×

Regisztráció

Anime hírek

Hivatalos: Miyazaki Hayao visszatér!

2017.02.27. | írta: iskariotes | 214 olvasás | 0 hozzászólás
Már tavaly novemberben lehetett arról olvasni, hogy az Oscar-díjjas visszatér, de a hivatalos bejelenésre mostanáig várni kellett.
2016 november a japán NHK tévé riportfilmet forgatott Owaranai Hito Miyazaki Hayao címmel amiben Miyazakit mutatta be. A rendező legenda itt beszélt előszór nyilvánosan arról, hogy egy új animét készít. Hamar kiderült, hogy a készülő mű csupán a Ghibli Múzeumba lesz látható és egy kis hernyóról szól majd. A film - ami mindössze 12 perces lesz - várhatóan idén tavasszal fog elkészülni és valamikor junius vagy július folyamán lesz látható a nagyközönség számára.

A Ghibli Stúdió részéről semmilyen reakció nem volt Miyazaki bejelentéséről, egészen mostanáig. Toshio Suzuki - aki több Miyazaki filmnél is produceri teendőket látott el - egy sajtó nyilvános eseményen elismerte, hogy a stúdió alapító most is dolgozik a filmen ezért nincs Los Angelesben. Pedig a Ghibli egyik koprodukcióban készült filmje a Vörös Teknős is esélyesnek számít az Oscar gálán a saját kategóriájában.

A producer azt is elmondta, hogy a film alapgondolata már 20 éve foglalkoztatja barátját, de csak most tudott időt találni erre a munkájára. Bár maga a rendező 76 éves, most életében először digitális technikával készíti el a történetet. A stúdió célja az, hogy a film 2019-ben már a mozikba kerüljön. Így - feltehetőleg - Miyazaki utolsó 12. filmje pont az első önálló filmjét (III. Lupin: Cagliostro kastélya) követően 40 évvel kerülne bemutatásra.

A film várható címe : Kemushi no boro - Boro, a hernyó lesz.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2017/2018 tél

A 2017/2018 téli szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek és OVA-k. ...

További hírek

Alita első live action trailer

A legendás mangát Robert Rodriguez álmodta meg a filmvászonra és most érkezett meg az első kedvcsináló hozzá. ...

I. Impro Cosplay Verseny

Az Infinity Esport Bár első alkalommal rendezi meg Impro Cosplay versenyét, amit ha minden jól alakul szeretnének hagyománnyá fejleszteni. ...

AnimePiac 8. - Új helyszínen!

A Magyar Anime Társaság immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a rajongok kirakodóvásárját. ...

Hungarocomix 2017. december 9.

Az esztendő utolsó képregényes rendezvénye Budapesten! ...