×

Regisztráció

Anime hírek

Emlék bélyeg

2019.11.11. | írta: iskariotes | 175 olvasás | 0 hozzászólás
A Magyar-Japán emlékév alkalmával jelent meg egy bélyeg kollekció.
A Magyar Posta közleménye:

A magyar-japán diplomáciai kapcsolatfelvétel 150. évfordulójának alkalmából a Japán és a Magyar Posta 10-10 bélyegből álló bélyegkisívet bocsát ki, melyből 2 bélyeg közös kiadású, tervezője: YAMADA Yasuko (JAMADA Jaszuko). A további 8, azonos témájú bélyeget mindkét Posta saját tervezésben készíttette el. A magyar bélyegek Berta Ágnes tervei alapján készültek.

A kisívet 35.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben gyártotta, a termék megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu - n.

Japán és Magyarország kapcsolata a barátsági, kereskedelmi és hajózási egyezmény aláírásával kezdődött, az Osztrák-Magyar Monarchia idején. Az ezt követő években szoros együttműködés alakult ki többek között a sport, az üzleti élet, a kultúra, a tudományok vagy a kereskedelem területén is. A 2019-es jubileumi évben mindkét országban számos rendezvényre, eseményre kerül sor, melyek lehetőséget teremtenek a közös ünneplésre és a kapcsolatok továbbépítésére.

A kisíven párhuzamosan a két ország nemzeti értékei közül 5 magyar és 5 japán motívum jelenik meg egymás mellett. A japán tervezésű, közös bélyegek egyikén a magyar Országház épülete tekinthető meg, előtérben a Dunával, míg a másik címleten a Fuji hegy látható. A további bélyegeken az alföldi kamillavirágzat és a cseresznyefa-virágzás, a kalocsai népviselet és a kimonó, gulyásleves és szusi, valamint egy puli és egy akita kutya jelenik meg egymás mellett. A borítékon japán főnixmadár képe látható kalocsai mintás motívummal. A bélyegzőn a kamilla- és a cseresznyevirág indája fonódik egymásba.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2019/2020 tél

A 2019/2020 téli szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek, OVA-k valamint ONA-k és speciálok. ...

További hírek

Yu-Gi-Oh! játékest

Egy újabb kártyaverseny ezúttal Kecskeméten. ...

Ritmusjátékos találkozó és versenyek

Kecskeméten várják a játékok kedvelőit. ...

Gödöllői Anime Klub meet

A Gödöllői Anime Klub újabb találkozóra hívja az anime kedvelőket. ...

MAT közgyülés

A Magyar Anime Társaság megtartja soron következő közgyűlését. ...