×

Regisztráció

Anime hírek

Koreai és kínai dokufilmek

2020.01.23. | írta: iskariotes | 331 olvasás | 0 hozzászólás
A közelgő VI. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon lesznek Távol-Keleti filmek is.
Nefelejcs | Forget Me Not
Bármennyire is tehetősnek és modernnek tűnik a dél-koreai társadalom, még mindig szégyenteljesnek számít a házasságon kívüli gyermek, különösen, ha a leendő anya kiskorú. Lányok tömegei kerülnek bentlakásos intézetekbe, hogy a terhességük titokban maradjon. Szüleik döntésének kiszolgáltatott fiatal anyák szívbemarkoló történetei arról, hogy megtarthatják-e születendő gyermekeiket, vagy az örökbe adást kénytelenek-e választani.
Mikor? 01.28. 11:00 | 01.29. 18:00

Juhna bolygója | Junha’s Planet
A 11 éves Junha egy dél-koreai suli legproblémásabb tanulója. Az autista kisfiút nehezen kezelhető viselkedése miatt láthatatlan fal választja el társaitól, a „normális” gyerekektől. Látható előzmények nélkül támad rá osztálytársaira, sőt tanáraira is. Minden egyes kitörésével elszigeteltebbé válik a közösségen belül. Az együttélés nehézségeit feltáró alkotás arra kérdez rá, hogy minden - nem neurotipikus - emberi lény megérdemli-e a törődést, a figyelmet, az elfogadás és közösséghez tartozás élményét?
Mikor? 01.28. 11:00 | 01.29. 17:45

Netfüggők | Web Junkie
Kína az első olyan ország, ahol az internetfüggőséget hivatalosan betegségnek nyilvánították. A Netfüggők betekintést nyújt egy pekingi rehabilitációs központ mindennapjaiba, ahol kínai tinédzsereket képeznek át. A film három fiatalt követ, bemutatva a családok és az egészségügyi dolgozók eltökélt szándékát, hogy a rossz szokástól megszabadítsák őket.
A Netfüggők bemutatja, hogyan megy keresztül egy nemzet az emberiség történetének egyik legdrasztikusabb átalakulásán. Országhatárokat átívelő őszinteségével a film egy társadalom átgondolt megfigyelése egy technológiában fuldokló generáción keresztül, miközben előttük a bizonytalan jövő.

Mikor 01.30. 10:45 | 01.30. 12:45

Egy család/egy gyerek országa | One Child Nation [Oscar-jelölt]
Tisztviselők, újságírók, szülők és aktivisták szédítő számú tanúvallomása a kikényszerített sterilizációról, a gyermekek elhagyásáról és az állam által támogatott emberrablásokról. Bár e családpolitika okát értjük, a módszer, ahogyan a könyörtelen propaganda - az agymosás és a terror válogatott eszközeivel élve - számtalan kínai állampolgárt rávett arra, hogy elmondhatatlan bűntetteket kövessen el környezetében és akár saját családtagjai ellen, dermesztő.

Mikor? 01.30. 17:15 | 02.01. 12:15

Huszonéves vénlányok | Leftover Women
Súlyos veszélyben a társadalmi stabilitás Kínában: 30 millióval több a férfi, mint a nő. Vénlánynak nevezik a kínaiak, de leginkább a kínai kormány azokat a tanult, kozmopolita nőket, akik nem mentek férjhez, nem alapítottak családot huszon-egynéhány éves korukig.
Mikor? 01.30. 19:30 | 02.01. 14:30

Jegyárak:
- Normál jegyár 1.490 Ft
- Diákjegy (nappali tagozatos tanulók részére), Szeniorjegy (65 év felettiek részére): 1.410 Ft
- Bérlet (5 jegy vásárlása kedvezményes áron | személyesen, a Cinema City Aréna jegypénztárában): 6.800 Ft (1.360 Ft/db)

Hol?
Cinema City Aréna (Budapest, Arena Plaza bevásárlóközpont, Kerepesi út 9,)

Esemény honlapja

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2020 tavasz

A tavaszi szezonban jön NGE mozifilm, Kingdom sorozat vagy éppen Hakyuu OVA. ...

További hírek

Olimpia elnapolva

Az idei nyári Tokiói Olimpia a korona vírus miatt elmarad. ...

AniMagazin 54. szám

A 9 éves AniMagazin új számmal jelentkezik. ...

Elmarad a tavaszi MondoCon

A koronavírus miatt elmarad a szokásos tavaszi anime meet. ...

II. Hajdúsági Képregény Kipakolás

Ismét képregényes találkozó Hajdúnánáson. ...