×

Regisztráció

Anime hírek

Kamaraest

2018.06.15. | írta: iskariotes | 73 olvasás | 0 hozzászólás
A Fővárosu Szabó Ervin Könyvtár kamaraestet szervez japán fellépőkkel.
Műsor
Schumann: Adagio és Allegro, op.70
Brahms: c-moll Scherzo „ FAE” szonátából
Mendelssohn: c-moll zongoratrió, op.66

Közreműködik:
Sasazuka Midori - hegedű
Blahunka Flóra - gordonka
Matsunaga Minami - zongora

Sasazuka Midori 2013-ban végzett a tokiói Kunitachi Zeneművészeti Egyetem hegedű tanszakán. 2014 és 2016 között a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója volt. 2016 tavasza óta tagja a Szolnoki Szimfonikus Zenekarnak.

Blahunka Flóra a tapolcai Járdányi Pál Zeneiskolában kezdett gordonkázni 6 évesen Kovács Adriennél, majd a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait Kardosné Kemény Krisztinánál. 2003-ban 3. helyezést, 2007-ben pedig 2. helyezést ért el a kecskeméti Országos Starker János Gordonkaversenyen. Jelenleg első éves a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol tanára Déri György.

Matsunaga Minami Japánban született, ott szerezte meg a BA zongoraművész diplomáját. 2017-ben Nádor György növendékeként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterképzését is elvégezte. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetemen korrepetitorként dolgozik, emellett kamarazenészként is aktív. Számos zongoraversenyen és kamaraversenyen részt vett. Kiemelkedő eredményt ért el 2010-ben a római nemzetközi zongoraversenyen, ahol 2. díjat nyert, és 2016-ban a Dohnányi Ernő Kamarazenei Versenyen, ott pedig kiemelt nívódíjat és a rektor külön díját kapta.

A program az Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben sorozat keretében valósul meg.

A könyvtár által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény részvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó / videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Csak az ülőhelyek számának megfelelően tudjuk a közönséget fogadni. Megértésüket köszönjük!


Mikor? 2018. június 15. (péntek) 18 óra
Hol? Budapest VIII., Ötpacsirta utca 4.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2018/2019 téli szezon

A 2018/2019 téli szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek, OVA-k valamint ONA-k és speciálok. ...

További hírek

Gonno újra Budapesten!

A house és techno nyugisabb vonalát képviselő Gonno újra fellép hazánkban. ...

Japán gazdasági élete

A József Attila Szabadegyetem japán előadást szervez. ...

Szentből játékbaba? Daruma, a japán keljfeljancsi

A Kőrösi Csoma Társaság előadása a japán szerencsehozó talizmánról. ...

Paprika a Pólus moziban

A Pólus Mozi Anime Filmklub következő vetítésén Satoshi Kon, rendező 2006-ban készült, megdöbbentően eredeti és számos hollywoodi produkciót - köztük Chrishopther Nolan Eredet című filmjét is - inspiráló misztikus sci-fi-thrillere, a PAPRIKA lesz. ...