak pár mondat erejéig esett szó az animében, pedig nyilvánvalóan elég fontos. :D Az emberiség azért haldoklik a Balkan-rendszerben, mert minden terraforming ellenére az ottani körülmények egyszerűen nem embernek valók. Vagy túl kegyetlen és rideg a környezet, vagy pedig túl mesterséges és steril - egyik sem "természetes", és az emberiség biológiailag nem képes hozzájuk alkalmazkodni. Ezért indult el a Midgard-projekt, amit az animében is elmagyaráztak: létrehozni egy olyan emberi fajt, ami képes minden körülmények között túlélni, így a Balkan-rendszerben is megél majd. A projekthez tenyésztelepként a Chimaerát és az Io-II laboratóriumot használták, ahol gyakorlatilag "kitenyésztették" Thort. Csakhogy mindeközben, Odinék tudta nélkül, a Chimaerán a kegyetlen körülményeknek és az odaérkezők biológiai hátterének (a legtöbb ottani a rendszer külső régióiból jött, így a szervezetük alapból erősebb volt) köszönhetően kialakult egy teljesen új emberi faj, aminek már nem a Föld, hanem a Chimaera az anyabolygója, és képes megélni ebben a környezetben mindenféle speckó DNS nélkül, míg a földi emberek kihalnak. Thor erre döbben rá a végén - hogy tulajdonképpen nem ő az emberiség reménye, hanem maga a chimaerai faj, leginkább a nők, akik képesek életképes utódokat szülni és így fenntartani a fajt. Ezért nevezi el azt a talált kislányt Tizunek - "remény", ugye.

Ami az iker dolgot illeti, az leginkább szimbolikus dolog. Ugye kiderül, hogy Thor nem volt vér szerinti testvére Rainak, és a különleges biológiai hátterének köszönhetően volt sokkal életrevalóbb, mint Rai. Földi emberek és chimaerai emberek, hasonlóak, de mégis mások - a mangában Odin utolsó szavai ezek: "Ne felejtsétek el a másik fajt, akik itt éltek... a testvéreiteket." Third/Sigurd és Thor hasonlósága szintén erre utal. Third ugye eredetileg úgy nézett ki, mint Thor - az animéből nem derül ki, de a Balkan-rendszerben úgy tartják, az ezüstszőke haj + világos szemek a legtisztább földi vér bizonyítéka. Sigurd tehát "fajtiszta" földi ember, emellett gyenge, határozatlan (kivéve, hogy bármit megtesz az álmáért), álmodozó. Hogy képes legyen megélni a vad Chimaerán, egy kitalált karakter álcáját ölti fel: egy saját magával tökéletesen ellenkező, sötét bőrű/hajú, magabiztos, életerős fickóét, aki képes mindenre, amire Sigurd nem... olyat, amilyenné a 100% chimaerai Thor is válik a végén. (Persze ebbe nyilván belejátszott az is, hogy Thornak Third volt a példaképe. :D)

Third úgy általában meg... sz'al, ugye tudjuk, és Thor is megtudja, hogy "Third" mint olyan nem létezett, csak a Sigurd által létrehozott álca volt, aki mögé Sigurd gyakorlatilag elbújt. Az animében persze ez időhiány miatt máshogyan lett, de eredetileg Third és Sigurd két különböző személyiség, és a mű-személyiség végül a valódi fölé kerekedik. Karimot "Third" ölte meg, mert Sigurd képtelen volt megtenni - Third ezt a legvégén árulja el Thornak, hogy ha gyűlölni akar valakit, őt gyűlölje, ne Sigurdot. "Gyűlölj... és ne felejts el." Ebben (és Thor reakciójában) azért elég sok minden van, ami az anime idevágó jelenetéből sajnos nem igazán jött át.

Lehetne még sorolni a mindenféle plusz infókat, de lényeg ami lényeg - nagyon élveztem ezt az animét, még az utolsó részével együtt is, és remélem, nem én voltam az egyetlen. De azt is remélem, hogy előbb-utóbb sikerül lefordítani a mangát, hogy mindenki elolvashassa, és megtudja, miről is szólt az egész. :D

Hozzászólás (0)

Juuousei 11. rész

2006.06.23. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 4201 olvasás
Minden scifi tanulsága: a központi számítógép mindig EVIL!
Vérengző növények 3
Juuou

Így megy semmibe egy élet munkája és szenvedése
*szipp* ;______;
A bolygó akarata

*szipp2* ;______;
*szipp3* ;______;
OMG.

Bones, Bones.... BONES... *sóhaj* Tényleg igaz az, amit valaki mondott róluk: eszméletlen jó animéket csinálnak, de befejezni általában nem tudják őket. A Juuouseire ez pontosan igaz, hozzátéve, hogy itt az írók már helyből hátrányból indultak, hiszen egy olyan sztorit kellett 11 epizódba belepréselniük, amihez minimum 13 kellett volna. Mégis, ez nem igazán kifogás arra, hogy sikerült tökéletesen félreérteniük a történet lényegét... no mindegy. Van egy olyan érzésem, hogy hosszú lesz ez a bejegyzés, úgyhogy valószínűleg egy külön bejegyzésben fogok végső értékelést adni a Juuouseiről. Így röviden csak annyi, hogy nagyon tetszett, nagyon megszerettem, és véleményem szerint egy nagyon jó kis anime... még az enyhén elcseszett (de végülis azért élvezhető) utolsó résszel együtt is.

Mindenesetre, uccsó epizód. A sztori összefoglalva: stuff happens, people die. :D;; Thorék megérkeznek Hecatéra, az Io-II laboratóriumba, ahol az a kellemetlen tény fogadja őket, hogy az ott tárolt, időközben önálló életre kelt chimaerai növények unalmukban lemészárolták az ottaniakat (emlékezzünk, a chimaerai növények húsevők). Thor, Sigurd és kis csapatuk a Valkyrie (= központi számítógép) keresésében előrenyomul, és megérkezik egy sötét terembe, ahol hirtelen meztelen emberek bukkannak elő és kezdik irtani őket. Némi zavar után kiderül, hogy a ezek nem mások, mint az egykori chimaerai "királyok" - a Valkyrie egymás után éleszti fel őket, hogy megvédje magát. Míg Sig elintézi a támadókat (hja kérem, kiváló reflexek és emberfeletti erő nem védelem a golyók ellen), Thor nemes egyszerűséggel cafatokra lövi a maradék, sztázisban fekvő királyt.

Ekkor hirtelen egy hologram jelenik meg, és nem más szólítja meg a társaságot a Valkyrien keresztül, mint Thor "anyja", Eva Klein... jobban mondva, mint a mangából egyértelműen kiderül, a Valkyrie így, pszichológiai hadviseléssel próbálja jobb belátásra bírni a bandát. A Valkyrie érdekes információkkal szolgál: a Chimaera átalakítását mindenképpen véghez kell vinni, ugyanis ez az egyetlen bolygó, ami az emberiség új otthona lehet. A Föld ugyanis 130 évvel ezelőtt elpusztult. HOPPÁ. Az a meteor, ami 500.000 évvel ezelőtt elhaladt a Chimaera mellett, és ráállította a mostani pályájára (így lehetővé téve rajta az életet), idővel megérkezett a Földhöz, és telibe találta. Ez persze titok maradt, hiszen nem lehetett csak úgy bejelenteni, hogy "az anyabolygónk végleg elpusztult"...

A hír érthetően sokkolja Sigurdot, akinek ezzel csupán egy élet munkája ment tökéletesen kárba (btw yay, Oguri~~ nagyon jó volt ebben a jelenetben). Thor persze nem hagyja, hogy sokáig fetrengjen az önsajnálatban. Talán Sig az egyetlen, akinek tönkrement az élete? Ő legalább választhatott - Thor erre esélyt sem kapott. Thor dühösen kivonul, nyomában Dr. Lokival, a Valkyrie központi része felé, ahová nemsokára Sigurd is utánuk jön... magabiztosabban és határozottabban, mint eddig. Miután nem találnak módot a Valkyrie leállítására, Sig azt javasolja, egyszerűen pusztítsák el. Loki tiltakozik, hogy akkor az egész hely elpusztul, de Sig vállat von - csak Thor élje túl, annyi bőven elég.

Mindeközben gond van a Chimaerán, legalábbis Odin számára. A bazi golyók, amiknek a vibrálásával akarták megváltoztatni a bolygó forgási idejét, nem működnek. Egy kis utánanézés kideríti, hogy nem más, mint a növények állították meg őket - körbefonták a golyókat, így azok gyakorlatilag használhatatlanná váltak. Eközben Tizu és az időközben magához tért Zagi az utolsó embereket terelik be a Dagger Pagodába, ám a Fekete Törzs egyik életben maradott tagja hirtelen előbukkan, és rálő Zagira... és Tizut találja el, aki a golyó útjába ugrott, hogy megvédje Thor barátját. A talaj ekkor megnyílik, és ők lezuhannak - jópár méterrel lejjebb érnek földet, ahol Tiz meghal (;_____;), Zagi pedig rádöbben, hogy a Chimaerának, a természetnek "lelke" van... és nem hagyja magát elpusztítani. Hogy ezután mi történik vele, azt nem derül ki (de a mangából tudjuk, hogy Tizu holttestével együtt elnyelte a föld).

Eközben Thor és Sig próbálnak menekülni az Io-II-ből, de a talaj ott sem épp biztonságos, és Sig majdnem belecsúszik egy aknába, de Thor elkapja. De Thor hiába biztatja, hogy gyerünk, másszon fel, Sig nem hajlandó rá... és ARGH, itt érik be az a változtatás, ami Third karakterét érte az animében, és aminek eredményeképpen kimaradt az egyik legjobb, legszebb jelenet... ;______; Végülis, így is szép volt meg minden (sok-sok gratula Oguri Shunnak és Doumoto Kouichinek), de nem volt akkora érzelmi ereje, mint a mangában. Az animében Sigurd ismét felveszi Third szokásos stílusát, előhúzza a pisztoláyt, és közli, hogy itt az ideje, hogy végetérjen az ő szánalmas története. "Menj haza a Chimaerára, főnök... Tiz vár rád." *DURR* Wah. ;_;

Thor nagy nehezen kikeveredik az épület tetejére, ahol észreveszi, hogy a bőre színe máris változásnak indult - a génjei még ilyen helyzetben is csak a túléléssel törődnek. (Fel lehetne tenni a kérdést, hogy ennyi erővel miért nem öt évvel ezelőtt kezdett el változni, de minek. :D;; ) Ismét átadná magát a depressziónak, ám ekkor megjelenik előtte Tizu, és kéri, hogy jöjjön haza... és mit ad isten, előbukkan egy helikopter, hogy felszedje az utolsó élő embert a környéken, Thort.

És most előreugrunk néhány évet...

Cheng és Third ex-sidekickje (mi is a neve?) egy árva kislányt találnak az elpusztult Dagger Pagoda tövében. A kislány fél tőlük, ám ekkor megjelenik Thor... aki egy az egyben úgy néz ki és úgy viselkedik, mint Third. (Na igen, szegény srácnak nem volt más példaképe... :D Btw, bár az animéből ez ugye kimaradt, szerintem ez szép utalás arra, hogy Thor nem felejtette el, de nem is utálta meg Thirdöt.) A kislánynak nincs neve, úgyhogy Thor a "Tiz" nevet adja neki, ami azt jelenti, remény... hiszen a Chimaera a remény bolygója.

....ez pedig nagyjából annyit jelent, hogy az anime írói vagy teljesen félreértették a sztori lényegét, vagy egyszerűen idejük nem volt rá, hogy kifejtsék, de erről majd a következő bejegyzésben írok.

Hozzászólás (0)

Juuousei 10. rész

2006.06.17. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 3230 olvasás
Asgard
Engem csak szép emberek molesztálhatnak, randa öregurak nem!
Eva Klein & babák. Awwww.

Meet the Ultra Feckin' Huge Plot Twist.
Third egy kifejezetten tragikus karakter... ;__;
Thor érthetően depressziós...

Lokiban is elpattant a húr
A golyó. o_o
BWAH.

Ez az utolsó előtti rész (MIÉRT??! ;___;), amiben bár nagyon sok mindenre fény kerül, az őrült rohanásnak áldozatul esett két kedvenc jelenetem, amiből egy elég wtf helyzet is kialakult... ráadásul néhány helyen eltér a sztori a mangától. Na mindegy, ezekről majd később.

Third, Thor és Tiz tehát belépnek a Dagger Pagodába, ami, mint kiderül, egy lift, és Asgardba viszi őket... pontosabban, a Sátán maga Odin hajójára. Itt Thor végre lehetőséget kap, hogy élete tönkretevőjének szemébe nézzen, és válaszokat követeljen... egyedül. Tizut egy elkülönített szobába kísérik, míg a parancsnok gratulál Thirdnek... de miért is?

Mindeközben Thor szemtől szembe kerül Odinnal és Loki doktorral, aki az Io-II-es laboratórium egyik tudósa (a lab, ahol Zagi a lefagyasztott királyokat látta). Miután kiörvendezte magát Thor szépségén (Thor hátára gyerekkorában valaki kitűzhetett egy "uke vagyok, molesztálj!" cetlit, ami azóta is ott van), Odin meglepő válaszokkal szolgál Thor kérdéseire.

Elkezdtem írni a részleteket, de egy óra múlva rájöttem, hogy ha leírom az egészet, hajnali négykor is itt fogok ülni, egy ötoldalas blogbejegyzéssel, úgyhogy röviden: Thor nem ember, genetikai manipulációs folyamat eredményeként született, és az égvilágon semmi köze nincs a Klein családhoz. Az ok: a Balkan-rendszerben az emberiség haldoklik - nagyjából ötven év van még hátra a kipusztulásig, így az a döntés született, hogy DNS-kísérletekkel ki kell alakítani egy "bennszülött" fajt, ami képes megélni ilyen, a földi körülményektől ennyire eltérő világban is. Vagyis, a Chimaera gyakorlatilag egy kísérleti tenyésztelep, ahol a legéletrevalóbbak (a királyok) DNS-ét felhasználták egy tökéletes, minden környezetben túlélni képes faj kialakításához, aminek az utolsó egyede, a kísérlet végeredménye, aki az emberiség jövőjét hordozza magában, nem más, mint... mint...... úgy bizony, Thor.

Thor tehát különleges: több száz Vadak Királya "leszármazottjaként" nem csoda, ha a képességei messze meghaladják az átlagemberét (íme a magyarázat arra, hogy miért volt már 12 évesen erősebb, okosabb és érettebb, mint Rai). De van itt még más is. Thor legkülönlegesebb, veleszületett képessége nem más, mint a hihetetlen erős túlélési ösztöne, ami lehetővé teszi, hogy minden környezethez alkalmazkodjon. Ezért noha genetikailag semmi köze az anyjához, Evához (aki "hagyományos" módon hordta ki és szülte meg), a méhében annyira alkalmazkodott az anyjához, hogy felvette a vonásait. (...vagy valami ilyesmi, sose értettem a technoblablához) Rai pedig nem volt más, mint a Klein házaspár saját gyereke. A teszt utolsó fázisa az volt, hogy megnézzék, Thor képes-e megélni Chimaerán, és az őseihez hasonlóan Vadak Királya lenni... de Eva Klein, aki a saját fiánál jobban is szerette Thort, végül tudós létére nem volt hajlandó ebbe belemenni, úgyhogy Odin kénytelen volt erőszakot alkalmazva elvenni tőle a fiút.

Ezt hallva Thor természetesen enyhén összezavarodik és összeomlik, de a sokknak még nincs vége. Az ajtó ugyanis kinyílik, és nem más lép be rajta, mint Sigurd Heiser... vagyis, Third. Mint kiderül, "Third" sosem létezett: Sigurd Odinék megbízásából volt Chimaerán, hogy vigyázzon Thorra, az emberiség utolsó reményére. A küldetés érdekében Sigurd megváltoztatta a haja és bőre színét, hogy ne legyen olyan feltűnő az ott élők között. (Sigurd egy árvaházban nőtt fel - mint a mangából kiderül, valahol a rendszer peremvidékén -, és az első szép dolog, amit életében látott, a Földről készült hologram volt. Azóta csak arról álmodott, hogy egyszer eljut a Földre, ezt a küldetést is azért vállalta, mert ígéretet kapott rá. "Bármit is kelljen megtennem... bármit is kelljen elveszítenem...")

Vagyis, ami Thort illeti... minden hazugság volt. A gyerekkora, a szülei, Chimaera, még Third is... Thor összeomlik, és depresszióba zuhan. Tiz próbálja vigasztalni - nem nagyon érti, mi folyik itt, de ő szereti Thort és akármi, akárki is legyen, mindig mellette marad. Thor hálás ezért, és megígéri, hogy hazamennek együtt, és gyereket csinálnak (akinek eddig még nem tűnt fel, ez a kifejezés a chimaerai eufémizmus arra, hogy "szeretlek" ^^;; ).

Azonban ekkor olyasmi történik, amire senki nem számított. Mivel megvan a végső DNS-minta (= Thor), Odin úgy dönt, bevégzi a Midgard-tervet: mesterségesen átalakítja Chimaerát, hogy a Thorból kivont DNS-sel "felszerelt" újszülöttek ott tudjanak majd nevelkedni, mivel Chimaera jelenleg még az ilyen "balkan-fajtának" is túl kegyetlen hely. A mesterséges átalakítás viszont azzal járna, hogy az ott élők az éghajlatváltozás miatt elpusztulnak... de ez már nem érdekli Odint, aki visszavonhatatlanul a hübrisz bűnébe esett.

Az átalakítás úgy történne, hogy a Chimaera forgási idejét mesterségesen felgyorsítják valami bazi golyók segítségével (mondom, hogy nem vagyok jó technoblablában). A hirtelen mozgásra felfigyelő Thor, Tiz és Third együtt rohannak az irányítóterembe (és Tiz valamilyen oknál fogva egyáltalán nem lepődik meg Third "új" külsején... -_- erre azért figyelhettek volna a készítők), ahol megtudják, hogy a folyamatot itt helyben nem lehet megállítani - a szerkezeteket csak Hekatén lehet leállítani. Thor elhatározza, hogy megy és megállítja őket. Itt hangzott el a két kedvenc mondatom az epizódban:

Thor: Te pedig velem jössz. Az én "Harmadikom" vagy.
Sigurd: A te parancsodat nem követem. De a küldetést előre nem látott dolog akadályozza - ezért megyek.

Aha, peeeeeeeeersze.

Nnnnaigen. Mivel már így is rettentő hosszú ez az entry, nem megyek további részletekbe, csak pár szót írok még arról, ami a leglényegesebb eltérés a mangától: Third.

Fentebb olvasható, hogy az animében Sigurd miért és hogyan lett "Third", majd ismét Sigurd, a küldetés végén. A mangában viszont Sigurd és Third két különböző személyiség: Third csak egy szerep volt, de a Chimaerán töltött több mint tíz év alatt szépen önálló életre kelt (a la Riff), és a sztori végén ez fontos is lesz. Az, hogy az anime ezen változtatott, jó is és rossz is... A mangában kicsit fura volt a végén az oda-vissza váltakozás Sigurd és Third között, ráadásul manga!Sigurd egy karót nyelt lúzer. Az animében ez szerencsére nem lesz így, de nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogják így megoldani a végét. Meg aztán, bár így a karakter új, drámaibb mélységet kap, de egyben klisésebb is lesz, és egy kicsi, ám érdekes részlet elveszik belőle.... No mindegy.

Jövő héten utolsó rész! ;_____; Miért nem lehetett hosszabb ez az anime?

Hozzászólás (0)

Juuousei 9. rész

2006.06.09. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 3147 olvasás
Beteg egy páros, pont egymásnak valók.
A másik két szerencsétlen...
Hoppá.

Na vajon ki ő...
Csak nem izgulunk, Third?
「Nem halhatok meg fanservice nélkül!」

「Ne bízzak meg benne...?」
「Az ISTEN SZERELMÉRE, mit ülsz ott?!」
Na VÉGRE...

Ó, az érzelmek szövevényes hálója. Tizu Thort szereti, Thor Karimot, Karim pedig... kit is?

Míg Thor a lesújtott Tizuvel próbál szót érteni ("Most szeretsz vagy nem?" "Szeretlek!" "Akkor csinálj nekem gyereket!" "De nem úgy szeretlek!" "...Nem értem!!"), Karim Zagit vonja kérdőre: mi áll a cselekedetei mögött? Nem vall rá az, hogy csak így elfogadja a másodi helyet. Hát nem azt akarta Zagi, hogy egész Chimaera az övé legyen? Hogyhogy feladja ezt az álmát?

Zagi válasza: "ki mondta, hogy feladtam?" Mint kiderül, Zagi számára Thor csak egy eszköz, a legvégső ütőkártya. Bizony, Zagi már csak ilyen, az emberekre csak eszközként tud tekinteni... Karim is csak eszköz, aki (persze öntudatlanul) Zagi számára kedvezően befolyásolta Thor döntését, és akinek ezután az a feladata, hogy Thor minden mozdulatát jelentse Zaginak. Karim elszörnyedve hallgatja Zagit - hogy lehet egy ember ilyen? És hogy lehet, hogy ő még így is... Nos, igen. Karim még így is szereti Zagit, és amikor a férfi választás elé állítja, képtelen dönteni. (Mondanám, hogy nincs ízlése, de Thort is szereti... úgyhogy szerintem Karim egyszerűen mazochista. Jól összeillik S/M King Zagival. :D)

Karim kétségbeesetten a távozó Zagi után rohan, de amikor utoléri azt, akit ő Zaginak hisz, egy tőrrel a mellében végzi. Hoppá. Utolsó gondolataival Karim rádöbben, hogy Zagi azért ölte meg, mert nem tudott dönteni... "Hát ennyire szeretsz engem?" (Ez persze több szempontból is hülyeség, de Karim így legalább boldogan halt meg.) Ezen a ponton szeretném megragadni a lehetőséget, hogy gratuláljak Paku Rominak, Karim seiyuujának (további szerepek: Ed Elric, Loran Cehack, stb.), aki ezzel a szereppel bizonyította be, hogy huzamosabb ideig is képes női hangot kiadni magából. Gratula! ^o^)/

A Karim kiáltozására előrohanó Thor és Tiz már csak a lány holttestét találják meg. Thor persze kiborul, és Zagira támad - elvakult dühében nem tűnik fel neki, hogy Zagi nem igazán érti, mi a baja. A köréjük gyűlt tömeg szintén nem érti, miért esett egymásnak a két vezér, de ekkor a semmiből előbukkan Third, és bejelentve, hogy Thor és Zagi az utolsó törzsfők, kihirdeti a Juuousent - a harcot a Vadak Királya címért. (Érdemes elgondolkodni, hogy Thirdöt mikor láttuk hasonló dolgot csinálni, és milyen szituációban...)

Mivel Thor a főszereplő, a harc kimenetele természetesen nem kétséges: Thor átlát Zagi trükkjein, és végül halálosan megsebzi a férfit, majd döbbenten hallja, hogy nem ő volt a gyilkos. Hoppá #2. Zagi magához inti a srácot, és egy fanservice-szel jól megfűszerezett jelenetben a fülébe súgja: "Ne bízz benne!" Persze a mondatot már nem fejezi be, de Thor nem tudja nem észrevenni, ki tart éppen feléjük: Third.

Kicsit fura úgy nézni a Juuouseit, hogy már tudom, mi fog történni, de ennek köszönhetően olyan dolgok is feltűnnek, amik egyébként nem (pl. a hasonlóság Thor és... na majd a köv. részben meglátjátok, ki között :D). Pl. a mangában annyira nem tűnt fel, de itt nagyon látszik, hogy Third mennyire siet. Eddig általában hagyta, hogy Thor kiélje magát, mielőtt közbelépett volna, de most csak egy hajszál választja el attól, hogy saját kezűleg taszigálja szerencsétlen srácot a Dagger Pagodába, amiből hirtelen fény tör elő. Thor hezitál - Zagi még nem halt meg (csak elájult), és Karimot se akarja így itthagyni (...hogyan? She's dead, Jim!). Third egyre idegesebb, de megkéri Chenget, hogy gyűrje le a bosszúvágyát, és tartsa életben Zagit, amíg Thor visszajön ("Ígérem, hogy visszajövök!"), és ad Thornak öt percet, hogy elbúcsúzzon Karimtól. Szegény Thor, a lelkiállapotát jól jellemzi, hogy Karim gyilkosának kiléte jobban izgatja, mint az, hogy az álma éppen beteljesül...

Végül Third, Thor és Tizu együtt indulnak a Dagger Pagodához, amelyben nem más, mint a hadsereg képviselői fogadják őket...

Nos, jelenleg a manga negyedik kötetének háromnegyedénél tartunk. A maradékot két részben akarják lerendezni..?! Kíváncsi vagyok, mi fog kimaradni a háttérinfóból (mondjuk már eddig is kimaradt sok minden, leginkább háttérinfó a világról). Úgy sejtem, hogy az Ultra F*king Huge Plot Twist a köv. rész felénél lesz... nagyon remélem, a rendezőnek sikerül úgy időzíteni a dolgokat, hogy az animében is olyan megdöbbentő legyen, mint a mangában.

Ezt a képet pedig muszáj volt még külön beraknom, annyira zaba:
<img src="http://img.photobucket.com/albums/v350/kurogin/042.jpg" border="0" alt="Na mi van, mit akarsz?">

Hozzászólás (0)

Juuousei 8. rész

2006.06.02. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 3052 olvasás
Gyanús, nagyon gyanús...
Ezek a priti hátterek.... *_*
'A fiú az enyém.' 'Nem, az enyém.'

Thor, mik azok a fura tojások ott?
AWWWW. ;___;
Cheng, a tapasztalt

Szegény Tizu... ;___;
Zagi ismerteti a tervét
Fogy az idő!

A mindenit, nagyon gyorsan halad ez az anime, de nem elég gyorsan... az utolsó, enyhén szólva is igencsak mozgalmas, több mint másfél kötetet három epizódban akarják lenyomni?! Eh... csak nehogy megint az legyen, hogy "Csak EGY epizód kellett volna még". -_- És kár, hogy ennek még mindig leginkább a karakterek isszák meg a levét. :/ Kimaradt a Thor x Karim hot barlangi eksön (és a Third x Thor fanservice is, dammit), és Karim túlságosan angstmachine... egyáltalán, a női karakterek messze nem olyan kemények, mint a mangában. Ráadásul úgy látszik, elfelejtették, hogy ebben az animében a lányok is orét (a tökösmacsó személyes névmást) használnak... fura volt Karimtól a watashi (semleges, de a nők között a legelterjedtebb személyes névmás).

No, de kezdjük az elején: Third gyanúúús. A Föld hologramját nézegeti, és hazudik a sidekickjének... gyanúúúús.

Thor és Karim a szakadék mélyén, a növények gyökerei közt térnek magukhoz. Karim persze továbbra sem rajong Thorért, és az életkedv sem tért még vissza belé, de kénytelen beismerni, hogy lenyűgözi a srác. Kérdésére, hogy Thor miért ragaszkodik ennyire az élethez, Thor azt válaszolja, hogy azért, mert meg akar halni - mint kiderül, Thor úgy tervezte a dolgokat, hogy szépen elrendez mindent Odinnal, aztán meghal. De persze most, hogy megismerte Karimot, már más a helyzet... Thor ugyanis fülig szerelmes, és így máris sokkal rózsásabb az élet. Úgyhogy most már nem akar meghalni, hanem Karimmal együtt szeretne élni itt, a Chimaerán.

Karimnak is van bevallanivalója - féltékeny volt Thorra (nem mondja! xD), amiért Zagit így érdekelte, ahhoz képest, hogy Karimra sose volt szüksége... na igen. Ennek ellenére Karim képtelen ellenállni Thor sármjának. (Cue kivágott hot eksön jelenet... az animében csak egy csókot kapunk.)

Mindeközben mind Zagiék, mind Thirdék keresik Thort, és a két csapat összetalálkozik. Third és Zagi kisebb szóváltásba keveredik... engedjétek meg, hogy lefordítsam a szöveget hétköznapi nyelvre.

Third: El a kezekkel a fiútól, ő az enyém!
Zagi: Én láttam meg előbb, az enyém! Egyébként is, én semébb vagyok nálad.
Third: Ha! Álmodban!
Zagi: Akkor neked miért nincs testhezálló, fekete latexrucid? *pózol*
Third: ...anyád.

Hát igen. xD Mind Zaginak, mind Thirdnek tervei vannak Thorral, és úgy látszik, nem éppen ugyanazt akarják. Thirdnek az is feltűnik, hogy Zagi minden jel szerint direkt rendezte úgy, hogy Thor és Karim találkozzanak, és Thor szerelmes legyen...

Eközben Thor és Karim valahogyan kikeverednek a felszínre, és ki jön velük szembe? Tizu. Tizu persze nem hülye, és Thor úgy dönt, bevall mindent: Karimot be akarja venni az Okker törzsbe, és ja, szereti Tizut, de csak mint a húgát. "Hé, Thor, hallottad ezt a hangot?" "Ja, mintha Tizu szíve tört volna össze... de kit érdekel?" Szegény Tizu. ;____;

Miután Third és Zagi is befut, a Feketék volt hadiszállásán Zagi ismerteti a tervét - jobban mondva, kiadja az utasításokat. Nemsokára a Federáció tudtára adják a követelésüket, és persze Odin bele fog menni, mert szüksége van a bolygóra. Thor ekkor Hekatére utazik, Zagi pedig vele megy mint Második. (Third erre nagyon randán néz.) Thor kijelenti, hogy nem ért teljesen egyet Zagi terveivel és módszereivel, de jelenleg nincs más lehetősége, mint belemenni a dologba.

A megbeszélést követően Third félrevonja Thort, és kérdőre vonja - mi a fenéért csinálja ezt? Miért hisz Zagi meséjének a lefagyasztott királyokról? Thor válasza: fogy az idő. Már 15 éves, és tudja, hogy már csak öt éve van hátra. Nem engedheti meg, hogy egy ilyen lehetőséget elszalasszon. Third erre nem válaszol, de láthatóan döntésre jut... Thornak fogy az ideje, de neki, Thirdnek, már egyáltalán nincs.

Hozzászólás (0)