×

Regisztráció

Anime hírek

Gasztronómiai előadás

2019.06.10. | írta: iskariotes | 2355 olvasás | 0 hozzászólás
Előadás a japán étkezési kultúra egyik alappilléréről a fermentálásról.
A Japán Alapítvány ajánlása:

„A láthatatlan erjesztőbaktériumok működését grafika segítségével láthatóvá teszem” foglalja össze tevékenységét Ogura Hiraku, „fermentáció dizájner”. A pályáját kreatívmunkák vizuális felelőseként kezdő fiatalember eredetileg hobbiból fogott bele az erjesztési kultúra tanulmányozásába, ám rajongása hamar szakmai érdeklődésbe csapott át, s mára kutatóként a fermentációs mikrobiológia szakértőjévé vált. De vajon milyen munkát is takar modernül hangzatos titulusa?

Ogura Japán különböző vidékeinek erjesztőivel közösen készít termékfejlesztéssel, illetve fermentálással kapcsolatos képeskönyveket, animációkat; emellett workshopokat is tart. Az erjesztett élelmiszerek – pl. miszo, szójaszósz – nélkülözhetetlenek a japán konyhában, mindemellett kulturális szerepük is meghatározó. Erre az alapgondolatra épül Ogura előadása, melyen bemutatja a jellegzetesen japán erjesztőbaktériumot, a kódzsit; beszél továbbá a japán étkezési kultúra történelméről és jelenéről, annak környezettel való együttéléséről. Ezen túl Claude Lévi-Strauss és más jeles kulturális antropológusok elméleteit is érintve vezeti be hallgatóit a fermentálás világába.


Mi?
A japán fermentálás kulturális antropológiája

Mikor? 2019. június 18. 18:00

Hol?
Culinary Institute of Europe (1061 Budapest, Paulay Ede u. 55.)

Mennyi?
Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Téli Fantasy Expo (frissítve)

Újra lesz téli Fantasy Expo! ...

Vándorló Palota a Bem moziban

A fiú és a szürke gém mellett egy másik Mijazaki film is műsorra kerül. ...

Tűzmadár – a virág emléke

Anime vetítés az Uránia moziban. ...

Téli MondoCon 2024

Ismét megrendezésre kerül a Con. ...

Szeptember havi premierek

Hazai és japán premierek egybe gyűjtve. ...