×

Regisztráció

Anime hírek

Emlék bélyeg

2019.11.11. | írta: iskariotes | 570 olvasás | 0 hozzászólás
A Magyar-Japán emlékév alkalmával jelent meg egy bélyeg kollekció.
A Magyar Posta közleménye:

A magyar-japán diplomáciai kapcsolatfelvétel 150. évfordulójának alkalmából a Japán és a Magyar Posta 10-10 bélyegből álló bélyegkisívet bocsát ki, melyből 2 bélyeg közös kiadású, tervezője: YAMADA Yasuko (JAMADA Jaszuko). A további 8, azonos témájú bélyeget mindkét Posta saját tervezésben készíttette el. A magyar bélyegek Berta Ágnes tervei alapján készültek.

A kisívet 35.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben gyártotta, a termék megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu - n.

Japán és Magyarország kapcsolata a barátsági, kereskedelmi és hajózási egyezmény aláírásával kezdődött, az Osztrák-Magyar Monarchia idején. Az ezt követő években szoros együttműködés alakult ki többek között a sport, az üzleti élet, a kultúra, a tudományok vagy a kereskedelem területén is. A 2019-es jubileumi évben mindkét országban számos rendezvényre, eseményre kerül sor, melyek lehetőséget teremtenek a közös ünneplésre és a kapcsolatok továbbépítésére.

A kisíven párhuzamosan a két ország nemzeti értékei közül 5 magyar és 5 japán motívum jelenik meg egymás mellett. A japán tervezésű, közös bélyegek egyikén a magyar Országház épülete tekinthető meg, előtérben a Dunával, míg a másik címleten a Fuji hegy látható. A további bélyegeken az alföldi kamillavirágzat és a cseresznyefa-virágzás, a kalocsai népviselet és a kimonó, gulyásleves és szusi, valamint egy puli és egy akita kutya jelenik meg egymás mellett. A borítékon japán főnixmadár képe látható kalocsai mintás motívummal. A bélyegzőn a kamilla- és a cseresznyevirág indája fonódik egymásba.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Hokuszai kisasszony - online filmvetítések

Japán Alapítvány Filmklubja online. ...

AniMagazin 56. szám

A fanzin legújabb száma már olvasható! ...

Japán és a Monarchia

Hogyan hatott a japán művészet a Monarchiára? ...

Ítéleidő tombol Japánban

Több tucatnyian haltak meg. ...

Oldboy a mozikban

A legendás koreai film újra a mozik műsorán szerepe, most 4k-ban. ...