×

Regisztráció

Anime hírek

Japán online filmfesztivál 2.0

2020.09.09. | írta: iskariotes | 753 olvasás | 0 hozzászólás
A tavaszi forduló után itt a következő.
Szervezők írása:

"A Japán Filmfesztivált (JFF) a Japán Alapítvány hívta életre, hogy a japán filmeket külföldön (elsősorban az ázsiai-csendes-óceáni régióban) népszerűsítse. 2016-os indulása óta a JFF Network projekt évről évre növekszik; a JFF Magazine pedig idén létrehozta JFF Online nevű új streaming szolgáltatását, ezzel is elősegítve a japán filmek megismertetését. Partnere ebben a „Moosic Lab”; egy kezdeményezés, ami feltörekvő fiatal rendezőket és zenészeket hoz össze, hogy olyan alkotásokat készítsenek, melyeknek egy dal a kiindulópontja.

Tavasszal az 1. széria" keretein belül 12 filmet mutattunk be a MOOSIC LAB alkotásaiból. A COVID-19 hatására jelentősen megnőtt az online filmvetítések iránti érdeklődés, ami hozzájárult, hogy rekord mennyiségű, több mint 95 ezer megtekintést, illetve számos pozitív visszajelzést tudhasson magáénak az első felvonás. E sikeren felbuzdulva a "JFF ONLINE 2. széria" 10 új alkotást tesz közzé, melyekben a fiatal alkotók különböző témákon és műfajokon keresztül mutatják be, hogyan látják, illetve élik meg a jelen társadalom helyzetét.

A szeptember 30-ig ingyensen megtekinthető program a MOOSIC LAB 2019-es és ’18-as terméséből gondosan kiválasztott 10 művet – köztük 5 rövidfilmet – tartalmaz."


A filmeket itt lehet megtekinteni:
https://www.japanesefilmfest.org/streaming_vol2/

A filmek japán nyelvűek, angol felirattal; a megtekintéshez regisztráció nem szükséges.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Japán filmfesztivál

Animékkel tér vissza a virtuális esemény. ...

Megjelent a Mondo februári száma

Már az újságosnál van a legújabb szám! ...

Japán előadás

Betegségek és a kis fa táblák. ...

AniMagazin 59. szám

Már sokan hiányolták, az új számot, de most végre megjelent a fanzin új száma. ...

Elhúnyt Vass Gábor szinkronszínész

A népszerű színész több animében is megszólalt. ...