×

Regisztráció

Anime hírek

Online filmvetítések

2021.11.14. | írta: iskariotes | 1670 olvasás | 0 hozzászólás
A Japán Alapítvány újabb netes vetítést szervez animével is.
Szervezők írása:
"2022-ben jön az Online Japán Filmfesztivál II. felvonása!

A tavaly hatalmas sikerrel zárult Online Japán Filmfesztivál ismét a képernyők elé csábítja a magyar közönséget, hogy nappalink kényelméből szemezgethessünk a kritikusok által elismert díjnyertes munkáktól egészen a mainstream szórakoztató filmekig, melynek nagy része az utóbbi két év termése.

Az összesen 20 alkotást felsorakoztató rendezvény témája ez alkalommal az utazás; míg a járványhelyzet okozta magány és bezártság emlékeit világszerte őrizzük, válogatásunkkal reméljük a szigetország gyönyörű tájai, gazdag konyhaművészete és a tradíciókat modern törekvésekkel ötvöző kultúrája virtuális kapuként szolgálva elrepítik nézőinket a tengeren túlra, s reményt nyújtanak, hogy a jövőben személyesen eljuthatnak a látott helyszínekre.
Minden film magyar felirattal lesz elérhető a fesztivál ideje alatt, s a megtekintésre szolgáló 48 órás keretidőn belül akár többször is visszanézhetők. Bontsanak velünk vitorlát, s lépjenek be a japán mozi világába!

A jövő évi filmfesztiválra való hangolódásképp 2021. november 15-21. között előprogramunk keretében ismét látható lesz a 2021-es Japán Filmfesztivál alábbi 4 alkotása. A filmek eredeti nyelven, választható magyar vagy angol felirattal lesznek elérhetők a fesztivál honlapján."


Az előprogram kínálata

A nagy átkelés
(2013, 133 perc) / Rendezte: ISHII Yuya / Dráma, Romantikus
Miképp lehet elmagyarázni olyan egyértelmű szavakat, mint például az irányjelző „jobb”, vagy a „szerelem”?
Majime, ahogy azt nevének jelentése is sejteti, komolysága miatt nem tud szót érteni munkatársaival. Bezzeg, ha a nyelvet kell elemezni! Olyankor különös érzékenységgel fordul minden egyes fogalomhoz. E rendkívüli tehetségét felfedezi a nyugdíj előtt álló Araki, és leendő utódját látva benne, beszervezi a fiatalembert saját részlegére. Ennek köszönhetően Majime hátrahagyhatja nem túl sikeres értékesítői pozícióját; s lehetőséget kap, hogy szerkesztőként bizonyítson. Első projektje egy szótár – hosszú éveken át húzódó – összeállítása, mely 240.000 szócikket foglal majd magába.
A film Miura Shion nagysikerű regénye alapján készült, és 2013-ban a Japán Filmakadémia díjai közül többet is elnyert.
Előzetes

Gon, a kis róka
(2015, 27 perc) / Rendezte: YASHIRO Takeshi / Stop motion animáció
Gon, a csintalan rókakölyök sok bosszúságot okoz a falubelieknek, ráadásul a megtorlás elől is folyton sikerül elmenekülnie. Hyoju eközben azon fáradozik, hogy betegeskedő édesanyja számára előteremtse a napi betevőt. Egyik akalommal, mikor angolnát szeretne hazavinni, Gon megakadályozza ebben, Hyoju édesanyja pedig nem sokkal ezután meghal. Az embergyermek alakját is felölteni képes rókafi, mélyen megbánja korábbi vétkeit, és vigasztalásképp minden nap ajándékokat visz Hyojunak. Az ifjú azonban nem is sejti, ki áll a kedves gesztusok mögött…
Több mint két év kemény munkájának eredményeként született e megható stop motion animáció, melynek története egy régi japán gyermekmesén alapul. 2020-ban bemutatásra került a brüsszeli Anima Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon és a New York-i Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon.
Előzetes

Kis éji zene
(2019, 119 perc) / Rendezte: IMAIZUMI Rikiya / Dráma, Romantikus
Utat találhat-e életünkbe a sorszerű találkozás, ha csupán a munka és otthonlét közt oszlik meg minden időnk? Sato egy munkahelyi baklövést követően büntetésből a Sendai állomás előtt találja magát, hogy ott kérdőívet töltessen ki az járókelőkkel. A rohanó tömegben végül egyetlen személy működik csak együtt: a bájos Saki. Hamar kialakul köztük a kölcsönös vonzalom, s a fiatalok randizni kezdenek. Tizedik évfordulójukon Sato megkéri kedvese kezét, ám Saki gondolkodnia kell a válaszon…
Az Isaka Kotaro azonos című novellakötete alapján készült film a párkapcsolatok összetett mivoltára világít rá különböző szereplők nézőpontjain keresztül. Min múlik vajon, hogy egy romantikus történet végül boldogan alakul, vagy sem?
Előzetes

A gotói Tora-san
(2016, 114 perc) / Rendezte: OURA Masaru / Dokumentumfilm
Oura dokumentumfilmje 1993-tól kezdve 22 éven át követi nyomon egy udon tésztát készítő család életét. Helyszínünk a Nagasaki prefektúrához tartozó Goto-szigetcsoport; itt alakította ki tésztaüzletét Inuzuka Torao, avagy a „gotó-i Tora-san”. A termelésben segítségére van 7 gyermeke is, akik reggel 5-kor kelve apjuk mellett szorgoskodnak, majd onnan indulnak tovább az iskolába. Filmünk végig kíséri, miképp cseperednek fel az évek alatt; mindeközben a néző bepillantást nyer egy átlagos, ám nem szokványos japán család történetébe és kapcsolati rendszerébe. A 2016-os Shanghai-i TV Fesztiválon a dokumentumfilmeknek járó Magnólia Nagydíjjal tüntették ki.
Előzetes

Részvétel az előprogramon
Az előprogram ideje alatt, 2021. november 15. és 21. között a
https://jff.jpf.go.jp/watch/jffonline2022/hungary/
weboldalon tudja megtekinteni filmválogatásunkat, melyeket a Lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhet. A részvételhez csupán regisztráció szükséges, a regisztrációs felület kitöltéséhez kattintson ide.

A regisztrációt könnyíti a felület használatát bemutató videónk.

A honlap használatáról és a fontos technikai tudnivalókról a
https://jff.jpf.go.jp/watch/jffonline2022/hungary/
weboldal jobb felső sarkában található Help menü "How to watch" és "FAQ" gombjaira kattintva értesülhet, az információk magyar nyelven olvashatók.

Készüléktől és böngészőtől függően előfordulhat, hogy nem lejátszhatók a filmek. Az alábbi teszt videóval kérjük ellenőrizze a fesztivál kezdete előtt, hogy gond nélkül megtekinthetőek lesznek-e majd a vetítések:

https://watch.jff.jpf.go.jp/film/testing-your-viewing-environment/

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Usagi Yojimbo 23.

A hős ronin magányos vándorlását bemutató sorozat tovább folytatódik. ...

Nyári MondoCon

Új helyszínen vár mindenkit a rendezvény ...

Elbúcsúztatták Abe Sindzót

A pénteken meggyilkolt volt miniszterelnököt kedden temették el. ...

Elhunyt a Yu-Gi-Oh! megalkotója

Takahashi Kazuki 60 évesen halt meg. ...

2022 nyári anime szezon

Elindult a nyári anime szezon. Visszatérőkkel és új kedvencekkel. Külön kínai blokkal. ...