×

Regisztráció

Anime hírek

Japán tánc és pályázat

2019.01.25. | írta: iskariotes | 137 olvasás | 0 hozzászólás
Ito Kaori két nap is fellép a Trafóban ahol ehhez kapcsolodó pályázatot is kiírtak.
A Trafó így ír a programról

"Érzékeny önportré, intim vallomás? Kaori Ito vegyes, néhol ellentétes érzelmeket jelenít meg a színpadon, így a darab egyszerre beszél megbékélésről és elválásról, gyűlöletről, lendületről és emancipációról. Kaori Ito erőteljes és érzékeny koreográfiája két testet mutat be, a sajátját és apjáét, a jóképű és excentrikus öregemberét. Ahogy általában a hozzánk legközelebb állókkal való viszonyunk csapong a legszélsőségesebben, úgy a koreográfia gyors és lassú, hangos és halk egyszerre, mint a tangó, melyet eltáncolnak.

„Ez az előadásom az apa-lánya kapcsolattal foglalkozik. Újraalkotok egy találkozást apámmal a színpadon, így igyekszem visszanyerni valamit kettőnk között, ami –úgy érzem- elveszett. Ez egyszerre személyes és művészi értelemben vett találkozás: két ember légyottja, akiket nem csak több ezer kilométer-, de már egyfajta kulturális távolság is elválaszt egymástól.„ Kaori Ito

Kaori Ito Japánban született, művészcsaládban, fiatal kora óta foglalkozik tánccal. 20 évesen New Yorkba költözik, ott és Tokyoban is folytatja tanulmányait. Táncol Philippe Découfléval, James Thierrée-ével, Angelin Preljocaj-zsal, sőt Sidi Larbi Cherkaouival is, mielőtt eljutott saját koreográfusi munkáihoz. A Táncolok, mert nem bízom a szavakban című munkájában a saját apját, a szobrász Hiroshi Itót hívja segítségül, hogy egy duettben vizsgálja meg az apa-lánya viszonyt és visszatérhessen gyökereihez, beszélhessen bizalomról, identitásról.


Mi? Kaori Ito (JP): Táncolok, mert nem bízom a szavakban

Hol? Trafó House (Budapest Liliom u. 41., Corvin negyed megállónál)

Mikor? 2019. február 21, 20:00 és február 22, 20:00

Mennyi? Sima: 2400 Ft / diák: 1900 Ft - Általános és ikerbérlet érvényes

Pályázat
A programhoz most a Trafó egy pályázatot is hírdet, amihez elég lazák a megkötések. 10 nyertest választanak ki, amelyből 3 napos kiállítást rendeznek. Az első három helyezett pedig értékes nyereményben részesül.
Részeletesebb kiírást itt lehet elolvasni

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Debreceni programok

Most hétvégén a civis városban több esemény is lesz ami Japánoz vagy az animéhez köthető. ...

Makoto koncert

A japán drum’n’bass színtér legismertebb alakja újra Budapesten! ...

Megjelent a Mondo augusztusi száma

A két havi magazin legfrissebb száma ezen a héten került ki az árusítóhelyekre. ...

33. Mesterségek Ünnepe

A program díszvendége Japán. ...

The Vibe: Summer End

Kpop party most szombaton. ...