×

Regisztráció

Anime hírek

Elhunyt a Yu-Gi-Oh! megalkotója

2022.07.09. | írta: iskariotes | 2127 olvasás | 1 hozzászólás
Takahashi Kazuki 60 évesen halt meg.
Takahashi Kazuki – eredeti nevén Kazuo – 1961. október 04-én született Tokióban. Kis korától kezdve rajzolt és érdekelte a képregények világa.
A nyolcvanas években nagy hatást gyakorolt rá Otomo Akirája, Araki JoJo-ja és Toriyama Dragon Ballja. Első mangáját húsz évesen rajzolta meg, de csak közel tíz évvel később 1990 jelent meg. A mű Tokio no Tsuma (闘輝王の鷹) nevet kapta, de annyira gyenge volt, hogy még Takahashi sem tartotta jónak. A következő műve a Tennenshoku Danji Buray (天然色男児BURAY) volt ami a Weekly Shounen Jumpba és két kötet élt meg 1991/92 közt.

Négy évnyi szilencium után jelentkezett egy újabb művel, ami eredetileg egy sima reklám manga lett volna a Konami részére, ami a Magic és Wizards játékot vezette volna fel. De olyan jól megírta és olyan érdekesen tálalta a történetet Takahashi, hogy a Shounen Jump ezrével kapta leveleket, hogy folytassák az érdekes történetet. Így elindult a Yu-Gi-Oh! univerzum. Az, hogy a sorozat ilyen népszerű lett többek közt annak volt köszönhető, hogy Takahashi szeretett játszani. Élvezte a szerepjátékokat, a shogit és a kártyajátékokat különös képen a madzsongot. Lehet látni, hogy pont a stratégia (shogi) és a paklival való jó bánásmód (madzsong) és a fantasy szereplőket megelevenítő lapok (szerepjátékok) honnan is származnak a Yu-Gi-Oh! esetében.

Az eredeti manga 2004-ig futott, mely alatt 38 kötet jelent meg. De a Yu-Gi-Oh! univerzum ezzel nem állt meg. Eddig 578 fejezet, 70 kötet és 7 manga sorozat készült el és Takahashi mindegyiken dolgozott. De anime feldolgozásban is remekel az univerzum. Igaz az első sorozat, ami 1998-ban futott csak 27 részt élt meg, de azóta a különböző anime sorozatok epizód számai 1000 fölé ment, valamint 4 movie. De ezen kívül számos kártyajáték, számítógépes játék és mindent is kiadtak a Konaminál a Yu-Gi-Oh!-ból amiből akár egy 1 jenes profitot is reméltek. Elég csak arra gondolni, hogy több mint 25 milliárd kártya lett eladva szerte a világon. A legnagyobb világversenyeken több ezer párbajozó méri össze tudását.

A példátlan sikernek köszönhetően olyan művészekkel tudott együtt dolgozni, mint Sawai Yoshio a Bobobo-bo Bo-bobo manga alkotójával. Vagy éppen Hellboy egyik rajzolójával Mike Mignola-val.
2015-ben a ComicCon-on megkapta az Inkpot díjat. Melyet olyan emberek kapják meg akik a képregények, az animáció, a tudományos-fantasztikus és a kapcsolódó populáris kultúra területein dolgoznak vagy alkotnak.

Utolsó mangája a The ComiQ volt ami mangaka köré csavarodott storyt mesél el, némi sorozatgyilkossággal megsegítve. A legutolsó alkotása egy Marvel képregény volt a Secret Reverse, amiben Vasember és Pókember Japánba utaznak egy játék konferenciára.

E hét szerdán (hatodikán) találtak rá a már több napja halott Takahashi holttestére az Okinawa prefektúrában található Nago város partjaitól mintegy 300 méterre. Mivel ismeretlen holttestet találtak így további egy napot vett igénybe azonosítása. Ugyanis egy autókölcsönző jelezte, valaki nem vitte vissza a már lejárt kölcsönautóját.

A mangaka minden bizonnyal sznorkelezés lelte halálát. A jelek szerint egy cápa támadhatta meg és az állat okozta sérülésekbe halhatott bele.


Takahashi Kazuki műve milliók életét befolyásolta és teremtett meg egy olyan világot, ahol sokan boldogok lehettek. Köszönünk mindent!

Ismertetők
Yu-Gi-Oh! (TV, 1998)
Yu-Gi-Oh! Duel Monsters (TV, 2000)
Yu-Gi-Oh! Duel Monster GX (TV, 2004)

Hozzászólások:
Egy legenda távozott az élők sorából! Ha ő nincs, senki sem ismeri meg a Yu-Gi-Oh-t. Neki köszönhetem életem egyik legnagyobb kedvencét, a Yu-Gi-Oh - Duel Monsters animét, ami a mai napig a kedvencem.
Nyugodj békében, sensei! :(
#1 | 2022.07.09. | írta: GentleRain
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Téli Fantasy Expo (frissítve)

Újra lesz téli Fantasy Expo! ...

Vándorló Palota a Bem moziban

A fiú és a szürke gém mellett egy másik Mijazaki film is műsorra kerül. ...

Tűzmadár – a virág emléke

Anime vetítés az Uránia moziban. ...

Téli MondoCon 2024

Ismét megrendezésre kerül a Con. ...

Szeptember havi premierek

Hazai és japán premierek egybe gyűjtve. ...