×

Regisztráció

Anime hírek

Ishizuka Unsho meghalt

2018.08.20. | írta: iskariotes | 224 olvasás | 0 hozzászólás
Hosszú betegeskedés után elhunyt a legendás japán hangszínész Ishizuka Unsho.
Ishizuka Unsho születési nevén Ishizu Yukinori 1951. május 16-án született a Fukui prefektúrabeli Katsumaya városában. Középiskolás korában kitűnő hegymászó volt, középiskolai versenyeken rendszeresen elindult. Mivel a szüleinek motorkerékpár üzletűek volt, így ő is hamar megtanult motorozni és e szenvedélyének mindig kerített időt. Idővel szívesen golfozott is.

Fiatalon eleinte színházi társulatoknál volt színész. Előbb a Roses teátrumban játszott majd a Shakespeare együtteshez igazolt át. Végül 1984-ben kezdte el seiyuu pályafutását a Giant Gorg című animében. Onnantól kezdve folyamatosan dolgozott választott szakmájában.

Karrierje legismertebb szerepét 1997-ben kapta amikor először szólaltatta meg a Pokémon univerzumból Okido/Oak Professzort (spanyol nyelvterületeken Carvalho professzor míg a németeknél Eichs professzor). Természetesen ez mellett is voltak említésre méltó szerepei így a Cowboy Bebopban Jet Black volt, a One Piece-ben Borsalino Kizaru, Fullmetal Alchemist: Brotherhood Hohenheim vagy éppen Joseph Joestar a JoJo Weird Adventure.
Kisebb-nagyobb szerepeket kapott a Trigun, a Sword Art Online-ban. Mind a régi mind pedig az új Legend of the Galactic Heroes-ban is volt szerepe. Egyik legutolsó szerepe Dino Golzine karaktere volt a „Banana Fish” sorozatban.

2010-ben az Accent produkciós cégtől igazolt át az Aoni Pruduction-hoz. Daisuke Gori 2010-es halála után vette át Mr Satan szerepét a Dragon Ball világában. Illetve egy másik szerepét a Tekken verekedős játékban Heihachi Mishima karakterét.

A Japánban ő szólaltatta meg Liam Neeson-t és Laurence Fishburne-t is.

A színész halálát végül nyelőcső rák okozta. Hatvanhét éves (hagyományos japán naptárral számolva 68 évesen) korában halt meg augusztus 13-án.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Anime lista 2018 ősz

A 2018 őszi szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek és OVA-k. ...

További hírek

Alita premier dátum és trailer

Kaptunk egy új előzetest, de sajnos a premier dátuma tovább csúszott. ...

Pokémon Detective Pikachu trailer

Befutott a Pokémon univerzum live action filmjének első előzetese. ...

Stan Lee meghalt

A legendás amerikai képregény művész 95. élet évében meghalt, hosszú pályafutása alatt animék és mangák készítésében is részt vett. ...

Képeslapok és a japán nyelv

A Japán Alapítvány Kulturális előadásán témája a japán képeslapok. ...