×

Regisztráció

Anime hírek

Heti tévé ajánló

2018.02.26. | írta: iskariotes | 119 olvasás | 0 hozzászólás
A héten lesz Bruce Lee és Jackie Chan filmek is. Íme a heti tévé ajánló.
Február 26. Hétfő
Játékfilm
03:05 Everly - Gyönyörű és veszélyes – Film+
Everly (Salma Hayek) Taiko (Hiroyuki Watanabe), a hírhedt japán gengszter szeretője. Amikor Taiko megtudja, hogy Everly a rendőrség informátora, végezni akar vele. Az emberei rajtaütnek a lakásán, de Everlynek sikerül támadóival végezve kereket oldani. Ám Taiko mindent elkövet, hogy eltegye láb alól volt szeretőjét, ezért bérgyilkosok hadát küldi utána. Miközben Everly a túlélésért küzd, kislányát, Maiseyt (Aisha Ayamah) és édesanyját, Edithet (Laura Cepeda) is meg kell mentenie.
03:45 Mennydörgés – Paramount Channel
Chan Foh nem túl okos, mindenki kihasználja. A családi autószerelő műhelyben dolgozik, és véletlenül börtönbe juttatja a törvényen kívüli autóversenyzőt, Warner Krugmant. Krugman azonban megszökik, bosszút lihegve szétveri a műhelyt, és elrabolja Foh ártatlan nővéreit. Foh csak úgy mentheti meg őket, ha saját pályáján győzi le Krugmant: kénytelen ő is versenyautóba ülni...
07:40 Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) – HBO3
19:35 Hallgatag város (Silent City) – Filmbox Plus
Rosa, a fiatal szakács Japánba utazik, hogy megtanulja a halfilézés művészetét a híres Kon mestertől, Japán legjobb halséfjétől. Rosa kommunikációs nehézségekkel küzd, egyre magányosabb lesz a tisztításra váró halkupacok mögött. A letört és elkeseredett lány végül egy éjszakai bárban kezd dolgozni, ahol japán üzletembereket szórakoztat. Egy szörnyű éjszaka után, amikor az egyik vendég erőszakoskodik vele, Rosa az étterem halastavában találja magát. Végre kezdi megérteni a halakat, és Kon mester tanítványa lehet.

Ismeretterjesztő/dokumentum/sport műsorok
02:48 Beépülve Észak-Koreában - National Geographic/National Geographic HD
02:55 Japánkertek – Digi Life
04:24 Tokió maffiája (48') - National Geographic HD
Égnek törő felhőkarcolók, színes neonfények, másodpercre pontosan érkező gyorsvasutak – Tokióról az emberek többségének ilyen és ezekhez hasonló klisék jutnak az eszébe. A japán fővárosnak azonban van egy másik, kevésbé ismert arca is, melyet a helyiek szívesen elfednének a látogatók elől – és joggal, hiszen ezt a rejtett világot a hírhedt japán maffia, a yakuza urallja… A filmben látogasson el Tokió legveszélyesebb negyedeibe, s ismerje meg a több száz éves múltra visszatekintő yakuza bandafőnökeit! Útikalauzaink újságírók lesznek, akik írnak róluk, és rendőrök, akik szeretnék rács mögé juttatni őket.
07:35 Kína története (6. rész) (60')
13:00 Ázsiában két keréken – TV Paprika
15:25 Japán vadvilága (1. rész) – Digi Animal World
15:35 A lány hét névvel – Pax TV
Hyeonseo Lee boldog gyermekként nőtt fel Észak-Koreában. Azt hitte országa a világ legboldogabbika. Pedig Észak-Koreában immáron 70 éve diktátorok irányítják a népet. A lányban kamasz korában kezdett ébredezni az érzés, látva a nyilvános kivégzéseket, majd tapasztalva az istenként tisztelt diktátor halálát, hogy talán mégsem úgy vannak a dolgok, ahogyan azt az állami tévé vagy tanárai hirdetik. A határ mellett lakva eljutottak hozzá a kínai -és a dél-koreai tévéadások is és döntött: 18. születésnapja előtt családja tudta nélkül átszökött Kínába, hogy megnézze milyen ott a világ. Évek hosszú bujkálása után Dél-Koreába jutott, majd regényes módon utánaszökött családja is. Élményeit A lány hét névvel című könyvben írta le, amely a napokban jelent meg Magyarországon, a Libri Kiadó gondozásában. Hyeonseo Lee-vel alkalmunk nyílt személyesen is találkozni. Interjúnkból kiderül vallásos meggyőződése is.A Zákeus Média Centrum műsora.
16:00 Autókereskedők - Honda S2000 – Discovery Channel

Február 27. Kedd
02:10 Zűrangyalok – Mozi+
Antoine egy jól menő párizsi mulató dörzsölt tulajdonosa. Él, mint hal a vízben, és ideje nagy részét a lányoknak szenteli. Megrázkódtatásként éri, midőn kalandos múltjából váratlanul előbukkan egy régi cimbora. Golyó ütötte sebtől haldokolva Hongkongból kéri, vegye magához ötéves kisfiát, és őrizze meg a gyerek számára a több millió dolláros vagyonát. A csillagászati összeg átlendíti Antoine-t a félelem, a gyanakvás meg a kelletlenség korlátján, és útnak indul. A helyes kínai kisfiúval nem is lenne semmi baj, de hogyan hozzon haza ennyi pénzt, miközben bérgyilkosok vadásznak a bőrére? Amint megérkezik Hongkongba, azonnal üldözőbe veszik a gengszterek, akik barátjával is végeztek. Egy katolikus missziónál talál menedéket. Itt aztán a gyereket egy pap gondjaira bízza, aki éppen Párizsba indul...
03:35 SPL /Saat po long/ - Film Mánia
Az intelligens Hong-Kong-i rendőrfelügyelő, Chan, annak szentelte életét, hogy börtönbe juttassa a hírhedt bandavezért, Wong Po-t. Éppen egy olyan tanút kísérnek a bíróságra, aki tanúskodhat a gengszter ellen, amikor egy autóval beléjük rohan a banda kegyetlen bérgyilkosa, Jack. A tanú és a felesége is meghal, csak a kislányuk marad életben. Chan csak megsérül, de amikor eltávolítják fejéből az üvegszilánkot, kiderül, hogy rákja van, és már nincs sok ideje hátra.
Eközben Ma Kwan-t, egy másik körzet hírhedten kemény rendőrfelügyelőjét nevezik ki Chan részlegének élére, aki elhatározza, hogy rendet csinál. Chan mindhárom fiatal beosztottja védelmébe veszi a főnökét, aki közben örökbe fogadja a meggyilkolt tanú kislányát.
04:35 Flash Point - Tűréshatár /Dou fo sin/
Ma Jun, az önbíráskodástól sem visszariadó rendőr társul egy fedett ügynökkel, Hua Shenggel, hogy elkapjanak egy kegyetlen csempészbandát, amelyet három vietnami fivér működtet. A legidősebb testvért elfogják, ám eközben fény derül az ügynök kilétére, akit majdnem meg is ölnek. Jun fáradhatatlanul üldözi a bandát, sokszor szabálytalan eszközöket is igénybe véve. Közeledik a csempészvezér tárgyalásának napja, a tanúk életét veszély fenyegeti, a leszámolás pedig elkerülhetetlen.
09:20 Kalózok (Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok)
dél-koreai kalandfilm, 130 perc, 2014
A 15. század hajnalán I Szonggje tábornok megdönti a Korjo királyság hatalmát, hogy saját dinasztiát alapítson. A hazaárulással nem ért egyet egyik tisztje, Csang Szadzsong, ezért I meg akarja öletni. A férfi elmenekül és banditának áll. Néhány évvel később az I által frissen megalapított Csoszon királyság Ming-dinasztiától kapott hűbéri pecsétjével elindul egy hajó Kínából Csoszon felé, ám útközben rátámadnak egy bálnára, ami széttöri a hajót és elnyeli a pecsétet. Az életüket féltő hivatalnokok a királynak azt hazudják, kalózok rabolták el az értékes kincset, így elrendelik a kalózok levadászását. A kalózokat azonban egy gyönyörű és veszélyes nő, Jovol vezeti, és nem adja könnyen a bőrét. Megindul a hajsza a pecsétet lenyelő bálna után, amibe Szadzsong is beszáll a busás jutalom reményében. Csakhogy a szárazföldi bandita mit sem ért a hajózáshoz, ráadásul a rablóbandája sem egészen épelméjű
12:30 Nővérek a háborúban (Sisters of War) - Filmbox Plus
ausztrál filmdráma, 95 perc, 2010
1942 januárja. A japán háborús gépezet végigsöpör Délkelet-Ázsián. Így kerül útjukba az az apró keresztény misszió is, ahol maréknyi ausztrál nővér vigyáz 84 sebesült ausztrál katonára.
18:45 Piedone Hong Kongban – Mozi+
Olasz akcióvígjáték (1975; 108')
A Nápoly városában dolgozó Rizzo felügyelőt kábítószer-kereskedéssel vádolják. Annak érdekében, hogy tisztára mossa nevét, meg kell találnia azt az embert, aki a maffia köreiből épült be a rendőrség hálózatába. A nyomok a Távol-Keletre vezetnek, ahová hűséges társa is elkíséri az ügy felderítése érdekében. Pofonokban és izgalmakban persze most sem lesz hiány.
22:00 Hópehely és a sötét kristály (Zhong Kui fu mo: Xue yao mo ling) – AMC
amerikai-kínai-hongkongi film 2015, színes akció-fantasy hossz: 118 perc
Zhong Kui, a misztikus erőkkel megáldott legendás kínai antihős harcba száll a gonosszal a menny, a föld és a pokol birodalmában, hogy megmentse honfitársait és a nőt, akit szeret.
23:35 SPL /Saat po long/ - Film Mánia

Ismeretterjesztő/dokumentum/sport műsorok
02:00 Ázsiában két keréken – TV Paprika
12:00 Japán amerikai megszállása – DoQ
13:00 Ázsiában két keréken – TV Paprika
15:25 Japán vadvilága (2. rész) – Digi Animal World
17: 30 Ázsia – HírTV
23:35 Japán vadvilága (2. rész) – Digi Animal World
22:00 Zsarnokok National Geographic HD
Mao Ce-tung a kommunista Kína teljhatalmú, eszközökben nem válogató vezetője volt három hosszú évtizeden át. Véres rendszere olyan mély nyomokat hagyott alattvalóiban, hogy közülük sokan ma is jelentős forradalmárként és a nemzet megmentőjeként tekintenek rá.


Február 28. Szerda
06:30 A háború istene /God Of War/ - AMC
kínai-hongkongi akciófilm, 128 perc, 2017
A tizenhatodik században Kína partjainál egyre több japán kalózhajó kezdett fosztogatni, nagy bosszúságot okozva ezzel a császárnak. 1557-ben a kalózok elfoglalták Cengang-ot. Több hónapnyi hiábavaló ostrom után végre Yu parancsnknak sikerül kiharcolnia a győzelmet. Yu a legendás Qi generális alatt szolgált. A győzelem mégsem volt teljes, hiszen a kalózoknak sikerült elmenekülniük.
11:25 Rendőrsztori – AMC
Kevin Chan, a speciális ügyek szakértője kapja a feladatot, hogy számoljon le Chee-vel, a kábítószer-királlyal. Chee titkárnője, Salina lesz a koronatanú a tárgyaláson. Kevinnek kell gondoskodnia még az asszony védelméről is, miközben újabb terhelő bizonyítékokat kell szereznie Chee ellen. A tárgyalás napján azonban Salinának nyoma vész, és ezért Kevint teszik felelőssé. Eközben Chee mindent megtesz, hogy örökre megszabaduljon veszélyes ellenfelétől: Salina segítségével elcsalják Kevint egy házba, és szolgálati fegyverével megölnek egy rendőrtisztet. A nagy zűrzavarban Salina megszökik. A rendőrség természetesen Kevint vonja felelősségre, és gyilkosság vádjával letartóztatják. Csak úgy tud kiszabadulni, hogy saját főnökét ejti foglyul. Kevin rögtön Chee irodájába indul, és még épp időben érkezik, hogy segíthessen Salinának. Rövid tűzpárbajt követően sikerül foglyul ejtenie a kábítószer-királyt...
18:20 30 Godzilla – Sony Movie Channel
A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő...
23:00 Balhé Bronxban – RTL Spike
Keung (Jackie Chan), a Hong Kong-i rendőr New Yorkba utazik Bill bácsikája esküvőjére, aki épp most adta el a boltját a bájos Elaine-nek. Amikor bűnözők bandája költözik a környékre és pénzt követel a helyi boltosoktól, Keung elhatározza, hogy megvédi Elaine-t és megakadályozza, hogy a rosszfiúk megtalálják a lopott kincseket rejtő ládikát.
23:35 Jeeg robot vagyok (Lo chiamavano Jeeg Robot) - Cinemax
olasz akciófilm, 112 perc, 2015
Enzo, a tolvaj, Róma egyik nyomornegyedében él. Egy nap a rendőrök elől menekülve beugrik a Tiberis folyóba. Egy rakás radioaktív hulladék közé esik, ami megfertőzi őt. Enzo hamarosan észreveszi, hogy rendkívüli erőre és gyógyító képességre tett szert. Egyre inkább érdeklődni kezd az emberek után is, köszönhetően a szellemi fogyatékos lánynak, aki összetéveszti őt a japán képregényhőssel. Enzónak a "szuperbűnözőből" szuperhőssé kell válnia, hogy megmentse a lányt a pszichopata gengsztertől.

Ismeretterjesztő/dokumentum/sport műsorok
02:00 Zsarnokok National Geographic HD
13:00 Ázsia kétkeréken – TV Paprika
15:35 Japán vadvilága (3. rész) – Digi Animal World
15:55 A kézműves Japán (2017; 65') – Spektrum
Filmünk a három legismertebb és legjellegzetesebb japán kézműves tárgyról szól: a szamuráj kardról, a japán kerámiáról és kimonóról.
21:25 Kína – az új mandarinok Digi Life
23:40 Japán vadvilága (3. rész) – Digi Animal World

2018. március 01. Csütörtök

01:25 Akiket elfeledtek - a magányos szakasz – Filmbox Plus
A koreai háborúk idején játszódik ez a torokszorító dráma, amely egy amerikai tizedes szemén keresztül mutatja be a harcok kegyetlenségét és kilátástalanságát, melyben szinte emberfeletti elvárás az, hogy az egyén ne veszítse el hitét, élni akarását és végső soron ép elméjét. William Bryne tizedes akaratán kívül lesz egy tank parancsnoka, mellyel kénytelen mélyen behatolni az ellenséges vonalak mögé, amivel azt kockáztatja, hogy megfáradt, csalódott emberei dezertálnak. Byrne-nek minden hitét és erejét össze kell szednie ahhoz, hogy embereit egy csapatként vezesse a harcba.
03:30 Mennydörgés – Paramount Channel
06:00 A sushi árnyékos oldalán (East Side Sushi) - HBO
Juana latin munkásnő és egyedülálló anya. Az ételgyárban töltött évek alatt nagy kézügyességre tett szert: pontosan és gyorsan bármit felszeletel. A japán étterem konyháján megtanulja a sushikészítést. Minden vágya, hogy sushi séf legyen.
09:25 Tomboló ököl (Jing wu men) – AMC
Sanghaj, 1908. A sanghaji harcművészeti iskola mesterét brutálisan meggyilkolják, az általa vezetett intézményt pedig terrorizálják. Chen, a mester legtehetségesebb tanítványa a rivális japán iskolát gyanúsítja a tett elkövetésével, és mivel a rendőrség a támadók oldalán áll, bizonyítékokat gyűjt, majd elhatározza, hogy életét nem kímélve megmenti az iskolát és igazságot szolgáltat.

Ismeretterjesztő/dokumentum/sport műsorok
00:00 A második világháború – belülről - National Geographic HD
(Az ardenneki csata, I. évad 3. rész, 60')
A harmadik részben az 1944-es ardenneki csatától az 1945-ös japán fegyverletételig követhetjük nyomon az eseményeket.
00:00 Japán amerikai megszállása – DoQ
01:10 Világháború a Csendes-óceánon – Spektrum HD
A japán hazárdjáték (2015; I. évad 1. rész; 65')
E háromrészes sorozat II. világháború csendes-óceáni hadtörténetét ismerteti. Több olyan különleges felvételt mutatnak be a készítők, amelyeket maguk a harcoló alakulatok készítettek, miközben azt is elmesélik hogyan harcoltak a Csendes-óceán hatalmas, szigetekkel tarkított felületén, ahol egy teljesen új harcászati forma is megszületett.
07:00 A háború, amely megváltoztatta a világot – Viasat History
A "száz éves megaláztatás" végén a japán hadsereg megszállta Kína Mandzsúriaként ismert részét.
09:55 Kína – az új mandarinok Digi Life
18:20 Kína története (1. rész) – Digi World
19:35 Zen és Sinto - Végtelen történet – Pax TV
A buddhizmus letisztult, meditatív irányzatai sajátosan tükrözik a japán társadalom zárkózottságát.

Március 02. Péntek
03:15 A láthatatlan célpont /Naam yi boon sik/ - AMC
Három rendőr összefog, hogy leszámoljon egy bűnbandával.
06:30 Tomboló ököl – AMC
08:25 Rendőrsztori – AMC
14:30 A medál (The Medallion) - Digi Film
Hongkong legjobb rendőre, Eddie Yang (Jackie Chan) és kétballábas segédje, Watson (Lee Evans) lelepleznek egy összeesküvést, melynek vezetője, Snakehead (Julian Sands) nem kevesebbet akar, mint világuralmat és halhatatlanságot. Ehhez azonban kézre kell kerítenie a varázserejű medált és őrzőjét, egy hatéves buddhista szerzetest. A bűnbanda a kisfiút Dublinba csempészi, a medál viszont a rendőrnél marad, aki önkéntelenül hozzájut ahhoz, amire ellenfele vágyott: legyőzhetetlenné és halhatatlanná válik. Eddie-hez és társához Dublinban csatlakozik az Interpol helyi embere, Nicole (Clarie Forliani), és hárman vetik magukat a titokzatos banda nyomába.
16:30 Godzilla – Sony Movie Channel
17:10 Hópehely és a sötét kristály – AMC
20:30 Düh - Cinemax 2
Egy éve Tokióban meggyilkoltak egy házaspárt. A gyilkost, aki áldozatai vérével a "harag" szót írta a falra, nem sikerült elfogni. A megoldatlan ügy három, egymáshoz nem kapcsolódó történetet kapcsol össze három különböző japán városban.
21:00 Kínai negyed (Chinatown) – Paramount Channel
Amerikai dráma (1974; 175')
Jake Gittes magánnyomozót felbéreli egy gyönyörű és előkelő nő, aki gyanítja, hogy férje hűtlen volt és ezzel Gittes belekerül egy csalásokkal, személyes és politikai botrányokkal teli világba.

Ismeretterjesztő/dokumentum/sport műsorok
07:00 Kína története (1. rész) – Digi World
07:15 A háború, amely megváltoztatta a világot
1942-ben a japánok komoly veszteségeket szenvedtek, de a végső vereségükig még sokat kellett harcolni.
11:10 Kína – az új mandarinok Digi Life
11:35 Zen és Sinto - Végtelen történet – Pax TV
18:15 Kína története (2. rész) – Digi World

Március 03. Szombat
07:25 Beverly Hills-i nindzsa
Az árva Haru-ról (Chris Farley), akit a tenger vetett ki a japán partokra, megtalálói, a harcművész mesterei azt hiszik, hogy ő az a gyermek, akinek eljövetelét egy ősi nindzsa legenda megjövendölte. Nagyot tévednek! Bár mindent megtesznek, hogy kiképezzék, hamar kiderül, hogy Haru egy nagy rakás szerencsétlenség. Mestere azonban mégis hisz benne, és amikor elérkezik a nagy lehetőség, elkíséri Beverly Hills-be egy titokzatos, gyönyörű lány megsegítésére. És a nagy fehér nindzsajelölt elindul Amerikába, ahol tekintélyes kilóit és kissé egyedi harcstílusát az igazság oltalmazására használja, mindenki őszinte megrökönyödésére...
07:35 A medál (The Medallion) - Digi Film
11:20 Rob B Hood – Filmbox Extra
Hong Kongi akció film / vígjáték (2006; 125')
A megrögzött csirkefogó és szerencsejátékos Slipper (Jackie Chan) számára az egyetlen olyan dolog, amely a nyakára járó adósoknál is félelmetesebb az, ha egy bőgő kisbabát kell dédelgetnie. De mi van, ha a baba lesz az az aranytojást tojó tyúk, amelynek a segítségével távol tarthatja magától az adósait? Vajon képes lesz-e felülkerekedni a pelenkák, cuclisüvegek és giccses altatódalocskák iránti ellenszenvén? A kisstílű bűnözőknek rendőrök és nehézfiúk között lavírozva kell megvédeniük egy aprócska gyermeket ebben a pergő, izgalmas és rendkívül mulatságos akciófilmben.
11:30 Farkaskölyök
Japán dráma (2005; 110')
Akira, az egy unalmas vidéki kisvárosban élő fiatal fiú élete egyik napról a másikra felbolydul, mikor a Tokióból érkezett, elbűvölő Rumiko személyében új osztálytársa lesz, aki a többi fiúval együtt Akirát is leveszi lábáról. Időközben egy vándorcirkusz is sátrat ver a városban, ám a szülők és a tanárok nem engedik, hogy a gyerekek akár a közelébe is menjenek, pedig elterjed a pletyka, hogy a cirkusz egyik fő látványossága egy félig ember, félig farkas lány. A fellelkesült diákok el is kezdik Farkas Lánynak csúfolni az osztály számkivetettjét, a kócos, és némileg bogaras Hidekót. Mindenki nagy megdöbbenésére Rumiko osztálytársnője védelmére kel, és ez imponál Akirának, aki szeretne vele több időt elölteni. Rumiko beleegyezik abba, hogy barátok legyenek, de csak azzal a feltétellel, hogy Akira Hidekóval is összebarátkozik. Ahogy jobban megismeri, a fiú rájön, hogy a lány egyáltalán nem olyan bogaras, mint gondolta volna, és ezzel egy csodálatos barátság veszi kezdetét.
22:30 Ó, Lucy! – Cinemax2
Setsuko idősebb, magányos nő, aki Tokióban él. Az unokahúga, Mika rábeszéli, hogy sajátos módon tanuljon angolul. A csoportban megkövetelik, hogy szőke parókát hordjon, és amerikai személyazonosságot vegyen fel - így lesz belőle Lucy. Mindez felébreszt valamit Setsukóban, aki beleesik az amerikai instruktorba, Johnba. Amikor John váratlanul eltűnik, Setsuko megtudja, hogy Mikával randiznak. A testvére, Ayako segítségével a fél világot átrepüli, hogy megkeresse a Dél-Kaliforniába szökött párt.

Ismeretterjesztő/dokumentum/sport műsorok
06:00 A japán élet művészete (1. rész) – Spektrum HD
Dr James Fox művészettörténész a világ egyik legmisztikusabb kultúráját, Japánt mutatja be egy elbűvölő három részes sorozatban. A zord északtól a trópusi délig tartó utazása közben James hegyeket mászik meg, templomokat látogat, cseresznyevirág-esőben csatangol és ultramodern városokat fedez fel.
06:55 Kína története (2. rész) – Digi World
10:00 Kína a magasból -A jövő elkezdődött – Nat Geo HD
Hogyan élnek, dolgoznak, utaznak és játszanak a kínaiak – a rájuk jellemző mega-dimenziókban? Az elmúlt három évtized viharos átalakulása milyen módon befolyásolta a kínai nagyvárosok képét? Kína gyors ütemű iparosodása milyen negatív hatásokat gyakorol a Földre, és a mérnökök milyen módszerekkel igyekeznek csökkenteni a riasztó mértékű természetpusztítást? A második epizód efféle kérdésekre keres választ Kínára a magasból lepillantva.
14:10 A kínai szekerek titkai – Viasat History HD
A dokumentumfilmben egy szakértő-csapat felfedezi, pontosan hogyan dörömböltek Kína csataterein a kínai szekerek, és uralták a hadviselést tovább, mint bárhol máshol a Földön _ egyesítve a nemzetet.
18:00 A kínai kincseshajó titka - National Geographic HD
A történészek régóta feltételezték, hogy egykor fából ácsolt hajók százai járták a tengeri selyemutat Kína és a Közel-Kelet között, ám a saját szemükkel még egyet se láttak e különleges járművek közül. Egészen 1998-ig, amikor Tilman Walterfang német mérnök rábukkant egy meglepően jó állapotban lévő 9. századi roncsra, melyet arannyal, ezüsttel és gyönyörű kerámiákkal borítottak be építői…

Március 04. Vasárnap
03:40 Gyilkos nyilak (Choi-jong-byeong-gi hwal) – AMC
dél-koreai film (2011; 122’)
A kínai mandzsu hadak a XVII. században kétszer is megszállták Koreát. Ebben az időszakban él az ifjú Nami, aki tökéletesen képzett íjász. Szülei halála óta a családot számára egyetlen húga jelenti, akiért bármire képes lenne. Nami szarvasra vadászik az erdőben, amikor portyázó hadak elrabolják az esküvőjére készülő húgát. Hogy megmentse testvérét, egymaga száll szembe a sereggel, és számtalan harcossal végez. Ezt látva azonban a mandzsu tábornok éktelen haragra gerjed, és hajtóvadászatot indít a rejtélyes íjász után.
08:50 Hópehely és a sötét kristály – AMC
14:30 Bruce Lee, a legenda
Hongkongi dokumentumfilm (1984; 110')
Egy fiatal hongkongi utcai bajkeverő 58-ban visszatér az Államokba, ahol egyedülálló módon kínai harcművészetet kezd el tanítani nem csak ázsiaiaknak. Tanítványai között olyan hollywoodi nagyágyúk is megtalálhatók, mint James Coburn, Steve McQueen vagy Chuck Norris. A színészi vénával és családi örökséggel is megáldott Bruce Lee hamarosan a kamerák előtt találja magát, és ezzel megkezdődik a filmtörténelem legnagyobb és legmehatározóbb harcművészének világhódító karrierje.
23:40 Kínai negyed (Chinatown) – Paramount Channel

Ismeretterjesztő/dokumentum/sport műsorok
01:00 24 órával a Pearl Harbor után (Pearl Harbor: The Day After) - DoQ
Keveset tudni arról a rettenetről, ami a Pearl Harbour támadás során kialakult. Filmünk új bizonyítékokat mutat be arról, hogyan sokkolta a hír a Fehér Házat és hogyan rázta meg a hír egész Amerikát.
06:00 A japán élet művészete (2. rész) – Spektrum HD
07:15 Szigetek vadvilága/Japán, a szélsőségek szigete (Wildest Islands / Japan: Islands Of Extremes) – Animal Planet
20:00 24 órával a Pearl Harbor után (Pearl Harbor: The Day After) - DoQ

Koreai doramák
A fény hercegnője - dél-koreai drámasorozat – Story5
Hétköznap: 15:50, 17:10
Jungmyung hercegnő az egyetlen egyenes ági leszármazottja volt Seonjo királynak, aki még élt, amikor ő megszületett. A király halála után Gwanghae került a trónra és az első parancsa az volt, hogy eltűntesse a herceget és száműzze a királynőt a palotából. A következő célpontja a hercegnő volt. Amikor Inmok királynő megtudta, hogy lánya veszélybe került, elküldte és elbújtatta. De a bérgyilkosok a nyomára bukkantak Jungmyung hercegnőnek. A hercegnő testőrének és dadájának heroikus önfeláldozása következtében a hercegnőt sikerült egy hajóra menekíteni. A hercegnőt a tengeren sodródva egy Japán felé tartó hajó találta meg. Eladták rabszolgának. Azért, hogy túlélje az ellenséges környezetet elhallgatta azt, hogy ő egy hercegnő. Fiúnak álcázva magát, Jungmyung munkásként egy kénbányában kezdett el dolgozni. Barátra lelt, ami segítette abban, hogy túlélje a megpróbáltatásokat és megtalálta a reményt a kétségbeesés legmélyén is. De sosem adta fel, hogy egyszer újra visszatérjen Joseon városba, az otthonába és megbuktassa Gwanghaet, aki mindent elvett tőle. Hamarosan alkalom adódik és valóra válhat az álma, hogy visszatérjen.
A korona hercege – Izaura TV
Hétköznap: 05:35, 13:40, 23:00 Szombat: 05:35, 06:45, 08:05, 09:25, 10:40 Vasárnap: 02:55
magyarul beszélő, dél-koreai-koreai filmsorozat, 8. rész, 71 perc, 2007
1762-ben, Young-jo király palotájában az udvari hatalmasságok belső hatalmi harca dúl, aminek a trónörökös koronaherceg áldozatul esik, saját apja éhezteti halálra. Itt találkozik véletlenül három egykorú gyerek: a bátor, elárvult Song-yeon, akit nagybátyja ad el a királyi udvarba udvarhölgynek, Dae-soo, akit eunuchnak szánnak, de még nem kasztrálták és nagyon fél emiatt, valamint a talpraesett Lee-San, a trónörökös fia, a király unokája. A három gyerek életre szóló barátságot köt. Sado koronaherceg egy rizsládába zárva raboskodik, mivel apja, Young-jo király azt hiszi, hogy összeesküvést sző ellene. Sado egy festményt bíz Lee Sanra, hogy mutassa meg a királynak, mert akkor megenyhül iránta érzett haragja. Azonban Lee San csak azt éri el, hogy szeszélyes nagyapja kitiltsa őt és anyját a palotából...

Anime sorozatok

Dragon Ball Z - magyarul beszélő, japán rajzfilm sorozat, 1996 – Viasat6
Hétköznap: 06:40, 07:00, 16:05, 16:30
Egy kultikus anime sorozat, mely a Dragonball folytatása, főhőse Goku. A "Z" 5 évvel a Chichi-vel való esküvő után kezdődik. Son Goku-nak már van egy kisfia, Son Gohan - a nagyapja után elnevezve. Felfedezzük, hogy Goku egy földönkívüli faj egyik utolsó tagja, és innen ered emberfeletti ereje. A sorozat során megismerjük távoli bolygók lakóit és gonosztevőit, tehát az események horizontja kozmikus léptékűvé válik. Témája leginkább a harc jó és gonosz között. A sorozat üzenete: a család, és a barátok fontossága, és az, hogy soha ne add fel.
Yugioh - Az öt sárkány japán rajzfilm sorozat, II évad – Viasat6
Hétköznap: 15:05, 15:35
A Yugioh - Az öt sárkány a második fő spin-off animeszéria a Yu-Gi-Oh! franchiseban. A sorozat a Yu-Gi-Oh GX lezárását követően Yusei Fudo kalandjait dolgozza fel. A szinkró szörnyek a Yugioh - Az öt sárkány animében lettek bevezetve.
A dinoszauruszok királya –magyarul beszélő, japán animációs sorozat, 23 perc, 2007 – KiwiTV
Hétköznap: 01:30, 05:00, 12:00 Szombat: 01:30
Három jó barát, Zoe, Max és Rex a D-Team tagjai, egy nap különös hangra lesznek figyelmesek. Dinoszaurusz lelkek kérnek segítséget, akiket Dr. Z, az Alpha Gang vezetője fogságba ejtett és bezárta őket különböző kártyákba. A gyerekek elhatározzák, hogy segítenek rajtuk, és hamarosan kezdetét veszi az ádáz küzdelem. Mindhárman szert tesznek 1-1 dinoszaurusz segítőre, akikkel felvehetik a harcot Dr. Z és az Alpha Gang ellen. Csakhogy az Alpha Gang titokban kegyetlen kísérleteket végez a dinoszauruszokon, amiktől az állatoknak különleges képességeik lesznek. Igen ám, de ezzel egy időben kezelhetetlenné is válnak.
Egyszer volt... A világűr - magyarul beszélő, francia-japán animációs sorozat, 1982 KiwiTV
Hétköznap: 08:15, 16:30, 20:30 Szombat: 23:30
Transformers: Armada amerikai-japán rajzfilm sorozat KiwiTV
Hétköznap: 21:00, Szombat/Vasárnap: 15:35, 16:05, 21:15, 21:45
A Földért vívott háború még nem fejeződött be, az Autobotok kegyetlen harcot vívnak az Álcákkal. A zseniális Transformerek akár emberszabású, akár jármű alakot is képesek felvenni.
Maja, a méhecske magyarul beszélő, osztrák-japán-NSZK anim. sorozat, 79 perc, 1975 KiwiTV
Szombat: 18:05, 18:35 Vasárnap: 00:30, 01:00, 18:05, 18:35
Nagy a felbolydulás a méhkaptárban: perceken belül új jövevények érkezése várható! A nagy nyüzsgés, zümmögés közepette lassan, egyenként bújnak elő a lépecskékből az újszülött méhecskék, a jövő nagy reménységei, akik tavasszal már maguk is csoportosan özönlenek majd a virágzó rétre nektárt gyűjteni. Csak az egyik apró méhecske nem bújt még ki, és úgy tűnik, ha nem nógatják egy kicsit, még átalussza a nyarat: a kis lustaságot úgy hívják, Maja, a méhecske! Amint végre Maja is rászánta magát arra, hogy elkezdje az izgalmas kalandot, amelyet életnek hívunk, máris rá kell döbbennie, mennyi veszély fenyegeti az olyan kis állatokat, mint amilyenek a méhek. Azt is hamar megtanulja, hogy csak együtt, közös erővel birkózhatnak meg a problémákkal. Szájtátva nézi, amint a mézet megolvasztó hőségben szorgos szárnycsapásokkal próbálják hűteni nagyobb társai a kaptárt. Tanítójától, Kassandrától megtudja, hogy a kaptáron túli világban olyan veszedelmek lesnek rá, mint a vihar, vagy a madarak, de megtudja azt is, hogy mely virágok rejtik a legízesebb nektárt. Majának azonban az első repülés-órák tűnnek a legizgalmasabbnak...
Pingu - magyarul beszélő, svájci-dél-koreai animációs sorozat, 5 perc, 1986
Mindennap: 00:13, 00:19, 11:57, 12:03, 14:58, 15:04
Pingu, a szemtelen, bájos kis pingvin minden idejét játékkal tölti. Legjobb barátjával Robbyval, a mókamester a fókával és kishúgával, Pingával mindig újabb és újabb vicces helyzetbe keveredik és új barátokra talál. Pingu bármerre jár, akár halászik, akár papájával kézbesíti a leveleket, mindig fantasztikus kalandokba keveredik. Ám ha bajba jut, szerencsére mindig ott a biztonságot nyújtó családi jégkunyhó. Pingu generációk óta nagy népszerűségnek örvend, világszerte népszerű kis pingvin lett. A nagy siker egyik kulcsa, hogy a rajzfilmben mindössze "pingvin nyelven" zajlanak a párbeszédek, ám mégis pontosan tudjuk követni az eseményeket.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

2019 tavaszi szezon

A 2019-es tavaszi szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek, OVA-k valamint ONA-k és speciálok. ...

További hírek

Szél támad a Cirkóban

A Japánspecialista Klub filmelemzéssel egybekötött mozizásra hívja az anime kedvelőket. ...

Japán komolyzenei koncert Kiskunfélegyházán

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából az Ensemble Este Szimfonikus Zenekar lép fel. ...

Whisky vacsora a Sushi Seiben!

A japán whisky kultúrában eltöltött gasztronómiai utazásra invitálnak minket. ...

Shodo Girls!

Folytatódik a Japán Alapítvány Filmklubja. ...