×

Regisztráció

Anime hírek

Tokiói pillanatok

2018.11.22. | írta: iskariotes | 69 olvasás | 0 hozzászólás
Erdős Attila több mint tíz évig élt Japán fővárosában, amelynek során alkalma nyílt mélyebben betekinteni a japán emberek mindennapjaiba. Fotóival bepillantást enged a fejlett technológiára épülő nagyvárosi életformát és a tradicionális szokásokat magába olvasztó metropolisz életének olyan momentumaiba is, amelyek egy rövidebb utazás során rejtve maradnak a szigetországba látogatók előtt.
Az Obuda magazin így harangozza be az eseményt:

November 23-án 18 órától Erdős Attila-Tokiói pillanatok című fotókiállítás kiállítás megnyitóján vehetnek részt a vendégek. A megnyitók alkalmat teremtenénk a találkozásra és a beszélgetésre, ezzel szolgálják a közösségi ház egyik alapfeladatát, a közösség építést. A kiállítások megnyitóit színes programokkal (zene, vers, tánc, vetítés, performansz) teszik még tartalmasabbá. A galéria szakmai munkáját 2012. szeptemberétől Garami Gréta művészettörténész segíti, aki kurátorként vesz részt a galéria életében. A kiállításokhoz sokszor kapcsolódnak beszélgetések, melyet kurátor vezet. További kísérő programként hónaponként egy alkalommal a kerületi iskolák számára tárlatvezetést és művészeti foglalkozás biztosítanak az aktuális kiállításokhoz. Továbbá igyekeznek az épületben további lehetőséget biztosítani más jellegű kiállításoknak, egy évben több alkalommal is terveznek kiállításokat rendezni a színházteremben és a folyósokon. Illetve egész évben látogatható a vietnámi szoba, melynek kiállítási anyagát Óbuda-Békásmegyer testvérvárosa adományozta az intézménynek.

A kiállítást megnyitja: Gulyás Miklós fotóművész

Köszöntőt mond: Takesita Haruko, a budapesti Japán Nagykövetség II. o. titkára

Mi? Tokiói pillanatok – Erdős Attila fotókiállítása

Mikor? 2018. november 23. 18:00 - 2018. december 07. a ház nyitva tartása alatt látogatható.

Hol? Óbudai Kulturális Központ (Budapest San Marco utca 81. )

Mennyiért? A belépés ingyenes.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2018/2019 téli szezon

A 2018/2019 téli szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek, OVA-k valamint ONA-k és speciálok. ...

További hírek

Gonno újra Budapesten!

A house és techno nyugisabb vonalát képviselő Gonno újra fellép hazánkban. ...

Japán gazdasági élete

A József Attila Szabadegyetem japán előadást szervez. ...

Szentből játékbaba? Daruma, a japán keljfeljancsi

A Kőrösi Csoma Társaság előadása a japán szerencsehozó talizmánról. ...

Paprika a Pólus moziban

A Pólus Mozi Anime Filmklub következő vetítésén Satoshi Kon, rendező 2006-ban készült, megdöbbentően eredeti és számos hollywoodi produkciót - köztük Chrishopther Nolan Eredet című filmjét is - inspiráló misztikus sci-fi-thrillere, a PAPRIKA lesz. ...