×

Regisztráció

Anime hírek

Nihon bujó

2019.05.20. | írta: iskariotes | 151 olvasás | 0 hozzászólás
Tradicionális japán tánc bemutató és előadás lesz.
A Japán Alapítvány írása:

"A japán tánc – bár Nyugaton kevésbé ismert, mint a nó, kabuki és egyéb színházi műfajok – a tradicionális japán előadóművészet egyik fontos ága, melyet májusban Budapesten is megismerhetnek az érdeklődők.
Visszatérő vendégeink számára már ismerősen csenghet Fudzsima Rankó japán tánc-művész neve, aki az Edo-korban kifejlődött nihon bujó, azaz japán tánc egyik híres irányzata, a Daicsi-Fudzsima-iskola vezetője. Pozíciójából eredően nagy hangasúlyt fektet a klasszikus művek átörökítésére, de emellett külföldi irodalomi és zenei darabokon alapuló új műveket is létrehoz. hazáján kívül számos országban szerepelt már, s most 2017 után ismét Budapestre látogat, hogy e különleges japán előadóművészetből ízelítőt adjon a magyar közönségnek. Bemutatóján paróka, jelmez vagy egyéb, a szerepeket megkülönböztető kellékek nélkül táncol, amit japánul szuodorinak neveznek. Ez a nihon bujóra jellemző sajátos előadásmód lehetővé teszi, hogy a nézők alaposan megfigyeljék a táncos gyönyörű és kifinomult mozdulatait.
Az est másik vendége Szakurai Takako tánckritikus, aki mesél a bemutatott táncokról, illetve a műfaj történetét is ismerteti. A nihon bujó a kabukival együtt fejlődött, ugyanakkor a kagura, a gagaku, a nó stb. lényegét is magában hordozza, így egy sajátos ötvözetét képezi az ókori és modern japán előadóművészeti formáknak. Előadásunk célja, hogy a közönségnek ne csak megmutassuk, de érthetővé is tegyük e különleges műfajt."


Mi? Nihon bujó – Japán tánc

Mikor? 2019. május 22. 18:30

Hol?
Marczibányi Téri Művelődési Központ, Színházterem (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.)

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

2019 őszi anime szezon

Lesz Hős Akadémia, Azur Lane sorozat és még Lupin film is érkezik. ...

További hírek

Kecskeméti Anime meet

A Sugoi Kecskemét ismét programra hívja az anime fanokat. ...

Boku No Hero Academia magyarul

A Viasat6 újabb animét tűz műsorára. ...

Magyarország és Japán kapcsolatai

Nagyszabású konferenciát rendeznek a magyar-japán kapcsolatokról. ...

Új Páncélba zárt szellem manga

A kultikus univerzum most tovább bövül. ...