×

Regisztráció

Anime hírek

Heti tévé ajánlat

2018.02.12. | írta: iskariotes | 58 olvasás | 0 hozzászólás
A héten lesz Szigoruan piszkos ügyek, két fajta Godzilla film, egy csodálatos anime film a Wonderful days. Íme a heti tévé ajánló!
Február 12. Hétfő
Játékfilm
02:20 óra Némaság – HBO3
Japán a 17. század derekán, amikor a kereszténység tiltott dolognak számított. A két ifjú, jezsuita szerzetes, Sebastiao Rodrigues (Andrew Garfield) és Francisco Garrpe (Adam Driver) azért utazott a távoli országba, hogy megtalálják eltűnt mentorukat, Cristóvao Ferreirát (Liam Neeson).
09:10 óra Nagy zűr kis Kínában (Big Trouble in Little China) - AMC
magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 96 perc, 1986
Jack Burtont (Kurt Russell), az országutak császárát megkeresi régi barátja, Wang Chi (Dennis Dun) és a segítségét kéri. Wang zöld szemű menyasszonyát ugyanis a gonosz varázsló, Lo Pan (James Hong) emberei elrabolják. Lo Pant kegyetlen átok sújtja: örök életre van ítélve. Akkor és csak akkor lehet belőle újra földi halandó, ha talál magának egy zöld szemű feleséget. Jack Burton és Wang Chi régi barátai, Egg Shen és Wong, mindent elkövetnek, hogy kimentsék a lányt a kínai varázsló kezéből. Az események újabb fordulatot vesznek, amikor kiderül, hogy immár Jack munkaeszköze, a teherautója is az ellenfél kezére jut.
10:20 óra Vasmajom – (Siu nin Wong Fei Hung chi: Tit ma lau) – Film Mánia
magyarul beszélő, hongkongi szélhámosfilm, 85 perc, 1993
A Vasmajom egyfajta kínai Robin Hoodként fosztogatja a gazdagokat és patronálja a szegényeket az általa lopott pénzből. A városnak, melyet tiszta szívű hősünk védelmez, új kormányzója érkezik, akit nagyon bosszant az öntörvényű jótevő, főleg miután őt magát is kifosztotta.
11:05 óra Istenek Fegyverzete (Long xiong hu di) - AMC
magyarul beszélő, jugoszláv-hongkongi akció-vígjáték, 88 perc, 1987
A kalandor és kincsvadász Jackie veszélyt nem ismerve megszerzi az istenek fegyverzetének egy darabját a sivatag ősi városából. A fegyverek őrei azonban nem adják könnyen a misztikus kincset. A szekta követői elrabolják Jackie barátnőjét, Loreleit, hogy ezzel kényszerítsék a férfit a szent fegyverzetek összes darabjának átadására. A lány kiszabadítása nem tűnik könnyű feladatnak, ugyanis titkos csapdák, amazonok, és egy dühös varázsló keresztezik Jackie útját.
14:55 óra Zöld darázs (THE Green Hornet) - Film+
magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 119 perc, 2011
Miután rejtélyes körülmények között meghal a nagyhatalmú, Los Angeles-i médiamágnás, birodalmának irányítását a léhűtő fia, Britt Reid veszi át. Az apja egykori titkára, az okos, csendes és hűséges Kato segítségével Britt megragadja az alkalmat, hogy végre valami hasznosat tegyen az életben: harcot hirdet a bűnözés ellen. A városban hamarosan felbukkan a Zöld Darázs nevű szuperhős, aki Kato és az okos szerkentyűi segítségével lecsap a bűnözőkre.
16:00 óra Godzilla
magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 140 perc, 1998
A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő.
16:45 óra A sushi árnyékos oldalán (East Side Sushi) - HBO3
amerikai filmdráma, 100 perc, 2014
Juana latin munkásnő és egyedülálló anya. Az ételgyárban töltött évek alatt nagy kézügyességre tett szert: pontosan és gyorsan bármit felszeletel. A japán étterem konyháján megtanulja a sushikészítést. Minden vágya, hogy sushi séf legyen.
19:30 óra Nővérek a háborúban (Sisters of War) - Filmbox Plus
ausztrál filmdráma, 95 perc, 2010
1942 januárja. A japán háborús gépezet végigsöpör Délkelet-Ázsián. Így kerül útjukba az az apró keresztény misszió is, ahol maréknyi ausztrál nővér vigyáz 84 sebesült ausztrál katonára.
Dokumentum/sport/ismeretterjesztő filmek
01:00 óra 24 órával a Pearl Harbor után (Pearl Harbor: The Day After) - DoQ
Keveset tudni arról a rettenetről, ami a Pearl Harbour támadás során kialakult. Filmünk új bizonyítékokat mutat be arról, hogyan sokkolta a hír a Fehér Házat és hogyan rázta meg a hír egész Amerikát.
07:50 óra Kína története (2. rész) Digi World
12:30 óra Mutasd meg, hol élsz! (4. rész)/ Tokió, a mikroházak megapolisza
Tokió a világ egyik legsűrűbben lakott városa. A város már kétszer is eltűnt a föld színéről: először egy földrengés pusztította el 1923-ban, majd 1945-ben az amerikai hadsereg bombázta le. De a város mindannyiszor újjáépült. Állandó helyhiánnyal küzd, ezért a hatalmas felhőkarcolók mellett egészen újfajta megoldásokkal is kísérletezik, nevezetesen mikroházakkal...
15:20 óra Tűzben edzett (Japán katana) – History Chanel
19:00 Vad Japán: makákók birodalmában – Nat Geo Wild HD
A Japán-Alpok hófedte vonulatai közt egy különös közösség él és virul: japán makákók, melyek testi és viselkedési jegyeik terén egyaránt tökéletesen alkalmazkodtak fagyos élőhelyükhöz. A filmben a Hiro nevű mokány kismajmom és családja történetén keresztül ismerjük meg a közösség életének legfontosabb pillanatait: a születést, a halált, a heves hó- és lelki viharokat…
22:30 óra A második világháború: Egy birodalom ára/A hírhedt nap (World War II The Price of Empire / A Date in Infamy) –angol dokumentumfilm sorozat, I / 6. rész, 2015 – Viasat Nature History
A japán csapatok elfoglalják Dél-Vietnamot és Kambodzsát, a háborút megváltoztató nap azonban december 7-én jön el, mikor a japán légierő megtámadja az amerikai flottát Pearl Harborban.
22:50 A második világháború: Egy birodalom ára/A hírhedt nap (World War II The Price of Empire / A Date in Infamy) –angol dokumentumfilm sorozat, I / 6. rész, 2015 – Viasat History HD

Február 13. Kedd
Játékfilm
07:35 óra Az aranyszirmok átka (Man cheng jin dai huang jin jia/Curse of the Golden Flower)
– AMC magyarul beszélő, hongkongi-kínai akciófilm, 111 perc, 2006
Ping császár (Chow Yun-Fat) vasmarokkal irányítja népét. Ám nemcsak a népéhez kegyetlen, hanem a családjához is. Feleségét, a gyönyörű Főnix császárnőt (Gong Li) megmérgezteti szolgálójával, amikor rájön, hogy a császárnőnek viszonya van a trónörökössel. A polgárháború elkerülhetetlenné válik, amikor minden titok kiderül. A hatalmas erők az év legnagyobb ünnepségén készülnek a mindent eldöntő összecsapásra.
08:00 óra A sushi árnyékos oldalán
11:00 óra Godzilla – Mozi+
12:45 óra Zöld darázs – Film+
14:00 óra Farkas (The Wolverine) – Mozi+
magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 126 perc, 2013
Egy titokzatos férfi kérésére Logan (Hugh Jackman) Japánba utazik, ahol egy olyan ajánlatot kap, amelytől egész élete megváltozhat. Ám céljai eléréséhez le kell győznie a félelmetes Ezüst Szamurájt.
19:00 óra Jackie Chan: Városi vadász (Sing si lip yan) – Film Mánia
magyarul beszélő, amerikai-hongkongi-japán akció-vígjáték, 105 perc, 1993
Ryu Saeba (Jackie Chan) nőbolond magándetektív, aki minden ügyet megold, minden bűnöst rács mögé juttat, és minden nőt meghódít. A legújabb esettel azonban igen nehéz dolga lesz, hiszen egy japán iparmágnás lányát kell előkerítenie. Helyzetét az is megnehezíti, hogy a kegyetlen amerikai emberrablók túszul ejtik a luxushajó utasait. Ryunak beépített emberei segítségével kell meghiúsítani az aljas tervet. Persze amint meglátja a gyönyörű lányról készült képet, azonnal úgy dönt, hogy mindent megtesz a kiszabadításáért.
19:20 óra Nővérek a háborúban - Filmbox Family
21:00 óra Szigorúan piszkos ügyek I. (Mou gaan dou/Wu jian dao) – Film Mánia
magyarul beszélő, hongkongi krimi, 97 perc, 2002
A törvény ellentétes oldalain álló két férfi útjai, hasonló sorsuk miatt keresztezik egymást. Yan, még mielőtt végezne a Rendőrakadémián, besúgó lesz a Triádban. Egy évtizedes kemény munka eredményeként sikerül beépülnie a legnagyobb hongkongi Triádba. Ming, alig volt 18 éves, mikor a Triád főnökének megbízásából zsaru lesz. A Triád tagjairól ismert különleges információk segítségével rövid idő alatt a Bűnügyi Hírszerzési Hivatal főnökévé lép elő. Mindkét férfi kezdi úgy érezni, hogy a Jó és a Rossz között pokolbeli árnyékokká váltak, valós identitástudat nélkül. Egy végzetes éjszakán minden szál egy pontba fut: Minget azzal bízzák meg, hogy buktassa le saját Triád főnökét. Ahogy a művelet kibontakozik, mindkét oldal rádöbben, hogy tégla van köztük. A helyzet egyre súlyosbodik, Ming ráébred, hogy szigorúan piszkos ügyekbe keveredett. Kinevezése utáni első küldetése nem más, mint a tégla, azaz saját személyének leleplezése.
23:05 óra Fekete Maszk 2. (Black Mask 2: City of Masks) – Film Mánia
magyarul beszélő, hongkongi-amerikai akciófilm, 102 perc, 2002
A maszkok városa percről percre újabb izgalmakkal szolgál - garancia erre a rendező Tsui Hark és a Mátrix harcművészeti rendezője, Yuen Wo Ping. Míg szérumot keres az emberfeletti erőt adó genetikai rendellenesség gyógyításához, Fekete Maszk véletlenül kapcsolatba kerül egy terrorista akcióval, melynek célja, hogy DNS-bombát dobjanak az emberiségre. Mielőtt azonban pontot tehetne ördögi tervük végére, először meg kell küzdenie kémiai módszerekkel erősített professzionális pankrátorokkal, akik szörnyű erővel rendelkezô mutánsokká képesek változni.
Dokumentum/sport/ismeretterjesztő filmek
03:36 óra Vad Japán: makákók birodalmában – Nat Geo Wild HD
15:45 óra A második világháború: Egy birodalom ára/A hírhedt nap (World War II The Price of Empire / A Date in Infamy) –angol dokumentumfilm sorozat, I / 6. rész, 2015 – Viasat History HD
17:30 óra Ázsia- HírTV
22:15 óra A második világháború: Egy birodalom ára/A fordulópont (World War II The Price of Empire / Turning Point) angol dokumentumfilm sorozat, I / 7. rész, 2015 - Viasat Nature History HD
Japán a Távol-Keletre is kiterjeszti a háborút, ami pusztító hatású, de sikereik ellenére is látszik elkerülhetetlen vereségük: magukra haragították az Egyesült Államokat, teljes haderejével.
23:05 A második világháború: Egy birodalom ára/A fordulópont (World War II The Price of Empire / Turning Point) angol dokumentumfilm sorozat, I / 7. rész, 2015 - Viasat History

Február 14. Szerda
Játékfilm
03:45 óra A bérgyilkosság (Amsal/Assassination)
1933¬-ban, az anyaország bukását követő időszakban a Koreai Köztársaság - Japán számára ismeretlen összetételű - átmeneti kormánya három embert szemel ki egy különleges küldetésre. Az átmeneti kormány rendőrfőnöke, Kim Koo által kijelölt Ahn Okyun, a Koreai Függetlenségi Hadsereg mesterlövésze, a katonai iskolában végzett Big Gun és Duk-sam Yem Sek-jin robbanóanyag-szakértő útnak indul, hogy felkutassa e három embert.
10:20 óra Ip Man: A védelmező (Yip Man 3) – AMC
1959-et írunk. A korábbi megpróbáltatások után Ip Man (Donnie Yen) feleségével és fiával békében él Hong Kong-ban. A nyugalmas évek azonban véget érnek, amikor feleségénél súlyos betegséget diagnosztizálnak, egy bűnszervezet kiszemeli magának azt az épületet ahova Ip Man fia is jár és főhősünknek bizonyítania kell, hogy továbbra is méltó a Wing Chung Nagymestere címre.
12:30 óra Hallgatag város (Silent City) – Filmbox Plus
magyarul beszélő, holland-luxemburgi-belga filmdráma, 90 perc, 2012
Rosa, a fiatal szakács Japánba utazik, hogy megtanulja a halfilézés művészetét a híres Kon mestertől, Japán legjobb halséfjétől. Rosa kommunikációs nehézségekkel küzd, egyre magányosabb lesz a tisztításra váró halkupacok mögött. A letört és elkeseredett lány végül egy éjszakai bárban kezd dolgozni, ahol japán üzletembereket szórakoztat. Egy szörnyű éjszaka után, amikor az egyik vendég erőszakoskodik vele, Rosa az étterem halastavában találja magát. Végre kezdi megérteni a halakat, és Kon mester tanítványa lehet.
Dokumentum/sport/ismeretterjesztő filmek
01:00 óra Esélytelenül a harcmezőn – Spektrum
A Tarawai-Csata Elfeledett Harcosai
A csata során számos sorfordító pillanat adódhak, egy rossz hadmozdulat mindent eldönthet, de a csapatmunka hiánya is a életekbe kerülhet. A veteránok visszamlékezései képet adnak az iraki, vietnámi, koreai és a II. világháború nagy helyzeteiről, és arról, hogy a páratlan kitartás, és a szolidaritás miként segíthet megnyerni a sokszor kilátástalannak tűnő ütközeteket is.
03:30 óra A második világháború: Egy birodalom áraA fordulópont (World War II The Price of Empire/Turning Point) angol dokumentumfilm sorozat, I / 7. rész, 2015 - Viasat Nature History 09:10 óra Mutasd meg, hol élsz! (4. rész)/ Tokió, a mikroházak megapolisza
12:30 Ázsia- HírTV
12:30 óra Mutasd meg, hol élsz! – Kioto - A természet dícsérete – M5
Ismeretterjesztő (2015) (20/5. rész) (35')
Kioto, Japán egykori fővárosa, amellett, hogy igazi nagyváros, hűségesen ápolja a hagyományokat is. Manapság ismét egyre jobban divatba jönnek a hagyományos japán lakóházak, az úgynevezett macsiják. Kiderült, ezek a fából épült házak tökéletesen alkalmazhatók a modern életformához is. A macsiják jellemzői: természetes anyagok, egyszerű formák, fényes, nyitott, variálható terek és nem utolsósorban a természet közelsége....
15:45 A második világháború: Egy birodalom ára/A fordulópont (World War II The Price of Empire / Turning Point) angol dokumentumfilm sorozat, I / 7. rész, 2015 - Viasat History
21:25 óra Kína – az új mandarinok Digi Life
21:30 óra A pillangó-hatás - Konfucius És A Kínai Gondolkodás - Spektrum
Hol tartanánk és mik lennénk ma Kopernikusz vagy Darwin nélkül? Hogy nézne ki Európa ma, ha Churchill nem lép be a háborúba a nácik ellen, vagy ha a berlini fal még mindig állna? Ez a sorozat látványos rekonstrukciókkal és a legújabb grafikai megoldásokkal mutatja be a történelmet azokon az aprónak tűnő eseményeken át, amelyek végül új mederbe sodorták a történelem menetét.
22:25 óra A második világháború Egy birodalom ára Nature Viasat History - HD
Angol dokumentumfilm-sorozat (2015) (I. évad 8. rész) (55')
A kezdet vége. Fordul a helyzet a szövetségesek javára: az Afrika-hadtestet legyőzik El Alameinnél, a japánokat Guadalcanalnál, a németeket pedig Sztálingrádnál.
23:05 óra A második világháború Egy birodalom ára Nature History - HD
Angol dokumentumfilm-sorozat (2015) (I. évad 8. rész) (55')

Február 15. Csütörtök
Játékfilm
04:15 óra Gyilkosok gyilkosa (The Replacement Killers) - AMC
magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 87 perc, 1998
Az Amerikában élő kínai emigráns, John Lee (Yun-Fat Chow) profi bérgyilkos. Családja biztonsága érdekében kénytelen elvállalni egy megbízást az alvilág királyától, Mr. Weitől: egy nyomozót kell eltennie láb alól. Lee-nek azonban megszólal a lelkiismerete. A rendőrt életben hagyja, de ezzel a saját életét sodorja veszélybe. Ám Mr. Wei újabb gyilkosokat állít a bérgyikos helyébe, akik immár az árulóra is vadásznak. Lee menekülés közben ismerkedik meg a szép Meg Coburnnel (Mira Sorvino), aki maga is célponttá válik a halálos hajszában.
19:30 óra Némaság – HBO2
09:30 óra Mutasd meg, hol élsz! – Kioto - A természet dícsérete – M5
14:40 óra Fekete Maszk 2. (Black Mask 2: City of Masks) – Film Mánia
Dokumentum/sport/ismeretterjesztő filmek
03:45 óra A második világháború
Egy birodalom ára Nature Viasat History - HD
Angol dokumentumfilm-sorozat (2015) (I. évad 8. rész) (55')
15:45 óra A második világháború
Egy birodalom ára Nature Viasat History - HD
Angol dokumentumfilm-sorozat (2015) (I. évad 8. rész) (55')
18:00 óra Kicsi ország, kicsi Kína - A titkos kínai birodalom Magyarországon (Small Country, Small China) ismeretterjesztő filmsorozat, 2015 - Spektrum
1989-ben Magyarország megnyitotta kapuit a kínaiak előtt, Európában egyedüliként kínálva nekik vízummentességet. Több tízezer kínai hagyta el hazáját, a családot és az emlékeket. Azóta eltelt 25 év, és saját kis világot építettek itt: egy kicsi Kínát, ebben a kicsi országban. De vajon mit tudunk róluk? Hol és hogy élnek? Hol szórakoznak? Hogyan temetkeznek? Esznek azokban a kínai büfékben, amiket mi autentikusnak hiszünk? Miért nem látunk öreg kínaiakat Budapesten sétálni? Vannak titkos madzsong termek a városban?
18:30 óra Kicsi ország, kicsi Kína - A titkos kínai birodalom Magyarországon
19:35 óra Végtelen Történet/Taoizmus – PaxTV
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 4. rész, 16 perc
Konfuciusz tanítása egyszerre merít a Tao filozófiájából, és száll szembe azzal. Az egykori államvallás a ma emberének is tartogat megszívlelendő elveket.
20:30 óra II. világháború - Kína elfeledett harca – Viasat Nature History HD
Rana Miller azt vizsgálja, hogy hogyan volt képes oly sokáig harcban maradni Kína. Feltárja előttünk a csunkingi bombázás szörnyűségeit és találkozik a nyugat-jünnani csata egyik túlélőjével
22:40 óra A második világháború - Egy birodalom ára
Angol dokumentumfilm-sorozat (2015) (I. évad 9. rész) (55') – Viasat Nature History HD
A vég kezdete. A szövetségesek vezetői első konferenciájukon beszélik meg tevékenységük összehangolását. Egy japán alakulat elpusztul a tengeren, a Vörös Hadsereg pedig megkezdi vonulását Berlin felé.
22:40 óra A második világháború - Egy birodalom ára (A vég kezdete) – Viasat History HD
Angol dokumentumfilm-sorozat (2015) (I. évad 9. rész) (55')

Február 16. Péntek
Játékfilm
00:35 óra Nővérek a háborúban - Filmbox Premium
02:10 óra A láthatatlan célpont (Naam yi boon sik)
hongkongi-kínai akciófilm, 128 perc, 2007
Három rendőr összefog, hogy leszámoljon egy bűnbandával.
06:10 óra Istenek Fegyverzete- AMC
07:50 Ip Man: A védelmező – AMC
09:35 óra Az aranyszirmok átka – AMC
11:30 óra Godzilla – Mozi+
13:35 óra Jackie Chan: A katona (Da bing xiao jiang) – Film+
kínai-hongkongi akció-vígjáték, 96 perc, 2010
Kína lángokban áll, a kegyetlen hadurak évek óta harcban állnak egymással a hatalomért, és céljuk elérése érdekében feláldoznak mindenkit. A sorsdöntő nagy ütközetben csak egy idős katona (Jackie Chan) és az ellenséges állam fiatal tábornoka (Leehom Wang) marad életben. Az öreg gyalogos, aki a csata alatt végig halottnak tettette magát, foglyul ejti a megsérült fiatal tábornokot abban a reményben, hogy megkapja a fejéért járó busás jutalmat. A kisember nekivág a hosszú és kalandokkal teli útnak, hogy leszállítsa a foglyot, ám a tábornok korántsem olyan veszélytelen.
14:35 óra Az utolsó lovagok (Last Knights) Digi Film
magyarul beszélő, angol-dél-koreai kalandfilm, 115 perc, 2015
21:00 óra Wasabi - Mar, mint a mustár (Wasabi) – Mozi+
magyarul beszélő, francia-japán akció-vígjáték, 94 perc, 2001
Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Miután csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese azt javasolja, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik Japánból: egykori szerelme, Miko rejtélyes körülmények között elhalálozott és hagyatékát a felügyelőnek személyesen kell átvennie. Irány Tokió! Hubert Japánban először régi ügynöktársával találkozik, majd az örökséggel: egy kamaszlánnyal.
Dokumentum/sport/ismeretterjesztő filmek
04:10 óra A második világháború - Egy birodalom ára
Angol dokumentumfilm-sorozat (2015) (I. évad 9. rész) (55') – Viasat Nature History HD
06:00 óra Kicsi ország, kicsi Kína - A titkos kínai birodalom Magyarországon
06:30 óra Kicsi ország, kicsi Kína - A titkos kínai birodalom Magyarországon
11:35 óra Végtelen Történet/Taoizmus – PaxTV
13:00 óra A nácik bizarr háborúja - Japán titkos szuperfegyvere National Geographic HD
Miután Japán elsöprő erejű, az USA csendes-óceáni flottáját fél évre megbénító támadást vezetett a Pearl Harbor-i támaszpont ellen, Amerikában sokan attól tartottak, hogy az incidenst újabb attak fogja követni, mely immár a civil lakosság ellen irányul majd. Vajon Japán valóban rendelkezett egy olyan nagy hatótávolságú szuperfegyverrel, mellyel elérhette volna az észak-amerikai kontinenst?
14:00 óra Japán titkos fegyvere - Japán titkos fegyvere National Geographic HD
A film a második világháború egyik legjobban őrzött titkáról lebbenti fel a fátylat: egy hatalmas víz alatti repülőgép-hordozóról, melyet arra terveztek, hogy japán bombázókat csempésszen amerikai nagyvárosok közelébe. Az I-400-as valóságos gigásza volt fajtájának: 120 méteres hosszával egészen a 60-as évekig a leghosszabb tengeralattjáró volt a világon, s ami talán még fontosabb: egyszeri üzemanyag-feltöltéssel kétszer akkora távolságot tudott megtenni, mint amerikai vetélytársai. Az I-400-as igazi aduászát mégis a rakománya, a három behajtható szárnyú bombázó képezte, melyek akkoriban merőben újdonságnak számítottak egy tengeralattjáró fedélzetén. A filmben egy búvárexpedíció megkísérli felkutatni annak a járműnek a roncsait, amely sokak szerint megváltoztathatta volna a háború menetét…
18:00 óra Kicsi ország, kicsi Kína - A titkos kínai birodalom Magyarországon
18:30 óra Kicsi ország, kicsi Kína - A titkos kínai birodalom Magyarországon
20:00 óra Titkos történelem A kínai nagy fal titkai (Secret History Secrets of the Great Wall of China) – Viasat History
21:45 óra Kína tiltott városának titkai (Secrets of China's Forbidden City) – Viasat History
23:30 óra A kínai szekerek titkai (Secrets of the Chinese Chariots) - Viasat History

Február 17. Szombat
Játékfilm
01:10 óra Szigorúan Piszkos ügyek I. – Film Mánia
01:10 óra A becsület lovagjai (Outcast) – Film+
magyarul beszélő, amerikai-francia-kínai akciófilm, 99 perc, 2014
Jacob, a rejtélyes harcos (Hayden Christiansen) szövetkezik a megölt kínai császár lányával és fiával, akik kénytelenek elmenekülni vérszomjas bátyjuk elől. Az egykori keresztes lovag bűntudattól vezérelve megtesz mindent a gyerekek védelmében, de hamarosan rájön, hogy segítségre van szüksége. Felkeresi egykori mesterét, Gallaint, a Fehér Szellemet (Nicolas Cage), aki időközben nagy sereget gyűjtött.
17:00 óra Szigorúan Piszkos ügyek I. – Film Mánia
Dokumentum/sport/ismeretterjesztő filmek
01:50 óra II. világháború - Kína elfeledett harca – Viasat Nature History HD
10:00 óra Kínai újév: A nagy show
Kína legnagyobb partija - National Geographic/National Geographic HD
Az újév egy kivételes fontosságú esemény Kína ország életében, melyet egy gigantikus, évről évre 700 milliónál is több tévénéző által követett show-val ünnepelnek meg. Vajon milyen nehézségei, buktatói és szépségei vannak egy ilyen rendkívüli és sokszínű előadás megszervezésének? A Nat Geo stábja ennek járt utána az ázsiai országban.
17:00 óra Monumentális történelem - Az agyaghadsereg kincsei (Blowing Up History: Treasures Of The Terracotta Army) – Discovery Channel
Az agyaghadsereget sötét titkok lengik körül. Az újonnan talált tárgyak rávilágítanak a katonák természetfeletti ellenségére és az ősi Kína erőszakkal teli múltjára.
19:00 óra Világörökségek kívül-belül - Kiotó National Geographic HD
Kiotót, Japán világörökségi helyszínektől hemzsegő kulturális központját alattomos veszély fenyegeti: a gyors modernizáció alapjaiban formálja át a városképet, s egyre inkább elhalványítja a helyi kulturális és társadalmi hagyományokat. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy egyre több helyi értelmiségi teszi fel a kérdést: Megfelelő menedzsment mellett vajon megférhet-e egymás mellett harmonikusan a régi és az új? A filmben a kiotói műemlékek kulisszái mögé látogatunk, ahol „kulturális harcosok” egy elszánt csoportja igyekszik összebékíteni egymással az ősi és a modernet – olykor meghökkentő módszereket bevetve.
19:10 óra Kína története (3. rész) – Digi World
19:10 óra Indokína vadvilága – Kína – Animal Planet HD
Kína madarainak és emlőseinek fele egy kis területen, az ország délnyugati csücskében él. Járjuk be a vidéket, ahol hóborította hegyek, mérsékelt völgyek és dzsungelek váltakoznak!
22:00 óra Beépülve Észak-Koreában - National Geographic/National Geographic HD
22:00 óra Pearl Harbour hősei – Spektrum
Dokumentumfilmünkből megtudhatjuk, miként változtatta meg Pearl Harbor a történelem menetét: mintegy 75 évre kihatott Amerika hadviselésére, és hősöket faragott az átlagemberekből. 1941. december 7-én reggel a brit csapatok még sebzetten, megtörten és támasz nélkül néztek szembe Németországgal. Alig két órával később Pearl Harbor megtámadása rákényszerítette az Egyesült Államokat is, hogy kivegye a részét a háborúból. Nagy-Britannia megmenekült. A támadás azonban nem csupán azért emlékezetes, mert Amerika közbelépéséhez vezetett. Hősies és önfeláldozó férfiak a parancsot meg sem várva, halált megvető bátorsággal mentették honfitársaik életét és szálltak harcba az ellenséggel. Ez a történet róluk szól.

Február 18. vasárnap
Játékfilm
01:20 óra Jackie, a legenda (Shen hua ) – Digi Film
magyarul beszélő, amerikai-hongkongi-kínai akció-vígjáték, 118 perc, 2005
Kétezer éve Kína első császára egy sírhelyet építtetett magának, ahová a temérdek kincs mellé elrejtették a fiatalság elixírjét is. Megszámlálhatatlanul sokan próbálták már megszerezni az ereklyéket, de mind meghaltak. Dr. Jack Channek (Jackie Chan), az archeológusnak látomásai vannak az ősi Kínáról. Álmai annyira valósak, hogy őt hívják segítségül a mauzóleum megtalálásához.
03:20 óra A harcos útja (The Warrior's Way) – Digi Film
magyarul beszélő, dél-koreai-új-zélandi akciófilm, 2010
Yang, a harcos (Dong-Kun Jang) megkíméli az ellenséges klán utolsó sarjának, egy kisgyermeknek az életét. Emiatt menekülni kényszerül a gyermekkel. Egy poros vadnyugati kisvárosban találnak menedéket, ahol Yang új ismerősökre talál a cirkuszi késdobáló és a város részegének személyében. A kardját letéve Yang felvirágoztatja a mosodát, és egyre nagyobb köztiszteletben örvend. A béke és nyugalom azonban nem tart sokáig, banditák fenyegetik a kisváros lakóit. Yang kénytelen újra elővenni a fegyverét. Ennek híre az üldözői fülébe jut.
03:35 óra Jackie Chan: A katona – Film+
11:30 óra Wendy Wu: Hazatérő harcos (Wendy Wu: Homecoming Warrior)- Disney Channel
magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 91 perc, 2006
Wendy (Brenda Song) a suli egyik legnépszerűbb csaja, akinek legnagyobb problémája, hogy megszégyenítse idegesítő, mindenben utánozó riválisát a bálkirálynő választáson. Aztán egy este beállít hozzá egy buddhista szerzetes, aki szembesíti a végzetével: miszerint ő egy nagy kínai harcos, akinek küldetése van.
15:55 óra A medál (The Medallion) – RTL Klub
magyarul beszélő, hongkongi-amerikai akció-vígjáték, 88 perc, 2003
Hongkong legjobb rendőre, Eddie Yang (Jackie Chan) és kétballábas segédje, Watson (Lee Evans) lelepleznek egy összeesküvést, melynek vezetője, Snakehead (Julian Sands) nem kevesebbet akar, mint világuralmat és halhatatlanságot. Ehhez azonban kézre kell kerítenie a varázserejű medált és őrzőjét, egy hatéves buddhista szerzetest. A bűnbanda a kisfiút Dublinba csempészi, a medál viszont a rendőrnél marad, aki önkéntelenül hozzájut ahhoz, amire ellenfele vágyott: legyőzhetetlenné és halhatatlanná válik. Eddie-hez és társához Dublinban csatlakozik az Interpol helyi embere, Nicole (Clarie Forliani), és hárman vetik magukat a titokzatos banda nyomába.
16:30 óra Farkas (The Wolverine) – Mozi+
19:10 óra Wasabi - Mar, mint a mustár (Wasabi) – Mozi+
20:40 óra Godzilla – Film+
magyarul beszélő, amerikai-japán akciófilm, 123 perc, 2014
A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze legnagyobb szörnye újjászületik. A radioaktív szennyeződés teremtette, hősök pusztították el, ám most kiderül: csupán átmenetileg sikerült megszabadulni tőle - a szendergéséből felébredő rém teremtői ellen fordul, és nincs, aki megállítsa. Legfeljebb más szörnyek.
21:00 óra A Zöld Sárkányok Bosszúja (Revenge of the Green Dragons) – Filmbox Premium
22:50 óra Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) – HBO3
magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 107 perc, 2017
A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.
23:50 Gukoroku _ A bűn nyomában (Gukôroku) - Cinemax
japán dráma, 120 perc, 2016
Feliratos változat. Egy éve meggyilkolták a sikeres üzletembert és családját. Tanaka, az oknyomozó riporter a megoldatlan ügyben nyomoz. Miközben a barátokkal, ismerősökkel beszél, rájön, hogy a meggyilkolt házaspár nem volt olyan tökéletes, mint hitték.
Dokumentum/sport/ismeretterjesztő filmek
01:00 óra Katasztrófák nyomában - Rémület Tokió felett - National Geographic HD
Amikor Japánban egy Boeing 747-es 45 perccel a felszállás után nekiütközik egy hegynek és a fedélzeten tartózkodó valamennyi, több mint 500 ember meghal, a baleseti nyomozók döbbenten állnak az eset előtt. Mi okozta a polgári repülés történetének egyik legsúlyosabb katasztrófáját? Bomba volt a fedélzeten? Netán a 747-esek egy addig rejtett konstrukciós hibája jött elő? A film részletesen végigköveti a nyomozást, attól a pillanattól kezdve, hogy a mentőmunkások megtalálták a füstölgő roncsokat a meredek hegyoldalban...
02:00 óra Pearl Harbour hősei – Spektrum
07:50 óra Kína története (3. rész) – Digi World
10:00 óra Világörökségek kívül-belül Kiotó National Geographic HD
12:30 óra Ázsia – HírTv
17:15 óra A kínai konyha titkai II. Kanadai gasztro-reality-sorozat– Lichi TV
Talán mindenki ismeri Confucius, a nagy kínai filozófus nevét, azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy nemcsak tanító, de igazi ínyenc is volt, aki azt vallotta: kizárólag frisset és szezonálisat együnk! Christine Cushing, a kanadai séf Confucius tanításait követve több ezer mérföldes utazásra indul Észak-Amerikában, hogy elmélyüljön az anyaország, valamint a bevándorlók történelmében és kultúrájában, amelyek életet adtak és formálták a kínai főzési irányzatokat. A kulináris és spirituális út során megtudhatjuk, hogy az ételek milyen fontos alapkövét képezik kulturális identitásunknak, ugyanakkor hídként is szolgálnak a népek között, így formálva nap, nap után az eltérő szokásokat. Házigazda: Christine Cushing
19:05 óra Kína története (4. rész) – Digi World
20:05 óra Kína utolsó elefántjai – Animal Planet HD
A Nemzetközi Állatjóléti Alap ügynökei a helyiekkel együtt próbálják megmenteni Junan tartományban Kína egyik legbecsesebb szimbólumát.
22:00 óra Hiroshima igaz története - Spektrum
Hét évtizede éve történt a hiroshimai atomtámadás. A japán nagyvárosra ledobott atombomba új korszakot nyitott a történelemben: a szörnyű pusztításon túl végleg lezárta a sok millió ember értelmetlen halálát követelő második világháborút. Az ezt követő időszakot nevezhetjük atomkorszaknak vagy hidegháborúnak is: a kölcsönös elrettentés lett az alapja évtizedeken keresztül az igencsak kényes erőegyensúlynak a kétpólusú világban.

Koreai doramák
A fény hercegnője - dél-koreai drámasorozat – Story5
Hétköznap: 15:50, 17:10
Jungmyung hercegnő az egyetlen egyenes ági leszármazottja volt Seonjo királynak, aki még élt, amikor ő megszületett. A király halála után Gwanghae került a trónra és az első parancsa az volt, hogy eltűntesse a herceget és száműzze a királynőt a palotából. A következő célpontja a hercegnő volt. Amikor Inmok királynő megtudta, hogy lánya veszélybe került, elküldte és elbújtatta. De a bérgyilkosok a nyomára bukkantak Jungmyung hercegnőnek. A hercegnő testőrének és dadájának heroikus önfeláldozása következtében a hercegnőt sikerült egy hajóra menekíteni. A hercegnőt a tengeren sodródva egy Japán felé tartó hajó találta meg. Eladták rabszolgának. Azért, hogy túlélje az ellenséges környezetet elhallgatta azt, hogy ő egy hercegnő. Fiúnak álcázva magát, Jungmyung munkásként egy kénbányában kezdett el dolgozni. Barátra lelt, ami segítette abban, hogy túlélje a megpróbáltatásokat és megtalálta a reményt a kétségbeesés legmélyén is. De sosem adta fel, hogy egyszer újra visszatérjen Joseon városba, az otthonába és megbuktassa Gwanghaet, aki mindent elvett tőle. Hamarosan alkalom adódik és valóra válhat az álma, hogy visszatérjen.
Királynő egy hétre
Hétköznap: 18:30, 19:15 – Story5
A korona hercege – Izaura TV
Hétköznap: 05:35, 13:40, 23:00 Szombat: 05:35, 06:45, 08:05, 09:25, 10:40 Vasárnap: 02:55
magyarul beszélő, dél-koreai-koreai filmsorozat, 8. rész, 71 perc, 2007
1762-ben, Young-jo király palotájában az udvari hatalmasságok belső hatalmi harca dúl, aminek a trónörökös koronaherceg áldozatul esik, saját apja éhezteti halálra. Itt találkozik véletlenül három egykorú gyerek: a bátor, elárvult Song-yeon, akit nagybátyja ad el a királyi udvarba udvarhölgynek, Dae-soo, akit eunuchnak szánnak, de még nem kasztrálták és nagyon fél emiatt, valamint a talpraesett Lee-San, a trónörökös fia, a király unokája. A három gyerek életre szóló barátságot köt. Sado koronaherceg egy rizsládába zárva raboskodik, mivel apja, Young-jo király azt hiszi, hogy összeesküvést sző ellene. Sado egy festményt bíz Lee Sanra, hogy mutassa meg a királynak, mert akkor megenyhül iránta érzett haragja. Azonban Lee San csak azt éri el, hogy szeszélyes nagyapja kitiltsa őt és anyját a palotából...

Anime sorozatok
Dragon Ball Z - magyarul beszélő, japán rajzfilm sorozat, 1996 – Viasat6
Hétköznap: 06:40, 07:00, 16:05, 16:30
Egy kultikus anime sorozat, mely a Dragonball folytatása, főhőse Goku. A "Z" 5 évvel a Chichi-vel való esküvő után kezdődik. Son Goku-nak már van egy kisfia, Son Gohan - a nagyapja után elnevezve. Felfedezzük, hogy Goku egy földönkívüli faj egyik utolsó tagja, és innen ered emberfeletti ereje. A sorozat során megismerjük távoli bolygók lakóit és gonosztevőit, tehát az események horizontja kozmikus léptékűvé válik. Témája leginkább a harc jó és gonosz között. A sorozat üzenete: a család, és a barátok fontossága, és az, hogy soha ne add fel.
Yugioh - Az öt sárkány japán rajzfilm sorozat, II évad – Viasat6
Hétköznap: 15:05, 15:35
A Yugioh - Az öt sárkány a második fő spin-off animeszéria a Yu-Gi-Oh! franchiseban. A sorozat a Yu-Gi-Oh GX lezárását követően Yusei Fudo kalandjait dolgozza fel. A szinkró szörnyek a Yugioh - Az öt sárkány animében lettek bevezetve.
A dinoszauruszok királya –magyarul beszélő, japán animációs sorozat, 23 perc, 2007 – KiwiTV
Hétköznap: 01:30, 05:00, 12:00 Szombat: 01:30
Három jó barát, Zoe, Max és Rex a D-Team tagjai, egy nap különös hangra lesznek figyelmesek. Dinoszaurusz lelkek kérnek segítséget, akiket Dr. Z, az Alpha Gang vezetője fogságba ejtett és bezárta őket különböző kártyákba. A gyerekek elhatározzák, hogy segítenek rajtuk, és hamarosan kezdetét veszi az ádáz küzdelem. Mindhárman szert tesznek 1-1 dinoszaurusz segítőre, akikkel felvehetik a harcot Dr. Z és az Alpha Gang ellen. Csakhogy az Alpha Gang titokban kegyetlen kísérleteket végez a dinoszauruszokon, amiktől az állatoknak különleges képességeik lesznek. Igen ám, de ezzel egy időben kezelhetetlenné is válnak.
Egyszer volt... A világűr - magyarul beszélő, francia-japán animációs sorozat, 1982 KiwiTV
Hétköznap: 08:15, 16:30, 20:30 Szombat: 23:30
Transformers: Armada amerikai-japán rajzfilm sorozat KiwiTV
Hétköznap: 21:00, Szombat/Vasárnap: 15:35, 16:05, 21:15, 21:45
A Földért vívott háború még nem fejeződött be, az Autobotok kegyetlen harcot vívnak az Álcákkal. A zseniális Transformerek akár emberszabású, akár jármű alakot is képesek felvenni.
Maja, a méhecske magyarul beszélő, osztrák-japán-NSZK anim. sorozat, 79 perc, 1975 KiwiTV
Szombat: 18:05, 18:35 Vasárnap: 00:30, 01:00, 18:05, 18:35

Anime moviek
06:00 óra Wonderful Days - AMC
magyarul beszélő, dél-koreai animációs film, 86 perc, 2003
2142-őt írunk. A civilizáció végnapjait éli. Bolygónk felszínét háborúk és ökológiai katasztrófák tették tönkre, az eget pedig soha fel nem szakadozó felhőzet borítja, melyből gyilkos savas eső hullik alá. Az utolsó emberlakta város, Ecoban, ahová csak a kiváltságosok nyernek bejutást, a Föld megmaradt energiaforrásain élősködik és a totális pusztulás felé hajtja a bolygót. A fényűző metropoliszon kívül rekedtek utolsó reménysége az az ifjú harcos, aki betör a szigorúan védett városba, hogy a könyörtelen rendfenntartókat kicselezve megszerezze Ecoban titkait és megakadályozza a végső katasztrófát.
Jona-jona pingvin (Yonayona pengin / Yonayona Penguin)
japán-francia animációs film, 87 perc, 2009
Hétfő: 10:25 óra Filmbox Plus
Kedd: 19:35 óra Filmbox Family
Szerda: 09:15 óra Filmbox Premium
Csütörtök 09: 20 Filmbox Family
Lucky Dragon kínai animációs film, 2009, Hétfő a 10:00 - Filmbox Extra HD
Egy fiatal kínai sárkány felelőtlenségét megelégelik az istenek, és a Földre száműzik őt - méghozzá emberi alakban. A kisfiúvá változott sárkány arra kényszerül, hogy új alakjában boldoguljon, ám hamarosan kiderül, hogy ő az egyedüli, aki képes megtalálni egy varázslatos kardot, melynek birtokosából a világ ura lehet, ezért a jók és rosszak, istenek és démonok egyaránt a keresésére indulnak. Vajon sikerül-e megtalálnia a kardot, mielőtt rossz kezekbe kerülne, és ezáltal kivívnia az istenek kegyelmét, hogy ismét sárkánnyá változhasson?

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2018/2019 téli szezon

A 2018/2019 téli szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek, OVA-k valamint ONA-k és speciálok. ...

További hírek

Paprika a Pólus moziban

A Pólus Mozi Anime Filmklub következő vetítésén Satoshi Kon, rendező 2006-ban készült, megdöbbentően eredeti és számos hollywoodi produkciót - köztük Chrishopther Nolan Eredet című filmjét is - inspiráló misztikus sci-fi-thrillere, a PAPRIKA lesz. ...

PokéNap 2.0

Egy újabb nap a Pokémonok körül. ...

Teakurzusok

Az ázsiai teák világa kerül bemutatásra. ...

Hokkaidó természeti kincsei

Nagy Szilvia (kutató, utazó) tart előadás Japán északi szigetéről. ...