×

Regisztráció

Anime hírek

Kamaraest

2018.06.15. | írta: iskariotes | 136 olvasás | 0 hozzászólás
A Fővárosu Szabó Ervin Könyvtár kamaraestet szervez japán fellépőkkel.
Műsor
Schumann: Adagio és Allegro, op.70
Brahms: c-moll Scherzo „ FAE” szonátából
Mendelssohn: c-moll zongoratrió, op.66

Közreműködik:
Sasazuka Midori - hegedű
Blahunka Flóra - gordonka
Matsunaga Minami - zongora

Sasazuka Midori 2013-ban végzett a tokiói Kunitachi Zeneművészeti Egyetem hegedű tanszakán. 2014 és 2016 között a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója volt. 2016 tavasza óta tagja a Szolnoki Szimfonikus Zenekarnak.

Blahunka Flóra a tapolcai Járdányi Pál Zeneiskolában kezdett gordonkázni 6 évesen Kovács Adriennél, majd a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait Kardosné Kemény Krisztinánál. 2003-ban 3. helyezést, 2007-ben pedig 2. helyezést ért el a kecskeméti Országos Starker János Gordonkaversenyen. Jelenleg első éves a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol tanára Déri György.

Matsunaga Minami Japánban született, ott szerezte meg a BA zongoraművész diplomáját. 2017-ben Nádor György növendékeként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterképzését is elvégezte. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetemen korrepetitorként dolgozik, emellett kamarazenészként is aktív. Számos zongoraversenyen és kamaraversenyen részt vett. Kiemelkedő eredményt ért el 2010-ben a római nemzetközi zongoraversenyen, ahol 2. díjat nyert, és 2016-ban a Dohnányi Ernő Kamarazenei Versenyen, ott pedig kiemelt nívódíjat és a rektor külön díját kapta.

A program az Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben sorozat keretében valósul meg.

A könyvtár által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény részvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó / videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Csak az ülőhelyek számának megfelelően tudjuk a közönséget fogadni. Megértésüket köszönjük!


Mikor? 2018. június 15. (péntek) 18 óra
Hol? Budapest VIII., Ötpacsirta utca 4.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2018 nyár

A 2018 nyári szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek és OVA-k. ...

További hírek

A vörös teknős a Bem moziban

Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát. ...

Pusztitó tájfun Japánban

Hetvenkilencen meghaltak, mintegy ötvenen eltűntek a Japán középső és nyugati részét sújtó heves Prapirun tájfun miatt, ami már a hetedik Csendes-óceánon képződött tájfun idén. Mintegy 1,6 millió embert menekítettek ki otthonából - számolt be szombaton az NHK állami televízió. A japán meteorológiai intézet rendkívüli figyelmeztetést adott ki négy prefektúrára Honsú szigetén. ...

Utazás Japánba! – Japán kultúra és sport tábor

A Kispesti Művelédésiház szervezésében japán tábor lesz. ...

Jin Roh live action trailerek

A legendás 1999-es cyberpunk anime most élőszereplős feldlgozást kap. A rendezői székbe Kim Jee-woon került. ...