Egyéb (mindazok mellett, hogy amilyen stílusú anime érdekelne, nincs gyártva) okok amiért kevésbé animézek és így nem érzem jogerősnek a fórumozást XD
Father Ted - helyi klasszikus popkultúra része, lassan, de biztosan haladva nézem. Dióhéjban: Egy alkoholista, egy féleszű és egy együgyű katolikus pap életez a semmi közepén egy észak ír szigeten. Készült a 90-es években.
A Series of Unfortune Events 1,2 - bárcsak soha ne érne véget. Esztétikailag reményt, hoz az életembe, kicsit mintha Wes Anderson keze lenne a dologban, ami nekem nagy gyengém. Az amúgy szürke, fashionista gót egek és Neil Patrick Harris mellett.
Chernobyl megvolt. Miután megnéztem, belopakodtam a fórumra, elolvastam a hozzászólásokat, de már nem emlékszem, hogy reagáltam e. Baj, ha azóta 2-3x is jött, hogy újranézzem....? Egészséges az? XD
New Amsterdam sorozat az egyetlen kórházról Amerikában, amelyik ingyenes. A főszereplő a kórház igazgatója, aki elég nagy lázadója a rendszernek. Érdekes nem csak az amerikai egészségügyi ellátás szempontjából, hanem az egy egy kiemelt dokik személyisége miatt is. Szappaonpera alig van benne, dráma és emberiség annál több. Akiket érdekelnek a dokis sorozatok, mindenképpen nézzen bele.
Downton Abbey ujranézve xedjére, hiszen frissnek kell lennie a memóriában, hogy élvezhessem az új filmet

Gavin and Stacey 2019 Special kb. 10 évvel azután, hogy befejezték a sorozatot, mely a 2000-es években készült egy welszi és esszexi párról, kidobtak egy karácsonyi specialt. Nagyon helyi kultusz ez is, mulaszthatatlan, mindazoknak, akik tisztában akarnak lenni a helyi akcentusokkal és viselkedésekkel.

Britannia 1 és a 2-est ma kezdtem el nézni A rómaiak immáron rendszeresen jönnek a brit szigetekre, ahol ugye egymást ölik az őslakosok. Ezt is GoT 2-ként reklámozták és kb. pont ugyanannyi köze van hozzá, mint a Witchernek. Nem mondom, hogy nagyon jó, de azt sem, hogy rossz, inkább csak egyhangú. Helyi folklór iránti érdeklődésem végett, bedaráltam és annak megérte. Külön szereplők a druidák, amelyekről remélem többet tudunk meg, de kedvem lett az egésztől megnézni mindenféle római filmet és sorozatot, szóval majd lesz az is.
A Discovery of Witches IGEN EZ SZUPER VOLT
Senki nem szólt, hogy vámpíros lesz és jajj de nagyon jó volt végre új vámpíros és boszorkányos contentet nézni! Barátnőm, aki olvasta a könyvet, közölte, hogy a sorozat jobb lett, mert kb. átírták a főszereplő személyiségét, amitől egyből élvezhetőbb lett minden.
Napjainkban járunk és, hát a boszik, démonok és vámpírok együtt túlélnek a modern társadalomban, miközben hideg háború zajlik közöttük.

Ez mind nagyon érdekes, viszont a fő történetszál az a tiltott szerelem, amire mindenkinek az a reakciója, hogy Twilight, de ismételten annyira hasonlít a kettő egymásra mint a GoT a Britanniára vagy a Witcherre. Szenvedélyes és VÉGRE NEM TINIK ÉS FIATALOK tiltott szerelme. A színészek is extrán jók, mind.
Good Omens mivel olvastam a könyvet, és mivel a sorozaton is a hivatalos író dolgozott, így csak éppen egy icipicit vagyok felháborodva (vártam, hogy a vörös hajú kislány, vörös hajú kislány legyen aki ellövi a Tolkienos viccet, de helyette PCn colourwashed lett a szereplő) az adaptáción, ami amúgy újabb mestermű lett.

Lucifer összes eddigi évad elbűvölő, all the fanservice that one needs. Detektíves, sorozat arról, hogy az ördög otthagyja a poklot és elmegy az angyalok városába egy éjszakai klubnak a tulajdonosa lenni, miközben a rendőrségnek önkénteskedik és így bünteti a vétkezőket. Természetesen előjön az egész angyali és démoni repertoár és indul a móka.
Rick and Morty új évad szerény fény a hétköznapokban, remény az életben maradásért. Felnőttek animációs sorozata.
Gotham mivel végre befejeződött, ezért végre megnéztem. Ez is az én esztétikám, de azon kívül, hogy szép lett és a fillerek is elviselhetőek, le a kalappal a sorozat előtt. Az utolsó évadnál már a borsódzott a hátam minden résztől. Briliáns munka és minden DC rajongó figyelmébe ajánlom, mert mindazok után amit a DC univerzumról olvastam, és tudok, bocs, ennek a sorozatnak is pontosan ugyanakkora helytállása van mint a képregényeknek, SŐT.
Young Sheldon ha valaha is tetszett, akár csak egy pár rész is a Big Bang Theoryból, akkor ez a sorozat neked való. A készítők ugyanazok, de nyilvánvalóan több idejük és pénzük volt erre a sorozatra, mint nyúzni és újra és újra eljátszani ugyanazt a begyepesedett viccet a korábbi sorozatban.
Ez Sheldon gyerekkoráról szól, egészen pontosan ott kezdődik, amikor 9 évesen gimnazista lesz. Nagyszerűen megalkotott sorozat, érdekes és mindig fordulatos. Extra plusz az igazán szívet melengető családi élet sitcomja és nem abban a tempóban amire már reagálni sem tudunk, mert megszoktuk a korábbiakat. Itt nincs háttérnevetés, itt történetek vannak és a felnőtt Sheldon a mesélő.
It's Always Sunny in Philadelphia ez is egy klasszikus, amit két évad után abbahagytam, mert repetitív lett. 4 együgyű kocsmai sitcomja. :|
The Mandalorian csillagos 10-es!! A második SW cucc, amire zéró kritikám van! Az első a Rogue One, volt ;)
The Witcher Season 1 könyveket (még) nem olvastam, játékot személyesen nem játszottam, páromat néztem kétnapig gameplayen. Nekem a sorozat egy 8/10 simán. Valahol a negyedik résznél eljutottam arra a sizntre, hogy damn, he is good. Mire párom: Henry Cavill vagy Geralt? Én: I1m not sure at this point. XD
Nekem Yennefer tökéletes.
Triss már inkább meh, de hogyan is mondhatnék véleményt valakiről, akiből mondjuk 10 percet HA láttunk?
Zene, szintén isteni. A magyar fordításos Kökörcsin dala nekem jobban bejön, mint az eredeti.
Kérdés: a könyveknél - magyarul vagy angolul olvassam el? Melyik a jobb fordítás? Jó lenen egy lengyel hardcore fan-t megkérdezni, de ilyen valakit perpill nem ismerek...